Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 February, 03:57

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:13

JUST NU: FI skjuter upp nytt amorteringskravMen kanske inte lika långt som många bostadsägare hade hoppats. De skärpta amorteringskraven, som var tänkta att träda i kraft vid årsskiftet, skjuts fram till den 1 mars 2018. Det efter att flera remissinstanser påpekat att banker behöver mer tid ”för att utbilda sin personal, bygga upp systemstöd och ta fram nödvändig dokumentation”, meddelar Finansinspektionen på tisdagen enligt Dagens Nyheter. De eventuellt hårdare kraven, som enligt DN dock inte väntas godkännas av regeringen i november, innebär att en låntagare som har en skuld över 4,5 gånger sin årslön måste amortera snabbare än man måste i dag. The post JUST NU: FI skjuter upp nytt amorteringskrav appeared first on Dagensps..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Finansinspektionen, Dagens Nyheter, DN, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU FI , skjuterupp , nytt, amorteringskrav
Dagens PS - 30 nov 17 kl. 11:59

Nytt amorteringskrav får ja från regeringen

Regeringen säger ja till Finansinspektionens förslag om en skärpning av amorteringskravet. Det säger finansmarknadsminister Per Bolund under en presskonferens på torsdagen. De nya reglerna kring amorteringskrav, som innebär att låntagaren måste amortera ytterligare en procent på skulden om lånet är 4,5 gånger större än inkomsten före skatt, kommer enligt tidigare angiven tidsplan därmed införas i mars nästa år.

Dagens PS - 07 jun 17 kl. 10:16

JUST NU: Nytt jätteras för M – se siffrorna här

DagensPS.se skrev förra veckan om en intern mätning hos Stockholmsmoderaterna som visade på att partiet rasat dramatiskt i det för partiet så viktiga valdistriktet. Enligt opinonsundersökningen, som Dagens Industri var först att rapportera om, fanns indikationer om att M tappat från omkring 30 procent till ynka 14 procent.

GöteborgsPosten - 17 okt 17 kl. 11:27

FI skjuter på amorteringskrav

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen flaggar för mindre justeringar i förslaget om skärpta amorteringskrav. Samtidigt säger han att debatten just nu präglas av aktörer som har "nära eller väldigt nära koppling till nyproduktion"..

Kristianstadsbladet - 17 okt 17 kl. 12:30

FI skjuter på amorteringskrav

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen flaggar för mindre justeringar i förslaget om skärpta amorteringskrav. Samtidigt säger han att debatten just nu präglas av aktörer som har "nära eller väldigt nära koppling till nyproduktion"..

Affärsvärlden - 11 nov 14 kl. 14:47

Andersson: Nytt amorteringskrav väl avvägt

Det nya amorteringskrav som Finansinspektionen presenterar på tisdagen är väl avvägt, säger myndighetens generaldirektör Martin Andersson vid presskonferensen..

GöteborgsPosten - 11 mar 15 kl. 08:26

Nytt amorteringskrav försvårar för unga

Flera tusenlappar mer ska betalas varje månad - nya amorteringskrav riskerar att stänga ute ännu fler från bostadsmarknaden, enligt bedömare. Men FI slår ifrån sig kritiken..

DI - 05 aug 15 kl. 17:08

Mindre hets med nytt amorteringskrav

Finansinspektionens gamla förslag till amorteringskrav eldade på bopriserna. Men de nya regler som nu diskuteras väntas inte leda till samma rusch på marknaden..

GöteborgsPosten - 31 maj 17 kl. 14:47

Nytt amorteringskrav kostar tusenlappar

Bolånetagare kan få betala tusentals kronor mer i månaden om Finansinspektionen (FI) får igenom sitt nya förslag om skärpt amorteringskrav. Kravet slår mot unga och kan dessutom minska bostadsbyggandet, tror forskare..

GöteborgsPosten - 31 maj 17 kl. 15:14

Delade meningar om nytt amorteringskrav

Meningarna går isär om förslaget om skärpta amorteringskrav från Finansinspektionen (FI). Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) avvaktar med att sätta ned foten tills det att FI:s remissrunda är klar i höst..

GöteborgsPosten - 31 maj 17 kl. 15:15

Tunnare plånbok med nytt amorteringskrav

Bolånetagare kan få betala tusentals kronor mer i månaden om Finansinspektionen (FI) får igenom sitt nya förslag om skärpt amorteringskrav. Kravet slår mot unga och kan dessutom minska bostadsbyggandet, tror forskare..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Jättens vd tvingas gå – fälls för mutbrott

Shin Dong-bin har avgått som vd för det japanska holdingbolag som kontrollerar den sydkoreanska konglomeratjätten Lotte Group, rapporterar Yonhap News. Han avgick på egen begäran och i japansk tradition med att stiga åt sidan när man rättsligt blivit fälld, stod det i ett uttalande. Det stod samtidigt klart att Shin Dong-bin kvarstår som vice ordförande för Lotte Holdings, samt att inga av hans positioner inom Lotte Group hotas.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Kryptovaluta-grävare har kapat Tesla

Hackare har stulit molndataresurser från Tesla för att kunna gräva efter kryptovalutor. Det rapporterar CNBC. Enligt uppgift har energin från molndatan använts på mjukvaran Stratum för att kunna gräva efter valutorna.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Nordkorea ställde in träff med Mike Pence

USA:s vice president Mike Pence var på väg att träffa Nordkoreas representanter vid vinter-OS, inklusive systen Kim Yo-Jong, men mötet uteblev två timmar innan den skulle dra igång. Enligt tjänstemannen Nick Ayers valde den nordkoreanska delegationen att avstå mötet utan förvarning, rapporterar Reuters. ”De lämnade mötet eller kanske var de aldrig uppriktiga med att sätta sig ned”, sade Nick Ayers som är Mike Pences personalchef.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Svensk startup tar in nästan 50 miljoner kronor

Svenska startupen Anyfin som gör det enkelt att återfinansiera befintliga lån med hjälp av en bild har tagit in 4,8 miljoner euro, motsvarande 48 miljoner kronor. Pengarna hämtades under Series-A finansieringsrunda som leddes av Accel och Northzone. Deltog gjorde även Rocket Internets Global Founder Capital samt ett antal hemliga affärsänglar med bakgrund inom konsumentfinans och fintech, skriver Techcrunch.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Svenskar använder IoT – utan att veta om det

Indentive har släppt en rapport vid namn ”Svenskarna och IoT” som kompletterar rapporten ”Svenskarna och internet” som Internetstiftelsen står bakom. I den uppger svenskar sig vara splittrade kring Internet of Things (IoT). I rapporten ”Svenskarna och IoT” har fem frågor ställts till svenska folket kring IoT.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Sluggern Heimersons råsop på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Börsen i dag: Här är vinnarna och förlorarna

Stockholmsbörsen har öppnat nedåt på onsdagen i linje med utvecklingen i Europa. Klockan 10.18 var OMXS30-index ned 0,61 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,54 procent.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Wall Street backar med Walmart som sänke

New York-börsen handlades på tisdagen i negativt territorium. Index tyngdes bland annat av nedgångar i rapportaktuella Walmart. Walmart redovisade på tisdagen ett resultat som var lägre än väntat.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Clas Ohlsons finanschef slutar efter sju år

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons finanschef Göran Melin har efter mer än sju år valt att lämna sin tjänst för att anta nya utmaningar utanför företaget. Det framgår av ett pressmeddelande. En rekryteringsprocess för att tillsätta en ny finanschef kommer därför att påbörjas, skriver bolaget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.