Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 November, 22:43

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:13

JUST NU: FI skjuter upp nytt amorteringskravMen kanske inte lika långt som många bostadsägare hade hoppats. De skärpta amorteringskraven, som var tänkta att träda i kraft vid årsskiftet, skjuts fram till den 1 mars 2018. Det efter att flera remissinstanser påpekat att banker behöver mer tid ”för att utbilda sin personal, bygga upp systemstöd och ta fram nödvändig dokumentation”, meddelar Finansinspektionen på tisdagen enligt Dagens Nyheter. De eventuellt hårdare kraven, som enligt DN dock inte väntas godkännas av regeringen i november, innebär att en låntagare som har en skuld över 4,5 gånger sin årslön måste amortera snabbare än man måste i dag. The post JUST NU: FI skjuter upp nytt amorteringskrav appeared first on Dagensps..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Finansinspektionen, Dagens Nyheter, DN, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU FI , skjuterupp , nytt, amorteringskrav
Dagens PS - 07 jun 17 kl. 10:16

JUST NU: Nytt jätteras för M – se siffrorna här

DagensPS.se skrev förra veckan om en intern mätning hos Stockholmsmoderaterna som visade på att partiet rasat dramatiskt i det för partiet så viktiga valdistriktet. Enligt opinonsundersökningen, som Dagens Industri var först att rapportera om, fanns indikationer om att M tappat från omkring 30 procent till ynka 14 procent.

GöteborgsPosten - 17 okt 17 kl. 11:27

FI skjuter på amorteringskrav

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen flaggar för mindre justeringar i förslaget om skärpta amorteringskrav. Samtidigt säger han att debatten just nu präglas av aktörer som har "nära eller väldigt nära koppling till nyproduktion"..

Kristianstadsbladet - 17 okt 17 kl. 12:30

FI skjuter på amorteringskrav

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen flaggar för mindre justeringar i förslaget om skärpta amorteringskrav. Samtidigt säger han att debatten just nu präglas av aktörer som har "nära eller väldigt nära koppling till nyproduktion"..

Affärsvärlden - 11 nov 14 kl. 14:47

Andersson: Nytt amorteringskrav väl avvägt

Det nya amorteringskrav som Finansinspektionen presenterar på tisdagen är väl avvägt, säger myndighetens generaldirektör Martin Andersson vid presskonferensen..

GöteborgsPosten - 11 mar 15 kl. 08:26

Nytt amorteringskrav försvårar för unga

Flera tusenlappar mer ska betalas varje månad - nya amorteringskrav riskerar att stänga ute ännu fler från bostadsmarknaden, enligt bedömare. Men FI slår ifrån sig kritiken..

DI - 05 aug 15 kl. 17:08

Mindre hets med nytt amorteringskrav

Finansinspektionens gamla förslag till amorteringskrav eldade på bopriserna. Men de nya regler som nu diskuteras väntas inte leda till samma rusch på marknaden..

GöteborgsPosten - 31 maj 17 kl. 14:47

Nytt amorteringskrav kostar tusenlappar

Bolånetagare kan få betala tusentals kronor mer i månaden om Finansinspektionen (FI) får igenom sitt nya förslag om skärpt amorteringskrav. Kravet slår mot unga och kan dessutom minska bostadsbyggandet, tror forskare..

GöteborgsPosten - 31 maj 17 kl. 15:14

Delade meningar om nytt amorteringskrav

Meningarna går isär om förslaget om skärpta amorteringskrav från Finansinspektionen (FI). Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) avvaktar med att sätta ned foten tills det att FI:s remissrunda är klar i höst..

GöteborgsPosten - 31 maj 17 kl. 15:15

Tunnare plånbok med nytt amorteringskrav

Bolånetagare kan få betala tusentals kronor mer i månaden om Finansinspektionen (FI) får igenom sitt nya förslag om skärpt amorteringskrav. Kravet slår mot unga och kan dessutom minska bostadsbyggandet, tror forskare..

DN - 14 nov 17 kl. 13:43

"Regeringen säger ja till nytt amorteringskrav"

Regeringen kommer att säga ja till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till en ”mycket centralt placerad regeringskälla”..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Åkessons ultimatum till Moderaterna

SD-ledaren har ett orubbligt krav. I en intervju med DN säger Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson att hans ” jobb här är inte att hjälpa Ulf Kristersson och Annie Lööf att genomföra sin politik, utan det är att få igenom så mycket som möjligt som jag har lovat mina väljare. Då får vi göra vad vi kan för att nå dit”.

Dagens PS - 7 timmar sedan

GW ratar H&M som ”meningslöst”.

”Jag har aldrig ägt en H&M-aktie i hela mitt liv”, säger han till Di TV. Han förstår inte varför han skulle kliva in i storbolag som H&M, Ericsson eller exempelvis Holmen. ”Det finns bara att sett att tjäna pengar på sådana bolag och det är att ha kunskaper som andra saknar.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Oväntad utgift knäcker många svenska hushåll

25 procent skulle ha svårt att klara smällen. Ett av fyra hushåll skulle få svårt att betala en oväntad utgift på 15.000 kronor.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Så marknadsför du dig i sociala medier

DagensPS krönikör Nina Jansdotter visar vägen. En hel del som jobbar med marknadsföring har glädjande nog förstått att det gäller att vara social i sociala medier om man vill nå ut, och att det inte fungerar så väl att bomba på med annonsliknande inlägg om man vill nätmingla med många. Alla som företräder företag i sociala medier och på nätet överlag har dock ännu har fattat grejen med att det bästa sättet att skapa ett varumärke är att låta människorna bakom affärsidén bära fram företaget genom sina personligheter, värderingar och passioner.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Kryptovaluta-bolag tog pengarna och stack

Hugade investerare stoppade in drygt 3 miljoner kronor. IDG berättar med hänvisning till nyhetskanalen CNBC om kryptovaluta-startupen Confido, som enligt artikeln tog in 375.000 dollar – drygt 3 miljoner svenska kronor – och sedan gick upp i rök.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Bitcoins ”kassakor” – tre sätt folk gjort storklipp

Svenske bitcoinexperten Ivan Liljeqvist berättar hur personer och företag kunnat dra in ”hundratals miljoner dollar” på hajpen – vid sidan av handeln. Den som köpte bitcoin för några år sedan har haft en sagolik värdestegring. Men just handel och spekulation i själva valutan är långt ifrån det enda fenomen som fött nya krypto-miljonärer de senaste åren.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Premiär för Europas första bitcoinfond

Kapitalförvaltaren tror på tillväxtexplosion. Förhoppningen är att fonden växer med minst 400 miljoner dollar. Så ser prognosen ut för de närmaste åren och det handlar om Frankrikes och Europas första kapitalbaserade bitcoinfond.

Dagens PS - 11 timmar sedan

”Det kanske är en bitcoinbubbla nu”

Det säger Mats Henricson, ordförande i Svenska Bitcoinföreningen. Uttalandet görs med anledning av att många experter stup i kvarten varnar för en bitcoinkrasch. Enligt Mats Henricson upplever bitcoin ständigt toppar och kraschar.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Larm: Kryptovaluta för kvarts miljard värdelösa

Köpare varnas efter jättestöld. ”Sätt dig ned och läs detta.” Citatet ovan kommer från en artikel om nyheten på sajten Breakit.

Dagens PS - 13 timmar sedan

JUST NU: Aktie har speedwayfart

Kursen sticker i väg upp med 7 procent direkt i börsstarten. Dometic är onsdagsmorgonens kursrusare. Aktiekursen är upp med 7 procent på nyheten om ett jätteförvärv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.