DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 17:41

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, investerarehar , högre, förväntningar, ekonomin
DI - 17 apr 18 kl. 11:03

Lägre förväntningar på tysk ekonomi

ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin sjönk i april..

DI - 11 sep 18 kl. 11:02

Högre förväntningar på tysk ekonomi

ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i september. Det visar den månatliga undersökningen från ZEW Center for European Economic Research, enligt Reuters..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 12 kl. 11:21

Högre förväntningar på tysk ekonomi

Utsikterna för den tyska ekonomin har stärkts den senaste månaden, enligt det tyska institutet ZEW. Indexet, som mäter det ekonomiska stämningsläget, steg från minus 18,2 i september till minus 11,5 i oktober. Det var bättre än analytikernas förväntningar som låg på minus 15..

SvD - 11 aug 16 kl. 07:30

Lägre försäljning för Thyssenkrupp

Den tyska ståltillverkaren Thyssen Krupps försäljning var under det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret lägre än analytikerna väntat och också lägre än för samma kvartal i fjol, men det justerade rörelseresultatet slog ändå marknadens förväntningar..

SvD - 07 feb 17 kl. 09:02

Oväntat stort fall i den tyska industrin

Produktionen i den tyska industrin föll oväntat mycket i december visar nya officiella siffror. Fallet blev tre procent, det största sedan januari 2009, och betydligt lägre än bedömarnas förväntningar som låg på en ökning med 0,3 procent..

E24 - 05 aug 16 kl. 07:35

Allianz resultat klart lägre än väntat

Tyska försäkringsjätten Allianz resultat för det andra kvartalet blev 1,1 miljarder euro. Vinsten var därmed klart lägre än analytikernas förväntningar om 1,55 miljarder dollar..

PrivataAffärer - 12 okt 18 kl. 11:00

”Gör som Buffett – köp och behåll”

Råden kommer från Guy Wagner, vd sedan 2005 då Banque de Luxembourg Investments, BLI, startades som en fristående enhet till banken. Investeringsfilosofin är klart inspirerad av Buffett, det medger Guy Wagner under ett Stockholmsbesök i veckan. Vissa sektorer väljer Wagner helt bort.

Ekonomistas - 10 feb 14 kl. 08:51

Har Riksbanken rätt i att bolånen hotar den finansiella stabiliteten?

[English translation.] Riksbanken kämpar i motvind för att i efterhand rättfärdiga den penningpolitik som, med för hög styrränta, lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en rimlig långsiktigt hållbar nivå. Det går inte så bra.

Ekonomistas - 12 dec 14 kl. 11:25

Låg neutral ränta: en utmaning för penningpolitiken

Vi publicerar idag ett gästinlägg skrivet av Henrik Eriksson på Nykredit i Stockholm Ett grundläggande begrepp inom penningpolitisk teori är det om ’neutral ränta’. Enkelt uttryckt är det den räntenivå som vare sig är expansiv eller åtstramande och är således den nivå på reporäntan vi skulle välja i ett normalt konjunkturläge.[1]  I snart 5 års tid har Riksbanken vidhållit att denna neutrala ränta ligger kring 4 procent.

DrivaEget - 05 jul 17 kl. 07:39

Tänk på det här innan du tar in finansiering

 Affärer  Sugen på att ta in riskkapital för att utveckla din verksamhet? Missa inte att fundera igenom det här först! Vill du hitta en investerare för att få in kapital och kunskap i företaget?

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Nordenbörser: Fiskodlaren sjönk mot botten

Nordiska börser var blandade på fredagen tillsammans med övriga världen efter ny oro för den kinesiska ekonomin. .

DI - 15 minuter sedan

Otrohet lönar sig - När det gäller mobilabonnemang

Att ha trogna och lojala kunder är alla företags dröm. Men om det lönar sig för kunden att vara otrogen kommer detta bli svårt att uppnå..

DI - 30 minuter sedan

Ny mätning: C och L straffas av väljarna

Centern och Liberalernas hårda linje i regeringsfrågan tycks inte ha vunnit gehör hos väljarna, men maktbalansen tycks bli densamma om det skulle bli ett extraval..

DI - 30 minuter sedan

Löfven vill ha vill ha flyktingpaket

Statsminister Stefan Löfven (S) vill fortsatt behandla EU:s förslag på migrations- och asylsidan som ett paket, och inte dela upp det..

DI - 30 minuter sedan

Di TV: Följ börsens stängning i Closing Bell

I Closing Bell summerar Jon Åsberg börsdagen där Nordea går mot strömmen och stiger.  Programmet startar kl 17.15..

DI - 45 minuter sedan

Saabs bakslag som marknaden helt missat

Saab har förlorat en nyckelorder i Indien, ett bakslag som väcker frågetecken kring hoppet om en megabeställning på Gripen-plan. Men aktiemarknaden har helt missat magplasket – Nordea lyfter fortfarande fram affären som ett potentiellt guldägg..

DI - 1 timme sedan

Efter Kammarrättens dom: Bahnhof hotas fortfarande av miljonvite

Trots en delseger i Kammarrätten i Stockholm innebär dagens besked att Bahnhof måste betala 5 miljoner kronor om bredbandsoperatören inte följer Post- och telestyrelsens, PTS, beslut. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Kronan tappade mot dollarn, steg mot euron

Europaräntorna sjönk och euron tappade på fredagen efter att förtroendet i euroområdet fått en ny törn. Börserna sjönk också i spåren av nya oroande data från Kina. .

DI - 1 timme sedan

Kraftig rekyl i Veoneer på eftermiddagen

Autolivs avknoppning Veoneer rekylerar upp kraftigt på fredagseftermiddagen efter att New York-börserna öppnat vid 15.30..

DI - 1 timme sedan

Ansedd Appleanalytiker sänker Iphoneprognoser

Världens mest inflytelserika Appleanalytiker, Ming-chi Kuo vid TF International, slår nu fast att efterfrågan på de senaste Iphonemodellerna varit klart under förväntan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.