SVT > Kultur

Friday, 24 November, 09:55

SVT - 17 okt 17 kl. 11:07

Stockholms filmfestivals Lifetime achievment award går till Vanessa RedgraveDen brittiska skådespelaren Vanessa Redgrave, 80, hyllas för sin insats för filmen. Redgrave har medverkat en mängd filmer och teateruppsättningar, och är en av få som vunnit en Oscar, en Emmy och en Tony..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lifetime, Vanessa Redgrave, Oscar, Emmy, Tony

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, filmfestivals, Lifetime, achievment, award, gårtill , Vanessa, Redgrave
Trelleborgs Allehanda - 23 sep 13 kl. 10:59

Ai Weiwei i Stockholms filmfestivals jury

Konstnären Ai Weiwei sitter i husarrest i Kina. Trots det ska han sitta i Stockholms filmfestivals jury i höst. - Om han inte kan komma blir det ändå en stark symbol, säger festivalchefen Git Scheynius.

NT - 23 sep 13 kl. 10:59

Ai Weiwei i Stockholms filmfestivals jury

Konstnären Ai Weiwei sitter i husarrest i Kina. Trots det ska han sitta i Stockholms filmfestivals jury i höst..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 13 kl. 11:02

Ai Weiwei i Stockholms filmfestivals jury

Konstnären Ai Weiwei sitter i husarrest i Kina. Trots det ska han sitta i Stockholms filmfestivals jury i höst. ?

GöteborgsPosten - 23 sep 13 kl. 11:02

Ai Weiwei i Stockholms filmfestivals jury

Konstnären Ai Weiwei sitter i husarrest i Kina. Trots det ska han sitta i Stockholms filmfestivals jury i höst. -Om han inte kan komma blir det ändå en stark symbol, säger festivalchefen Git Scheynius..

DN - 23 sep 13 kl. 11:15

Ai Weiwei i Stockholms filmfestivals jury

Konstnären Ai Weiwei sitter i husarrest i Kina. Trots det ska han sitta i Stockholms filmfestivals jury i höst. ?

Västerbottens Folkblad - 23 sep 13 kl. 11:01

Ai Weiwei i Stockholms filmfestivals jury

Varje år väljs en kulturpersonlighet som inte sysslar med film in i juryn till Stockholms filmfestival. Tidigare har personligheter som Pelle Almqvist från The Hives [...].

SR - 10 nov 17 kl. 06:30

Anna Jadowska tävlar om Stockholms filmfestivals Impactpris

Den polska regissören Anna Jadowska är med och tävlar om Impactpriset och en miljon kronor på Stockholms filmfestival, med sin film "Wild roses"..

SR - 16 sep 15 kl. 15:32

Stockholms filmfestival prisar Stephen Frears

Stockholms filmfestivals pris Stockholm Lifetime Achievement award går i år till filmregissören Stephen Frears. Han står bakom filmer som High fidelity, The queen och Philomena..

DN - 17 nov 12 kl. 22:02

Prisregn över ?Lore? på Stockholms filmfestival

En lyrisk skildring från det sönderbombade Tyskland vann en hel hjord av tunga prishästar på Stockholms filmfestivals gala på Berns på lördagskvällen..

Västerbottens Folkblad - 19 nov 13 kl. 12:21

Claire Denis nyfiken på onda svin

Claire Denis, som i förra veckan fick Stockholms filmfestivals lifetime achievement award, har tidigare gjort filmer som ”Chocolat”, ”Beau travail” och ”White material”. Det handlar ofta om utanförskap och om människor som lever på samhällets marginal. I ”Svinen” handlar det om sjökaptenen Marco som tvingas hem till Paris för att försöka reda upp en familjesoppa [...

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Uma Thurman bryter tystnaden om Harvey Weinstein

Den amerikanska skådespelaren Uma Thurman har för första gången kommenterat anklagelserna mot Harvey Weinstein direkt. ”Du förtjänar inte en kula”, skriver Thurman på instagram..

SVT - 3 timmar sedan

Filmrecension: Kärleksfulla hurrarop inför Hobbyhorse Revolution

”En ljuvlig film som hyllar originalitet och kreativitet och visar att friheten kan uppenbara sig i de allra märkligaste skepnader”. Sofia Olsson utstöter kärleksfulla hurrarop inför finska käpphästar..

SVT - 3 timmar sedan

Filmrecension: Mordet på Orientexpressen

Johnny Depp, Penelope Cruz, Judi Dench och en hel hop andra stjärnor lajvar Agatha Christie – och har garanterat mer roligt än publiken. Fredrik Sahlin gillar matinékänslan men tröttnar snabbt denna stelbenta och museala adaption..

SVT - 14 timmar sedan

Tom Alandh vinner Lukas Bonniers Stora journalistpris

Årets Lukas Bonnier-pris går till journalisten och dokumentärfilmaren Tom Alandh med motiveringen: ”En personporträttens mästare som i decennium efter decennium med värme och nyfikenhet skildrar hur det är att leva och dö i Sverige.”.

SVT - 15 timmar sedan

Nu delas Stora journalistpriset 2017 ut

Under torsdagskvällen delas Stora journalistpriset 2017 ut i Bonniers konsthall i Stockholm. Bland de nominerade finns bland annat SVT:s granskning av fallet Kevin, IT-skandalen på Transportstyrelsen och krigskorrespondenten Magda Gad rapportering från fronten i Syrien..

SVT - 16 timmar sedan

Stora Journalistpriset: Männen dominerar när grävarna ska prisas

Torsdagens vinnare av årets avslöjande är med 90 procents säkerhet en man, historiskt sett. Det visar Kulturnyheternas genomgång av vilka som tagit hem Stora Journalistpriset de senaste tio åren. – Jag blir väldigt förvånad.

SVT - 16 timmar sedan

Kulturchefer i krismöte efter branschuppropen

Cheferna för Operan, Dramaten och Riksteatern kallades i dag till Kulturutskottet för att redogöra för hur man går vidare efter uppropen #tystnadtagning och #visjungerut – där skådespelare och sångare vittnat om övergrepp och trakasserier i branschen. – Det här har skadat alla, säger Operans vd Birgitta Svendén till SVT..

SVT - 18 timmar sedan

Kultdokumentärens prylar säljs – lockar hundratals fans till Grey Gardens

De sista spåren av Jackie Kennedys excentriska släktingar Little och Big Edie, vilkas liv dokumenterades i filmen Grey Gardens, är nu borta från det hus de under många år bodde i i East Hamptons. I helgen såldes deras sista ägodelar under en försäljning i villan..

SVT - 19 timmar sedan

Detta har hänt: Klubben, kulturprofilen och trakasserierna

Inställda föreställningar, indragna stöd och advokatbyrå inkopplad. Detta har hänt efter Dagens Nyheters granskning där en känd kulturprofil anklagas av 18 kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp..

SVT - 20 timmar sedan

Miljonbidrag i skattepengar till ”klubben” stoppas

”Klubben” beskrivs som en maktfaktor i kultursverige. Mannen som driver den har anklagats för våldtäkt och trakasserier av flera kvinnor. I åratal har offentliga medel finansierat verksamheten i centrala Stockholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.