Vimmerby Tidning > Nyheter

Sunday, 22 April, 19:45

Liknande nyheter

Taggar: Hamnbolagetfår ha , övervakning
Nyan - 18 sep 17 kl. 09:17

Hamnbolaget byggherre för Pommerns docka?

Hur ska ansvaret fördelas och vem ska ha insyn i hur arbetet med Pommerns docka framskrider? Den frågan grunnar stadsstyrelsen på. Ärendet bordlades vid mötet den 14 september.

Barometern - 15 jan 16 kl. 16:28

Stort plus för hamnbolaget

Det går bra för Oskarshamns Hamn AB. Med en vinst på nio miljoner kronor blev 2015 det bästa året för hamnbolaget på mycket länge..

UNT - 03 nov 17 kl. 15:00

Ny vd för kommunala hamnbolaget

Vallentunabon Peeter Nömm blir ny vd på hamnbolaget Hargs Hamn AB..

Skånskan - 03 okt 16 kl. 06:00

Övervakning väcker etiska frågor

HÖÖR Användningen av teknik för att övervaka äldre väcker frågor om var gränsen går innan det kan kännas kränkande.
Det gäller att göra noggranna övervägningar innan sådan teknikanvändning sjösätts, menar Statens medicinsk-etiska råd.Allt fler kommuner i Sverige börjar använda sig av digital övervakning inom omsorgen.

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

Kommunen förlorar tvist om kameraövervakning

Kommunen får inte till vardags ha kameraövervakning av ett väntrum på sitt resurscenter. Förvaltningsrätten har bestämt att kameraövervakningen bara får ske i samband med så kallade nöd- hot- eller våldssituationer. Frågan om kameraövervakning aktualiserades i samband med att individ- och familjeomsorgen flyttade från nämndhuset till Ulricehamns resurscenter på Hestervägen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 13:14

Kameraövervakning inom sjukvården kontrolleras

Foto: Bosse Nilsson
Länsstyrelserna gör i år en nationell insats för att kontrollera kameraövervakning på landets sjukvårdsinrättningar. Näsby vårdcentral i Kristianstad fick under måndagen det första besöket i Skåne. Deras kameraövervakning godkändes inte.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 21:03

Sevedsplan får nu kameraövervakning

MALMÖ Nu blir det kameraövervakning även på Sevedsplan. Länsstyrelsen menar att Polismyndighetens brottsförebyggande arbete är starkare än integritetsintresset.– Länsstyrelsen anser att tillstånd till kameraövervakning kan beviljas av Sevedsplan och har i bedömningen bland annat vägt in alla de alternativa åtgärder till kameraövervakning som polisen redan vidtagit i området, säger Henrik Kvennberg, ansvarig handläggare på Länsstyrelsen.

BT - 17 jan 14 kl. 18:14

Obama: Övervakning har räddat liv

President Barack Obama håller i dag tal om USA:s kritiserade övervakning av telefon-och internettrafik. Innan talet kom uppgifter om att underrättelsetjänsten NSA:s metadataprogram för telefonavlyssning ska avslutas i sin nuvarande form.Talet handlade inledningsvis om att motivera behovet av övervakning - en övervakning som har "förhindrat många attacker och räddat oskyldiga liv världen över", enligt presidenten.

YLE - 30 nov 12 kl. 07:03

Rörliga polisen effektiverar sin trafikövervakning

Den rörliga polisen effektiverar sin övervakning av trafiken i hela landet. Övervakningen började klockan 7 i morse och fortsätter i ett dygn. Medborgarna har via Rörliga polisens Facebook-sida kunnat uttrycka sina önskemål om platser där det behövs effektivare övervakning.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 06:30

Kränks hyggligt folk av korrekt bedriven kameraövervakning?

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden. Vi anser att tiden är mogen för ett annat och mer samhällstillvänt synsätt än vad länsstyrelsen nu provat på, skriver debattskribenterna.
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning (videoinspelning) hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden där frekventa ordningstörningar och/eller brottslighet florerar.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 45 minuter sedan

Singelolycka med MC utanför Virserum

Räddningstjänsten har fått ett larm om en singelolycka med en motorcykel..

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

Just nu: olycka med fritidsbÅt - rÄddningstjÄnst pÅ vÄg

Räddningstjänsten har precis fått ett larm om en olycka med en fritidsbåt..

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Två åtalas för grovt tullbrott

De landade i Östergötland med 211 kilo tobak i bagaget. Nu åtalas de för smuggling..

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Sugen på en glass i vårsolen? Se upp så att inte favoriten är borta!

Med vårvärmen kommer suget efter glass. Men när du står vid frysboxen är favoriten borta. Besvikelsen när älsklingsglassen försvunnit ur sortimentet är en särskild sorts vårkänsla..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

80 i kör för att få hjälp som nyinflyttad

Kommunen anordnar nu en tävling för att få fram fler värdar som kan ta emot och hjälpa nyinflyttade..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Björklund - en god, men besviken man

-Vi är stolta och tacksamma för den dagliga verksamhet som bedrivs i kommunen. Att man inte velat lösa den här frågan med större öppenhet och lyhördhet är bekymmersamt..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Föreningen som satsar stort på idrottsplatsen för framtiden

Här är föreningen som satsar stort och har gjort stora investeringar inför säsongen och framtiden..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

PRO skänkte pengar till Cancerstiftelsen i Kalmar län

När Gunilla Johansson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kalmar län, gästade Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO fick hon med sig en välkommen gåva hem. De 1 730 kronor som samlades in under kyrksöndagen skänktes med en tanke på de som drabbats av sjukdomen..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

KommunalrÅdet bekrÄftar: det lutar Åt ett veto!

De tankegångar som liberalerna ger uttryck för, får till stora delar stöd av kommunstyrelsens ordförande Hans Måhagen (S). -Att säga ja till 44 verk finns inte på kartan ens, och om jag tillåter mig att se framåt, så lutar det mot att förorda ett kommunalt veto även från majoritetens sida..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

De levde på närodlat under ett år

Den 1 augusti 2016 bestämde sig Kerstin Naidu Sjöswärd i Övra Drättinge i Hägerstad-trakten för att hon och hennes man Per enbart skulle äta lokalproducerad mat under ett år. I dag finns hon på Kisa bibliotek för att presentera och sälja boken som handlar om året med lokalodlat mat på tallriken. Vad är då en lokalist för en figur?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.