Vimmerby Tidning > Nyheter

Tuesday, 23 January, 02:47

Vimmerby Tidning - 17 okt 17 kl. 13:05

Hamnbolaget får ha övervakningSmålandshamnar som driver Västerviks hamn har fått grönt ljus av länsstyrelsen för att införa kameraövervakning på området..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Västerviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamnbolagetfår ha , övervakning
Nyan - 18 sep 17 kl. 09:17

Hamnbolaget byggherre för Pommerns docka?

Hur ska ansvaret fördelas och vem ska ha insyn i hur arbetet med Pommerns docka framskrider? Den frågan grunnar stadsstyrelsen på. Ärendet bordlades vid mötet den 14 september.

Barometern - 15 jan 16 kl. 16:28

Stort plus för hamnbolaget

Det går bra för Oskarshamns Hamn AB. Med en vinst på nio miljoner kronor blev 2015 det bästa året för hamnbolaget på mycket länge..

UNT - 03 nov 17 kl. 15:00

Ny vd för kommunala hamnbolaget

Vallentunabon Peeter Nömm blir ny vd på hamnbolaget Hargs Hamn AB..

Skånskan - 03 okt 16 kl. 06:00

Övervakning väcker etiska frågor

HÖÖR Användningen av teknik för att övervaka äldre väcker frågor om var gränsen går innan det kan kännas kränkande.
Det gäller att göra noggranna övervägningar innan sådan teknikanvändning sjösätts, menar Statens medicinsk-etiska råd.Allt fler kommuner i Sverige börjar använda sig av digital övervakning inom omsorgen.

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

Kommunen förlorar tvist om kameraövervakning

Kommunen får inte till vardags ha kameraövervakning av ett väntrum på sitt resurscenter. Förvaltningsrätten har bestämt att kameraövervakningen bara får ske i samband med så kallade nöd- hot- eller våldssituationer. Frågan om kameraövervakning aktualiserades i samband med att individ- och familjeomsorgen flyttade från nämndhuset till Ulricehamns resurscenter på Hestervägen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 13:14

Kameraövervakning inom sjukvården kontrolleras

Foto: Bosse Nilsson
Länsstyrelserna gör i år en nationell insats för att kontrollera kameraövervakning på landets sjukvårdsinrättningar. Näsby vårdcentral i Kristianstad fick under måndagen det första besöket i Skåne. Deras kameraövervakning godkändes inte.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 21:03

Sevedsplan får nu kameraövervakning

MALMÖ Nu blir det kameraövervakning även på Sevedsplan. Länsstyrelsen menar att Polismyndighetens brottsförebyggande arbete är starkare än integritetsintresset.– Länsstyrelsen anser att tillstånd till kameraövervakning kan beviljas av Sevedsplan och har i bedömningen bland annat vägt in alla de alternativa åtgärder till kameraövervakning som polisen redan vidtagit i området, säger Henrik Kvennberg, ansvarig handläggare på Länsstyrelsen.

BT - 17 jan 14 kl. 18:14

Obama: Övervakning har räddat liv

President Barack Obama håller i dag tal om USA:s kritiserade övervakning av telefon-och internettrafik. Innan talet kom uppgifter om att underrättelsetjänsten NSA:s metadataprogram för telefonavlyssning ska avslutas i sin nuvarande form.Talet handlade inledningsvis om att motivera behovet av övervakning - en övervakning som har "förhindrat många attacker och räddat oskyldiga liv världen över", enligt presidenten.

YLE - 30 nov 12 kl. 07:03

Rörliga polisen effektiverar sin trafikövervakning

Den rörliga polisen effektiverar sin övervakning av trafiken i hela landet. Övervakningen började klockan 7 i morse och fortsätter i ett dygn. Medborgarna har via Rörliga polisens Facebook-sida kunnat uttrycka sina önskemål om platser där det behövs effektivare övervakning.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 06:30

Kränks hyggligt folk av korrekt bedriven kameraövervakning?

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden. Vi anser att tiden är mogen för ett annat och mer samhällstillvänt synsätt än vad länsstyrelsen nu provat på, skriver debattskribenterna.
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning (videoinspelning) hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden där frekventa ordningstörningar och/eller brottslighet florerar.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Berusad och naken man jagade kvinnja i hyreshus

Männen steg in hos hyresvärdinnan och en av dem klädde av sig naken och började jaga hyresvärdinnan..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Bilder från 40 år som pressfotograf

Tor Wiklunds karriär började med en liten lådkamera som hans syster vunnit. Det var med den kameran han tog den första bilden som sedan publicerade i tidningen. År 1961 fick han anställningen på Västerviks-Tidningen som deras första "riktiga" fotograf".

Vimmerby Tidning - 9 timmar sedan

Fick vänta i nio månader - blev blind på ena ögat

Tiden mellan remissen från optikern och undersökning av ögonläkare blev hela nio månader. Patienten blev blind på ena ögat. Nu är fördröjningen IVO-anmäld..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Falskt larm från sjukhuset

Räddningstjänsten utsattes för en falsk larm från sjukhuset på söndagen..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

En person förd till sjukhus efter trafikolycka

En person fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på måndagseftermiddagen..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Dans, tomtar och ballonger!

Det blev festligt värre när föreningen Överums Folkpark bjöd in barn och vuxna att dansa ut julen på Vallonen i Överum under lördagseftermiddagen. Det var 25:e året i rad som styrelsen för folkparken bjöd in till detta arrangemang. Ett 100-tal personer hade hörsammat det hela och letat sig till parken under eftermiddagen..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Svensk biopremiär planerad till i höst

Filmen om Astrid Lindgrens ungdomsår i Vimmerby, Unga Astrid, av Pernille Fischer Christensen är utvald att visas i sektionen Berlinale Special Gala på Berlin International Film Festival, 15-25 februari..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Här kan du läsa alla kommunala protokoll

Nu har Vimmerby kommun en digital anslagstavla för den som vill ta del av protokoll eller kungörelser från kommunen..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Det hänger på håret på nya verket

Efter en intensiv period med att få till sin prägel i lokalen så var det i helgen dags för invigning av Hårverket. Detta i Ögonfröjds före detta lokal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.