Vimmerby Tidning > Nyheter

Monday, 20 November, 23:35

Vimmerby Tidning - 17 okt 17 kl. 13:05

Hamnbolaget får ha övervakningSmålandshamnar som driver Västerviks hamn har fått grönt ljus av länsstyrelsen för att införa kameraövervakning på området..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Västerviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamnbolagetfår ha , övervakning
Nyan - 18 sep 17 kl. 09:17

Hamnbolaget byggherre för Pommerns docka?

Hur ska ansvaret fördelas och vem ska ha insyn i hur arbetet med Pommerns docka framskrider? Den frågan grunnar stadsstyrelsen på. Ärendet bordlades vid mötet den 14 september.

Barometern - 15 jan 16 kl. 16:28

Stort plus för hamnbolaget

Det går bra för Oskarshamns Hamn AB. Med en vinst på nio miljoner kronor blev 2015 det bästa året för hamnbolaget på mycket länge..

UNT - 03 nov 17 kl. 15:00

Ny vd för kommunala hamnbolaget

Vallentunabon Peeter Nömm blir ny vd på hamnbolaget Hargs Hamn AB..

Skånskan - 03 okt 16 kl. 06:00

Övervakning väcker etiska frågor

HÖÖR Användningen av teknik för att övervaka äldre väcker frågor om var gränsen går innan det kan kännas kränkande.
Det gäller att göra noggranna övervägningar innan sådan teknikanvändning sjösätts, menar Statens medicinsk-etiska råd.Allt fler kommuner i Sverige börjar använda sig av digital övervakning inom omsorgen.

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

Kommunen förlorar tvist om kameraövervakning

Kommunen får inte till vardags ha kameraövervakning av ett väntrum på sitt resurscenter. Förvaltningsrätten har bestämt att kameraövervakningen bara får ske i samband med så kallade nöd- hot- eller våldssituationer. Frågan om kameraövervakning aktualiserades i samband med att individ- och familjeomsorgen flyttade från nämndhuset till Ulricehamns resurscenter på Hestervägen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 13:14

Kameraövervakning inom sjukvården kontrolleras

Foto: Bosse Nilsson
Länsstyrelserna gör i år en nationell insats för att kontrollera kameraövervakning på landets sjukvårdsinrättningar. Näsby vårdcentral i Kristianstad fick under måndagen det första besöket i Skåne. Deras kameraövervakning godkändes inte.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 21:03

Sevedsplan får nu kameraövervakning

MALMÖ Nu blir det kameraövervakning även på Sevedsplan. Länsstyrelsen menar att Polismyndighetens brottsförebyggande arbete är starkare än integritetsintresset.– Länsstyrelsen anser att tillstånd till kameraövervakning kan beviljas av Sevedsplan och har i bedömningen bland annat vägt in alla de alternativa åtgärder till kameraövervakning som polisen redan vidtagit i området, säger Henrik Kvennberg, ansvarig handläggare på Länsstyrelsen.

BT - 17 jan 14 kl. 18:14

Obama: Övervakning har räddat liv

President Barack Obama håller i dag tal om USA:s kritiserade övervakning av telefon-och internettrafik. Innan talet kom uppgifter om att underrättelsetjänsten NSA:s metadataprogram för telefonavlyssning ska avslutas i sin nuvarande form.Talet handlade inledningsvis om att motivera behovet av övervakning - en övervakning som har "förhindrat många attacker och räddat oskyldiga liv världen över", enligt presidenten.

YLE - 30 nov 12 kl. 07:03

Rörliga polisen effektiverar sin trafikövervakning

Den rörliga polisen effektiverar sin övervakning av trafiken i hela landet. Övervakningen började klockan 7 i morse och fortsätter i ett dygn. Medborgarna har via Rörliga polisens Facebook-sida kunnat uttrycka sina önskemål om platser där det behövs effektivare övervakning.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 06:30

Kränks hyggligt folk av korrekt bedriven kameraövervakning?

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden. Vi anser att tiden är mogen för ett annat och mer samhällstillvänt synsätt än vad länsstyrelsen nu provat på, skriver debattskribenterna.
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning (videoinspelning) hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden där frekventa ordningstörningar och/eller brottslighet florerar.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 3 timmar sedan

Hade soft airgun i Vimmerby

En 16-årig Vimmerbyyngling döms till dagsböter på totalt 1 500 kronor för vapenbrott..

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Swedbank lämnar Mariannelund

Swedbank lämnar Mariannelund. Sista januari stänger bankkontoret och i stället hänvisar man kunderna till Hultsfred eller Eksjö..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Grattis världens rikaste anka som fyller 70 år

Joakim von Anka fyller 70 år och det firas i Sverige när den legendariske Kalle Anka-skaparen Don Rosa besöker Stockholm den 20 november. Ett klassiskt pengabad står då också på programmet. Dessutom bjuder Joakim von Anka, efter stor vånda, på sina bästa ekonomitips.

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Drilltävlingar för 14:e gången

Tävlingen Kulijul har återigen fyllt sporthallen i Västerivk med drill, dans, cheerleading med mera. Det är nu fjortonde gången som tävlingarna arrangeras..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Utbildningsdag för den kulturella kompetensen

170 personer samlades i Bryggaren i fredags för att öka kulturkompetensen vid möten med andra människor från andra kulturer. Projektet genomförs med stöd av European Social Fondation..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Lyckligt slut på räddningsdrama i morse

Med hjälp av stegar lyckades räddningstjänsten i morse rädda en hund ur en mosse..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Integration i fokus

Integration i allmänhet, och Hultsfreds kommuns integrationsarbete i synnerhet stod i fokus när de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Laila Naraghi, Lena Hallengren och Christer Örnfjäder hälsade på sina lokala partivänner. Micke Lång och Lizette Wästerlund tog dem först med sig till gymnasiet och sedan till Stegen..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Plåtfirma i Virserum försatt i konkurs

I dag försattes handelsbolaget Virserums Plåtslageri i konkurs vid Kalmar Tingsrätt. Advokat Bill Kronqvist har utsetts till förvaltare och edgångssammanträde hålls den 17 januari nästa år.

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Solens energi fyllde församlingsgården

Pengarna på taket eller i banken var namnet på den temakväll om solenergi som arrangerades av LRF, LRF konsult och Kinda kommun..

Vimmerby Tidning - 9 timmar sedan

Företagens starka resultat gav topplacering

Företagens starka resultat 2016 gör att Hultsfreds kommun placerar sig på en hedervärd tredjeplats i Kalmar län, när tillväxten i näringslivet granskas. - Det här är ett starkt bevis på att förstagen i vår kommun går väldigt, väldigt bra, säger näringslivsstrateg Michael Leijonhud..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.