SR > Kultur

Wednesday, 26 September, 09:07

Liknande nyheter

Taggar: Mer, offentliga, medeltill , kultur
Dagen - 03 dec 17 kl. 15:30

Regeringen: Mottagare av offentliga medel ska ha tillstånd

I mars nästa år läggs en proposition om tillstånd för att ta emot offentliga medel inom skolväsendet och socialtjänstens områden..

Dagen - 03 dec 17 kl. 15:30

Regeringen: Mottagare av offentliga medel ska ha tillstånd

I mars nästa år läggs en proposition om tillstånd för att ta emot offentliga medel inom skolväsendet och socialtjänstens områden..

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

EU under dödshot. Utan mer av europeisk kultur tar finansvalparna över.

Per Gahrtonordförande i tankesmedjan CogitoTrots eurokrisens holmgång med Europas ekonomi och trots den växande insikten om att en gemensam valuta utan en gemensam stat inte är lösningen utan problemet, är stödet i svensk offentlighet för Barrosos utspel om en europeisk federation svagt. Och kraven på svensk anslutning till EMU har helt tystnat. Tack för det!

Newsmill - 09 sep 11 kl. 13:00

"Stockholm torg ska öppnas upp för mer kommers och kultur"

http://www.newsmill.se/trackback/39292Vid förtätningar och/eller när nya områden planeras ska alltid bästa möjliga förutsättningar för ett levande gatuliv skapas.

DN - 29 aug 12 kl. 19:46

"Många företag skriker efter mer offentliga riskpengar"

Så enkelt åstadkommer man inte ett innovationsklimat och många företag skriker efter mer offentliga riskpengar, inte mindre, skriver Kristina Jonäng, (c) ledamot i Centerpartiets partistyrelse, i en replik till Urban Bäckström och Tobias Krantz..

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 13 kl. 04:26

Allt mer lugnande medel till unga

Utskrivningen av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga ökar. Antalet i åldern 20 till 24 år som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel ökade mellan 2006 och 2012 med över 70 procent, till drygt 20 600. För antidepressiva medel var ökningen 50 procent, enligt siffror från Nätverk för läkemedelsepidemiologi (Nepi), som Ekot i SR tagit del av..

Kristianstadsbladet - 04 apr 13 kl. 04:24

Allt mer lugnande medel till unga


Utskrivningen av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga ökar. Antalet i åldern 20 till 24 år som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel ökade mellan 2006 och 2012 med över 70 procent, till drygt 20 600.För antidepressiva medel var ökningen 50 procent, enligt siffror från Nätverk för läkemedelsepidemiologi (Nepi), som Ekot i SR tagit del av.

Sydsvenskan - 06 jan 17 kl. 13:00

Hon kräver mer pengar till kultur och fritid

Stor intervju med politikern som tar över styret av Lunds kultur- och idrottsliv..

DN - 05 aug 18 kl. 22:37

Rapport: Mer konsumtion av kultur och medier i storstäderna

En ny forskningsrapport visar att svenskarnas konsumtion av kultur och medier är tätt sammanlänkade. Det finns dock stora skillnader, beroende på utbildningsnivån och om man bor på landet eller i en storstad..

DN - 23 aug 18 kl. 13:48

MP vill satsa mer på regional kultur

Miljöpartiet vill öka statens anslag till regional kultur med 200 miljoner kronor årligen. .

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Det italienska public service-företaget Rai kan få en kontroversiell chef

Det italienska public service-företaget Rai ser ut att få en ny kontroversiell chef och både facket och den politiska oppositionen motsätter sig utnämningen..

SR - 2 timmar sedan

Bred litteratur ska locka tillbaka Bokmässebesökarna

Förra året valde en fjärdedel av Bokmässans besökare att stanna hemma och flera förlag vittnade om en minskad försäljning. Bokmässan hoppas att en satsning på bredare litteratur ska vinna tillbaka besökarna..

SR - 2 timmar sedan

"Drömmen om Europa": Enastående seriebok av Fabian Göranson

Serieskaparen och illustratören Fabian Göransons nya bok "Drömmen om Europa" är en serieberättelse som bygger på en månadslång resa genom kontinenten..

SR - 3 timmar sedan

Såsom i en spegel – varmt porträtt av familjs hantering av kris och sjukdom

Bergman inleder sin gudstrilogi och en ny era av kammarspel med mörka undertoner. Bergmanpoddens panel uppskattar värmen i skildringen av en far, två barn och en svärson..

SR - 12 timmar sedan

Bill Cosby döms till fängelse

Den amerikanske komikern Bill Cosby döms till fängelse för att ha drogat och utnyttjat en kvinna för 14 år sedan, rapporterar nyhetssajten TMZ. Domaren har ännu inte meddelat strafflängden..

SR - 16 timmar sedan

S-politiker i Göteborg stäms för förtal med hatbrottsmotiv

Göteborgspolitikern Ann-Sofie Hermansson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande, stäms enligt SVT av de två kvinnor som i våras skulle ha deltagit visningarna av dokumentären Burka songs 2.0..

SR - 17 timmar sedan

Vilka kan ställa ut på alternativ bokmässa

En utställning med verk av konstnären Lars Vilks planeras i Göteborg till helgen. Men det är osäkert om arrangemanget blir av..

SR - 19 timmar sedan

Tysk teater märker av politiska påtryckningar

Vad gör den redan politiskt intresserade tyska teaterscenen när det blåser hårdare politiska vindar? Tar tydligare ställning. Kulturredaktionen har träffat Thomas Ostermeier, konstnärlig ledare för Schaubühne i Berlin..

SR - 19 timmar sedan

Hanna Sahlberg: 1-0 till den kinesiska nätsatiren

Skämten om kinesiska turister i SVT:s satirprogram Svenska Nyheter har väckt starka reaktioner i Kina. Sveriges Radios korrespondent i Peking, Hanna Sahlberg, följer utvecklingen..

SR - 22 timmar sedan

Nya versionen: Pippi som romsk tjej i Rinkeby

Hur skulle det vara om Pippi Långstrump levde nu och bodde i Rinkeby? I höstlovsföljetongen i Barnradion kommer en ny version där Pippi är en romsk tjej som bor i Rinkeby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.