SR > Kultur

Thursday, 23 November, 01:20

SR - 17 okt 17 kl. 09:45

Mer offentliga medel till kulturDe offentliga medlen till kultur, har ökat med 14 procent sedan 2007..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, offentliga, medeltill , kultur
Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

EU under dödshot. Utan mer av europeisk kultur tar finansvalparna över.

Per Gahrtonordförande i tankesmedjan CogitoTrots eurokrisens holmgång med Europas ekonomi och trots den växande insikten om att en gemensam valuta utan en gemensam stat inte är lösningen utan problemet, är stödet i svensk offentlighet för Barrosos utspel om en europeisk federation svagt. Och kraven på svensk anslutning till EMU har helt tystnat. Tack för det!

Newsmill - 09 sep 11 kl. 13:00

"Stockholm torg ska öppnas upp för mer kommers och kultur"

http://www.newsmill.se/trackback/39292Vid förtätningar och/eller när nya områden planeras ska alltid bästa möjliga förutsättningar för ett levande gatuliv skapas.

DN - 29 aug 12 kl. 19:46

"Många företag skriker efter mer offentliga riskpengar"

Så enkelt åstadkommer man inte ett innovationsklimat och många företag skriker efter mer offentliga riskpengar, inte mindre, skriver Kristina Jonäng, (c) ledamot i Centerpartiets partistyrelse, i en replik till Urban Bäckström och Tobias Krantz..

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 13 kl. 04:26

Allt mer lugnande medel till unga

Utskrivningen av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga ökar. Antalet i åldern 20 till 24 år som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel ökade mellan 2006 och 2012 med över 70 procent, till drygt 20 600. För antidepressiva medel var ökningen 50 procent, enligt siffror från Nätverk för läkemedelsepidemiologi (Nepi), som Ekot i SR tagit del av..

Kristianstadsbladet - 04 apr 13 kl. 04:24

Allt mer lugnande medel till unga


Utskrivningen av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga ökar. Antalet i åldern 20 till 24 år som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel ökade mellan 2006 och 2012 med över 70 procent, till drygt 20 600.För antidepressiva medel var ökningen 50 procent, enligt siffror från Nätverk för läkemedelsepidemiologi (Nepi), som Ekot i SR tagit del av.

Sydsvenskan - 06 jan 17 kl. 13:00

Hon kräver mer pengar till kultur och fritid

Stor intervju med politikern som tar över styret av Lunds kultur- och idrottsliv..

SVT - 03 feb 14 kl. 10:21

Mer lugnande medel för lågutbildade

Lågutbildade kvinnor äter nästan tre gånger mer lugnande medicin (benzodiazepiner) och sömntabletter än högutbildade kvinnor, enligt Socialstyrelsens lägesrapport..

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 14 kl. 10:54

Politikerna detaljstyr mer i kulturlivet

Armlängds avstånd är en viktig princip i kulturpolitiken. Frågan är om lokala beslutsfattare förmår leva upp till den? - Vi har både mer och mindre kulturerfarna politiker och det får konsekvenser, säger forskaren Katja Lindqvist.

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 10:54

Politikerna detaljstyr mer i kulturlivet

Armlängds avstånd är en viktig princip i kulturpolitiken. Frågan är om lokala beslutsfattare förmår leva upp till den? - Vi har både mer och mindre kulturerfarna politiker och det får konsekvenser, säger forskaren Katja Lindqvist.

DN - 17 okt 16 kl. 08:30

26 miljarder kronor till kultur 2015

Förra året lades 26 miljarder kronor i offentliga medel på kultur. Mest pengar till kulturen kom från kommunerna och staten, som tillsammans stod för 85 procent av pengarna..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

God's own country – kärleksdrama i karg kostym

God's own country vann både regi- och skådespelarpris på Stockholms filmfestival med sin skildring av en bögromans i en karg fårfarmarmiljö..

SR - 9 timmar sedan

Utpekade profilens kulturförening kan få nekat bidrag

Efter uppgifter om sexuella trakasserier och övergrepp kan kulturföreningen som drivs av den anklagade kulturprofilen få indraget verksamhetsstöd..

SR - 13 timmar sedan

Premiär för filmen om Svetlana Aleksijevitj arbetssätt

På fredag är det biopremiär för en svensk dokumentärfilm om den belarusiska författaren och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj..

SR - 17 timmar sedan

Nick Cave i ordkrig med Brian Eno och Roger Waters

Den australiske musikern Nick Cave har de senaste dagarna hamnat i ett ordkrig med brittiska artister som Roger Waters och Brian Eno. Anledningen är att Cave valt att uppträda i Israel..

SR - 19 timmar sedan

Svenska storband är en manlig domän - nu ska de ta reda på varför

Inom storbanden, jazzens svar på symfoniorkestrarna, råder stor manlig dominans. I Norrbotten big band spelar inte en enda kvinna. Nu vill de veta varför..

SR - 18 timmar sedan

"Det är dags för lite vanlig hederlig moral" - Cecilia Blomberg kommenterar anklagelserna mot Svenska Akademien och Kulturprofilen

18 kvinnor anklagar en känd kulturprofil för sexuella trakasserier och övergrepp. Det beskrivs i en omfattande artikel i Dagens Nyheter. Mannen har starka band till Svenska Akademien..

SR - Igår: 15:49

18 kvinnor anklagar kulturprofil för övergrepp

Arton kvinnor anklagar en känd kulturprofil för sexuella trakasserier och övergrepp, skriver Dagens Nyheter..

SR - Igår: 14:47

Kathy Griffin: " Det handlar om yttrandefrihet"

Den amerikanska komikern Kathy Griffin är ute på världsturné. Det är den frispråkiga komikerns första turné utanför USA - och hon gör den eftersom det blivit omöjligt för henne att jobba i hemlandet..

SR - Igår: 13:22

Kulturministern kallar fler representanter från kultursektorn till möte om sexuella trakasserier

Idag har Kulturminister Alice Bah Kuhnke haft möte med ett tiotal representanter från kultursektorn i Sverige med anledning av de vittnesmål om sexuella trakasserier som framkommit genom Metoo-uppropen..

SR - Igår: 07:00

Nordiskt berättarcentrum tar form i Skellefteå

I Skellefteå tar Nordiskt berättarcentrum form. Först och främst planerar man att bjuda in till ett nordiskt branschmöte i april nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.