SR > Kultur

Wednesday, 21 February, 16:30

Liknande nyheter

Taggar: Mer, offentliga, medeltill , kultur
Dagen - 03 dec 17 kl. 15:30

Regeringen: Mottagare av offentliga medel ska ha tillstånd

I mars nästa år läggs en proposition om tillstånd för att ta emot offentliga medel inom skolväsendet och socialtjänstens områden..

Dagen - 03 dec 17 kl. 15:30

Regeringen: Mottagare av offentliga medel ska ha tillstånd

I mars nästa år läggs en proposition om tillstånd för att ta emot offentliga medel inom skolväsendet och socialtjänstens områden..

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

EU under dödshot. Utan mer av europeisk kultur tar finansvalparna över.

Per Gahrtonordförande i tankesmedjan CogitoTrots eurokrisens holmgång med Europas ekonomi och trots den växande insikten om att en gemensam valuta utan en gemensam stat inte är lösningen utan problemet, är stödet i svensk offentlighet för Barrosos utspel om en europeisk federation svagt. Och kraven på svensk anslutning till EMU har helt tystnat. Tack för det!

Newsmill - 09 sep 11 kl. 13:00

"Stockholm torg ska öppnas upp för mer kommers och kultur"

http://www.newsmill.se/trackback/39292Vid förtätningar och/eller när nya områden planeras ska alltid bästa möjliga förutsättningar för ett levande gatuliv skapas.

DN - 29 aug 12 kl. 19:46

"Många företag skriker efter mer offentliga riskpengar"

Så enkelt åstadkommer man inte ett innovationsklimat och många företag skriker efter mer offentliga riskpengar, inte mindre, skriver Kristina Jonäng, (c) ledamot i Centerpartiets partistyrelse, i en replik till Urban Bäckström och Tobias Krantz..

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 13 kl. 04:26

Allt mer lugnande medel till unga

Utskrivningen av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga ökar. Antalet i åldern 20 till 24 år som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel ökade mellan 2006 och 2012 med över 70 procent, till drygt 20 600. För antidepressiva medel var ökningen 50 procent, enligt siffror från Nätverk för läkemedelsepidemiologi (Nepi), som Ekot i SR tagit del av..

Kristianstadsbladet - 04 apr 13 kl. 04:24

Allt mer lugnande medel till unga


Utskrivningen av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga ökar. Antalet i åldern 20 till 24 år som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel ökade mellan 2006 och 2012 med över 70 procent, till drygt 20 600.För antidepressiva medel var ökningen 50 procent, enligt siffror från Nätverk för läkemedelsepidemiologi (Nepi), som Ekot i SR tagit del av.

Sydsvenskan - 06 jan 17 kl. 13:00

Hon kräver mer pengar till kultur och fritid

Stor intervju med politikern som tar över styret av Lunds kultur- och idrottsliv..

SVT - 03 feb 14 kl. 10:21

Mer lugnande medel för lågutbildade

Lågutbildade kvinnor äter nästan tre gånger mer lugnande medicin (benzodiazepiner) och sömntabletter än högutbildade kvinnor, enligt Socialstyrelsens lägesrapport..

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 14 kl. 10:54

Politikerna detaljstyr mer i kulturlivet

Armlängds avstånd är en viktig princip i kulturpolitiken. Frågan är om lokala beslutsfattare förmår leva upp till den? - Vi har både mer och mindre kulturerfarna politiker och det får konsekvenser, säger forskaren Katja Lindqvist.

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Facebook tvingas sluta spåra internetanvändare i Belgien

En belgisk domstol har dömt Facebook till att sluta spåra och samla in data om sina användare när de använder internet. Företaget måste radera all data över belgiska medborgare som de olovligen samlat in eller betala upp till 100 miljoner euro i böter..

SR - 9 timmar sedan

Konst och uppror på Mjellby Konstmuseum

På Mjellby Konstmuseum i Halmstad pågår just nu utställningen "Bauhuas Situationisterna 1960-1975 - oenighet ger styrka" om de skandinaviska situationisterna. P1 Kulturs reporter Hanna Jedvik har besökt utställningen för att ta reda på situationismens betydelse för dagens konstdebatt och den samtida konsten..

SR - 10 timmar sedan

Wera von Essen debuterar med hudlös dagboksroman

Wera von Essen, född 1986 i Stockholm debuterar med en roman med titeln "En debutants dagbok"..

SR - 10 timmar sedan

Sånt händer inte här - kass spionthriller blir tidsdokument över kalla kriget och film noirs genomslag

Ingmar Bergman försöker i sin första och enda spionthriller skildra Sovjets flyktingspionage i ett blundande myndighetssverige. Bergmanpodden delar ut sin första överkryssade boll..

SR - Igår: 16:13

Bokförsäljningen ökar – men inte för bokhandlarna

Böcker säljer som smör på nätet. Förra året ökade försäljningen av böcker totalt med 4,2 procent, enligt en ny rapport. Men i bokhandlarna är trenden motsatt..

SR - Igår: 15:43

Så mycket romaner har män respektive kvinnor skrivit sedan 1780

En ny stor studie från USA visar att könsfördelningen i utgivningen var jämn fram till mitten av 1800-talet..

SR - Igår: 14:47

80 miljoner euro i skadestånd i franskt streaming-mål

I Frankrike har det fallit en dom i dag i ett fall som också rör illegal streaming av film..

SR - Igår: 14:40

Marakatt-Labbas utställning visar hennes skicklighet

Britta Marakatt-Labba fick ett internationellt genombrott på jätteutställningen ”Documenta” i Kassel där hon visade ett 24 meter långt broderi om samernas historia. Nu ställer hon ut på Gävle Konstcentrum..

SR - Igår: 13:04

Både hyllningar och svalare recensioner för filmen"Utøya 22. Juli"

Recensionerna efter gårdagens världspremiär på filmen "Utøya 22. Juli" är blandade i den internationella filmpressen. Men norska medier är mest positiva och längst går NRK:s kritiker som kallar filmen för "inget mindre än ett mästerverk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.