Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 November, 23:41

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 08:52

Rapport: Migration kan leda till pensionssmällKostnaderna kommer att skena rejält, visar färska siffror från pensionsmyndigheten. Kostnaderna för garantipension, bostadstillägg, äldreförsörjningsstöd samt kostnaden för en lägre beskattning av låga pensioner för flyktingar som kom till Sverige 2016 kommer 2060 uppgå till 22 miljarder kronor medan samma kostnader för de som kommit hit efter 2016 blir 24 miljarder kronor, visar en färsk rapport från pensionsmyndigheten som citeras av Dagens Industri. Jämfört med dagens kostnader på 43 miljarder kronor om året innebär det alltså en fördubbling. ”Det är inte oväntat att det blir höga kostnader för staten i pensionssystemet för asylinvandrare när deras livsinkomster är så mycket lägre än genomsnittlig livsinkomst”, säger analyschefen Ole Settergren. H
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Dagens Industri, Ole Settergren,  Ole Settergren, Di, Annika Strandhäll, Sveriges, Rapport, Dagensps

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Migrationkan , ledatill , pensionssmäll
Politologerna - 04 dec 15 kl. 06:53

Lucka #4: COP21 och klimatinducerad migration

Sedan den 30 november (och fram till 11 december) pågår COP21 i Paris. Det är det tjugoförsta partsmötet under FN:s klimatkonvention, och tanken är att länderna ska enas om ett nytt, globalt klimatavtal. Med anledning av detta har vi glädjen att presentera Jörgen Ödalen som gästpolitolog mitt i vår pågående lucköppning.

DI - 10 okt 13 kl. 20:10

De varnar för pensionssmäll

Centralbankernas stimulanser räddade världen från total härdsmälta 2008. Men fem år senare riskerar samma lågräntepolitik leda till bostadsbubblor och lägre pensionsutbetalningar.Det är två av slutsatserna i en ny rapport från försäkringsjätten Allianz..

Opinionen.se - 09 apr 14 kl. 10:24

Mer pengar till migration och skola


Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff i dag lyfter Borg fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

BT - 09 apr 14 kl. 10:25

Mer pengar till migration och skola

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff i dag lyfter Borg fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

Ekonomistas - 17 maj 17 kl. 16:10

Finanspolitiska rådets rapport och hyresmarknaden

För ett par dagar sedan presenterade Finanspolitiska rådet sin årliga rapport med titeln Svensk finanspolitik 2017. Rådet är en statlig myndighet med uppdrag att bedöma finanspolitikens förenlighet med långsiktigt hållbara finanser och de budgetpolitiska målen (överskottsmålet och utgiftstaket) samt dess effekter på konjunkturen. Huvudbudskapet i årets rapport är att regeringen inte borde ha försvagat det offentliga sparandet under 2017 som är  ett högkonjunkturår och så att sparandet då beräknas ligga under överskottsmålet.

BT - 09 apr 14 kl. 07:39

Mer pengar till skola och migration

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff under morgonen lyfte Borg fram att det övergripande temat i vårbudgeten, som offentliggjordes i dag, är en lite stabilare återhämtning.

TA - 09 apr 14 kl. 11:06

Mer pengar till migration och skola

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget.
Finansminister Anders Borg lyfter i dag fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

SvD - 17 dec 15 kl. 06:33

Moody's: Statsfinanser starka trots migration

Sveriges statsfinanser kommer att vara fortsatt starka 2016, trots ökade utgifter för migration. Högre skatteintäkter och en solid ekonomisk tillväxt stabiliserar. Det skriver Moody's Investors Service i en rapport på onsdagen..

Regeringen - 24 okt 17 kl. 10:36

Riksrevisionens rapport om kommunersättningar för migration och integration

I skrivelsen redovisas regeringens bedömning och åtgärder med anledning av Riksrevisionens rekommendationer i rapporten Kommunersättningar för migration och integration – ett ogenomtänkt system (RiR 2017:10)..

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Kursrally på 28 procent på börsen

Här är bolaget som sticker som en raket. Det är forskningsbolaget Pledpharma som har en riktigt munter resa på Stockholmsbörsen på måndagen. Under förmiddagen (klockan 10.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Bakslag: Banker nobbar ny teknik i iPhone X

Tänker inte godkänna tekniken för ansiktsigenkänning i Apples nya flaggskeppstelefon iPhone X. Det meddelar ett större antal sydkoreanska banker. Bakgrunden är rapporter som höjt frågetecken kring teknikens säkerhet, vilket gör bankerna tveksamma till att införa den biometriska tekniken, skriver Yonhap News.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Efter rasen: Ny drömnivå för bitcoin

Kryptovalutan har återhämtat sig rejält. Så går det på måndagen. Bitcoin har under helgen fortsatt att rusa till en nivå över 8 000 dollar.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Honda återkallar 900.000 bilar

Orsaken är att andra sätesraden riskerar att tippa framåt. Japanska biljätten Honda återkallar 900.000 Odyssey minivans efter att ha fått in ett flertal skaderapporter.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Miljardären tankar aktier för 10,4 miljoner

Läge att skugga Torsten Jansson? Torsten Jansson har den 15-16 november via bolag köpt 200.000 aktier i New Wave Group, där han är vd.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Lurades i skuldfälla: ”Folk på ruinens brant”

29-årig affärsman tros ha lurat hundratals svenskar i omfattande investeringsbluff. ”Det finns de som har blivit vräkta.” SVT Nyheter rapporterar om vad som beskrivs som ett sofistikerat investeringsbedrägeri som drabbat ett hundratals svenskar.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Spotify öppnar utvecklingshubb i London

Det skriver The Evening Standard. Musiktjänsten Spotify ska öppna sin nästa utvecklingshubb i London. Det blir bolagets första hubb utanför Sverige och USA.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Fondförmögenheten ökade 86 miljarder

Det visar ny SCB-statistik. Den totala fondförmögenheten i svenskregistrerade investeringsfonder uppgick vid utgången av september 2017 till 3.690 miljarder kronor, enligt siffrorna.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Ny mardrömssiffra: Röda slutpriser på bostäder

Säljarna får i snitt inte ens ut utgångspriset, visar färsk statistik. I oktober gick bostadsrätter på riksnivå för i snitt 3 procent under utgångspriserna. I Stockholm ligger siffran på minus 2 procent, rapporterar TT med hänvisning till färsk statistik från Hemnet och Svensk Mäklarstatistik.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Boprisfall kan bli smäll för bankerna

Det här riskerar bli effekterna, enligt kreditvärderingsföretag. Moodys har tittat på hur bankerna påverkas i Kanada, Australien och Sverige av sjunkande bostadspriser efter en 16-årig period av uppgång, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Sedan 2000 har huspriserna stigit med 115 procent bara i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.