DN > Inrikes

Friday, 14 December, 17:41

DN - 17 okt 17 kl. 07:33

Experter: Myndigheter har ingen beredskapMyndigheterna har inte förstått i vilken omfattning svenska företag har använts internationellt för att begå brott. DN:s avslöjande om hur bedrägerier för mer än en miljard kronor genomförts med svenska företag överraskar även forskarna. – Det här var något nytt, jag har inte hört talas om det tidigare, säger kriminologen Tage Alalehto på Umeå universitet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Tage Alalehto, Umeå

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Myndigheterhar ingen , beredskap
SR - 07 sep 17 kl. 17:22

Experter: Myndigheter kan inte själva avgöra om kryptering är säker

Polisen hävdar att de valde sin egen lösning, utan försvarets godkända kryptering, för att det var den bästa och säkraste. Men den bedömningen kan inte polisen göra själva, säger de experter vi talat med..

Cornucopia - 26 nov 16 kl. 09:33

Gästinlägg: Modernisera totalförsvarslagen om höjd beredskap

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Cristoffer Stockman.

Det är idag med anledning av ett försämrat omvärldsläge ett tilltagande samhälleligt intresse för krishantering, totalförsvar och samhällets robusthet. Det råder nog en ganska stor samstämmighet bland debattörer, bloggare, politiker, dystopiska författare, myndigheter och statliga utredare att de båda två delarna i totalförsvaret behöver stärkas i sin förmåga, både det militära och det civila försvaret.

YLE - 27 aug 16 kl. 06:39

Etla: Politiker lyssnar inte på experter

Näringslivets forskningsinstitut Etla publicerade nyligen en 220 sidor tjock bok om de utmaningar ekonomiska experter har när de försöker få politiker att lyssna på fakta. En av slutsatserna är att politiker speciellt i Finland ofta är direkt ointresserade av forskningsresultat. Enligt Etla är olika intressegrupper i Finland ofta så starka att fakta skjuts åt sidan när politiska kompromisser förhandlas fram.

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 10:26

Sverige höjer IT-beredskap

Det svenska skyddet mot IT-attacker har höjt sin beredskap. I morgon är det ett år sedan Wikileaksgrundaren Julian Assange klev in på Ecuadors ambassad i London på flykt undan de svenska brottsutredarna.
- Vi vet ju att varje gång det händer något i det där, även om det bara är ett jubileum, så finns det en förhöjd risk.

YLE - 20 dec 16 kl. 19:51

Oljebommar och förhöjd beredskap vid behov i Västnyland

Två tankfartyg var väldigt nära kollision söder om Hangö under veckoslutet. Vid en storolycka hade närmare 96 000 ton olja runnit ut i havet. Brandmästare Stig Saarinen vid Västra Nylands räddningsverk berättar hur man agerar i en sådan situation.

Helsingborgs Dagblad - 07 jan 16 kl. 19:29

Sverige måste förbättra landets beredskap

Vår beredskap är god, sade Sveriges statsminister vid krigsutbrottet 1939. Sanningen var väl den att vi hade ett par hemvärnsgubbar i Landskrona som såg på när Hitler invaderade Danmark och Norge.Vid tsunamikatastrofen annandag jul 2004 var väl beredskapen lika usel.

Supermiljöbloggen - 24 apr 14 kl. 15:31

Myndigheter struntar i att redovisa sitt miljömålsarbete

Enligt en rapport från Statskontoret struntar flera myndigheter i att redovisa sitt miljömålsarbete, trots att det finns krav på det. Idag håller vi på att missa 14 av 16 miljömål. Regeringens styrning av miljöarbetet måste enligt rapporten stärkas då reglerna idag är otydliga, inte är verksamhetsanpassade och dessutom inte följs upp.

DN - 11 mar 11 kl. 19:12

Svenska experter redo åka till Japan

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap fick på fredagskvällen förfrågan från EU och FN om man kan ställa upp med experter för att hjälpa till med arbetet i Japan. Förfrågan kom via EU..

DN - 12 aug 18 kl. 06:00

Experter: ”Sverige behöver en ny beredskap”

Hotet från klimatförändringarna är akut och Sverige måste ta krafttag för att rusta för framtida kriser, anser experter DN talat med.  Samtidigt kräver regeringen att kommunerna skärper sig och tar ett större ansvar. – Det är viktigt att kommunerna inte sitter med armarna i kors och väntar på att staten ska komma in och rädda dem, säger miljöminister Karolina Skog (MP)..

YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Urban deli uppköpt av matkedja

Axfood tar ett större kliv in på marknaden för måltidslösningar genom att kraftigt öka ägandet i Urban deli. Snart ska Hemköp börja sälja mer färdiglagat från restaurang- och butikskonceptet. .

DN - 1 timme sedan

Anna-Lena Laurén: Barn klarar av riktig litteratur – de behöver inte muminpyttipanna

Robinson Crusoe var en av mina favoritböcker som barn. Jag läste om den flera gånger. Att tvingas överleva på en öde ö, bygga palissader och ständigt spana ut över oceanen efter en båt.

DN - 1 timme sedan

Samuelsson bäste svensk i Lindströms frånvaro – ingen kunde stoppa Bö

Fredrik Lindström har drabbats av körtelfeber och kan tvingas till en kamp mot klockan inför skidskytte-VM i mars. Då blev Sebastian Samuelsson bäste svensk i världscupsprinten i Hochfilzen, som nummer 13.  I toppen kunde ingen stoppa norrmannen Johannes Thingnes Bö..

DN - 4 timmar sedan

Quiz: Vad minns du om musikåret 2018?

DN sammanfattade nyligen musikåret. Nu är det din tur att testa dina kunskaper. Vad hittade Yung Lean på?

DN - 4 timmar sedan

Studio DN: ”Läget får statsvetarna att rysa”

Budget, men ingen statsminister, fredssamtal om Jemen och årets bästa böcker. Det handlar veckans Studio DN om. .

DN - 5 timmar sedan

Elever strejkade vid klimatmötet

KATOWICE. Sista dagen av klimatförhandlingarna i Katowice gjorde Polska skolelever gemensam sak med Greta Thunberg och skolstrejkade för att öka trycket på förhandlarna att nå ett resultat..

DN - 7 timmar sedan

Svenska Akademien vill belöna författare som vittnade mot Kulturprofilen: ”Ett försök att tysta”

Svenska Akademien vill belöna författaren Elise Karlsson med 60.000 kronor. Men Karlsson, som var en av kvinnorna som vittnat om Kulturprofilens övergrepp, vägrar att ta emot pengarna.

DN - 7 timmar sedan

Österåker har lägst kommunalskatt – Dorotea högst

Österåkers kommuninvånare kan glädjas över att ha lägst kommunalskatt i landet nästa år. Efter en sänkning med 0,25 procentenheter av den kommunala skattesatsen uppgår den till 29,18 procent..

DN - 9 timmar sedan

Bokrecension: ”Pachinko” levandegör Japans hårda domar mot koreanerna

Koreaner har i generationer tvingats leva som rättslösa invandrare i Japan. Om dem berättar Min Jin Lee i den fascinerande romanen ”Pachinko”. Ingrid Elam läser en familjekrönika där sidorna ångar av egenart och utsatthet.

DN - 9 timmar sedan

Ingen utredning om penningtvätt i Nordea

Ekobrottsmyndigheten inleder ingen förundersökning om penningtvätt på Nordea. De flesta misstänkta brotten är preskriberade, uppger SR..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.