SR > Kultur

Wednesday, 26 September, 08:29

SR - 17 okt 17 kl. 07:00

Ester Roxberg om en nybliven mors förvirringFörfattaren Ester Roxberg är aktuell med sin tredje roman Barnvagnsblues. En roman om att bli berövad sin gamla identitet och påklistrad en ny, konstaterar Hanna Jedvik som har läst..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Roxberg, Ester Roxberg, Barnvagnsblues, Hanna Jedvik

Dela artikeln

250 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ester, Roxbergom en , nybliven, mors, förvirring
UNT - 22 maj 14 kl. 10:23

Ester Roxberg gäst på Fredsseminarium

Seminarieserien "Vara i fred - ett samtal om tillhörighet" gästas i kväll, torsdag, av Ester Roxberg..

SmålandsPosten - 10 okt 17 kl. 14:29

Ester Roxberg kommer till Bokens dag

”Barnvagnsblues” heter Ester Roxbergs senaste roman. Den handlar om längtan efter att få vara sig själv även efter att man har fått barn..

SmålandsPosten - 30 jan 14 kl. 08:37

Ester försöker förstå

Litteraturrecensenten Camilla Carnmo har läst Ester Roxbergs senaste bok Min pappa Ann-Christine. Min pappa Ann–Christine Författare: Ester Roxberg Förlag: Wahlström & Widstrand Morgonsoffor i tv och långa intervjuer i flera tidningar. Historien om den småländska prästen och trebarnspappan Åke Roxberg som i 60-års­åldern kom ut som transvestit sprider sig snabbt nu när hans dotter, författaren Ester Roxberg, har skrivit en bok om honom.

DN - 19 sep 11 kl. 12:16

Ester Roxberg: ?Antiloper?

SmålandsPosten - 29 okt 15 kl. 12:59

Ester Roxberg:

Terrordådet i Trollhättan har förvånat somliga över att det kunde ske i en svensk skola. I sociala medier har jag sett bilder av grundskolor med nostalgiska berättelser om trygghet och jämlikhet. Jag känner inte igen mig i den rosaskimrande skolmiljön..

SmålandsPosten - 19 nov 15 kl. 08:44

Ester Roxberg: Jag hoppas att ni ska göra det bättre

Den 29 oktober var min son en av dem som tog sitt första andetag i den här världen..

SmålandsPosten - 21 jan 16 kl. 17:03

Ester Roxberg: Hur vill du bli ihågkommen?

Den 4 januari var en solig vinterdag i Malmö och verkade som vilken måndag som helst. Jag promenerade längs havet och såg bron framför mig. Bron som en gång byggdes för att förena oss med världen, Malmö som skulle marknadsföras som Greater Copenhagen..

SmålandsPosten - 12 feb 16 kl. 07:40

Ester Roxberg: Tack för att vi fick hjälpa

Jag är ingen bra människa..

SmålandsPosten - 04 mar 16 kl. 06:53

Ester Roxberg: Då blir han ett barn igen

Triangelns köpcentrum i Malmö är fullt av fredagsglada människor. Jag betar av ärenden med min fyramånadersbebis som sover i vagnen. Innan jag beger mig mot utgången köper jag med en latte.

SmålandsPosten - 15 apr 16 kl. 13:44

Ester Roxberg: En insikt som drabbat Paradiset

”Two families in two countries, worst thing in this life”, säger min vän M. Han som likt många män flytt för att skapa en framtid för sin familj..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Det italienska public service-företaget Rai kan få en kontroversiell chef

Det italienska public service-företaget Rai ser ut att få en ny kontroversiell chef och både facket och den politiska oppositionen motsätter sig utnämningen..

SR - 1 timme sedan

Bred litteratur ska locka tillbaka Bokmässebesökarna

Förra året valde en fjärdedel av Bokmässans besökare att stanna hemma och flera förlag vittnade om en minskad försäljning. Bokmässan hoppas att en satsning på bredare litteratur ska vinna tillbaka besökarna..

SR - 2 timmar sedan

"Drömmen om Europa": Enastående seriebok av Fabian Göranson

Serieskaparen och illustratören Fabian Göransons nya bok "Drömmen om Europa" är en serieberättelse som bygger på en månadslång resa genom kontinenten..

SR - 2 timmar sedan

Såsom i en spegel – varmt porträtt av familjs hantering av kris och sjukdom

Bergman inleder sin gudstrilogi och en ny era av kammarspel med mörka undertoner. Bergmanpoddens panel uppskattar värmen i skildringen av en far, två barn och en svärson..

SR - 12 timmar sedan

Bill Cosby döms till fängelse

Den amerikanske komikern Bill Cosby döms till fängelse för att ha drogat och utnyttjat en kvinna för 14 år sedan, rapporterar nyhetssajten TMZ. Domaren har ännu inte meddelat strafflängden..

SR - 16 timmar sedan

S-politiker i Göteborg stäms för förtal med hatbrottsmotiv

Göteborgspolitikern Ann-Sofie Hermansson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande, stäms enligt SVT av de två kvinnor som i våras skulle ha deltagit visningarna av dokumentären Burka songs 2.0..

SR - 16 timmar sedan

Vilka kan ställa ut på alternativ bokmässa

En utställning med verk av konstnären Lars Vilks planeras i Göteborg till helgen. Men det är osäkert om arrangemanget blir av..

SR - 18 timmar sedan

Tysk teater märker av politiska påtryckningar

Vad gör den redan politiskt intresserade tyska teaterscenen när det blåser hårdare politiska vindar? Tar tydligare ställning. Kulturredaktionen har träffat Thomas Ostermeier, konstnärlig ledare för Schaubühne i Berlin..

SR - 18 timmar sedan

Hanna Sahlberg: 1-0 till den kinesiska nätsatiren

Skämten om kinesiska turister i SVT:s satirprogram Svenska Nyheter har väckt starka reaktioner i Kina. Sveriges Radios korrespondent i Peking, Hanna Sahlberg, följer utvecklingen..

SR - 21 timmar sedan

Nya versionen: Pippi som romsk tjej i Rinkeby

Hur skulle det vara om Pippi Långstrump levde nu och bodde i Rinkeby? I höstlovsföljetongen i Barnradion kommer en ny version där Pippi är en romsk tjej som bor i Rinkeby..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.