Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 17 December, 08:42

Liknande nyheter

Taggar: ska , dödsolyckor, spåren, stoppasi , framtiden
Expressen - 12 maj 16 kl. 07:47

Efter dödsolyckorna – trafik stoppas helt

Efter flera dödsolyckor under insatser på vägarna i Sverige på sistone agerar Räddningstjänsten Syd. Nu kommer trafiken att stoppas helt i samband med olyckor. – Tidigare har vi ansett att trafiken ska rulla på ändå men nu har vi nått en nivå där vi måste ta ett helhetsgrepp, säger Mats Svensson, räddningschef på Sydvästra Skånes räddningsförbund till Skånskan..

Dalarnas tidningar - 02 jan 17 kl. 12:23

E16:s olycksdrabbade vägsträcka – flera dödsolyckor de senaste åren

De senaste åren har flera allvarliga olyckor inträffat på en kortare sträcka norr om Mellstarondellen, på E16 norr om Borlänge.
Flera dödsolyckor har inträffat på sträckan sedan 2014, den senaste i februari 2016..

YLE - 03 jun 13 kl. 07:49

Unga orsakar färre dödsolyckor

En lägre andel av dödsolyckorna i trafiken än förr orsakas av unga förare, men de är fortfarande överrepresenterade och deras riskbeteende har ökat. Förare i åldern 18?24-år orsakar 21 procent av dödsolyckorna, medan den här åldersgruppen innehar 10 procent av alla körkort.

SVT - 14 jul 17 kl. 20:06

Flera dödsolyckor med formställningar

Formställningar är riskabla och det är inte ovanligt att de rasar. Under åren har det inträffat flera dödsolyckor. Så sent som i januari avbröts arbetet med en ekodukt över E6 eftersom stöttorna vek sig.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:00

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

DN - 19 okt 13 kl. 05:41

Rekordfå dödsolyckor på svenska vägar

I september i år dödades färre människor på de svenska vägarna än vad man hittills uppmätt. Inte sedan krigsåren på 1940-talet har så få människor dödats i trafiken som de senaste åren. Vägdöden pressas vidare nedåt..

BT - 14 jan 13 kl. 11:00

Rekordfå dödsolyckor med el

Antalet elolyckor med dödligt utgång var förra året det lägsta på 110 år. Bara en person dog i en elolycka, enligt preliminär statistik från Elsäkerhetsverket. Det kan jämföras mot det extrema olycksåret 1945 då 56 dog.

NT - 15 jan 13 kl. 19:12

Norrköping säkert - trots 19 dödsolyckor

Trots 19 döda och 166 svårt skadade de senaste åren är trafiken i Norrköping säkrare än på andra håll, enligt ny statistik..

BT - 25 nov 13 kl. 10:27

Färre dödsolyckor i jordbruket

Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 10:25

Färre dödsolyckor i jordbruket


Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Gas kan ligga bakom explosion i Japan

Orsaken till den kraftiga explosionen på en restaurang i Sapporo i norra Japan är inte klarlagd, men uppgifter i medier pekar på att det kan röra sig om en gasläcka. TV-kanalen NHK rapporterar att det kan ha handlat om gas från flaskor med desinfektions.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Ökad försäljning för H&M

Klädjätten H&M redovisar en försäljningsökning med sex procent för räkenskapsårets fjärde kvartal jämfört med samma period föregående år. Detta räknat i lokala valutor inklusive moms. Totalt landade försäljningen på 65 449 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Malmö kan ställas mot Premier League-jättar

1–0-segern borta mot Besiktas i torsdags innebar att Malmö FF tog sig vidare till sextondelsfinal i Europa League. 13.00 i dag avgörs det vilket lag Malmö får möta – och skåningarna kan komma att ha en tuff uppgift framför sig.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nordkoreansk ilska efter USA-sanktioner

Nordkorea surar över USA:s skärpta sanktioner, och säger att påtryckningarna skulle kunna "stoppa kärnvapenavrustningen på Koreahalvön för alltid". I förra veckan infördes nya sanktioner mot tre nordkoreanska toppolitiker. Styret i Nordkorea fördömer US.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Svar från högsta instans om tiggeriförbud

Ska Vellinge få införa ett lokalt förbud mot tiggeri? I dag kommer svaret från högsta instans, Högsta förvaltningsdomstolen, i en fråga som följs med intresse i fler svenska kommuner. – Jag är positivt överraskad att vi fick prövningstillstånd, säger Ve.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

May varnar för ny brexit-omröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May vädjar till parlamentsledamöter att inte stödja förslaget om en ny brexit-omröstning och menar att det skulle medföra irreparabel skada på landets politik. Det framgår i ett tal som hon ska hålla i parlamentet.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ny explosion i Malmö

En ny sprängladdning har exploderat i Malmö, rapporterar flera medier. Larmet kom vid 03-tiden till ett trapphus i ett bostadshus i Rosengård. — Det är fönster som är urblåsta, lägenhetsdörrar som är skadade och själva bjälklaget i trapphuset har synlig.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rapport visar vidden av ryska påverkansförsök

I en rapport som tidningen The Washington Post tagit del av framkommer det att Ryssland sedan 2013 försökt påverka amerikansk inrikespolitik genom sociala medier. Den amerikanska senatens underrättelseutskott har tidigare i år fastslagit att Ryssland fö.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Utan tuffa krav växer ­­prekariatet.

Varför skulle fack och arbetsgivare frivilligt ta på sig ansvar?.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

”Kommer utökningen av andelen röstberättigade att fortsätta, eller är Sverige på väg mot en avdemokratisering och avpolitisering?”

Ylva Stubbergaard, universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen i Lund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.