Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 21 September, 17:51

Liknande nyheter

Taggar: ska , dödsolyckor, spåren, stoppasi , framtiden
Expressen - 12 maj 16 kl. 07:47

Efter dödsolyckorna – trafik stoppas helt

Efter flera dödsolyckor under insatser på vägarna i Sverige på sistone agerar Räddningstjänsten Syd. Nu kommer trafiken att stoppas helt i samband med olyckor. – Tidigare har vi ansett att trafiken ska rulla på ändå men nu har vi nått en nivå där vi måste ta ett helhetsgrepp, säger Mats Svensson, räddningschef på Sydvästra Skånes räddningsförbund till Skånskan..

Dalarnas tidningar - 02 jan 17 kl. 12:23

E16:s olycksdrabbade vägsträcka – flera dödsolyckor de senaste åren

De senaste åren har flera allvarliga olyckor inträffat på en kortare sträcka norr om Mellstarondellen, på E16 norr om Borlänge.
Flera dödsolyckor har inträffat på sträckan sedan 2014, den senaste i februari 2016..

YLE - 03 jun 13 kl. 07:49

Unga orsakar färre dödsolyckor

En lägre andel av dödsolyckorna i trafiken än förr orsakas av unga förare, men de är fortfarande överrepresenterade och deras riskbeteende har ökat. Förare i åldern 18?24-år orsakar 21 procent av dödsolyckorna, medan den här åldersgruppen innehar 10 procent av alla körkort.

SVT - 14 jul 17 kl. 20:06

Flera dödsolyckor med formställningar

Formställningar är riskabla och det är inte ovanligt att de rasar. Under åren har det inträffat flera dödsolyckor. Så sent som i januari avbröts arbetet med en ekodukt över E6 eftersom stöttorna vek sig.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:00

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

DN - 19 okt 13 kl. 05:41

Rekordfå dödsolyckor på svenska vägar

I september i år dödades färre människor på de svenska vägarna än vad man hittills uppmätt. Inte sedan krigsåren på 1940-talet har så få människor dödats i trafiken som de senaste åren. Vägdöden pressas vidare nedåt..

BT - 14 jan 13 kl. 11:00

Rekordfå dödsolyckor med el

Antalet elolyckor med dödligt utgång var förra året det lägsta på 110 år. Bara en person dog i en elolycka, enligt preliminär statistik från Elsäkerhetsverket. Det kan jämföras mot det extrema olycksåret 1945 då 56 dog.

NT - 15 jan 13 kl. 19:12

Norrköping säkert - trots 19 dödsolyckor

Trots 19 döda och 166 svårt skadade de senaste åren är trafiken i Norrköping säkrare än på andra håll, enligt ny statistik..

BT - 25 nov 13 kl. 10:27

Färre dödsolyckor i jordbruket

Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 10:25

Färre dödsolyckor i jordbruket


Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Arbetsplatsolycka i Staffanstorp – man fick ström i sig

På fredagseftermiddagen inträffade en arbetsplatsolycka på ett företag i Staffanstorp..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Stormen Knud framme på västkusten

Stormen Knud har redan fällt träd och vägskyltar. Men ännu hårdare vindar väntas in över Skagerrak och nordvästra Götaland senare i dag. – Blåsigast blir det under sen kväll och natten, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hedwall med i toppen igen

Vinsten i början av september var Caroline Hedwalls första på sex år..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

IM skär ner – flera förlorar jobben

I Skåne hotas kontoren i Malmö och Lund..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Knud kommer med det riktiga höstvädret

Efter vindchocken och köldsmockan från Danmark kommer regnen in över Skåne..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stormen Knud som värst i natt

Stormen Knud har börjat ta sig in över landet. SMHI har minskat sin klass 2-varning, men fortfarande väntas mycket hårda vindar över Skagerrak och nordvästra Götaland. – Blåsigast blir det under sen kväll och natten, säger Sandra Andersson på SMHI.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Szyber lämnar riksdagen

Kristdemokraternas ledamot Caroline Szyber lämnar sin plats i riksdagen efter bedrägerimisstankarna mot henne. "Jag är ledsen för det som hänt och inser att detta tar uppmärksamhet och kraft från det viktiga arbete som partiet nu har att utföra framåt",.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Litet djur blir stor Ikea-nyhet

Ikeas stjärna i Indien dalar. Orsaken: ett par mycket små djur. I Indien rapporteras nämligen att ännu en kund, som ätit på vad som är Ikeas största restaurang i världen i Hyderabad, har fått en insekt i maten.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Alliansen enad om talmanskandidat

De fyra Allianspartierna har enats om en gemensam talmanskandidat inför riksdagens talmansval på måndag, erfar TT. Kandidaten presenteras vid en pressträff kl 13.30..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Pojke påkörd av tåg – dog

En pojke har omkommit i en tågolycka vid järnvägsstationen i Köping, rapporterar polisen. Flera personer genade över järnvägsspåret på fredagsmorgonen och pojken blev påkörd av ett tåg. – Han har genat över spåret och inte uppmärksammat att det kom ett.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.