Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 21 November, 07:26

Liknande nyheter

Taggar: ska , dödsolyckor, spåren, stoppasi , framtiden
Expressen - 12 maj 16 kl. 07:47

Efter dödsolyckorna – trafik stoppas helt

Efter flera dödsolyckor under insatser på vägarna i Sverige på sistone agerar Räddningstjänsten Syd. Nu kommer trafiken att stoppas helt i samband med olyckor. – Tidigare har vi ansett att trafiken ska rulla på ändå men nu har vi nått en nivå där vi måste ta ett helhetsgrepp, säger Mats Svensson, räddningschef på Sydvästra Skånes räddningsförbund till Skånskan..

Dalarnas tidningar - 02 jan 17 kl. 12:23

E16:s olycksdrabbade vägsträcka – flera dödsolyckor de senaste åren

De senaste åren har flera allvarliga olyckor inträffat på en kortare sträcka norr om Mellstarondellen, på E16 norr om Borlänge.
Flera dödsolyckor har inträffat på sträckan sedan 2014, den senaste i februari 2016..

YLE - 03 jun 13 kl. 07:49

Unga orsakar färre dödsolyckor

En lägre andel av dödsolyckorna i trafiken än förr orsakas av unga förare, men de är fortfarande överrepresenterade och deras riskbeteende har ökat. Förare i åldern 18?24-år orsakar 21 procent av dödsolyckorna, medan den här åldersgruppen innehar 10 procent av alla körkort.

SVT - 14 jul 17 kl. 20:06

Flera dödsolyckor med formställningar

Formställningar är riskabla och det är inte ovanligt att de rasar. Under åren har det inträffat flera dödsolyckor. Så sent som i januari avbröts arbetet med en ekodukt över E6 eftersom stöttorna vek sig.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:00

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

DN - 19 okt 13 kl. 05:41

Rekordfå dödsolyckor på svenska vägar

I september i år dödades färre människor på de svenska vägarna än vad man hittills uppmätt. Inte sedan krigsåren på 1940-talet har så få människor dödats i trafiken som de senaste åren. Vägdöden pressas vidare nedåt..

BT - 14 jan 13 kl. 11:00

Rekordfå dödsolyckor med el

Antalet elolyckor med dödligt utgång var förra året det lägsta på 110 år. Bara en person dog i en elolycka, enligt preliminär statistik från Elsäkerhetsverket. Det kan jämföras mot det extrema olycksåret 1945 då 56 dog.

NT - 15 jan 13 kl. 19:12

Norrköping säkert - trots 19 dödsolyckor

Trots 19 döda och 166 svårt skadade de senaste åren är trafiken i Norrköping säkrare än på andra håll, enligt ny statistik..

BT - 25 nov 13 kl. 10:27

Färre dödsolyckor i jordbruket

Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 10:25

Färre dödsolyckor i jordbruket


Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Rasmus Dahlin kan gå i Sundins och Orrs fotspår

Leijon Jönsson om sjuttonåringen som fängslar hockeyvärlden..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Malmötränaren om stjärnskottet: ”Han är extremt bra på allt”

Peter Andersson hyllar Frölundas stortalang..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"Mamma, de dödar mig!"

Valerie visar upp en liten vit t-tröja, fläckad med blod. Den tillhör hennes son som en dag fördes bort på väg till skolan. Han är ett av flera barn i Kongo-Kinshasa som kidnappats i syfte att pressa föräldrarna på pengar.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Olyckan på Amiralsgatan: ”Skakande läsning – det är helt absurt”

Assistansföreningar reagerar på HD och Sydsvenskans granskning..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ekholms målsuccé fortsätter

Backen Mattias Ekholm fortsätter att göra mål. Han gjorde sitt fjärde mål på fyra matcher när hans Nashville besegrade Winnipeg med 5–3 på hemmaplan i NHL-ishockeyn. Det stod 3–1 och Nashville hade numerärt överläge när Roman Josi passade pucken till E.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Låga löner för backpackers i Australien

Utländska studenter och kringresande ryggsäcksturister i Australien arbetar ofta för mycket låga löner, enligt en studie. Över 900 000 personer befinner sig i Australien på särskilda tillfälliga visum, och de utgör elva procent av arbetskraften i landet.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sylvegård räknar bort Nils Andersson och lånar från Pantern

Så fyller Redhawks en lucka..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Extremt torrt i Spanien och Portugal

Vattendrag torkar ut och grödor vissnar bort på åkrarna. Torkan i Spanien och Portugal får stora konsekvenser. – Floder som varken jag eller mina föräldrar, eller mina farföräldrar, har sett torrlagda har nu torkat ut, säger José Ramón González, som dr.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trump vill ha okej för inreseförbud

President Donald Trumps regering har bett USA:s högsta domstol att låta det senaste inreseförbudet för medborgare från sex i huvudsak muslimska länder börja gälla fullt ut. En appellationsdomstol i Kalifornien gav i förra veckan bara delvis klartecken.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Det är osannolikt att kommunerna klarar av att ta emot hundratusentals SFI-elever utan hjälp.”

Fredric Skälstad, Utbildningsföretagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.