Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 18 February, 21:20

Liknande nyheter

Taggar: ska , dödsolyckor, spåren, stoppasi , framtiden
Expressen - 12 maj 16 kl. 07:47

Efter dödsolyckorna – trafik stoppas helt

Efter flera dödsolyckor under insatser på vägarna i Sverige på sistone agerar Räddningstjänsten Syd. Nu kommer trafiken att stoppas helt i samband med olyckor. – Tidigare har vi ansett att trafiken ska rulla på ändå men nu har vi nått en nivå där vi måste ta ett helhetsgrepp, säger Mats Svensson, räddningschef på Sydvästra Skånes räddningsförbund till Skånskan..

Dalarnas tidningar - 02 jan 17 kl. 12:23

E16:s olycksdrabbade vägsträcka – flera dödsolyckor de senaste åren

De senaste åren har flera allvarliga olyckor inträffat på en kortare sträcka norr om Mellstarondellen, på E16 norr om Borlänge.
Flera dödsolyckor har inträffat på sträckan sedan 2014, den senaste i februari 2016..

YLE - 03 jun 13 kl. 07:49

Unga orsakar färre dödsolyckor

En lägre andel av dödsolyckorna i trafiken än förr orsakas av unga förare, men de är fortfarande överrepresenterade och deras riskbeteende har ökat. Förare i åldern 18?24-år orsakar 21 procent av dödsolyckorna, medan den här åldersgruppen innehar 10 procent av alla körkort.

SVT - 14 jul 17 kl. 20:06

Flera dödsolyckor med formställningar

Formställningar är riskabla och det är inte ovanligt att de rasar. Under åren har det inträffat flera dödsolyckor. Så sent som i januari avbröts arbetet med en ekodukt över E6 eftersom stöttorna vek sig.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:00

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

DN - 19 okt 13 kl. 05:41

Rekordfå dödsolyckor på svenska vägar

I september i år dödades färre människor på de svenska vägarna än vad man hittills uppmätt. Inte sedan krigsåren på 1940-talet har så få människor dödats i trafiken som de senaste åren. Vägdöden pressas vidare nedåt..

BT - 14 jan 13 kl. 11:00

Rekordfå dödsolyckor med el

Antalet elolyckor med dödligt utgång var förra året det lägsta på 110 år. Bara en person dog i en elolycka, enligt preliminär statistik från Elsäkerhetsverket. Det kan jämföras mot det extrema olycksåret 1945 då 56 dog.

NT - 15 jan 13 kl. 19:12

Norrköping säkert - trots 19 dödsolyckor

Trots 19 döda och 166 svårt skadade de senaste åren är trafiken i Norrköping säkrare än på andra håll, enligt ny statistik..

BT - 25 nov 13 kl. 10:27

Färre dödsolyckor i jordbruket

Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 10:25

Färre dödsolyckor i jordbruket


Jordbruket har tidigare toppat olycksstatistiken, men hittills i år har ingen dödsolycka i jordbruket konstaterats och i fjol omkom en person. Antalet olyckor har aldrig varit så få som de senaste två åren, enligt ett pressmeddelande från projektet Säkert Bondförnuft, som under fem år arbetat med att halvera antalet olycksfall i lantbruket till och med 2013..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polisen bjöd köande fans på varm choklad

Polisen gjorde en insats utanför Saab Arena i Linköping på söndagsmorgonen, där ungdomar köade inför kvällens konsert med norska poptvillingarna Marcus och Martinus. I stället för batonger fick ungdomarna smaka på varm choklad. De frusna fansen var tack.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tio år sedan badhusskandalen – nu är det dags att ta hand om Kallis igen

Thomas Tegler: Badanläggningarna i Malmö måste skötas bättre..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bröstcanceroperationer skjuts upp i veckor när operationspersonal saknas

Köerna i Skåne har ökat. Cancerpatienter skickas till Växjö..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fler katter än någonsin förut får salmonella

Rekordmånga katter har drabbats av salmonella i år. Bara de första två månaderna har 677 fall rapporterats in – jämfört med 486 fall under hela 2016. Det skriver P4 Uppland.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Femtio norrmän fick egna dödsbud via mejl

Ett 50-tal personer i Norge fick läsa sina egna dödsbud. Det var norska posten som via den digitala brevlådan Digipost meddelade att deras konto skulle stängas eftersom de enligt skattemyndigheterna har avlidit. – Det var en dyster känsla, säger Kjell S.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Everett skildrar Oscar Wildes sista tid

För Rupert Everett har det alltid varit en dröm att få göra en film om Oscar Wildes sista år och död efter att denne suttit i fängelse för sin homosexualitet. Everett, som själv kom ut som gay på 1970-talet, skrev manuset 2007 och har sedan dess kämpat.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Aura hyllar livade decennier med öppen fest

Konstförening satsar på performance, minneskavalkad och rysk hängning..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Protester mot utvisningar av afghaner

På många platser i Europa hölls på söndagen demonstrationer mot utvisningar av asylsökande från Afghanistan under parollen "Don't send Afghans back". I Sverige organiserades demonstrationer på ett tiotal platser, bland annat i Östersund där ett par hund.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Zackrisson avgjorde gruppfinalen

Patrik Zackrisson vräkte sig fram och skickade in det matchvinnande målet mot Finland..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Han ska förvandla det övergivna badhuset till hotellkomplex

Följ med in det övergivna badet – en av landets galnaste hotellrenoveringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.