SR > Kultur

Thursday, 23 November, 01:18

SR - 17 okt 17 kl. 06:00

Kritik efter fallet om sexuella trakasserier på TeaterhögskolanDiskrimineringsombudsmannens stämningsansökan mot Lunds universitet om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan gick aldrig till huvudförhandling. Universitetet betalade 100 000 kronor i ersättning till den student som ska ha utsatts, men utan att låta saken prövas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teaterhögskolan, Lunds

Dela artikeln

274 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikefter , falletom , sexuella, trakasserier, Teaterhögskolan
Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 12:18

Twitter vill få bukt med sexuella trakasserier i nätverket

Twitter har haft problem med Porr-bots och andra otrevliga sexuella nätverk som har lyckats infiltrera nätverket och använda hashtags för att fånga trafik, nu tar de krafttag i samband med debatten #MeToo som har uppmärksammats i hela världen. I början av 2016 började Twitter att ändra ståndpunkt om yttrandefrihet och bilda ett förtroende- och säkerhetsråd bestående av advokater och analytiker för att ta itu med problemet. Men kritiker är inte nöjda med resultaten.

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökar

Ungdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier.

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

SR - 27 okt 17 kl. 15:26

Ingen överklagan av dom om sexuella trakasserier på teaterhögskola

Det blir ingen fortsättning på fallet där Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämt Lunds Universitet efter anklagelser om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan i Malmö..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte högstadietjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier 12 766 svar

SVERIGE. Unga tjejer är mer utsatta för kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan än killar. Enligt Friendsrapporten 2014 som släpptes på torsdagen har en av fem tjejer på högstadiet blivit utsatta för sexuella trakasserier.

YLE - 07 mar 16 kl. 10:29

Sexuella trakasserier på jobbet - är du utsatt? Tipsa oss

Tafs och osakliga förslag är vardagsmat för många kvinnor i den mansdominerade byggnadsbranschen. Vi vill veta i vilka andra branscher kvinnor upplever trakasserier. Har du upplevt sexuella trakasserier i arbetet?

YLE - 20 aug 14 kl. 18:37

Sexuella trakasserier upplevs olika av flickor och pojkar

Specialungdomsarbetare Jannika Elfving säger att det att trakasserierna upplevs olika av flickor och pojkar handlar om den mans- respektive kvinnoroll vi har i samhället. - Rollerna kommer in i ett tidigt skede i barnens liv så det är inte alls konstigt att tonåringarna är påverkade av dem, säger Elfving. Om en pojke utsätts för sexuella trakasserier så bör han till och med känna sig litet smickrad, för all uppmärksamhet som kommer från flickor räknas som smicker, även om det känns obekvämt.

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

God's own country – kärleksdrama i karg kostym

God's own country vann både regi- och skådespelarpris på Stockholms filmfestival med sin skildring av en bögromans i en karg fårfarmarmiljö..

SR - 9 timmar sedan

Utpekade profilens kulturförening kan få nekat bidrag

Efter uppgifter om sexuella trakasserier och övergrepp kan kulturföreningen som drivs av den anklagade kulturprofilen få indraget verksamhetsstöd..

SR - 13 timmar sedan

Premiär för filmen om Svetlana Aleksijevitj arbetssätt

På fredag är det biopremiär för en svensk dokumentärfilm om den belarusiska författaren och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj..

SR - 17 timmar sedan

Nick Cave i ordkrig med Brian Eno och Roger Waters

Den australiske musikern Nick Cave har de senaste dagarna hamnat i ett ordkrig med brittiska artister som Roger Waters och Brian Eno. Anledningen är att Cave valt att uppträda i Israel..

SR - 19 timmar sedan

Svenska storband är en manlig domän - nu ska de ta reda på varför

Inom storbanden, jazzens svar på symfoniorkestrarna, råder stor manlig dominans. I Norrbotten big band spelar inte en enda kvinna. Nu vill de veta varför..

SR - 18 timmar sedan

"Det är dags för lite vanlig hederlig moral" - Cecilia Blomberg kommenterar anklagelserna mot Svenska Akademien och Kulturprofilen

18 kvinnor anklagar en känd kulturprofil för sexuella trakasserier och övergrepp. Det beskrivs i en omfattande artikel i Dagens Nyheter. Mannen har starka band till Svenska Akademien..

SR - Igår: 15:49

18 kvinnor anklagar kulturprofil för övergrepp

Arton kvinnor anklagar en känd kulturprofil för sexuella trakasserier och övergrepp, skriver Dagens Nyheter..

SR - Igår: 14:47

Kathy Griffin: " Det handlar om yttrandefrihet"

Den amerikanska komikern Kathy Griffin är ute på världsturné. Det är den frispråkiga komikerns första turné utanför USA - och hon gör den eftersom det blivit omöjligt för henne att jobba i hemlandet..

SR - Igår: 13:22

Kulturministern kallar fler representanter från kultursektorn till möte om sexuella trakasserier

Idag har Kulturminister Alice Bah Kuhnke haft möte med ett tiotal representanter från kultursektorn i Sverige med anledning av de vittnesmål om sexuella trakasserier som framkommit genom Metoo-uppropen..

SR - Igår: 07:00

Nordiskt berättarcentrum tar form i Skellefteå

I Skellefteå tar Nordiskt berättarcentrum form. Först och främst planerar man att bjuda in till ett nordiskt branschmöte i april nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.