SR > Kultur

Tuesday, 11 December, 11:07

SR - 17 okt 17 kl. 06:00

Kritik efter fallet om sexuella trakasserier på TeaterhögskolanDiskrimineringsombudsmannens stämningsansökan mot Lunds universitet om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan gick aldrig till huvudförhandling. Universitetet betalade 100 000 kronor i ersättning till den student som ska ha utsatts, men utan att låta saken prövas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teaterhögskolan, Lunds

Dela artikeln

399 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikefter , falletom , sexuella, trakasserier, Teaterhögskolan
Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

YLE - 07 dec 18 kl. 04:47

Det blev inga åtal men Raseborgs stad får kritik för utredningarna kring misstänkta sexuella trakasserier i en skola i Karis

Ingen ska tro att staden inte tar tag i saken om det finns misstankar om sexuella trakasserier, säger Raseborgs stadsjurist Patricia Rehn. Ändå får staden kritik för sitt handlande i fallet Karjaan yhteiskoulu..

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 12:18

Twitter vill få bukt med sexuella trakasserier i nätverket

Twitter har haft problem med Porr-bots och andra otrevliga sexuella nätverk som har lyckats infiltrera nätverket och använda hashtags för att fånga trafik, nu tar de krafttag i samband med debatten #MeToo som har uppmärksammats i hela världen. I början av 2016 började Twitter att ändra ståndpunkt om yttrandefrihet och bilda ett förtroende- och säkerhetsråd bestående av advokater och analytiker för att ta itu med problemet. Men kritiker är inte nöjda med resultaten.

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökar

Ungdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier.

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Barometern - 20 apr 18 kl. 15:59

DO-kritik mot hur kommunen jobbar med riktlinjer för sexuella trakasserier

Oskarshamns kommun uppfyller inte kraven på riktlinjer avseende sexuella trakasserier, trakasserier och repressalier. Det konstaterar Diskrimineringsombudsmannen, DO, efter en tillsyn av kommunens efterlevnad av diskrimineringslagen..

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

SR - 27 okt 17 kl. 15:26

Ingen överklagan av dom om sexuella trakasserier på teaterhögskola

Det blir ingen fortsättning på fallet där Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämt Lunds Universitet efter anklagelser om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan i Malmö..

YLE - 07 feb 18 kl. 16:21

Fallet Törhönen fick filmbranschen att agera - nya regler ska sätta stopp för sexuella trakasserier

Nu måste filmprojekt binda sig till åtgärder mot sexuella trakasserier om filmen får stödpengar av Finlands filmstiftelse..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Backateatern lyckas med små medel göra humor om ekonomi

En pjäs om världsekonomi för 12-åringar och uppåt – är det möjligt? Ja det tycker Backa Teater som nu gör pjäs på "Talking to my daughter about economy", skriven av Yanis Varouakis. Mia Gerdin har sett pjäsen..

SR - 3 timmar sedan

Ny rapport visar att alla krigets parter skadat Jemens kulturarv

I skuggan av det mänskliga lidande som kriget i Jemen gett upphov till har viktiga delar av landets historiska kulturarv förstörts. En ny rapport från människorättsorganisation Mwatana vittnar om omfattningen..

SR - 4 timmar sedan

Stor minskning av lokalrevyer i norr

Antalet lokalrevyer har minskat rejält i norra Sverige, det visar en kartläggning från Kulturnytt..

SR - 4 timmar sedan

Lucka 11: Lars-Åke Thessmans briljanta scenografi

Bakom lucka nummer 11 hittar Per Feltzin en bok om scenografi..

SR - 20 timmar sedan

Kritiserad lag på Kuba införs inte än

Den omdiskuterade lag på Kuba som ger kulturdepartementet rätt att i förväg granska all oberoende kulturverksamhet och som skulle trätt i kraft i fredags, skjuts på framtiden..

SR - 21 timmar sedan

Maryse Condé: Jag blev överraskad och stolt

Nya Akademien, som bildades förra året, delade på söndagen ut sitt alternativa litteraturpris. Pristagaren är 81-åriga Maryse Condé från franska Guadeloupe i Västindien. P1 Kulturs Lina Kalmteg träffade henne i Stockholm..

SR - 22 timmar sedan

Isaace Bashevis Singers tacktal ljusar upp denna Nobeldag

I år delas det inte ut något Nobelpris i litteratur. Men Måns Hirschfeldt tipsar om ett tal från en tidigare vinnare som kan liva upp.

SR - Igår: 10:49

Tjänstefel att inte "Crazy rich asians" går upp på bio

Den romantiska komedin "Crazy rich asians" var en stor succé i USA, men här i Sverige släpps filmen direkt till streamingsajterna istället för att gå upp på bio. Tjänstefel, tycker Roger Wilson..

SR - Igår: 08:24

Rädda Marina Abramoviç och rädda jorden

Den världskända konstnären Marina Abramoviç är i Stockholm som årets specialinbjudna Nobelkonstnär. Igår höll hon en kombinerad föreläsning och performance på temat Water Matters.  Cecilia Blomberg var där..

SR - Igår: 07:00

Lucka 10: Flamenco som vi aldrig hört den förut

Bakom lucka 10 hittar Carmen Dickson ett av årets mest intressanta album på spanska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.