SR > Kultur

Friday, 21 September, 16:33

SR - 17 okt 17 kl. 06:00

Kritik efter fallet om sexuella trakasserier på TeaterhögskolanDiskrimineringsombudsmannens stämningsansökan mot Lunds universitet om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan gick aldrig till huvudförhandling. Universitetet betalade 100 000 kronor i ersättning till den student som ska ha utsatts, men utan att låta saken prövas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teaterhögskolan, Lunds

Dela artikeln

399 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikefter , falletom , sexuella, trakasserier, Teaterhögskolan
Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 12:18

Twitter vill få bukt med sexuella trakasserier i nätverket

Twitter har haft problem med Porr-bots och andra otrevliga sexuella nätverk som har lyckats infiltrera nätverket och använda hashtags för att fånga trafik, nu tar de krafttag i samband med debatten #MeToo som har uppmärksammats i hela världen. I början av 2016 började Twitter att ändra ståndpunkt om yttrandefrihet och bilda ett förtroende- och säkerhetsråd bestående av advokater och analytiker för att ta itu med problemet. Men kritiker är inte nöjda med resultaten.

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökar

Ungdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier.

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Barometern - 20 apr 18 kl. 15:59

DO-kritik mot hur kommunen jobbar med riktlinjer för sexuella trakasserier

Oskarshamns kommun uppfyller inte kraven på riktlinjer avseende sexuella trakasserier, trakasserier och repressalier. Det konstaterar Diskrimineringsombudsmannen, DO, efter en tillsyn av kommunens efterlevnad av diskrimineringslagen..

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

SR - 27 okt 17 kl. 15:26

Ingen överklagan av dom om sexuella trakasserier på teaterhögskola

Det blir ingen fortsättning på fallet där Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämt Lunds Universitet efter anklagelser om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan i Malmö..

YLE - 07 feb 18 kl. 16:21

Fallet Törhönen fick filmbranschen att agera - nya regler ska sätta stopp för sexuella trakasserier

Nu måste filmprojekt binda sig till åtgärder mot sexuella trakasserier om filmen får stödpengar av Finlands filmstiftelse..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte högstadietjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier 12 766 svar

SVERIGE. Unga tjejer är mer utsatta för kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan än killar. Enligt Friendsrapporten 2014 som släpptes på torsdagen har en av fem tjejer på högstadiet blivit utsatta för sexuella trakasserier.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Film om lesbisk kärlek får visas i Kenya men bara i en vecka

En kenyansk domstol har i dag beslutat att den omdebatterade filmen "Rafiki" kommer att få visas..

SR - 45 minuter sedan

"Ensamma i rymden" – hur gör man skräck för barn?

På fredagen är det premiär, "Ensamma i rymden". Det är något så ovanligt som en svensk science fiction-film, om än riktad till barn..

SR - 1 timme sedan

HBTQ-teatern lyfts fram i Rosenbergs nya bok

Tiina Rosenberg har kartlagt hbtq-teatern i Sverige i sin nya bok "Hbtq spelar roll – mellan garderob och kanon". Roger Wilson har läst..

SR - 1 timme sedan

Konsten att återlämna stulen konst

Hur hanteras stöldgods i offentliga museisamlingar bäst? Nyligen återlämnades, för andra gången någonsin, ett stulet verk ur en svensk samling till offrets arvingar. Och i dagarna hålls en konferens om stulen konst och "restitutionspolitik" på Goetheinstitutet i Stockholm..

SR - 1 timme sedan

Konstprojekt med ny Berlin-mur stoppas av myndigheterna

Det omstridda konstprojektet där en kopia av Berlin-muren skulle byggas upp mitt i den tyska huvudstaden får inte tillstånd..

SR - 4 timmar sedan

Ny bokmässa i Göteborg för litteratur och poesi i förorten

På lördag hålls "Angereds Bokmässa" på Kulturhuset Blå Stället i Göteborg för första gången..

SR - 4 timmar sedan

Belönad långfilmsdebutant bakom franska "Allt för min son"

Bra skådespel bjuds vi på i denna franska vardagliga och våldsamma historia. Regissören Xavier Legrand fick regipriset vid Filmfestivalen i Venedig för Allt för min son..

SR - 4 timmar sedan

Olsson: Inga nya ledamöter i Svenska Akademien än

Inga nya ledamöter har valts in i Svenska Akademien än, det skriver tillfälliga ständiga sekreteraren Anders Olsson till SR Kultur..

SR - 5 timmar sedan

Sara Danius tilldelas Fredrika Bremer Förbundets Eva Moberg Pris

Författaren, litteraturprofessorn och tidigare ständiga sekreteraren för Svenska Akademien tilldelas Fredrika Bremer Förbundets Eva Moberg Pris 2018..

SR - 6 timmar sedan

"Searching" – på jakt efter skärmtidens berättarteknik

Thrillern "Searching" utspelas helt och hållet på datorskärmar. En fars sökande efter sin dotter förpackas som en stiluppvisning i digitala kommunikationsformer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.