SR > Kultur

Saturday, 24 February, 15:00

SR - 17 okt 17 kl. 06:00

Kritik efter fallet om sexuella trakasserier på TeaterhögskolanDiskrimineringsombudsmannens stämningsansökan mot Lunds universitet om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan gick aldrig till huvudförhandling. Universitetet betalade 100 000 kronor i ersättning till den student som ska ha utsatts, men utan att låta saken prövas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teaterhögskolan, Lunds

Dela artikeln

399 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikefter , falletom , sexuella, trakasserier, Teaterhögskolan
Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 12:18

Twitter vill få bukt med sexuella trakasserier i nätverket

Twitter har haft problem med Porr-bots och andra otrevliga sexuella nätverk som har lyckats infiltrera nätverket och använda hashtags för att fånga trafik, nu tar de krafttag i samband med debatten #MeToo som har uppmärksammats i hela världen. I början av 2016 började Twitter att ändra ståndpunkt om yttrandefrihet och bilda ett förtroende- och säkerhetsråd bestående av advokater och analytiker för att ta itu med problemet. Men kritiker är inte nöjda med resultaten.

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökar

Ungdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier.

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

SR - 27 okt 17 kl. 15:26

Ingen överklagan av dom om sexuella trakasserier på teaterhögskola

Det blir ingen fortsättning på fallet där Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämt Lunds Universitet efter anklagelser om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan i Malmö..

YLE - 07 feb 18 kl. 16:21

Fallet Törhönen fick filmbranschen att agera - nya regler ska sätta stopp för sexuella trakasserier

Nu måste filmprojekt binda sig till åtgärder mot sexuella trakasserier om filmen får stödpengar av Finlands filmstiftelse..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte högstadietjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier 12 766 svar

SVERIGE. Unga tjejer är mer utsatta för kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan än killar. Enligt Friendsrapporten 2014 som släpptes på torsdagen har en av fem tjejer på högstadiet blivit utsatta för sexuella trakasserier.

YLE - 07 mar 16 kl. 10:29

Sexuella trakasserier på jobbet - är du utsatt? Tipsa oss

Tafs och osakliga förslag är vardagsmat för många kvinnor i den mansdominerade byggnadsbranschen. Vi vill veta i vilka andra branscher kvinnor upplever trakasserier. Har du upplevt sexuella trakasserier i arbetet?

Fler nyheter från SR

SR - 20 timmar sedan

Ny abonnemangstjänst vill fylla tomma stolar på föreställningar och konserter

En abonnemangstjänst med en fast månadsavgift för att gå föreställningar och konserter. Det tror företaget Abundo kommer locka större publik till scenerna när tjänsten nu lanseras i Stockholm och Göteborg..

SR - 22 timmar sedan

Tema flykt på Berlins filmfestival

"Flykt" var inte det officiella temat, snarare det inofficiella. Men Roger Wilson har sett en trend och djupdyker i utbudet på Berlinale..

SR - 23 timmar sedan

Konstprofessur blir regeringsfråga

Stockholms konstnärliga högskola har gjort fel vid anställningen av en professor, anser de statliga högskolornas överklagandenämnd..

SR - 23 timmar sedan

Om hämnd och upprättelse i Akram Khan Companys "Until the Lions"

Akram Khan är ett världsnamn som koreograf och dansare. Cecilia Blomberg har sett hans hyllad verk "Until the Lions" – ett hedersdrama med rötterna i det indiska eposet "Mahabharata"..

SR - Igår: 14:40

Every Day – en blivande tonårsfilmsklassiker

Hur lever du ditt liv om du varje dag byter kropp? "Every Day" utforskar identitet och gör ett lyckat steg till vita duken med en ypperlig skådespelarensemble..

SR - Igår: 14:23

Rupert Everett regidebuterar med film om Oscar Wilde

Oscar Wilde dömdes till två års fängelse på grund av sin homosexualitet. Rupert Everetts regidebut "The Happy Prince" handlar om tiden efteråt..

SR - Igår: 12:45

Hur mår den svenska filmtidskriften?

Medellivslängden för en filmtidskrift ligger på fem år. Och i kioskerna finns det numera fler kanelbullar än kulturtidskrifter. Två överlevare är FLM och Point of View (POV)..

SR - Igår: 11:00

En annorlunda hjälte i filmen "Wonder"

Filmen "Wonder" bygger på en amerikansk bästsäljare och handlar om August Pullman. Han har fötts med ett kraftigt deformerat ansikte och som tioåring ska han gå till skolan för första gången..

SR - Igår: 07:00

Västerbottnisk variant på Masjävlar

I helgen är det premiär för Västerbottensteaterns föreställning Släktkalaset, fritt efter Maria Bloms Masjävlar. Handlingen har flyttats till Västerbotten och enligt teaterns beskrivning "plöjts fram genom den västerbottniska myllan"..

SR - Igår: 06:00

Kulturarv i Jemen hotas

Förutom det enorma mänskliga lidandet i kriget Jemens så har också landets kulturarv tagit stor skada. Internationella rödakorskommittén uppmanar nu de striderna parterna att skydda och respektera den historiska staden Zabid i västra Jemen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.