YLE > Svenskfinland

Friday, 24 November, 21:02

YLE - 16 okt 17 kl. 20:52

Bildningsnämnden i Malax kämpar för att minska budgetöverskridningarna – många nedskärningar att väntaBildningsnämnden i Malax jobbar hårt för att möta styrelsens krav att minska budgetöverskridningarna med hälften. I framtiden blir det mindre pengar bland annat för materialanskaffning och skolskjutsar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Malax

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningsnämndeni , Malax, kämparför att , minska, budgetöverskridningarnamånga , nedskärningar att vänta
YLE - 06 okt 15 kl. 12:55

Föräldrar kämpar för byskolorna i Karleby

I Karleby jobbar föräldrar för att behålla byskolorna. I både Öja och Rödsö har Hem och skola bjudit in politiker till ett möte. Föräldrarna anser att stadens elevprognoser är felaktiga och har gjort egna efterforskningar.

LV - 20 mar 15 kl. 08:55

Bildningsnämnden vill minska könsskillnaderna

Nu ska målen i budgeten bli tydligare. Fler elever ska nå gymnasieexamen och betygspoängen samt lektionsnärvaron ska öka. Dessutom ska mätningarna göras skilt på flickor och pojkar..

Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 17:00

Skolan i Lekeberg jobbar för att minska underskottet

Kultur- och bildningsnämnden ser ut att få närmare ett miljonunderskott vid årets slut om inget görs nu. Förvaltningschefen ska därför ta fram besparingsåtgärder..

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varsel

Bildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans. Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år till

Snappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.

YLE - 28 okt 15 kl. 20:14

Det blir skolstängningar i Korsholm

Korsholm kommer att stänga en eller flera skolor inom de närmaste åren. Det står klart efter att bildningsnämnden prioriterar skolnedläggningar framom andra sparåtgärder. - Det är klart att något måste göras.

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i Jakobstad

Cirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i Ingå

Politiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi?

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Haarala höll sitt löfte – öppnade poängkontot: ”Världens bästa är också människor”

Klart slagen i sin kvartsfinal. Ändå hade Juuso Haarala all anledning att njuta efter sin allra första tävling i världscupen. ”Jag försökte behålla lugnet och tänka att jag kan ta dem”, säger han till Yle Sporten..

YLE - 5 timmar sedan

Åtta finländare före Strandvall – nu tror han inte på start i Lillehammer

Premiären blev en missräkning – och nu räknar Matias Strandvall med att han blir petad till världscupen i Lillehammer. ”Vi får se hur tränarna resonerar”, säger han till Yle Sporten..

YLE - 5 timmar sedan

"Mamma har många lappar i sitt arbetsrum" – kampanjen Barn med på jobbet vill visa barn arbetslivet

På fredagen fick många barn följa med sina föräldrar till jobbet istället för att gå till dagis eller till skolan. Det bästa var att rita, tyckte 7-årige Oliver Salonen i Vasa. Vasa stad deltog för första gången i evenemanget..

YLE - 6 timmar sedan

Upprop för folkomröstning i Korsholm – "många är oroliga"

Ett invånarinitativ har startats för att få till stånd en folkomröstning i Korsholm om en fusion med Vasa. Initiativtagare är fullmäktigeledamoten Kim Eriksson (SDP) som är för ett självständigt Korsholm..

YLE - 6 timmar sedan

Staten överraskad över protesterna mot mjölkdiktaten: Konstigt att folk inte tror på vetenskapen

Det är bara fettfri mjölk i skolor och daghem som får ekonomiskt stöd. Barn ska äta och dricka sådant som vetenskapen har påvisat att är hälsosamt. Det här sättet att diktera innehållet på matbrickan ogillas på många håll..

YLE - 6 timmar sedan

Vårdare stal morfin av allvarligt sjuk treåring - fick villkorligt fängelse

Det blev villkorligt fängelse för den vårdare i Karleby som stal sin svårt sjuka 3-åriga patients morfon och ersatte det med vatten..

YLE - 7 timmar sedan

Ingen misstänkt för våldtäktsförsök i Vasa - polisen fortsätter efterlysa tips

Polisen har inte hittat mannen som attackerade en kvinna i Tiklasparken i Vasa i lördags. Inte har polisen heller fått in några tips, trots att man släppt en bild på den misstänkte tagen av en övervakningskamera..

YLE - 7 timmar sedan

Timo Onnela har fått sparken som hamndirektör i Kaskö

Hamndirektören Timo Onnela har blivit uppsagd från sin post som vd för Kaskö hamn med omedelbar verkan..

YLE - 8 timmar sedan

Forskaren som fick börja tänka som en varan – på kuppen upptäckte han en gigantisk råtta i regnskogen

Redan i barndomen hade Valter Weijola ett stort intresse för djur. I vuxen ålder upptäckte han två helt nya djur som ledde till att han nu får klä sig i doktorshatt..

YLE - 8 timmar sedan

Österbottnisk skarvplan överräcktes åt miljöministern

På onsdagen överlämnades den regionala åtgärdsplanen för skarv i Österbotten till miljöminister Kimmo Tiilikainen. Minister Tiilikainen tog emot planen och tackade för det arbete som arbetsgruppen gjort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.