YLE > Svenskfinland

Monday, 26 February, 00:09

YLE - 16 okt 17 kl. 20:52

Bildningsnämnden i Malax kämpar för att minska budgetöverskridningarna – många nedskärningar att väntaBildningsnämnden i Malax jobbar hårt för att möta styrelsens krav att minska budgetöverskridningarna med hälften. I framtiden blir det mindre pengar bland annat för materialanskaffning och skolskjutsar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Malax

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningsnämndeni , Malax, kämparför att , minska, budgetöverskridningarnamånga , nedskärningar att vänta
YLE - 06 okt 15 kl. 12:55

Föräldrar kämpar för byskolorna i Karleby

I Karleby jobbar föräldrar för att behålla byskolorna. I både Öja och Rödsö har Hem och skola bjudit in politiker till ett möte. Föräldrarna anser att stadens elevprognoser är felaktiga och har gjort egna efterforskningar.

LV - 20 mar 15 kl. 08:55

Bildningsnämnden vill minska könsskillnaderna

Nu ska målen i budgeten bli tydligare. Fler elever ska nå gymnasieexamen och betygspoängen samt lektionsnärvaron ska öka. Dessutom ska mätningarna göras skilt på flickor och pojkar..

Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 17:00

Skolan i Lekeberg jobbar för att minska underskottet

Kultur- och bildningsnämnden ser ut att få närmare ett miljonunderskott vid årets slut om inget görs nu. Förvaltningschefen ska därför ta fram besparingsåtgärder..

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varsel

Bildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans. Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år till

Snappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.

YLE - 28 okt 15 kl. 20:14

Det blir skolstängningar i Korsholm

Korsholm kommer att stänga en eller flera skolor inom de närmaste åren. Det står klart efter att bildningsnämnden prioriterar skolnedläggningar framom andra sparåtgärder. - Det är klart att något måste göras.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i Ingå

Politiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi?

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i Jakobstad

Cirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Populärt, säkert eller nyttigt, hur ska man välja yrke? – Heikki stämmer pianon 300 dagar om året, Mia städar av hjärtans lust

Tusentals tonåringar står inför valet vad de ska göra efter grundskolan. Om bara ett par veckor ska valet vara gjort via den gemensamma elevansökan..

YLE - Igår: 15:11

Skidliften vid Öjberget fixad – backen öppen från och med söndag

På söndag kl.11 öppnade slalombacken vid Öjberget i Vasa igen. Backen har hållit stängt på grund av problem med skidliften..

YLE - 11 timmar sedan

Iiris Viljanen: ”Jag är obekväm med att kallas artist”

När hon var liten var djuren hennes bästa vänner. Hennes debutalbum döptes efter katten Mercedes och Iiris Viljanen trivs bäst när hon får sitta ensam framför pianot. Det var först när hon flyttade från Vasa till Stockholm och kom in på en skola som hon skrev sin första låt.

YLE - 14 timmar sedan

Joakim Strand ställer inte upp i landskapsvalet – vill släppa fram nya förmågor

Riksdagsledamoten Joakim Strand meddelade under söndagen i en intervju i Helsingin Sanomat att han inte ställer sig till förfogande i höstens landskapsval..

YLE - 15 timmar sedan

Kvevlaxbarnen isolerades i gammal stuga under scharlakansfeberepidemin 1938

"Att vara borta från mamma och pappa i sex veckor var värst. Jag grät mycket. Men visst hade vi trevligt också".

YLE - Igår: 15:11

Skidliften vid Öjberget repareras – backen öppen från och med söndag

På söndag kl.11 öppnar slalombacken vid Öjberget i Vasa igen. Backen har hållit stängt på grund av problem med skidliften..

YLE - Igår: 14:58

Solsken och iskallt – militär och publik fick frysa på 100-årsjubileum

Det var välfyllt på Vasa torg då Försvarsmakten uppmärksammade att det gått hundra år sedan jägarna återvände till Finland. Festligheterna inleddes med paradmönstring på Salutorget med över tusen militärer på plats..

YLE - Igår: 12:01

Minimalisten Jennifer: Utan saker känner jag mig fri

Det började med en resa till Bali och en allt för tung resväska. Ett år senare lever Jennifer Carp som minimalist och ägodelarna är färre än någonsin..

YLE - Igår: 09:08

Hundraårsminnet av jägarnas återkomst firas i Vasa - se Yles livestream!

Lördagen den 24 februari uppmärksammar Försvarsmakten att det har gått 100 år sedan jägarna återvände till Finland. En en kilometer lång parad tågar genom Vasa - se livestream från paraden här!.

YLE - Igår: 08:36

Österbottnisk kvinna misstänker att hon fick knockoutdroppar i sin drink – polisen avslutade förundersökningen

Krogkvällen för några veckor sedan fick ett olyckligt slut för en österbottnisk kvinna i 20-årsåldern. Hon förlorade minnet och misstänker att hon avsiktligt blev drogad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.