YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 September, 08:30

YLE - 16 okt 17 kl. 20:52

Bildningsnämnden i Malax kämpar för att minska budgetöverskridningarna – många nedskärningar att väntaBildningsnämnden i Malax jobbar hårt för att möta styrelsens krav att minska budgetöverskridningarna med hälften. I framtiden blir det mindre pengar bland annat för materialanskaffning och skolskjutsar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Malax

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningsnämndeni , Malax, kämparför att , minska, budgetöverskridningarnamånga , nedskärningar att vänta
YLE - 06 okt 15 kl. 12:55

Föräldrar kämpar för byskolorna i Karleby

I Karleby jobbar föräldrar för att behålla byskolorna. I både Öja och Rödsö har Hem och skola bjudit in politiker till ett möte. Föräldrarna anser att stadens elevprognoser är felaktiga och har gjort egna efterforskningar.

LV - 20 mar 15 kl. 08:55

Bildningsnämnden vill minska könsskillnaderna

Nu ska målen i budgeten bli tydligare. Fler elever ska nå gymnasieexamen och betygspoängen samt lektionsnärvaron ska öka. Dessutom ska mätningarna göras skilt på flickor och pojkar..

Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 17:00

Skolan i Lekeberg jobbar för att minska underskottet

Kultur- och bildningsnämnden ser ut att få närmare ett miljonunderskott vid årets slut om inget görs nu. Förvaltningschefen ska därför ta fram besparingsåtgärder..

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varsel

Bildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans. Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år till

Snappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.

YLE - 28 okt 15 kl. 20:14

Det blir skolstängningar i Korsholm

Korsholm kommer att stänga en eller flera skolor inom de närmaste åren. Det står klart efter att bildningsnämnden prioriterar skolnedläggningar framom andra sparåtgärder. - Det är klart att något måste göras.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i Ingå

Politiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi?

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i Jakobstad

Cirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Jurist: Kommunerna borde satsa mera på öppenhet

Kommunerna har informationsplikt om ärenden som kommer upp till beslut. Men den plikten krockar samtidigt i praktiken med dataskyddsreglerna..

YLE - 11 timmar sedan

Kaskö vill rädda järnvägen – "Tre timmar från Seinäjoki en katastrof"

Kaskö stad hoppas att ett nytt föreningssamarbete ska lyckas rädda järnvägen. I slutet av 2019 upphör allt underhåll på banavsnittet mellan Seinäjoki och Kaskö om man inte lyckas öka trafiken..

YLE - 13 timmar sedan

Korsholmsunga efterlyser egen ungdomsgård

De unga i Korsholm saknar en egen ungdomsgård. De nuvarande utrymmena i högstadiebyggnaden känns varken trivsamma eller trygga..

YLE - 14 timmar sedan

Framtidens sjukhus planeras i H-huset - 2022 får österbottningarna ta huset i bruk

Det är nu man börjar bygga det nya så kallade H-huset. I planeringen av mottagningsrummen och patientrummen används bland annat 3D-glasögon så att personalens representanter kan gå in i rummen för att se hur rummen kommer att fungera i verkligheten..

YLE - 18 timmar sedan

Vasa universitet vill lagra kyla i berggrunden

Vasa universitet ska försöka lagra kyla i berggrunden. Projektet har fått pengar ur Europeiska regionala utvecklingsfonden och av staten..

YLE - 21 timmar sedan

Tänk på hundens säkerhet - vargen dödar tiotals hundar per år

Vargen dödar varje år mellan 20 och 50 hundar i Finland. I jakttider är det bra att fundera på hundens säkerhet, konstaterar Finlands viltcentral..

YLE - Igår: 08:23

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligt

Arbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..

YLE - Igår: 05:39

Framgångsrik skola kräver god skolledning – forskare vill se pedagogiskt samspel från botten till topp

Det går att vända svaga skolresultat, inte bara hos en enskild elev utan för en hel region. Det visar forskning vid Åbo Akademi i Vasa. Redan nu omsätts lärorna i praktiken på sina håll i den kommunala skolvardagen..

YLE - Igår: 15:30

Klimatet har blivit varmare i alla större europeiska städer - Norden i topp

Fyra finländska städer, däribland Vasa, finns med på listan över de tio europeiska städer där medeltemperaturen har stigit mest. Det har det europeiska journalistnätverket EDJNet kommit till i en sammanställning av data från över hundra års väderobeservationer..

YLE - Igår: 14:30

Bokrecension: Med musiken dundrade en ny tid in i den finlandssvenska småstaden – Lars Sund skriver om ungdomlig frihetslängtan i skuggan av jantelag och cellulosafabriken

Småstad, cellulosafabrik, jantelag och en moders förväntan på sonens framtid. Det är utgångspunkten för en imponerande berättelse om generationer som krockar, om rock och jazz och ett samhälle i förändring..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.