YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 June, 01:02

YLE - 16 okt 17 kl. 20:52

Bildningsnämnden i Malax kämpar för att minska budgetöverskridningarna – många nedskärningar att väntaBildningsnämnden i Malax jobbar hårt för att möta styrelsens krav att minska budgetöverskridningarna med hälften. I framtiden blir det mindre pengar bland annat för materialanskaffning och skolskjutsar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Malax

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningsnämndeni , Malax, kämparför att , minska, budgetöverskridningarnamånga , nedskärningar att vänta
YLE - 06 okt 15 kl. 12:55

Föräldrar kämpar för byskolorna i Karleby

I Karleby jobbar föräldrar för att behålla byskolorna. I både Öja och Rödsö har Hem och skola bjudit in politiker till ett möte. Föräldrarna anser att stadens elevprognoser är felaktiga och har gjort egna efterforskningar.

LV - 20 mar 15 kl. 08:55

Bildningsnämnden vill minska könsskillnaderna

Nu ska målen i budgeten bli tydligare. Fler elever ska nå gymnasieexamen och betygspoängen samt lektionsnärvaron ska öka. Dessutom ska mätningarna göras skilt på flickor och pojkar..

Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 17:00

Skolan i Lekeberg jobbar för att minska underskottet

Kultur- och bildningsnämnden ser ut att få närmare ett miljonunderskott vid årets slut om inget görs nu. Förvaltningschefen ska därför ta fram besparingsåtgärder..

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varsel

Bildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans. Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år till

Snappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.

YLE - 28 okt 15 kl. 20:14

Det blir skolstängningar i Korsholm

Korsholm kommer att stänga en eller flera skolor inom de närmaste åren. Det står klart efter att bildningsnämnden prioriterar skolnedläggningar framom andra sparåtgärder. - Det är klart att något måste göras.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i Ingå

Politiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi?

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i Jakobstad

Cirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Båtar sjönk i Vasa skärgård och i Saimen - en person saknas

En båt sjönk vid Östmans Fjärden norr i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare. I Rantasalmi saknas en person efter att en större båt sjönk i kväll..

YLE - 15 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll alltjämt utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Cirka 27 000 hushåll var utan el klockan 19 i kväll..

YLE - 6 timmar sedan

Båt sjönk i Vasa skärgård - tre räddades ur vattnet

En båt sjönk vid Östmans Fjärden i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare..

YLE - 15 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - 15 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - 15 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 15 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 19 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - Igår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - Igår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.