YLE > Svenskfinland

Friday, 17 November, 18:33

Liknande nyheter

Taggar: Vöråstyrelsen, remitterade, budgeten
YLE - 13 nov 14 kl. 22:20

Ingå remitterade nästa års budgetförslag

Fullmäktige i Ingå remitterade budgeten för 2015. Rösterna föll 24-3. Budgeten var dåligt beredd tyckte de flesta.

YLE - 24 nov 14 kl. 20:13

Budgeten tillbaka till nämnderna i Ingå

Budgetarbetet i Ingå har i höst varit exceptionellt svårt. Förslagen bollades först mellan kommunstyrelsen och nämnderna. Fullmäktige vägrade till slut (13.

YLE - 24 nov 14 kl. 20:13

Budgeten ännu bakom dimridån i Ingå

Budgetarbetet i Ingå har i höst varit exceptionellt svårt. Förslagen bollades först mellan kommunstyrelsen och nämnderna. Fullmäktige vägrade till slut (13.

YLE - 10 nov 15 kl. 17:55

Kasköstyrelsen vill höja skatten

Kaskö höjer inkomstskatten med 0,5 procentenheter till 21,5 procent nästa år, det föreslår styrelsen för fullmäktige. Skattehöjningen ger en extra inkomst på ungefär 120 000 euro, men underskottet före skattehöjningen är ungefär 400 000 euro. - Trots skattehöjningen har staden svårt att få ihop budgeten, säger styrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP).

SmålandsPosten - 25 feb 14 kl. 23:18

Skyttekungen tar plats i styrelsen

Han har varit skyttekung och tränare i föreningen. Nu kan Ludwig Ernstsson ta plats i Östers styrelse. På torsdag håller Öster årsmöte.

YLE - 29 jan 16 kl. 06:34

Slarv med ekonomin inom djurskyddsförening - styrelsen reagerar inte

Det finns brister i hur Helsingfors djurskyddsförening förvaltar sina miljoner. Det här har förts fram i en rapport till styrelsen. Men styrelsen har inte reagerat.

YLE - 04 nov 14 kl. 13:05

Styrelsen vill lägga ner hjärtkirurgin - igen

Styrelsen för Vasa sjukvårdsdistrikt föreslår att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus ska läggas ner från och med nästa år. Med rösterna 7-3 beslöt styrelsen att godkänna budgeten för nästa år utan hjärtkirurgi. Genom att avsluta hjärtkirurgin sparar sjukvårdsdistriktet enligt sjukvårdsdistriktets direktör Göran Honga 1,3 miljoner euro.

Regeringen - 26 aug 17 kl. 09:04

Förändringar avseende tre remitterade skatteförslag

Regeringen presenterade idag, den 26 augusti, förändringar avseende tidigare remitterade förslag om skatt på flygresor, förändringar av 3:12-reglerna samt skiktgränserna..

YLE - 23 timmar sedan

Skolor och vägar engagerar i Korsholm – stort investeringspaket i budgeten 2018

Korsholms fullmäktige godkände under torsdagskvällen budgeten för 2018. Det mesta kunde klubbas igenom snabbt och odramatiskt. Diskussionen var som mest aktiv när man diskuterade utbildning och vägar..

IDG - 15 aug 12 kl. 08:45

Så får du med dig styrelsen - 5 tips för ett bra business case

Att få styrelsen att godkänna ett it-projekt kan vara en tuff uppgift, speciellt när budgeten stramar. Men det finns trick för att skapa mer övertygande business case, trick som du som CIO kan ha nytta av..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unikt språkbad mellan skolor i Kristinestad och Hyvinge: ”Min dröm är att tala flytande svenska”

Elias Kärki hade aldrig träffat jämnåriga finlandssvenskar innan han deltog i språkbadet med Kristinestads gymnasium. Nu vill han kunna föra en diskussion om vilket ämne som helst på både finska, svenska och engelska..

YLE - 2 timmar sedan

Fler flög med NextJet

Mängden resenärer på flyglinjen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm Arlanda har ökat med tio procent jämfört med fjolåret. Det meddelar flygbolaget NextJet som trafikerar sträckan..

YLE - 3 timmar sedan

Renoveringen av ishallen i Vasa ska kosta 16,5 miljoner euro

Renoveringen av ishallen har nu fått en prislapp: 16,5 miljoner euro. Det är en halv miljon mindre än i våras. Stadsstyrelsen ska behandla saken den 4 december, men hur stor notan blir för staden är ännu oklart..

YLE - 5 timmar sedan

HSS Media byter distributör - 30 jobb hotade på Posten i Vasa

Posten inleder samarbetsförhandlingar i Vasa och Korsholm efter att HSS Media bytt distributör. Upp till 30 jobb är hotade..

YLE - 5 timmar sedan

Polisen skärper trafikövervakningen i julfesttider

Polisen i Österbotten kommer de kommande helgerna att satsa extra noga på att övervaka trafiken. Det här eftersom julfestsäsongen står för dörren..

YLE - 7 timmar sedan

Malax satsar på investeringar nästa år

Malax kommunfullmäktige godkände budgeten för nästa år som innnehåller en ovanligt stor investeringsbudget. Skatteintäkterna ökar något..

YLE - 8 timmar sedan

PS: Dramatisk biljakt i Jakobstad på fredagsmorgonen

Polisen har gripit tre personer efter en dramatisk biljakt genom Baggholmen i Jakobstad tidigt på fredag morgon. Efter en dramatisk biljakt genom Baggholmen i Jakobstad försökte föraren fly undan polisen till fots..

YLE - 10 timmar sedan

Torsdagskvällens eldklot var en meteor - se den på video från Lochteå i Karleby

Det eldklot på kvällshimlen som förbryllade många i norra Finland på torsdagen var en meteor, bedömer Jyrki Manninen vid Uleåborgs universitet. Han gör bedömningen på basis av en video filmad i Lochteå..

YLE - 23 timmar sedan

Skolor och vägar engagerar i Korsholm – stort investeringspaket i budgeten 2018

Korsholms fullmäktige godkände under torsdagskvällen budgeten för 2018. Det mesta kunde klubbas igenom snabbt och odramatiskt. Diskussionen var som mest aktiv när man diskuterade utbildning och vägar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.