Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 26 September, 08:29

Nyan - 16 okt 17 kl. 19:12

Nyemission för skidtunnelÅlands Skidtunnel Ab utlyser en nyemission i början av nästa år.
Det beslutade man på torsdagens bolagsstämma. Sedan i våras är arrendefrågan för marken klar och nu hoppas man, i och med den kommande nyemissionen, att ytterligare pusselbitar ska falla på plats i finansieringen av skidtunneln som beräknas kosta 6 miljoner euro. – Vi hoppas få in så mycket som möjligt. Minst 1,8 miljoner euro men gärna 2,5 miljoner, säger sekreteraren Lars Janlöv.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skidtunnel Ab, Lars Janlöv, Ålands Skidtunnel Ab, Janlöv, Rune Karlsson, Leif Johansson, Fellman, Jansson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyemissionför , skidtunnel
Magazin24 - 17 dec 13 kl. 19:47

Läger i skidtunnel

Fyra barn från Medåkers IF var på läger i Torsbys skidtunnel. Under helgen 7-8 december deltog fyra barn från Medåkers IF på ett läger i Torsbys skidtunnel, något som Västmanlands skidförbund arrangerade. Det var en aktivitet som var riktad mot barn och ungdomar mellan 10 och 16 år.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 08:07

Planerar världens längsta skidtunnel


Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. - Vi har kalkylerat med en investering på 70-100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

Trelleborgs Allehanda - 30 jan 14 kl. 08:07

Planerar världens längsta skidtunnel


Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. - Vi har kalkylerat med en investering på 70-100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

BT - 30 jan 14 kl. 10:19

Planerar världens längsta skidtunnel

Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. – Vi har kalkylerat med en investering på 70–100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

Expressen - 26 mar 15 kl. 09:31

Charlotte Kalla köper skidtunnel

Charlotte Kalla går in som delägare i Sveriges nästa skidtunnel. Tunneln, som byggs i Piteå, kostar 400 miljoner – och kommer bidra till att längdskidstjärnan kan träna mer på hemmaplan, skriver Dagens industri. – En skidtunnel under sommarhalvåret, att få möjlighet att åka mycket skidor, det betyder mycket för min satsning, säger hon till tidningen..

ÖstersundsPosten - 29 feb 16 kl. 11:44

S-seniorerna i Bräcke kritiska till skidtunnel

För ett par veckor sedan beslutade kommunstyrelsen i Bräcke om extra pengar till att bygga en skidtunnel i Gällö. Bland andra kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Draxten (S) och den andra vice ordföranden Barbro Norberg från partiet Landsbygdens framtid i Bräcke framhöll att en skidtunnel kommer att bidra till utvecklingen av Bräcke kommun..

Kristianstadsbladet - 29 sep 11 kl. 06:30

Skidtunnel är åter aktuell

Foto: Scanpix
Hässleholmaren Glenn Bovin planerar för ett alpint skidparadis under tak i Stockholm. Snart kan en miniatyr hamna i Malmö. Nu avslöjar han att han vill anlägga en tunnel för längdskidåkning i Hässleholm.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bergrum kan bli skidtunnel

Ett bergrum fem mil från Östersund kan bli en utmärkt plats för en skidtunnel. Det tycker Bräcke kommun som sökt EU-medel till en förstudie..

DN - 24 nov 12 kl. 07:00

Esk: Jag vill ha en skidtunnel nu

Lida ? ett par mil söder om Stockholm. Bygg en skidtunnel här.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 14 kl. 08:09

Planerar världens längsta skidtunnel

Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Lönekostnaderna ökar i Saltvik

SALTVIK. Kommunstyrelsen beslutade i går att be kommunfullmäktige om tilläggsanslag till årets budget för att täcka ökade lönekostnader. Det nya kollektivavtalet och en nyinrättad tjänst – omvårdnadsledare till äldreomsorgen – har medfört att personalkostnaderna ökat med 58 500 euro.

Nyan - 1 timme sedan

Inställda turer med Viggen

Viggens trafik ställs in 09.05 från Åva och 13.30 från Osnäs onsdag på grund av tekniskt fel i kombination med hård vind.

Nyan - 2 timmar sedan

Femteklassare smartare än väntat

– Det här blev en väckarklocka för oss forskare. Vad hade hänt på Åland. Det minns Michael Uljens, professor i pedagogik vid Åbo Akademi i Vasa, att man frågade sig när åländska skolelever plötsligt började prestera väldigt goda matematikresultat.

Nyan - 13 timmar sedan

Åländskt IT-företag i nytt samarbete

Det åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs har ingått ett samarbetsavtal med den fastländska kedjan Data Group Ab.
Partnerskapet gäller Entrant, ett system som utvecklats av Deductive Labs för fysisk säkerhet och kontroll av besökare. – Vissa företag och organisationer måste ha sådana här system, men det finns också de som vill ha ett annars, säger Johan Sjölund, ansvarig för försäljning och affärsutveckling hos Deductive Labs.

Nyan - 14 timmar sedan

Mer pengar till Ung resurs

Så mycket beviljades Ung resurs som ett tilläggsbidrag ur 2018 års budgeterade penningautomatmedel. Ung resurs beviljades tidigare i år ett verksamhetsstöd om 200 000 euro för upprätthållande av ungdomshuset Boost. Föreningen anhöll nu om ett tilläggsbidrag om 30 000 euro för 2018 med hänvisning till att kostnaderna under 2017 steg markant jämfört med 2016.

Nyan - 15 timmar sedan

Skrivartävling för högstadieelever

Föreningen Norden och Stortingets delegation till Nordiska rådet bjuder in högstadieelever i hela Norden till en skrivartävling med fokus på miljö, hållbar förvaltning av haven och nordiskt samarbete. Varje skola har möjlighet att skicka in två bidrag till tävlingen. Rubriken är ”Hur kan vi i Norden säkra ett hållbart bruk av havet?

Nyan - 16 timmar sedan

Personliga fåglar och dubbelexponering

Marie Roman visar fotoutställningen ”Ögonblick” på Folkhälsans allaktivitetshus.
Till Marie Romans fotofavoriter hör fåglar, och utställningen visar många olika arter och personligheter. – Fåglarna tittar ofta noggrant på mig då jag kommer med min kamera, och jag vill etablera någon slags kontakt med dig innan jag fotograferar, säger hon.

Nyan - 19 timmar sedan

Så mycket mikroplaster finns i Dalkarby träsk

0,4 mikropartiklar per liter vatten. Så mycket plast finns det i dricksvattnet i Dalkarby träsk. Inga farliga mängder, konstaterar vd Christian Nordas, som ändå gärna ser att Jomala kommun åtgärdar plastläckage från kontgräsplanen.

Nyan - 21 timmar sedan

Utställningsdebut med guldkant

Som barn målade Emmelie Svanfelt havet med farmor Lola Karlsson. Nu är hon redo för sin första egna utställning. Emmelie Svanfelts första utställning har namnet ”Allt som glimmar”.

Nyan - 22 timmar sedan

Artist föreläser om ADHD

Influencern och artisten Viktor Frisk kommer till Åland i veckan för att hålla föredrag för Ålands högstadieelever om sin ADHD-diagnos. Frisk har nyligen lanserat sin bok Min superkraft!: så har jag lärt mig älska min struliga adhd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.