Nyan > Svenskfinland

Saturday, 23 June, 01:03

Nyan - 16 okt 17 kl. 19:12

Nyemission för skidtunnelÅlands Skidtunnel Ab utlyser en nyemission i början av nästa år.
Det beslutade man på torsdagens bolagsstämma. Sedan i våras är arrendefrågan för marken klar och nu hoppas man, i och med den kommande nyemissionen, att ytterligare pusselbitar ska falla på plats i finansieringen av skidtunneln som beräknas kosta 6 miljoner euro. – Vi hoppas få in så mycket som möjligt. Minst 1,8 miljoner euro men gärna 2,5 miljoner, säger sekreteraren Lars Janlöv.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skidtunnel Ab, Lars Janlöv, Ålands Skidtunnel Ab, Janlöv, Rune Karlsson, Leif Johansson, Fellman, Jansson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyemissionför , skidtunnel
Magazin24 - 17 dec 13 kl. 19:47

Läger i skidtunnel

Fyra barn från Medåkers IF var på läger i Torsbys skidtunnel. Under helgen 7-8 december deltog fyra barn från Medåkers IF på ett läger i Torsbys skidtunnel, något som Västmanlands skidförbund arrangerade. Det var en aktivitet som var riktad mot barn och ungdomar mellan 10 och 16 år.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 08:07

Planerar världens längsta skidtunnel


Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. - Vi har kalkylerat med en investering på 70-100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

Trelleborgs Allehanda - 30 jan 14 kl. 08:07

Planerar världens längsta skidtunnel


Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. - Vi har kalkylerat med en investering på 70-100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

BT - 30 jan 14 kl. 10:19

Planerar världens längsta skidtunnel

Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. – Vi har kalkylerat med en investering på 70–100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

Expressen - 26 mar 15 kl. 09:31

Charlotte Kalla köper skidtunnel

Charlotte Kalla går in som delägare i Sveriges nästa skidtunnel. Tunneln, som byggs i Piteå, kostar 400 miljoner – och kommer bidra till att längdskidstjärnan kan träna mer på hemmaplan, skriver Dagens industri. – En skidtunnel under sommarhalvåret, att få möjlighet att åka mycket skidor, det betyder mycket för min satsning, säger hon till tidningen..

ÖstersundsPosten - 29 feb 16 kl. 11:44

S-seniorerna i Bräcke kritiska till skidtunnel

För ett par veckor sedan beslutade kommunstyrelsen i Bräcke om extra pengar till att bygga en skidtunnel i Gällö. Bland andra kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Draxten (S) och den andra vice ordföranden Barbro Norberg från partiet Landsbygdens framtid i Bräcke framhöll att en skidtunnel kommer att bidra till utvecklingen av Bräcke kommun..

Kristianstadsbladet - 29 sep 11 kl. 06:30

Skidtunnel är åter aktuell

Foto: Scanpix
Hässleholmaren Glenn Bovin planerar för ett alpint skidparadis under tak i Stockholm. Snart kan en miniatyr hamna i Malmö. Nu avslöjar han att han vill anlägga en tunnel för längdskidåkning i Hässleholm.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bergrum kan bli skidtunnel

Ett bergrum fem mil från Östersund kan bli en utmärkt plats för en skidtunnel. Det tycker Bräcke kommun som sökt EU-medel till en förstudie..

DN - 24 nov 12 kl. 07:00

Esk: Jag vill ha en skidtunnel nu

Lida ? ett par mil söder om Stockholm. Bygg en skidtunnel här.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 14 kl. 08:09

Planerar världens längsta skidtunnel

Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Träd knäcktes av vinden

Flera träd knäcktes av vinden och blockerade vägar under midsommaraftonen. Vid lunchtid knäcktes träd åtminstone i Jomala, Torp, i Finström och i Saltvik.
– När det blåser så hårt den här tiden, när träden har stora kronor som vinden kan ta tag i, knäcks de ofta, säger Karl Nordlund, brandmästare.

Nyan - 5 timmar sedan

Bil brann i Godby

En bil fattade eld i närheten av Godby vid 19-tiden på midsommaraftonen. Bilen stod parkerad när personer i närheten upptäckte att den brann. Alarmcentralen larmades och Finströms FBK ryckte ut.

Nyan - 9 timmar sedan

Midsommarstången pyntas trots regn och rusk

Flitens lampa lyser i branddepån i Storby på midsommaraftons eftermiddag. Här sitter nämligen ett gäng och lövar sträcken till Storbys stång. Över tre kilometer garn med löv behövs till det som enligt Storbyborna är Ålands längsta midsommarstång, 28,3 meter.

Nyan - 12 timmar sedan

Alarmcentralen upphäver skogsbrandvarningen

Landskapsalarmcentralen har beslutat att upphäva skogsbrandvarningen i landskapet Åland från och med i dag, fredag, klockan 12.00. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Nyan - 14 timmar sedan

Sjöräddningen: Håll er hemma!

Midsommaraftonen inleds med den på förhand utlovade hårda blåsten. Dag Lindholm, verksamhetsledare för Ålands sjöräddningssällskap, uppmanar båtfarare att hållas hemma tills det mojnar i kväll. – Nu var det här varnat långt i förväg, men jag hoppas att alla håller sig hemma och väntar tills i kväll när det ska mojna.

Nyan - 14 timmar sedan

Tre incidenter till sjöss

En båt gick på grund, en annan blev utan bränsle och en tredje fick problem med motorn. Ålands sjöräddningssällskap hjälpte till i alla tre fall under torsdagen. Vid 13-tiden började en segelbåts motor ryka på sin färd över Lumparn.

Nyan - 15 timmar sedan

Jomala samlingshus blir en miljöbyggnad

Jomalas samlingshus ska bli en så kallad miljöbyggnad, med en yta på totalt 3 000 kvadratmeter. I december 2019 ska huset stå klart. – Vi är tacksamma att vi har fått den här möjligheten genom landskapsregeringen, säger byggnadskommitténs ordförande Dennis Jansson (MSÅ).

Nyan - Igår: 19:16

Fjärde raka segern för ÅU

FOTBOLL. Tre mål inom loppet av tolv minuter.
Det gav Åland United tre poäng på bortaplan.

Nyan - Igår: 19:09

Misstänkt rattfylla i Jomala

En fordonsförare misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika efter att ha blivit stoppad av polisen i dag. Föraren ska ha kört på ett avvikande sätt, vilket gjorde att polisen valde att stanna ekipaget och prata med föraren. Ett drogtest gjordes, vilket visade positivt.

Nyan - Igår: 18:09

Fick böter för obetald skatt

En person fick tio dagsböter, efter att ha blivit stoppad av polisen under deras kontroll av motorfordonstrafiken i Mariehamn och Jomala under torsdagen. Fordonsskatten för personbilen var obetald. Utöver boten till föraren plockades fordonets registreringsskyltar bort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.