Nyan > Svenskfinland

Friday, 24 November, 21:06

Nyan - 16 okt 17 kl. 19:12

Nyemission för skidtunnelÅlands Skidtunnel Ab utlyser en nyemission i början av nästa år.
Det beslutade man på torsdagens bolagsstämma. Sedan i våras är arrendefrågan för marken klar och nu hoppas man, i och med den kommande nyemissionen, att ytterligare pusselbitar ska falla på plats i finansieringen av skidtunneln som beräknas kosta 6 miljoner euro. – Vi hoppas få in så mycket som möjligt. Minst 1,8 miljoner euro men gärna 2,5 miljoner, säger sekreteraren Lars Janlöv.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skidtunnel Ab, Lars Janlöv, Ålands Skidtunnel Ab, Janlöv, Rune Karlsson, Leif Johansson, Fellman, Jansson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyemissionför , skidtunnel
DI - 3 timmar sedan

Orgo Tech genomför nyemission inför listning på Aktietorget

IT-bolaget Orgo Tech genomför en nyemission på upp till 6 miljoner kronor inför listning på Aktietorget. Det framgår av ett pressmeddelande från Aktietorget..

Magazin24 - 17 dec 13 kl. 19:47

Läger i skidtunnel

Fyra barn från Medåkers IF var på läger i Torsbys skidtunnel. Under helgen 7-8 december deltog fyra barn från Medåkers IF på ett läger i Torsbys skidtunnel, något som Västmanlands skidförbund arrangerade. Det var en aktivitet som var riktad mot barn och ungdomar mellan 10 och 16 år.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 08:07

Planerar världens längsta skidtunnel


Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. - Vi har kalkylerat med en investering på 70-100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

Trelleborgs Allehanda - 30 jan 14 kl. 08:07

Planerar världens längsta skidtunnel


Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. - Vi har kalkylerat med en investering på 70-100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

BT - 30 jan 14 kl. 10:19

Planerar världens längsta skidtunnel

Världens längsta skidtunnel kan komma att byggas vid Trestad center mellan Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Det är en grupp företagare som skissar på planerna, som bland annat innehåller tankar om glasväggar så att åkarna ser naturen och att tunneln ska kunna gå över en motorväg. – Vi har kalkylerat med en investering på 70–100 miljoner kronor och att anläggningen ska gå runt med cirka 30 000 åkare per år, säger entreprenören Mattias Johansson till TTELA.

Expressen - 26 mar 15 kl. 09:31

Charlotte Kalla köper skidtunnel

Charlotte Kalla går in som delägare i Sveriges nästa skidtunnel. Tunneln, som byggs i Piteå, kostar 400 miljoner – och kommer bidra till att längdskidstjärnan kan träna mer på hemmaplan, skriver Dagens industri. – En skidtunnel under sommarhalvåret, att få möjlighet att åka mycket skidor, det betyder mycket för min satsning, säger hon till tidningen..

ÖstersundsPosten - 29 feb 16 kl. 11:44

S-seniorerna i Bräcke kritiska till skidtunnel

För ett par veckor sedan beslutade kommunstyrelsen i Bräcke om extra pengar till att bygga en skidtunnel i Gällö. Bland andra kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Draxten (S) och den andra vice ordföranden Barbro Norberg från partiet Landsbygdens framtid i Bräcke framhöll att en skidtunnel kommer att bidra till utvecklingen av Bräcke kommun..

Kristianstadsbladet - 29 sep 11 kl. 06:30

Skidtunnel är åter aktuell

Foto: Scanpix
Hässleholmaren Glenn Bovin planerar för ett alpint skidparadis under tak i Stockholm. Snart kan en miniatyr hamna i Malmö. Nu avslöjar han att han vill anlägga en tunnel för längdskidåkning i Hässleholm.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bergrum kan bli skidtunnel

Ett bergrum fem mil från Östersund kan bli en utmärkt plats för en skidtunnel. Det tycker Bräcke kommun som sökt EU-medel till en förstudie..

DN - 24 nov 12 kl. 07:00

Esk: Jag vill ha en skidtunnel nu

Lida ? ett par mil söder om Stockholm. Bygg en skidtunnel här.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 minuter sedan

Grace försenad från Åbo

Viking Line meddelar via sin hemsida att m/s Viking Grace avgång från Åbo på fredagskvällen är försenad. Ny avgångstid blev 21.40 och hon anlöper därför klockan 1.

Nyan - 1 timme sedan

Elever lär sig vett och etikett

Var ska servetten ligga under en middag? Vilka bestick ska användas? Hur minglar man?

Nyan - 3 timmar sedan

Ny diskussion om räddningsmyndighet

Frågan om en enda gemensam räddningsmyndighet på Åland diskuterades då medlemmarna i Räddningsområde Ålands landskommuner (Rål) hade möte i går. Något beslut om ett eventuellt samgående med Räddningsverket i Mariehamn fattades inte men diskussionen ska fortsätta på ytterligare ett möte. Som Nya Åland tidigare berättat har landskapsregeringen meddelat att man avser att se över lagen så att en enda myndighet kan bli verklighet.

Nyan - 4 timmar sedan

Ger inte upp om tv-play

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) är besviken över att Europaparlamentets rättsliga utskott valde att begränsa gränsöverskridande onlinesändningar till att bara gälla tv-nyheter och aktualitetsprogram och bara via kabel och IPTV. – Kommissionens förslag hade underlättat för både Åland och för minoriteter i EU att få tillgång till onlinesändningar på sitt modersmål. Tyvärr har en majoritet i utskottet, efter hård press från bland annat filmindustrin, gått in för en linje som inte kommer förbättra situationen, säger han i ett pressmeddelande och kallar beslutet för inskränkt.

Nyan - 5 timmar sedan

Träden får stanna på Sandåsvägen

De 40-åriga lönnarna på Sandåsvägen lämnas orörda. Det meddelar stadens tekniske chef Håkan Lindén efter att oroliga boende i området hört av sig till Nyan. – De är skyddade i stadsplanen, säger han.

Nyan - 8 timmar sedan

Helen, 102, återser sin barndoms stad

Hur firar man en 102-åring bäst? Helen Hammarberg fick kaffe, tårta och en guidad rundtur runt staden som hon minns från sin barndom. Sin första dag som synnerligen pigg och glad 102-åring började hon med kaffe och tårta hemma på Odalgården.

Nyan - 9 timmar sedan

Lyfte beslut om EU-plats

Riksdagsledamot Mats Löfström pläderade i onsdags för att Åland ska få en plats i EU-parlamentet i samband med att statsminister Juha Sipilä (C) informerade riksdagen om aktuella EU-ärenden. Löfström påminde om regeringen Vanhanens principbeslut från 2009 om att Åland ska beaktas om fler stolar i parlamentet blir tillgängliga. – Det är viktigt att påminna riksdagen och regeringen om historien, tidigare principbeslut och att lyfta fram att regeringen har ett ansvar i att se till att Ålands direkta EU-inflytande tryggas och utvecklas, säger Löfström i ett pressmeddelande.

Nyan - 10 timmar sedan

Reparationer försenar Alfågeln

På grund av reparationsarbeten på skärgårdsfärjan Alfågeln senareläggs flera av färjans avgångar i dag, skriver Ålandstrafiken. Följande avgångar påverkas idag, fredag 24/11:
Avgången kl 12 från Hummelvik till Torsholma avgår i stället kl 14
Avgången kl 15.15 från Torsholma till Hummelvik avgår i stället kl 16.

Nyan - 11 timmar sedan

Björklunds nyaste bok prisas

Kocken Michael Björklunds senaste kokbok har vunnit pris i tävlingen Årets Svenska
Måltidslitteratur.
Mickes söta, som gavs ut tidigare i höst, tilldelades pris i kategorin ”Nordisk måltidslitteratur”. Priset delades ut på torsdag kväll i Stockholm, berättas i ett pressmeddelande.

Nyan - 11 timmar sedan

Övernäs skolbygge dyrare än beräknat

Den totala nettokostnaden för om- och tillbyggnaden av Övernäs skola i Mariehamn för ett par år sedan landar på nästan 5,24 miljoner euro. Det innebär att den budget, inklusive tilläggsanslag, som staden beviljade överskreds med 91 000 euro eller 1,33 procent. Projektet har också fått närmare 1,6 miljoner i extern finansiering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.