DN > Kultur

Wednesday, 22 November, 22:53

DN - 16 okt 17 kl. 16:10

Martin Jönsson om ny tv-skatt: De konkreta konsekvenserna pratar väldigt få omOm public service-kommitténs förslag om avskaffad tv-licens blir av får det en del konsekvenser. De symboliska pratas det mycket om, de konkreta  desto mindre..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jönsson

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Jönssonom ny , tv-skattDe , konkreta, konsekvenserna, pratar, väldigt få om
DN - 16 okt 17 kl. 16:10

Martin Jönsson: De konkreta konsekvenserna pratar väldigt få om

Om public service-kommitténs förslag om avskaffad tv-licens blir av får det en del konsekvenser. De symboliska pratas det mycket om, de konkreta  desto mindre..

Kristianstadsbladet - 03 okt 13 kl. 09:30

Missnöje med möte

Foto: Bosse Nilsson
Det blev inte önskat resultat när Nätverket Kristianstad, handlare och fastighetsägare träffade kommunledningen i?går för att räta ut frågetecken.
?

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 09:30

Poliskostnad blir högsta möjliga

Foto: Annica Jönsson
Slutfakturan för sommarens polisbevakning av Sweden Rock Festival är klar och räkningen landar på 1?009?240 kronor.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 16 kl. 16:01

Heberlein gör det för enkelt

Ann Heberlein påstår att det inte räcker med att säga att det är män som begår sexuella övergrepp. Hon hänvisar till en kategori till, invandrare från Mellanöstern och Nordafrika. Frågan är på vilket sätt det är relevant att veta förövarens ursprung.

Sydsvenskan - 29 jan 16 kl. 16:01

Heberlein gör det för enkelt

Ann Heberlein påstår att det inte räcker med att säga att det är män som begår sexuella övergrepp. Hon hänvisar till en kategori till, invandrare från Mellanöstern och Nordafrika. Frågan är på vilket sätt det är relevant att veta förövarens ursprung.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Man with Swedish Academy ties accused of sexual assault

18 women accuse a central figure in the Swedish cultural sphere of sexual assault and harassment. He is artistic director of a literary club in central Stockholm, and has close ties to the Swedish Academy, which every year choses the laureate for the Nobel Prize in literature.  Several of the described incidents have happened in flats belonging to the Swedish Academy.

DN - 3 timmar sedan

Akademien anlitar advokatbyrå för att utreda Kulturprofilen

Svenska Akademien är i allvarlig kris efter DN:s avslöjande om ­samarbetet med Kulturprofilen som anklagas för sexuella ­övergrepp och trakasserier. Nu anlitar ständiga sekreteraren Sara Danius en advokatbyrå som ska utreda varje ledamots relation till Kulturprofilen. Sara Danius erkänner själv att hon visste om att Kulturprofilen ­utsatt kvinnor för ”mildare” sexuella trakasserier..

DN - 5 timmar sedan

Dramaten ställer in fler föreställningar med anklagad skådespelare

Dramaten ställer in ytterligare föreställningar där en övergreppsanklagad skådespelare medverkar. – Vi måste blicka inåt, säger teaterns tillförordnade pressansvariga Lena Törner till DN..

DN - 6 timmar sedan

Malin Ullgren: Det är djupt provocerande att höra alla som säger att de inget visste

I kölvattnet av #metoo och avslöjandet om Kulturprofilen säger makthavare att de inte vetat om vad som försiggick. Sanningen är att de flesta av oss helt enkelt har tittat åt ett annat håll och inte lyssnat..

DN - 7 timmar sedan

Nobelstiftelsen: Kulturprofilen stängs ute från Nobelmiddagen

Kulturprofilen som anklagas för sexuella övergrepp stängs ute från Nobelfestligheterna, meddelar Lars Heikensten, vd för Nobelstiftelsen. Han menar samtidigt att Svenska Akademiens nära kopplingar till personen riskerar att påverka Nobelpriset negativt..

DN - 11 timmar sedan

Anklagad musikprofil fick prestigefyllt uppdrag

En tidigare lärare på Kungliga Musikhögskolan pressades av ledningen att säga upp sig efter flera anklagelser om sexuella trakasserier. Sedan fick han ett prestigefyllt utlandsuppdrag hos Kungliga Musikaliska akademien..

DN - 11 timmar sedan

"Vår tid är nu" får en tredje säsong

Läs mer: Tv-recension: ”Vår tid är nu” - en familjekrönika med kvalitet Det blir en tredje säsong av SVT:s storsatsning "Vår tid är nu". Den tredje säsongen av dramasatsningen utspelar sig mellan 1968 och 1971 har planerad premiär 2019, skriver Expressen. Läs mer: Hedda Stiernstedt: ”Jag hoppas verkligen att kärleken är klasslös” Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind har skrivit manus till seriens två första säsonger..

DN - 11 timmar sedan

Bokrecension: Hans Rosling framstår som en svensk Tintin

Hans Roslings självbiografi är tunna som memoarer, men i gengäld spännande som en äventyrsberättelse. Lars Linder fascineras av den rättsinnade lintotten som gjorde världen bättre och klokare..

DN - Igår: 22:36

Anna Charlotta Gunnarson: Det gör fysiskt ont att minnas all sexism i mediebranschen

I uppropet #deadline vittnar tusentals kvinnor om könsmaktsordningen i mediebranschen. Författaren Anna Charlotta Gunnarson överrumplas av sina egna minnen och erfarenheter..

DN - Igår: 21:00

Tusentals journalister talar ut om övergrepp

Äntligen, säger Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet. Hon är en i gruppen bakom #deadline, uppropet där journalister nu via Dagens Nyheter och många andra redaktioner går ut med sina berättelser om övergrepp, sexuella trakasserier och ofredanden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.