YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 04:00

YLE - 16 okt 17 kl. 14:18

Fem forsar i Kronoby å restaureradesRestaureringen av fem forsar i Kronoby å är nu färdig. Forsarna har åtgärdats för att främja fiskens vandring och förökning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kronoby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, forsari , Kronobyå , restaurerades
YLE - 23 apr 15 kl. 05:04

Forsrestaureringarna fortsätter i Kronoby å

Det är Norra svenska fiskeområdet som är projektledare och sökande i det här projektet. Regionförvaltningsverket gav sitt tillstånd till fortsatt restaurering av forsar i Kronoby å den 20 april 2015. Arbetet med att återställa Kronoby å inleddes i Terjärv med sex forsar.

YLE - 28 mar 14 kl. 12:38

Nazar inleder charterflyg från Kronoby

Det har gått fruktansvärt bra i Vasa och Uleåborg. Nu satsar vi även på Kronoby, säger nordenchefen Kemal Yamanlar. De första fem flygen avgår i september och oktober till Antalaya i Turkiet.

YLE - 27 aug 14 kl. 04:10

Tre skolor på fallrepet i Kronoby

Kronoby kommun överväger att stänga skolorna i Norrby, Småbönders och Djupsjöbacka nästa höst. Sparkravet är 400 000 euro, och en byskola med två lärare kostar enligt bildningschefen ungefär 200 000 euro om året. I Kronoby kommun hotas nu tre skolor av stängning.

YLE - 28 aug 14 kl. 14:35

Vården i Kronoby blev billigare än väntat

Utgifterna för specialsjukvåren har sjunkit rejält i Kronoby i år. Det innebär att Kronoby nästa år till och med kan lyckas med en nollbudget inom social- och hälsovården. För Karleby ser siffrorna mycket mer dystra ut.

YLE - 29 jul 15 kl. 12:00

Fem svarta Mercedes duger åt Scorpions

Det ska vara fem identiska lyxbilar, en åt varje bandmedlem. Det är ett av kraven som Scorpions har när de kommer till Finland och Jakobstad. Det måste vara svarta Mercedes Benz som har bänkvärmare i baksätet.

YLE - 18 mar 14 kl. 04:52

Larsmoelever föredrar Kronoby framom Jakobstad

Ansökningstiden för andra stadiets utbildning gick ut i fredags. I Larsmo verkar det som om tendensen bland eleverna i åk 9 att hellre välja gymnasiet i Kronoby än gymnasiet i Jakobstad ytterligare förstärks. Trettio elever från åk 9 i Larsmo tänker fortsätta sina studier i gymnasium nästa läsår men bara fyra elever har valt Jakobstads gymnasium.

YLE - 01 okt 15 kl. 20:12

Tre av sju byskolor kan försvinna i Kronoby.

Bildningsnämnden i Kronoby hade en diger rapport om det framtida skolnätet i Kronoby framför sig på torsdagkväll. Bildningsdirektören föreslår åtgärder i fyra skeden 2016-2022 som i slutändan kan innebära stängning av tre byskolor fram till 2018. De skolor som närmast är på fallrepet är Småbönders skola, Norrby och Påras skolor.

YLE - 14 okt 14 kl. 09:48

Språket blev lite snällare i Kronoby

De personliga påhoppen har blivit färre i Kronoby. Men fortfarande lönar det sig för beslutsfattarna att försöka dokumentera alla osakliga samtal. Det anser kommunstyrelsens ordförande Liane Byggmästar (SFP).

YLE - 16 maj 17 kl. 11:07

Kronoby bordlade rådgivande folkomröstning

Motionen om en rådgivande folkomröstning bordlades i kommunstyrelsen i Kronoby. Förslaget var att det ska ordnas en omröstning om landskapstillhörigheten. I februari 2017 röstade kommunfullmäktige i Kronoby nej till ett förslag om att byta landskap.

YLE - 12 maj 16 kl. 05:54

"80-90 000 passagerare räcker gott och väl till för Kronoby flygplats"

Diskussionen om det rätta antalet flygplatser i landet är igång igen. Finavias vd, Kari Savolainen, öppnade en diskussion om den så kallade svenska modellen i helgen. I Sverige skars Swedavias flygplatser ned med hälften för några år sedan till tio stycken.

Fler nyheter från YLE

YLE - 14 timmar sedan

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - 15 timmar sedan

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - 17 timmar sedan

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - 18 timmar sedan

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - 20 timmar sedan

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

YLE - 18 timmar sedan

Barn har doserats för stora mängder D-vitamin i Vasa – kan ge permanenta skador

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt har det förekommit några fall där barn har doserats för stora mängder D-vitamin. Överdosering kan få allvarliga konsekvenser, varnar läkare på Vasa centralsjukhus..

YLE - 20 timmar sedan

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters..

YLE - 22 timmar sedan

Kronobyflyg till Arlanda tidigast i september

Det blir ingen trafik från Kronoby flygplats till Stockholm Arlanda förrän tidigast i september. Det svenska flygbolaget Leap med norska ägare som uppstod ur askan efter Nextjet konkursen utlovade trafik redan i juli..

YLE - 22 timmar sedan

Många nya skolpsykologer i Österbotten men fler behövs ännu

Finlands psykologförbund, som tidigare lyft fram bristen på skolpsykologer, glädjer sig över de nya skolpsykologstjänsterna i Österbotten men säger att fler ännu behövs. Kommunerna i Österbotten kämpar också med att få tillräckligt med sökande..

YLE - Igår: 20:15

EIF vann i Helsingfors och sällar sig till jämn kvintett som jagar toppduon HIFK och KPV

Hans-Erik Honkasalo gjorde Ekenäs IF:s sjätte mål för säsongen då laget mötte Klubi 04 i Helsingfors. Målet räckte till seger och EIF sällar sig nu till skaran som jagar serieledande HIFK som i sin tur förlorade i Kajana. FF Jaro blev utan poäng i hemmamatchen mot FC Haka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.