YLE > Svenskfinland

Monday, 17 December, 08:04

YLE - 16 okt 17 kl. 14:18

Fem forsar i Kronoby å restaureradesRestaureringen av fem forsar i Kronoby å är nu färdig. Forsarna har åtgärdats för att främja fiskens vandring och förökning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kronoby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, forsari , Kronobyå , restaurerades
YLE - 23 apr 15 kl. 05:04

Forsrestaureringarna fortsätter i Kronoby å

Det är Norra svenska fiskeområdet som är projektledare och sökande i det här projektet. Regionförvaltningsverket gav sitt tillstånd till fortsatt restaurering av forsar i Kronoby å den 20 april 2015. Arbetet med att återställa Kronoby å inleddes i Terjärv med sex forsar.

YLE - 28 mar 14 kl. 12:38

Nazar inleder charterflyg från Kronoby

Det har gått fruktansvärt bra i Vasa och Uleåborg. Nu satsar vi även på Kronoby, säger nordenchefen Kemal Yamanlar. De första fem flygen avgår i september och oktober till Antalaya i Turkiet.

YLE - 27 aug 14 kl. 04:10

Tre skolor på fallrepet i Kronoby

Kronoby kommun överväger att stänga skolorna i Norrby, Småbönders och Djupsjöbacka nästa höst. Sparkravet är 400 000 euro, och en byskola med två lärare kostar enligt bildningschefen ungefär 200 000 euro om året. I Kronoby kommun hotas nu tre skolor av stängning.

YLE - 28 aug 14 kl. 14:35

Vården i Kronoby blev billigare än väntat

Utgifterna för specialsjukvåren har sjunkit rejält i Kronoby i år. Det innebär att Kronoby nästa år till och med kan lyckas med en nollbudget inom social- och hälsovården. För Karleby ser siffrorna mycket mer dystra ut.

YLE - 29 jul 15 kl. 12:00

Fem svarta Mercedes duger åt Scorpions

Det ska vara fem identiska lyxbilar, en åt varje bandmedlem. Det är ett av kraven som Scorpions har när de kommer till Finland och Jakobstad. Det måste vara svarta Mercedes Benz som har bänkvärmare i baksätet.

YLE - 18 mar 14 kl. 04:52

Larsmoelever föredrar Kronoby framom Jakobstad

Ansökningstiden för andra stadiets utbildning gick ut i fredags. I Larsmo verkar det som om tendensen bland eleverna i åk 9 att hellre välja gymnasiet i Kronoby än gymnasiet i Jakobstad ytterligare förstärks. Trettio elever från åk 9 i Larsmo tänker fortsätta sina studier i gymnasium nästa läsår men bara fyra elever har valt Jakobstads gymnasium.

YLE - 01 okt 15 kl. 20:12

Tre av sju byskolor kan försvinna i Kronoby.

Bildningsnämnden i Kronoby hade en diger rapport om det framtida skolnätet i Kronoby framför sig på torsdagkväll. Bildningsdirektören föreslår åtgärder i fyra skeden 2016-2022 som i slutändan kan innebära stängning av tre byskolor fram till 2018. De skolor som närmast är på fallrepet är Småbönders skola, Norrby och Påras skolor.

YLE - 14 okt 14 kl. 09:48

Språket blev lite snällare i Kronoby

De personliga påhoppen har blivit färre i Kronoby. Men fortfarande lönar det sig för beslutsfattarna att försöka dokumentera alla osakliga samtal. Det anser kommunstyrelsens ordförande Liane Byggmästar (SFP).

YLE - 16 maj 17 kl. 11:07

Kronoby bordlade rådgivande folkomröstning

Motionen om en rådgivande folkomröstning bordlades i kommunstyrelsen i Kronoby. Förslaget var att det ska ordnas en omröstning om landskapstillhörigheten. I februari 2017 röstade kommunfullmäktige i Kronoby nej till ett förslag om att byta landskap.

YLE - 12 maj 16 kl. 05:54

"80-90 000 passagerare räcker gott och väl till för Kronoby flygplats"

Diskussionen om det rätta antalet flygplatser i landet är igång igen. Finavias vd, Kari Savolainen, öppnade en diskussion om den så kallade svenska modellen i helgen. I Sverige skars Swedavias flygplatser ned med hälften för några år sedan till tio stycken.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Seinäjoki tio år efter fusionen – från uppslitande folkomröstning till en enad kommun

Vid årsskiftet har det gått tio år sedan Seinäjoki gick samman med Nurmo och Ylistaro. Efter det har mycket hänt i det nya Seinäjoki – både positivt och negativt. Vilka paralleller kan man dra till fusionsplanerna mellan Vasa och Korsholm?.

YLE - 14 timmar sedan

Strandfyndets kulturella värde - Jonathan del Pozo Rieger bemöter Peter Lüttges recension av Vasas flora och faunas tyska album

Metviken - översätta eller inte? Jonathan del Pozo Rieger som står för översättningarna av låtarna till tyska diskuterar översättningar och vad ett konstverk är värt..

YLE - 17 timmar sedan

Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten..

YLE - 17 timmar sedan

PET-CT-maskinen anländer snart till Vasa

I slutet av december anländer en PET-CT-röntgenapparat till Vasa centralsjukhus. Maskinen är efterlängtad och kommer att ge ett lyft, inte minst för patienterna säger överskötare Birgitta Ivars..

YLE - 23 timmar sedan

Snart får Romeo jullov efter första terminen i Vikinga skola – "Välkomnandet vi har fått i Vikinga har varit otroligt hjärtligt"

I dagarna avslutar Romeo sin första termin i Vikinga skola i Vasa. Länge var det oklart var han skulle börja skolan eftersom Vasa Övningsskola inte ville ta emot honom..

YLE - 23 timmar sedan

Träna minnet och bli smartare? Ny forskning visar att effekterna av minnesträning är mycket begränsade

Frågan om man kan träna upp sitt minne och på så sätt bli smartare har länge varit kontroversiell. Läs om de nyaste forskningsrönen och Daniel Fellmans tre tips för ett bättre minne..

YLE - Igår: 11:50

Forskare anser att du kan äta din julskinka utan klimatångest – en typisk julskinka orsakar upp till 40 kilo koldioxidutsläpp

Hur stor klimatpåverkan en inhemsk julskinka har är svårt att mäta exakt. Flera forskare tycker att folk ska få äta julskinka utan att skuldbeläggas, men skinkan kan vara ett sätt att konkretisera klimatdiskussionen..

YLE - Igår: 08:42

Här växer den perfekta julgranen - julhandeln 2035 kan innehålla muterade granar från Karleby

Den muterade granen i Karleby har fått avkomlingar. Uppemot 40 stycken små granar växer som bäst upp i växthus i Punkaharju under naturresursinstitutet Lukes omsorg..

YLE - I förrgår: 14:35

Avfall dumpas på soptippar i Kronoby som stängdes för 21 år sedan

Kronobybor verkar ha dumpat skräp på stängda avstjälpningsplatser. Vid de stängda soptipparna i Småbönders och Söderby har bland annat styrox, kakel, aska, foder och metall dumpats så sent som i somras..

YLE - I förrgår: 14:13

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.