SVT > Kultur

Monday, 23 July, 19:21

SVT - 16 okt 17 kl. 13:39

Så ska public service finansieras i framtidenPublic service-kommittén presenterar sitt delbetänkande om ett nytt system för hur Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska finansieras från år 2019..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges Television, Radio, Utbildningsradion

Dela artikeln

2044 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , public, service, finansierasi , framtiden
SR - 16 okt 17 kl. 07:51

Förslaget: Så ska public service finansieras

Skatt eller fortsatt avgift? Nu överlämnar public service-kommittén sitt förslag om hur public service ska finansieras.  Ekot sänder direkt..

Politikerbloggen - 27 jun 11 kl. 09:14

?Vi är positiva till public service som företeelse?

REPLIK. Vi är positiva till public service som företeelse. Däremot finns det vissa rimliga frågeställningar.

SVT - 18 sep 14 kl. 17:57

Så vill svenskarna betala för public service

Hur ska public service finansieras? SVT har tagit reda på hur det skulle se ut om svenskarna själva fick välja..

BT - 21 okt 17 kl. 01:00

Ett starkt public service behövs

Att public service finansieras via skattsedeln, som ett aktuellt förslag vill, stryker under dess värde. Det menar BT:s Stefan Eklund..

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

DN - 01 mar 11 kl. 00:50

?Förnya public service eller låt andra aktörer ta över?

Ursula Berge och Cecilia Stegö Chilò: Mediepolitikerna måste skaffa sig en idé om vad de vill med publik service och våga ifrågasätta dagens licenssystem. De senaste årens teknikutveckling och förändringar i medielandskapet kräver att ­public serviceidén utvärderas, debatteras och förnyas. Det är inte rimligt att ett ­centralt samhälleligt uppdrag inte betalas av skattebetalarna utan endast av den del av befolkningen som av Radiotjänst utmålas som ?

Dagens Media - 12 apr 18 kl. 14:30

Regeringen föreslår public service-avgift på skattsedeln

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att radio- och tv-avgiften ska avskaffas. Public service ska i stället finansieras genom en individuell public service-avgift via skattsedeln, enligt förslaget..

SVT - 19 jun 18 kl. 09:27

Ny utredning: Så ser public service framtid ut

Under hösten 2017 kom förslaget att public service i framtiden ska finansieras via skattsedeln istället för tv-avgiften. I dag lämnar public service-kommittén in sin slutrapport och SVT sänder direkt med start 9:30..

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 10:05

Dansk public service får ta betalt

Foto: Scanpix
Danska TV 2 ska kodas och bara göras tillgänglig för de som betalar, skriver tidningen Politiken.
Det sedan ett beslut från EU-kommissionen.-Det är en sensation att man för första gången på en europeisk nivå accepterar att en public service-huvudkanal finansieras via abonnemangsavgifter, säger Frands Mortensen, professor i medievetenskap vid universitet i Århus, till Politiken..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

R Kelly kommenterar övergreppsanklagelserna i ny låt

Artisten R Kelly har flera gånger anklagats för sexuella övergrepp på minderåriga. I en 19 minuter lång låt bemöter nu r&b-stjärnan en rad olika vittnesmål om pedofili och sexuella övergrepp, skriver Rolling Stone..

SVT - 1 timme sedan

Clara Henry i ny situationskomedi om tonårslivet

Till hösten väntas en ny komedisatsning från SVT. Under sensommaren startar inspelningarna av SVT:s situationskomedi Sjukt oklar med youtube-stjärnan Clara Henry i huvudrollen som Ellen..

SVT - 4 timmar sedan

Family guy får metoo-avsnitt

Rollfiguren Quagmire och hans inte helt politiskt korrekta sexism får ett eget avsnitt i den kommande säsongen av tv-serien ”Family guy”. Under nöjesmässan Comic-Con berättade producenten Richard Appel att det var omöjligt att värja sig från kvinnors upprop när de arbetade på nya avsnitt..

SVT - 5 timmar sedan

Musikbranschen börjar ställa krav om minskad plastanvändning

I England har flera skivbolag, återförsäljare och artister uttryckt önskemål om att minska användandet av plast i musikindustrin och riktar nu fokus mot plasten kring nya cd:s och vinylskivor, skriver BBC..

SVT - 9 timmar sedan

Taylor Swift och Jennifer Hudson till ny Cats-film

Den oscar-vinnande skådespelaren och sångaren Jennifer Hudson ska ta sig an rollen som glamourkatten Grizabella när musikalen Cats blir film i regi av Les Miserables-regissören Tom Hooper. Även artisten Taylor Swift ska enligt BBC ta sig an en kattroll i den kommande filmen..

SVT - 11 timmar sedan

Hollywood sa först nej till ”Brokeback Mountain”

Storfilmer med HBTQ-huvudrollsfigurer är numera inte ovanligt. Senaste åren har succéer som exempelvis Call me by your name lockat biopubliken och kammat hem Oscarstatyetter..

SVT - 15 timmar sedan

Mr Cool efter kritiken: Mitt mål är att få folk att skratta

För första gången uttalar sig nu Anton Magnusson, artisten bakom låten ”Knulla barn”, efter kritiken mot honom tidigare i somras. – Det har varit som att leva i South Park, säger komikern..

SVT - Igår: 16:58

TV-serien Supergirl får första transsuperhjälten

Supergirl kommer att få den första transsuperhjälten i historien i sin kommande säsong. Nicole Maines – själv transperson – kommer att gestalta Nia Nal, som förvandlas till superhjälten Dreamer, rapporterar Variety från nöjesmässan Comic-Con i San Diego..

SVT - Igår: 09:36

Reynolds vill utforska Deadpools sexualitet

Det har redan bekräftats att Deadpool är pansexuell. Nu säger Ryan Reynolds, som spelar den rödklädde kämpen, att han skulle vilja utforska rollfigurens läggning ytterligare..

SVT - I förrgår: 13:22

Vampyrslaktaren Buffy gör comeback

”Buffy och vampyrerna” får en nyversion, rapporterar Variety..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.