SVT > Kultur

Saturday, 24 March, 03:19

SVT - 16 okt 17 kl. 13:39

Så ska public service finansieras i framtidenPublic service-kommittén presenterar sitt delbetänkande om ett nytt system för hur Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska finansieras från år 2019..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges Television, Radio, Utbildningsradion

Dela artikeln

2044 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , public, service, finansierasi , framtiden
SR - 16 okt 17 kl. 07:51

Förslaget: Så ska public service finansieras

Skatt eller fortsatt avgift? Nu överlämnar public service-kommittén sitt förslag om hur public service ska finansieras.  Ekot sänder direkt..

Politikerbloggen - 27 jun 11 kl. 09:14

?Vi är positiva till public service som företeelse?

REPLIK. Vi är positiva till public service som företeelse. Däremot finns det vissa rimliga frågeställningar.

SVT - 18 sep 14 kl. 17:57

Så vill svenskarna betala för public service

Hur ska public service finansieras? SVT har tagit reda på hur det skulle se ut om svenskarna själva fick välja..

BT - 21 okt 17 kl. 01:00

Ett starkt public service behövs

Att public service finansieras via skattsedeln, som ett aktuellt förslag vill, stryker under dess värde. Det menar BT:s Stefan Eklund..

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

DN - 01 mar 11 kl. 00:50

?Förnya public service eller låt andra aktörer ta över?

Ursula Berge och Cecilia Stegö Chilò: Mediepolitikerna måste skaffa sig en idé om vad de vill med publik service och våga ifrågasätta dagens licenssystem. De senaste årens teknikutveckling och förändringar i medielandskapet kräver att ­public serviceidén utvärderas, debatteras och förnyas. Det är inte rimligt att ett ­centralt samhälleligt uppdrag inte betalas av skattebetalarna utan endast av den del av befolkningen som av Radiotjänst utmålas som ?

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 10:05

Dansk public service får ta betalt

Foto: Scanpix
Danska TV 2 ska kodas och bara göras tillgänglig för de som betalar, skriver tidningen Politiken.
Det sedan ett beslut från EU-kommissionen.-Det är en sensation att man för första gången på en europeisk nivå accepterar att en public service-huvudkanal finansieras via abonnemangsavgifter, säger Frands Mortensen, professor i medievetenskap vid universitet i Århus, till Politiken..

NT - 10 sep 12 kl. 13:29

Public service-utredning presenteras

På tisdagen presenteras utredningen som kan förändra allmän radio och tv i grunden. De viktigaste punkterna i public service-utredningen behandlar frågor om bolagens innehåll, samt hur Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion ska finansieras i framtiden..

DN - 10 sep 12 kl. 13:31

Public service-utredning presenteras i morgon

På tisdagen presenteras utredningen som kan förändra allmän radio och tv i grunden. De viktigaste punkterna i public service-utredningen behandlar frågor om bolagens innehåll, samt hur Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion ska finansieras i framtiden..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Spotifys oro: Två miljoner kringgår annonser

Två miljoner användare av Spotifys gratistjänst blockerar annonserna som dyker upp i den, utan att betala..

SVT - 6 timmar sedan

Noomi Rapace om att bo med sin syster

Noomi Rapace flyttade hemifrån i samma veva som hennes lillasyster föddes. -Vi hade ingen barndom tillsammans, men i dag bor vi ihop, berättar skådespelaren i Skavlan..

SVT - 10 timmar sedan

”Snipptecknaren” skriver bok om makten i relationer

Konstnären Anna Åhlund blev känd som ”snipptecknaren” när hon 2014 började lägga ut teckningar under hashtaggen #ensnippaomdagen. Nu är hon aktuell med boken Kärlekens tunga där relationens makthierarkier blottläggs och det är ingen jämställd bild hon tecknar..

SVT - 10 timmar sedan

Israelisk reality-serie ska avslöja sexuella trakasserier med dold kamera

För första gången ska verkliga sexuella trakasserier på riktiga arbetsplatser fångas på film. Bakom initiativet står ett israeliskt produktionsbolag, inspirerade av metoo- och time’s up-rörelserna..

SVT - 12 timmar sedan

Pressvisningar och selfies förbjuds i Cannes

Inga förhandsvisningar för pressen och inga selfies på röda mattan. Reglerna skärps inför den 71:a upplagan av filmfestivalen i Cannes..

SVT - 13 timmar sedan

Regeringen planerar att kalla Google och Facebook till möte

Justitieminister Morgan Johansson (S) lämnade under ett möte med Tidningsutgivarna beskedet att man tänker kalla Google och Facebook till möte angående hatiskt och kränkande material som tillåts ligga kvar på plattformarna..

SVT - 14 timmar sedan

Polarpriset ber om 400.000 kronor i bidrag från Kulturdepartementet

Polarpriset ber Kulturdepartementet om 400.000 kronor för att betala resa och vandrarhem för 30 medlemmar av det afghanska musikinstitutet Anim, som är en av årets pristagare, rapporterar Sveriges Radio..

SVT - 16 timmar sedan

Josef Fares om nya karriären som spelutvecklare: ”När jag ger mig in i något blir det stort”

För en svensk publik är Josef Fares främst känd som filmregissör, med ett antal folkkära och kritikerrosade filmer bakom sig. Men de senaste åren har han bytt bana och skapat sig ett namn internationellt som spelutvecklare. Nu släpps hans nya spel, fängelsedramat A way out..

SVT - 16 timmar sedan

Spelrecension: Underhållande ytlighet i Ni No Kuni II

Studio Ghibli-samarbetet Ni No Kuni blev en smärre sensation 2013 – och beskrevs som en spelbar version av den berömda animationsstudions filmer. Nu är uppföljaren här. Kulturnyheternas Alicia Andersson upplever en underhållande fest för ögat, men saknar det djup som skulle tagit spelet till nästa nivå..

SVT - 18 timmar sedan

PSL hyllar Jenny Wilsons nya album

RECENSION. Jenny Wilson backar inte. Vilken livshistoria hon ger oss, på album efter album, menar Kulturnyheternas recensent Per Sinding-Larsen som hyllar nya fullängdaren ”Excorcism”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.