SVT > Kultur

Wednesday, 17 October, 22:07

SVT - 16 okt 17 kl. 13:39

Så ska public service finansieras i framtidenPublic service-kommittén presenterar sitt delbetänkande om ett nytt system för hur Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska finansieras från år 2019..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges Television, Radio, Utbildningsradion

Dela artikeln

2044 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , public, service, finansierasi , framtiden
SR - 16 okt 17 kl. 07:51

Förslaget: Så ska public service finansieras

Skatt eller fortsatt avgift? Nu överlämnar public service-kommittén sitt förslag om hur public service ska finansieras.  Ekot sänder direkt..

Politikerbloggen - 27 jun 11 kl. 09:14

?Vi är positiva till public service som företeelse?

REPLIK. Vi är positiva till public service som företeelse. Däremot finns det vissa rimliga frågeställningar.

SVT - 18 sep 14 kl. 17:57

Så vill svenskarna betala för public service

Hur ska public service finansieras? SVT har tagit reda på hur det skulle se ut om svenskarna själva fick välja..

BT - 21 okt 17 kl. 01:00

Ett starkt public service behövs

Att public service finansieras via skattsedeln, som ett aktuellt förslag vill, stryker under dess värde. Det menar BT:s Stefan Eklund..

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

DN - 01 mar 11 kl. 00:50

?Förnya public service eller låt andra aktörer ta över?

Ursula Berge och Cecilia Stegö Chilò: Mediepolitikerna måste skaffa sig en idé om vad de vill med publik service och våga ifrågasätta dagens licenssystem. De senaste årens teknikutveckling och förändringar i medielandskapet kräver att ­public serviceidén utvärderas, debatteras och förnyas. Det är inte rimligt att ett ­centralt samhälleligt uppdrag inte betalas av skattebetalarna utan endast av den del av befolkningen som av Radiotjänst utmålas som ?

Dagens Media - 12 apr 18 kl. 14:30

Regeringen föreslår public service-avgift på skattsedeln

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att radio- och tv-avgiften ska avskaffas. Public service ska i stället finansieras genom en individuell public service-avgift via skattsedeln, enligt förslaget..

SVT - 19 jun 18 kl. 09:27

Ny utredning: Så ser public service framtid ut

Under hösten 2017 kom förslaget att public service i framtiden ska finansieras via skattsedeln istället för tv-avgiften. I dag lämnar public service-kommittén in sin slutrapport och SVT sänder direkt med start 9:30..

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 10:05

Dansk public service får ta betalt

Foto: Scanpix
Danska TV 2 ska kodas och bara göras tillgänglig för de som betalar, skriver tidningen Politiken.
Det sedan ett beslut från EU-kommissionen.-Det är en sensation att man för första gången på en europeisk nivå accepterar att en public service-huvudkanal finansieras via abonnemangsavgifter, säger Frands Mortensen, professor i medievetenskap vid universitet i Århus, till Politiken..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Cambridge Analytica-avslöjare får Stieg Larsson-priset

Årets vinnare av Stieg Larsson-priset är brittiska journalisten och författaren Carole Cadwalladr, för sin ledande roll i Cambridge Analytica-avslöjandet..

SVT - 1 timme sedan

Förra årets sommarplåga slår sju världsrekord – listas i Guinness

Luis Fonsi och Daddy Yankees låt Despacito blev en hit. När Justin Bieber gjorde en mix blev den ännu större och sedan dess har den även gjorts i duett på mandarin tillsammans med JJ Lin för att nå den kinesiska marknaden. Nu meddelar artisten via Instagram att Despacito hamnat i Guinness rekordbok flera gånger om..

SVT - 3 timmar sedan

Filmrecension: Lyrro

Lyrro är ojämn som en småpackad krogshow, en kärvande mix av iakttagelser och lyteskomik. Trubbig och trött men med enstaka ljusglimtar, tycker Kulturnyheternas Fredrik Sahlin..

SVT - 3 timmar sedan

”Underbarnet” har blivit vuxen i Stockholm – Daniel Harding stannar som chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester

Idag blev det officiellt. Sveriges Radios Symfoniorkester brittiske chefsdirigent, Daniel Harding har skrivit på för ytterligare fem år på posten..

SVT - 6 timmar sedan

Kinesiska ambassaden trappar upp tonläget mot svenska medier

En manifestation hålls utanför kinesiska ambassaden i Stockholm för att uppmärksamma att den svensk-kinesiske förläggaren har suttit fängslad i tre år. Samtidigt har ambassaden det senaste halvåret trappat upp tonläget mot både medier och politiker, menar Expressens kulturchef Karin Olsson..

SVT - 7 timmar sedan

Ryske regissören Kirill Serebrennikov i rätten- riskerar tio års fängelse

Film- och teaterregissören Kirill Serebrennikov är sedan ett år tillbaka anklagad för att ha förskingrat pengar från staten. Vissa av hans anhängare menar att Putin ligger bakom åtalet och själv förnekar regissören anklagelserna. Idag inleds rättegången..

SVT - 10 timmar sedan

Offside slutar med spelannonser: ”Har nått en gräns”

Fotbollsmagasinet Offside inför ett omgående totalstopp för alla annonser från spelbolag. – Vi har nått en gräns och beslutet har vuxit fram de senaste åren, skriver chefredaktörerna i ett mail till sina prenumeranter..

SVT - I förrgår: 09:45

Akademiens nya ledamot: ”Kan vara bra att ha någon med juridiska kunskaper vid bordet”

Juristen Eric M Runesson är en av Svenska Akademiens nyaste ledamöter, men han har redan deltagit i dess arbete som medlare. Under morgonen intervjuades han i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 11 timmar sedan

Ingen förtalsutredning mot Goliat-regissören

Filmregissören Peter Grönlund anmäldes för förtal eftersom han ska ha använt ett ovanligt efternamn på sina kriminella rollfigurer i filmen Goliat. Nu har Justitiekanslern beslutat att inte utreda ärendet vidare..

SVT - 14 timmar sedan

Årets Man Booker-pris till författaren Anna Burns

Extraordinär och ovanlig. Så beskriver juryn årets vinnarbok Milkman. Bakom boken står Anna Burns – den första nordirländska författaren att vinna det prestigefyllda Bookerpriset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.