SVT > Kultur

Thursday, 23 November, 01:19

SVT - 16 okt 17 kl. 13:39

Så ska public service finansieras i framtidenPublic service-kommittén presenterar sitt delbetänkande om ett nytt system för hur Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska finansieras från år 2019..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges Television, Radio, Utbildningsradion

Dela artikeln

1950 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , public, service, finansierasi , framtiden
SR - 16 okt 17 kl. 07:51

Förslaget: Så ska public service finansieras

Skatt eller fortsatt avgift? Nu överlämnar public service-kommittén sitt förslag om hur public service ska finansieras.  Ekot sänder direkt..

Politikerbloggen - 27 jun 11 kl. 09:14

?Vi är positiva till public service som företeelse?

REPLIK. Vi är positiva till public service som företeelse. Däremot finns det vissa rimliga frågeställningar.

SVT - 18 sep 14 kl. 17:57

Så vill svenskarna betala för public service

Hur ska public service finansieras? SVT har tagit reda på hur det skulle se ut om svenskarna själva fick välja..

BT - 21 okt 17 kl. 01:00

Ett starkt public service behövs

Att public service finansieras via skattsedeln, som ett aktuellt förslag vill, stryker under dess värde. Det menar BT:s Stefan Eklund..

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

DN - 01 mar 11 kl. 00:50

?Förnya public service eller låt andra aktörer ta över?

Ursula Berge och Cecilia Stegö Chilò: Mediepolitikerna måste skaffa sig en idé om vad de vill med publik service och våga ifrågasätta dagens licenssystem. De senaste årens teknikutveckling och förändringar i medielandskapet kräver att ­public serviceidén utvärderas, debatteras och förnyas. Det är inte rimligt att ett ­centralt samhälleligt uppdrag inte betalas av skattebetalarna utan endast av den del av befolkningen som av Radiotjänst utmålas som ?

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 10:05

Dansk public service får ta betalt

Foto: Scanpix
Danska TV 2 ska kodas och bara göras tillgänglig för de som betalar, skriver tidningen Politiken.
Det sedan ett beslut från EU-kommissionen.-Det är en sensation att man för första gången på en europeisk nivå accepterar att en public service-huvudkanal finansieras via abonnemangsavgifter, säger Frands Mortensen, professor i medievetenskap vid universitet i Århus, till Politiken..

NT - 10 sep 12 kl. 13:29

Public service-utredning presenteras

På tisdagen presenteras utredningen som kan förändra allmän radio och tv i grunden. De viktigaste punkterna i public service-utredningen behandlar frågor om bolagens innehåll, samt hur Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion ska finansieras i framtiden..

DN - 10 sep 12 kl. 13:31

Public service-utredning presenteras i morgon

På tisdagen presenteras utredningen som kan förändra allmän radio och tv i grunden. De viktigaste punkterna i public service-utredningen behandlar frågor om bolagens innehåll, samt hur Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion ska finansieras i framtiden..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Dansare vittnar om trakasserier i #tystdansa

Efter uppropen #visjungerut, #medvilkenrätt, #tystnadtagning har nu drygt 620 av landets dansare slutit sig samman under #tystdansa..

SVT - 4 timmar sedan

Robert Gustafsson tävlar i Melodifestivalen

Tre namn är klara för Melodifestivalen 2018 – Robert Gustafsson, Mariette Hansson och Liam Cacatian Thomassen, enligt Aftonbladet..

SVT - 5 timmar sedan

Seth Meyers värd för Golden Globes

Det blir komikern Seth Meyers som leder Golden Globe-galan 7 januari nästa år..

SVT - 6 timmar sedan

Filmrecension: God's Own Country

Råbarkad fårfösarsex som får Brokeback Mountain att framstå som en timid tripp i kärlekstunneln. Fredrik Sahlin har sett ett globalt hyllat passionsdrama från Yorkshire..

SVT - 7 timmar sedan

Don Rosa är världens främsta ank-tecknare: ”Trodde inte nån skulle bry sig”

Joakim von Anka firar 70 år som seriefigur. Kalle Anka-tecknaren Don Rosa, som besöker Stockholm, har varit en av världens snålaste ankors främsta uttolkare och säger till Kulturnyheterna att Joakim von Anka är missförstådd..

SVT - 8 timmar sedan

Kulturprofilen portas från Nobelmiddagen

Kulturprofilen som anklagas för sexuella trakasserier av 18 kvinnor utesluts från året Nobelfest. Det säger Lars Heikensten, vd för Nobelstiftelsen, i en intervju med Dagens Nyheter. Heikensten säger också att den uppmärksammade granskningen kan ”påverka Nobelpriset negativt”..

SVT - 8 timmar sedan

Dramaten ställer in ytterligare föreställningar med utpekad skådespelare

Dramaten ställer in alla återstående föreställningar av Den goda viljan. I uppsättningen medverkar en medarbetare på teatern som tidigare anklagats för trakasserier..

SVT - 10 timmar sedan

SVT:s vd Hanna Stjärne kommenterar #Deadline: ”Det finns en sorg”

#Metoo-rörelsen fortsätter med oförminskad styrka. Igår gick över 4000 journalister ut i ett gemensamt upprop mot övergrepp och sexism på redaktionerna. Nu kommenterar SVT:s vd Hanna Stjärne uppropet..

SVT - 11 timmar sedan

Kvinnliga praktikanter erbjöds 10.000 för att strippa på julfest

Efter att det framkommit att praktikanter har smiskats och kvinnor har utsatts för sexuella trakasserier kommer nu ytterligare uppgifter i skandalen runt filmbolaget Zentropa. I en ny granskning av norska NRK berättar en tidigare praktikant om att kvinnor erbjudits pengar för att strippa på filmbolagets julfester, och att man krönt vinnare genom att mäta deras könshår..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.