YLE > Svenskfinland

Monday, 24 September, 11:58

Liknande nyheter

Taggar: Tommi, Kautonen, taröver i , SJK
YLE - 22 maj 18 kl. 11:31

MTV: Turbulensen i SJK fortsätter – Tommi Kautonen får gå, Eremenko ersätter?

Förra säsongen lotsades fotbollsligalaget SJK i tur och ordning av tre chefstränare och ett tränarpar. Tommi Kautonen tecknade i oktober ett treårskontrakt men har efter bara åtta ligamatcher gjort sitt i klubben. Enligt Helsingin Sanomat tar Alexej Eremenko över..

YLE - 22 maj 18 kl. 11:31

Turbulensen i SJK fortsätter – Tommi Kautonen får gå, Eremenko ersätter

Förra säsongen lotsades fotbollsligalaget SJK i tur och ordning av tre chefstränare och ett tränarpar. Tommi Kautonen tecknade i oktober ett treårskontrakt men har efter bara åtta ligamatcher gjort sitt i klubben. Alexej Eremenko tar över och kommer själv att utse en assisterande tränare..

YLE - 12 jun 13 kl. 18:27

Tommi Sillanpää tar farväl av landslaget

Tommi Sillanpää spelar sin sista landskamp på lördagen då Finlands handbollslandslag möter Cypern i EM-kvalet. Sillanpää har spelat 118 landskamper under sin 17 år långa karriär i landslaget. Han debuterade i landslaget år 1996 och under årens lopp har han gjort 184 mål i landslagströjan.

YLE - 24 maj 18 kl. 16:13

Eremenko sätter sig på heta stolen i SJK – Sarajärvi skjuter ner kritik mot ledningen: "Nonsensprat"

SJK har avskedat tränare i en faslig fart det senaste året. Nu tar Alexei Eremenko Sr sig an Fotbollsfinlands mest utsatta jobb. Klubbledningen slår ifrån sig kritik om att man lägger sig i tränarens arbete, men erkänner att tiden med Tommi Kautonen blev ett stort misslyckande..

YLE - 19 nov 13 kl. 16:18

Kautonen ny tränare för U-21-landslaget

Finlands Bollförbund har utnämnt Tommi Kautonen till U-21-landslagets nya chefstränare. Kautonen tar sig an uppgiften från och med den 1 januari 2014. Den 41-årige före detta mittfältarens kontrakt är av modellen 1+2 år.

YLE - 26 sep 17 kl. 14:30

SJK:s tränarcirkus: Är juniorlandslagets chefstränare den nästa att få chansen?

Under året 2017 har SJK sparkat tre chefstränare. Enligt MTV är Tommi Kautonen den nästa mannen som ska ta över i Seinäjokiklubben..

YLE - 07 sep 15 kl. 18:32

U21-tränaren Kautonen: Dessa spelare närmast A-landslaget

Tommi Kautonen som är chefstränare för herrarnas U21-landslag i fotboll spekulerar kring vilka unga spelare som har bäst förutsättningar att ta en plats i A-landslaget. Hans Backe tar över som förbundskapten för herrlandslaget vid årsskiftet. – Jag har ännu inte ens diskuterat med Hans Backe men vi diskuterar regelbundet med Markku Kanerva.

YLE - 28 okt 14 kl. 11:16

Andraplats räckte – Kautonen fortsätter

Tommi Kautonen fortsätter leda Finlands fotbollslandslag för under 21-åringar. Kautonen tog över U21-landslaget vid årsskiftet och efter det vann man två EM-kvalmatcher över Moldavien och San Marino, och spelade oavgjort mot Wales och San Marino. Finland slutade tvåa i kvalgruppen bakom England och gick miste om en plats i EM, men resultaten räckte för att övertyga Bollförbundet.

YLE - 05 jun 13 kl. 09:54

Malinen efterträder Kautonen i FC Lahti

På tisdagen gav fotbollsligajumbon FC Lahti foten åt Tommi Kautonen och i dag meddelade klubben att Juha Malinen tar över taktpinnen hos Lahtislaget som inlett säsongen under alla förväntningar. Den 54-åriga Malinens kontrakt sträcker sig säsongen ut. Förra säsongen försökte han rädda Haka kvar i ligan utan att ändå lyckas med sin uppgift.

YLE - 04 jun 13 kl. 14:48

FC Lahti sparkade Kautonen

En seger, fyra gjorda mål och en jumboplats i tabellen blev för mycket för FC Lahtis klubbledning. Idag sparkade Lahtisklubben tränaren Tommi Kautonen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Oskar Osala letar fortfarande efter gnistan – men spelar garanterat i år: ”Bröderna Smulter har åtminstone försökt värva mig”

Inget är uteslutet, men just nu smakar det inte alls med ishockey. Det konstaterar Oskar Osala, som fortfarande tar paus från livet som proffs. Men den pausen kommer inte att vara för evigt.

YLE - 5 timmar sedan

Österbottniska föräldrar efterlyser profylaxkurs i kommunens regi

De österbottniska föräldrarna är rätt nöjda med mödrarådgivningen i landskapet. Många önskar ändå profylaxkurs i kommunens regi och på kommunens bekostnad..

YLE - 6 timmar sedan

Stora skillnader i kvaliteten på mödravården - Se hur det ser ut i din kommun

Finland sägs ha världens bästa mödravård men vår granskning visar att kvaliteten på mödravården beror på var du bor. Många kommuner har omorganiserat mödravården under de senaste åren. Resultatet har i värsta fall blivit en mödravård som inte längre stöder mammorna på det sätt som de behöver..

YLE - 7 timmar sedan

Vattenägare i Jakobstad förvånade över fiskodlingsplaner i Larsmo

Flera föreningar i Jakobstad överväger att besvära sig mot planerna på en stor fiskodling utanför Öuran i Larsmo. Vattenägare i Jakobstad, en sommarstugeförening och ett väglag anser att de förbigåtts..

YLE - 6 timmar sedan

Svenska Yles kartläggning visar att förlossningsrädslan har ökat: “Nu ska jag inte läsa mer på nätet, jag lovar”

Samtidigt som det är tryggare att föda än någonsin tidigare har antalet diagnosticerade fall av förlossningsrädslan fyrdubblats under de senaste tio åren. Svenska Yle har granskat mödravården och statistiken över förlossningsrädsla. Vi har också besökt en poliklinik för förlossningsrädda..

YLE - 20 timmar sedan

Lauri föddes på badrumsgolvet - 4 berättelser om början på ett föräldraskap

Anna Kuuteris som föddes hemma, Max Virta överraskades av beskedet om två barn. Inka-Maria Pulkkinens doula hann inte med till hennes andra förlossning och Jenny Helsing har varit trebarnsmamma i ett dygn. Vi har pratat med några mer eller mindre nyblivna föräldrar..

YLE - 23 timmar sedan

Amatörlagens vardag ingen glamour och glans – "Inte kan jag påstå att Esse är favoritmålet för utflykt en lördagseftermiddag"

För många amatöridrottare är bortaresor vardag och otaliga timmar går åt till att sitta i buss. Vi åkte med fotbollslaget Sporting Kristina under en bortaresa till Esse..

YLE - Igår: 09:30

Har du lätt för att säga ”Jag älskar dig”? – Lättare för yngre att tala om känslor

Hur beskriver du kärlek? Och hur berättar du för någon att du älskar hen? Räcker det med ”jag tycker om dig" eller ”int fäilar tu na”?

YLE - Igår: 09:00

Tom Tiainen tror att män behöver få träffas i grupp, utan kvinnor: "Då vågar vi visa oss svaga utan att samtidigt förlora en bit av vår manlighet"

Tom Tiainen tror att många män behöver få träffas regelbundet i grupper där inga kvinnor är med. För att det är lättare att visa sig svag då, på ett sätt man ogärna gör inför kvinnor..

YLE - Igår: 08:19

Christoffer Pörn byggde klavikord i 17 år

Cristoffer Pörn i Kvexlax började bygga en klavikord i gymnasieåldern, nu sjutton år senare är den klar. Förebilden härstammar från 1700-talet och är gjord av mästaren Philip Jacob Specken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.