YLE > Svenskfinland

Sunday, 18 February, 21:19

Liknande nyheter

Taggar: Dödsfalli , fyrhjulingsolyckai , Kurikka
YLE - 23 mar 16 kl. 05:59

Vasaborna kan få vatten från Kurikka i framtiden

Vasaborna kanske får sitt dricksvatten från Kurikka i framtiden. Just nu pågår ett projekt för att utreda möjligheten. Projektet "djupt grundvatten Vasa-Kurikka" utreder möjligheterna att ta dricksvatten från Kurikka till hushållen i Vasa.

YLE - 19 mar 17 kl. 12:00

Storebror i Kurikka och lillebror i Aten väntar på att få vara tillsammans

Storebror i Kurikka och lillebror i Aten "Vi är lyckliga över att få återförenas i Finland" Det här är en ovanlig flyktinghistoria. Samtidigt som de flesta afghaner får negativa asylbeslut tar Finland emot en fjortonårig föräldralös afghansk pojke från Grekland. I en park i centrala Aten sitter fjortonåriga Jawed på en bänk.

YLE - 26 aug 17 kl. 14:11

Vild biljakt mellan Vasa och Kurikka

En 24-årig man försökte köra undan polisen på fredag eftermiddag. Efter att flera polispatruller anslutit sig till biljakten lyckades man stanna bilisten i Sarvijoki i Kurikka. Biljakten började på motorvägen i Vasa då en polispatrull uppmärksammade en personbil som hade betydligt högre hastighet än övriga vägtrafikanter.

VBL - 12 jan 13 kl. 13:15

Dödskrock i Kurikka

En 78-årig man omkom på fredagskvällen i en krock på stamväg 67 i Kurikka..

VBL - 06 feb 13 kl. 05:42

Balkfabrik brinner i Kurikka

En fabrik som tillverkar limmade träbalkar i Kurikka i Södra Österbotten brinner. Räddningsverket har försökt släcka elden i tre timmar och släckningsarbetet pågår fortfarande..

YLE - 09 feb 14 kl. 12:04

Dödsolycka med snöskoter i Kurikka

En olycka med en snöskoter krävde ett dödsoffer i Kurikka i södra Österbotten vid tiotiden i söndags kväll. Det var en man i 25-årsåldern som i hög fart körde av vägen, ramlade av skotern och omkom genast på olycksplatsen. Polisen utreder olyckan.

YLE - 21 jul 15 kl. 10:44

Tvååring drunknade i badtunna i Kurikka

En 2-årig pojke drunknade på måndag kväll i Kurikka. Familjen hade badat i en badtunna under kvällen och barnen hade då haft på sig simpuffar. Familjen gick in och duschade och då hade man tagit av barnens simpuffar.

Nyan - 02 mar 17 kl. 13:25

Droger misstänks bakom fler dödsfall

Polisen uppskattar att fem personer dog av drogrelaterade orsaker 2016.

Det är fler än tidigare år.
Narkotika finns med i bilden i allt fler dödsfall i Europa visar en rapport från Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk, ECNN, i Lissabon.

Cornucopia - 20 jun 15 kl. 16:04

Fakta vs anekdoter: Medellivslängd och dödsfall

Ständigt stöter man i olika sammanhang på människor som baserar sin verklighetsuppfattning på anekdoter istället för fakta. Man blandar helt enkelt ihop begreppet generellt, som beskriver verkligheten som helhet, med begreppet individuellt, som handlar om enskilda anekdoter. En utmärkt illustration av detta är att titta på medellivslängden och dödsfallsdata, där det vanligaste utfallet är att inte bli medellivslängden gammal.

Dalarnas tidningar - 19 feb 11 kl. 06:51

Fyrhjulingsolycka i Djurås

[DJURÅS] Vid halv sex-tiden imorse inträffade en fyrhjulingsolycka på Gäddvägen i Djurås..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Simon Gripenberg kombinerar konst och teknik i vinddrivna iskaruseller

Bildkonstnären Simon Gripenberg i Jakobstad kombinerar konst med teknik, naturvetenskap och forskning. Just nu är Gripenberg aktuell med vinddrivna iskaruseller..

YLE - 4 timmar sedan

Trevliga besked från inomhus-FM i friidrott: Arttu Kangas klarade EM-kvalgränsen i kula

Inomhus-FM i friidrott anno 2018 är över. Söndagen bjöd på en del högklassiga resultat, bland dem Arttu Kangas nästan 20 meter långa stöt som berättigar till en EM-plats i Berlin i sommar..

YLE - 6 timmar sedan

Djuret som terapi och sällskap - Elin rider med ett syfte: "Jag har fått rutiner och självförtroende"

Hundar är fortfarande det vanligaste terapidjuret, men också katter och hästar används för att ge närhet och trygghet. Undersökningar visar att till exempel hästar skapar självförtroende, ansvarskänsla och balans hos sin skötare..

YLE - 9 timmar sedan

Mattias Björkas: ”Jag hade en längtan av att skriva på svenska”

Som frontfigur i den kritikerrosade gruppen ”Vasas Flora och Fauna” har Mattias Björkas introducerat Gerby-dialekten för en större publik. Med annorlunda texter och ord som ”stritta”, ”paka” och ”kytta” har bandet vunnit många svenska och finlandssvenska hjärtan. Nu uppträder han i programserien Ensam på scenen..

YLE - 11 timmar sedan

16-åriga Jonas blev inbördeskrigets första offer i Karleby

Ett foto i Facebookgruppen Kokkola-Karleby fångade min uppmärksamhet. En gosse, ännu med barnets runda kinder men med allvar i blicken. Han hette Jonas Jauckens och var 16 år då en ryss sköt honom i huvudet nära Västra parken i Karleby..

YLE - 12 timmar sedan

Rattfull lastbilschaufför åkte fast i razzia Karleby

En man som körde lastbil i Karleby på lördagkväll blåste 1.62 promille i polisens alkotest. Mannen misstänks för grovt rattfylleri..

YLE - 13 timmar sedan

Vanligare att familjer åker på långa resor på skoltid: "Kan bli stor press på barnet att komma ifatt efteråt"

Tidigare anhöll familjer om några dagars skolfrånvaro till följd av resor. Idag har de dagarna förvandlats till veckor. En sådan skolfrånvaro kan utgöra en stressfaktor för både barnet och skolan..

YLE - Igår: 17:13

Sex personer förda till sjukhus efter krock i Pedersöre

Sex personer fördes till sjukhus efter en krock mellan två bilar i Pedersöre..

YLE - Igår: 17:01

Två Vasakockar vid grytorna i årets Masterchef

Sebu Björklund och Ville Kärki är med och tävlar..

YLE - Igår: 16:21

Hur förbättra livskvaliteten för dem som bor nära vargar?

Saklig och trovärdig information från myndigheternas sida är lika viktig som personlig kunskap om vargen, för att motarbeta vargrädslan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.