YLE > Svenskfinland

Monday, 17 December, 15:06

Liknande nyheter

Taggar: Dödsfalli , fyrhjulingsolyckai , Kurikka
YLE - 23 mar 16 kl. 05:59

Vasaborna kan få vatten från Kurikka i framtiden

Vasaborna kanske får sitt dricksvatten från Kurikka i framtiden. Just nu pågår ett projekt för att utreda möjligheten. Projektet "djupt grundvatten Vasa-Kurikka" utreder möjligheterna att ta dricksvatten från Kurikka till hushållen i Vasa.

YLE - 19 mar 17 kl. 12:00

Storebror i Kurikka och lillebror i Aten väntar på att få vara tillsammans

Storebror i Kurikka och lillebror i Aten "Vi är lyckliga över att få återförenas i Finland" Det här är en ovanlig flyktinghistoria. Samtidigt som de flesta afghaner får negativa asylbeslut tar Finland emot en fjortonårig föräldralös afghansk pojke från Grekland. I en park i centrala Aten sitter fjortonåriga Jawed på en bänk.

YLE - 26 aug 17 kl. 14:11

Vild biljakt mellan Vasa och Kurikka

En 24-årig man försökte köra undan polisen på fredag eftermiddag. Efter att flera polispatruller anslutit sig till biljakten lyckades man stanna bilisten i Sarvijoki i Kurikka. Biljakten började på motorvägen i Vasa då en polispatrull uppmärksammade en personbil som hade betydligt högre hastighet än övriga vägtrafikanter.

VBL - 12 jan 13 kl. 13:15

Dödskrock i Kurikka

En 78-årig man omkom på fredagskvällen i en krock på stamväg 67 i Kurikka..

VBL - 06 feb 13 kl. 05:42

Balkfabrik brinner i Kurikka

En fabrik som tillverkar limmade träbalkar i Kurikka i Södra Österbotten brinner. Räddningsverket har försökt släcka elden i tre timmar och släckningsarbetet pågår fortfarande..

YLE - 09 feb 14 kl. 12:04

Dödsolycka med snöskoter i Kurikka

En olycka med en snöskoter krävde ett dödsoffer i Kurikka i södra Österbotten vid tiotiden i söndags kväll. Det var en man i 25-årsåldern som i hög fart körde av vägen, ramlade av skotern och omkom genast på olycksplatsen. Polisen utreder olyckan.

YLE - 21 jul 15 kl. 10:44

Tvååring drunknade i badtunna i Kurikka

En 2-årig pojke drunknade på måndag kväll i Kurikka. Familjen hade badat i en badtunna under kvällen och barnen hade då haft på sig simpuffar. Familjen gick in och duschade och då hade man tagit av barnens simpuffar.

YLE - 19 apr 18 kl. 18:12

Kurikka – den akrobatiska gymnastikens finländska högborg

Den ena bilen efter den andra kör fram till Monnari, allaktivitetshuset i Kurikka, och lämnar av en eller flera flickor. Idag väntar ett tre timmar långt träningspass. De totalt 60 flickorna är i åldern 7-17 år och deras gren är akrobatisk gymnastik..

Nyan - 02 mar 17 kl. 13:25

Droger misstänks bakom fler dödsfall

Polisen uppskattar att fem personer dog av drogrelaterade orsaker 2016.

Det är fler än tidigare år.
Narkotika finns med i bilden i allt fler dödsfall i Europa visar en rapport från Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk, ECNN, i Lissabon.

Dalarnas tidningar - 19 feb 11 kl. 06:51

Fyrhjulingsolycka i Djurås

[DJURÅS] Vid halv sex-tiden imorse inträffade en fyrhjulingsolycka på Gäddvägen i Djurås..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

ABB säljer Power Grids till Hitachi

ABB meddelade på måndagen att man ska sälja ABB Power Grids till japanska Hitachi. Den här affären kommer att skapa ett nytt ABB, som blir en ledande aktör inom det digitala området, säger ABB:s vd Ulrich Spiesshofer..

YLE - 8 timmar sedan

Seinäjoki tio år efter fusionen – från uppslitande folkomröstning till en enad kommun

Vid årsskiftet har det gått tio år sedan Seinäjoki gick samman med Nurmo och Ylistaro. Efter det har mycket hänt i det nya Seinäjoki – både positivt och negativt. Vilka paralleller kan man dra till fusionsplanerna mellan Vasa och Korsholm?.

YLE - 21 timmar sedan

Strandfyndets kulturella värde - Jonathan del Pozo Rieger bemöter Peter Lüttges recension av Vasas flora och faunas tyska album

Metviken - översätta eller inte? Jonathan del Pozo Rieger som står för översättningarna av låtarna till tyska diskuterar översättningar och vad ett konstverk är värt..

YLE - Igår: 14:40

Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten..

YLE - Igår: 14:14

PET-CT-maskinen anländer snart till Vasa

I slutet av december anländer en PET-CT-röntgenapparat till Vasa centralsjukhus. Maskinen är efterlängtad och kommer att ge ett lyft, inte minst för patienterna säger överskötare Birgitta Ivars..

YLE - Igår: 08:46

Snart får Romeo jullov efter första terminen i Vikinga skola – "Välkomnandet vi har fått i Vikinga har varit otroligt hjärtligt"

I dagarna avslutar Romeo sin första termin i Vikinga skola i Vasa. Länge var det oklart var han skulle börja skolan eftersom Vasa Övningsskola inte ville ta emot honom..

YLE - Igår: 08:18

Träna minnet och bli smartare? Ny forskning visar att effekterna av minnesträning är mycket begränsade

Frågan om man kan träna upp sitt minne och på så sätt bli smartare har länge varit kontroversiell. Läs om de nyaste forskningsrönen och Daniel Fellmans tre tips för ett bättre minne..

YLE - I förrgår: 11:50

Forskare anser att du kan äta din julskinka utan klimatångest – en typisk julskinka orsakar upp till 40 kilo koldioxidutsläpp

Hur stor klimatpåverkan en inhemsk julskinka har är svårt att mäta exakt. Flera forskare tycker att folk ska få äta julskinka utan att skuldbeläggas, men skinkan kan vara ett sätt att konkretisera klimatdiskussionen..

YLE - I förrgår: 08:42

Här växer den perfekta julgranen - julhandeln 2035 kan innehålla muterade granar från Karleby

Den muterade granen i Karleby har fått avkomlingar. Uppemot 40 stycken små granar växer som bäst upp i växthus i Punkaharju under naturresursinstitutet Lukes omsorg..

YLE - 14 dec 18 kl. 14:35

Avfall dumpas på soptippar i Kronoby som stängdes för 21 år sedan

Kronobybor verkar ha dumpat skräp på stängda avstjälpningsplatser. Vid de stängda soptipparna i Småbönders och Söderby har bland annat styrox, kakel, aska, foder och metall dumpats så sent som i somras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.