SR > Kultur

Thursday, 21 June, 04:51

SR - 16 okt 17 kl. 09:47

Romanen "Mer" - en helvetesskildring av rangTurkiska Hakan Günday skriver ofta om våld och barns utsatthet. Nu kommer den första romanen på svenska, "Mer" från 2011..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mer, Hakan Günday

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Romanen, Meren , helvetesskildringav , rang
Skånskan - 09 nov 16 kl. 14:13

Krö­ga­re vill ha mer liv i hamnen

MAL­MÖ Snart kommer fest­båten Prins Bern­hard vid Skepps­bron i Mal­mö att öp­pna igen.
Det är krö­ga­ren Naser Fou­lad som tagit över verk­sam­heten för den så kallade Elvisbåten. Och för­be­re­del­serna på­går nu för fullt.

SvD - 09 sep 15 kl. 08:00

Livsbejakande helvetesskildring

Gravid, fånge, torterad, förödmjukad. Mary är en frihetsberövad kvinna som mot alla odds håller fast vid sin existentiella identitet. Magnus Bremmer läser Aris Fioretos detaljerade helvetesskildring med en strimma hopp..

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 10:14

Tankar om romanen

Foto: Jacques Brinon
Nobelpristagare Orhan Pamuk kommer idag med en essäsamling där två ämnen står i fokus: romankonsten och författaren själv. Kulturskribent Örjan Abrahamsson roas och irriteras av en lättläst och underhällande tankebok.
En ?

Skånskan - 17 dec 15 kl. 01:00

Svenska ma­tens mer­vär­den

Opinion Jul­skin­kan ska vara svensk, an­ser allt fler. Men även om svensk gris­upp­föd­ning ökat nå­got det se­nas­te året ef­ter att svens­kar­na kö­per mer svenskt kan det bli brist på svensk jul­skin­ka. Bara 60 pro­cent av gris­köt­tet är svenskt i dag.

Expressen - 23 feb 12 kl. 03:54

Den nyfödda går förbi morföräldrarna i rang

Den nyfödda tronföljaren susar direkt förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar i rang närmast efter kronprinsessparet, berättar Dick Harrisson, professor i historia vid Lunds universitet..

Nyhetsverket - 23 feb 12 kl. 18:26

Nya prinsessan trea i rang

Den nyfödda prinsessan och tronföljaren går förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar direkt efter kronprinsessparet i rang, skriver Expressen.se.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 15:43

Förkyld? Tag en Tranströmer

Foto: William Fernando Martinez
Litteratur läker, konstaterar kulturskribent Tomas Polvall och ger tips på vilken författare som kan hjälpa till olika sorters bekymmer. Idén kommer från boken "Romankuren".
Ont i själen?

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:05

Mer sorglig än otäck

recension BOK
Rörelsen
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: OrdfrontJohn Ajvide Lindqvist är en författare som gärna skruvar verkligheten i sina romaner. I nya Rörelsen har han ett fiktivt jag, en självbiografisk ton, och ett reellt Stockholm, vid tiden för Palme-mordet.
Utöver det finns Brunkebergstunneln som en karaktär nästan.

Kristianstadsbladet - 02 jan 12 kl. 06:30

Bland sällsynta och mer synliga fåglar

2011 var ett gott fågelår, åtminstone om man ser till vad som getts ut i bokform om fåglar. Litteraturskribent och fågelvännen Peter Viktorsson har läst ett stort antal titlar, och hittat verk om både stadsfåglar och rariteter. Men fåglar har även svävat fram i tidskrifters temanummer och hos en roman- debuterande Augustvinnare.

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 10:33

Språkskärpan laddar romanen


?Husvisningar var ett lagom söndagsnöje när hon var bakfull?. Se där en slumpvis vald mening ut Cecilia Davidssons nya roman "Det man har och det man drömmer om".

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

Anish Kapoor stämmer vapenlobbyn för reklamfilm

Den brittiska konstnären Anish Kapoor stämmer vapenlobbyorganisationen National Rifle Association of America, NRA, för att de använt hans verk "Cloud gate" i en reklamfilm..

SR - 15 timmar sedan

Stim:s VD "Lagen är tydligare nu"

I förmiddags röstade juridiska utskottet i EU-parlamentet om det nya lagförslaget för digital upphovsrätt. Stim:s vd är nöjd med.

SR - 15 timmar sedan

Ryska regissörer vädjar om att Sentsov friges

Flera tunga ryska kulturpersonligheter vädjar till Rysslands president Vladimir Putin om att den ukrainska regissören Oleg Sentsov ska friges..

SR - 15 timmar sedan

Musikfestivalen Bråvalla i Norrköping lägger ner för gott

Det beskedet lämnar bolaget som arrangerat festivalen i dag på Instagram..

SR - 17 timmar sedan

EU-utskott röstar för kritiserade lagförslag

EU:s rättsliga utskott röstade för båda de kritiserade delarna i förslaget till ny upphovsrättslagstiftning..

SR - 18 timmar sedan

Färre museibesökare 2017

Antalet besökare på svenska museer minskade något 2017 jämfört med toppåret 2016, detta enligt en ny rapport från Myndigheten för kulturanalys..

SR - 20 timmar sedan

Den blomstertid nu kommer - ett märkligt men inte charmlöst djur.

Sverige är under attack, hur försvarar vi oss? Det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures har skapat en midsommardystopi..

SR - 22 timmar sedan

Studieförbund i motvind i landets kommuner

Medan de kommunala stöden till studieförbund har minskat drastiskt under de senaste 15 åren, har statens stöd inte lyckats täcka upp – trots att intresset för studiecirklar har ökat..

SR - 22 timmar sedan

EU röstar om förslag till kritiserad upphovsrättslag

I dag är det omröstning i juridiska utskottet i EU-parlamentet om den nya upphovsrättslagen. Lagförslaget har debatterats kraftigt och engagemanget hos allmänheten är stort..

SR - Igår: 16:28

Nytt litteraturpris uppmärksammar migration

Smålands litteraturfestival lanserar ett litteraturpris om 50 000 kronor med fokus på migration..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.