SR > Kultur

Friday, 24 November, 21:12

Liknande nyheter

Taggar: Romanen, Meren , helvetesskildringav , rang
Skånskan - 09 nov 16 kl. 14:13

Krö­ga­re vill ha mer liv i hamnen

MAL­MÖ Snart kommer fest­båten Prins Bern­hard vid Skepps­bron i Mal­mö att öp­pna igen.
Det är krö­ga­ren Naser Fou­lad som tagit över verk­sam­heten för den så kallade Elvisbåten. Och för­be­re­del­serna på­går nu för fullt.

SvD - 09 sep 15 kl. 08:00

Livsbejakande helvetesskildring

Gravid, fånge, torterad, förödmjukad. Mary är en frihetsberövad kvinna som mot alla odds håller fast vid sin existentiella identitet. Magnus Bremmer läser Aris Fioretos detaljerade helvetesskildring med en strimma hopp..

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 10:14

Tankar om romanen

Foto: Jacques Brinon
Nobelpristagare Orhan Pamuk kommer idag med en essäsamling där två ämnen står i fokus: romankonsten och författaren själv. Kulturskribent Örjan Abrahamsson roas och irriteras av en lättläst och underhällande tankebok.
En ?

Skånskan - 17 dec 15 kl. 01:00

Svenska ma­tens mer­vär­den

Opinion Jul­skin­kan ska vara svensk, an­ser allt fler. Men även om svensk gris­upp­föd­ning ökat nå­got det se­nas­te året ef­ter att svens­kar­na kö­per mer svenskt kan det bli brist på svensk jul­skin­ka. Bara 60 pro­cent av gris­köt­tet är svenskt i dag.

Expressen - 23 feb 12 kl. 03:54

Den nyfödda går förbi morföräldrarna i rang

Den nyfödda tronföljaren susar direkt förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar i rang närmast efter kronprinsessparet, berättar Dick Harrisson, professor i historia vid Lunds universitet..

Nyhetsverket - 23 feb 12 kl. 18:26

Nya prinsessan trea i rang

Den nyfödda prinsessan och tronföljaren går förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar direkt efter kronprinsessparet i rang, skriver Expressen.se.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 15:43

Förkyld? Tag en Tranströmer

Foto: William Fernando Martinez
Litteratur läker, konstaterar kulturskribent Tomas Polvall och ger tips på vilken författare som kan hjälpa till olika sorters bekymmer. Idén kommer från boken "Romankuren".
Ont i själen?

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:05

Mer sorglig än otäck

recension BOK
Rörelsen
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: OrdfrontJohn Ajvide Lindqvist är en författare som gärna skruvar verkligheten i sina romaner. I nya Rörelsen har han ett fiktivt jag, en självbiografisk ton, och ett reellt Stockholm, vid tiden för Palme-mordet.
Utöver det finns Brunkebergstunneln som en karaktär nästan.

Kristianstadsbladet - 02 jan 12 kl. 06:30

Bland sällsynta och mer synliga fåglar

2011 var ett gott fågelår, åtminstone om man ser till vad som getts ut i bokform om fåglar. Litteraturskribent och fågelvännen Peter Viktorsson har läst ett stort antal titlar, och hittat verk om både stadsfåglar och rariteter. Men fåglar har även svävat fram i tidskrifters temanummer och hos en roman- debuterande Augustvinnare.

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 10:33

Språkskärpan laddar romanen


?Husvisningar var ett lagom söndagsnöje när hon var bakfull?. Se där en slumpvis vald mening ut Cecilia Davidssons nya roman "Det man har och det man drömmer om".

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Mogert avgår som ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen

Efter anklagelser från flera kvinnor om maktmissbruk och trakasserier lämnar Roger Mogert posten som ordförande..

SR - 6 timmar sedan

Svenska akademins agerande överraskar och välkomnas

Gårdagens besked att Svenska Akademien bryter all kontakt med den så kallade Kulturprofilen välkomnas idag av en av de kvinnor som vittnat om att hon utsatts för sexuella trakasserier av mannen..

SR - 7 timmar sedan

Lisa Wall: "Jag är kär i hennes tigervovve ljud"

Isländska multikonstnären och artisten Björk släpper sitt nionde album "Utopia". Tidningen "The Guardian" kallar det för det björkigaste som någonsin björkats..

SR - 7 timmar sedan

En utopisk skildring av äldreomsorg

I slutet av Regnbågen är ett nytt serialbum som utspelas på seniorboendet Plejaderna, ett specialboende för hbtq-pensionärer..

SR - 7 timmar sedan

Kultur stor fråga för Sverigedemokraterna

I helgen håller Sverigedemokraterna sina landsdagar i Norrköping, där partiet beslutar om de frågor de kommer att driva hårdast inför valet nästa år. Kultur är ett av områdena..

SR - 8 timmar sedan

Prisad Tom Alandh framhåller lagarbetet

I går fick filmaren Tom Alandh Lukas Bonniers Stora journalistpris, men han framhåller att filmerna kommer till genom ett lagarbete..

SR - 10 timmar sedan

Fawwaz Traboulsi: "Termen arabiska våren skapade en illusion"

Kulturtidskriften Gläntas nästa nummer består av en samling texter som översatts från arabiska och det är resultatet av ett samarbete med den Libanonbaserade tidskriften Bidayat, som startades i samband med arabiska våren 2011..

SR - 10 timmar sedan

Filmen "Breathe" handlar om rätten till ett meningsfullt liv

I filmen "Breathe" berättas historien om Robin Cavendish, som drabbades av polio när han var 28 år gammal. Karin Svensson har träffat huvudrollsinnehavaren Andrew Garfield..

SR - 13 timmar sedan

Universum av garn och vild trots i "Hobbyhorse Revolution"

Den finländska filmaren Selma Vilhunen har på några år blivit ett av grannlandets stora regissörsnamn. Hon Oscarsnominerades för sin kortfilm från 2012, "Do I have to take care of everything" och belönades nyligen med Nordiska rådets filmpris för långfilmsdebuten "Lilla Sparven". Känd för sina berättelser om kvinnors och flickors villkor är hon nu tillbaka med dokumentärfilmen "Hobbyhorse Revolution", om en grupp tonåriga käpphästentusiaster redo att ta över gatorna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.