SR > Kultur

Thursday, 22 February, 13:22

SR - 16 okt 17 kl. 09:47

Romanen "Mer" - en helvetesskildring av rangTurkiska Hakan Günday skriver ofta om våld och barns utsatthet. Nu kommer den första romanen på svenska, "Mer" från 2011..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mer, Hakan Günday

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Romanen, Meren , helvetesskildringav , rang
Skånskan - 09 nov 16 kl. 14:13

Krö­ga­re vill ha mer liv i hamnen

MAL­MÖ Snart kommer fest­båten Prins Bern­hard vid Skepps­bron i Mal­mö att öp­pna igen.
Det är krö­ga­ren Naser Fou­lad som tagit över verk­sam­heten för den så kallade Elvisbåten. Och för­be­re­del­serna på­går nu för fullt.

SvD - 09 sep 15 kl. 08:00

Livsbejakande helvetesskildring

Gravid, fånge, torterad, förödmjukad. Mary är en frihetsberövad kvinna som mot alla odds håller fast vid sin existentiella identitet. Magnus Bremmer läser Aris Fioretos detaljerade helvetesskildring med en strimma hopp..

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 10:14

Tankar om romanen

Foto: Jacques Brinon
Nobelpristagare Orhan Pamuk kommer idag med en essäsamling där två ämnen står i fokus: romankonsten och författaren själv. Kulturskribent Örjan Abrahamsson roas och irriteras av en lättläst och underhällande tankebok.
En ?

Skånskan - 17 dec 15 kl. 01:00

Svenska ma­tens mer­vär­den

Opinion Jul­skin­kan ska vara svensk, an­ser allt fler. Men även om svensk gris­upp­föd­ning ökat nå­got det se­nas­te året ef­ter att svens­kar­na kö­per mer svenskt kan det bli brist på svensk jul­skin­ka. Bara 60 pro­cent av gris­köt­tet är svenskt i dag.

Expressen - 23 feb 12 kl. 03:54

Den nyfödda går förbi morföräldrarna i rang

Den nyfödda tronföljaren susar direkt förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar i rang närmast efter kronprinsessparet, berättar Dick Harrisson, professor i historia vid Lunds universitet..

Nyhetsverket - 23 feb 12 kl. 18:26

Nya prinsessan trea i rang

Den nyfödda prinsessan och tronföljaren går förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar direkt efter kronprinsessparet i rang, skriver Expressen.se.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 15:43

Förkyld? Tag en Tranströmer

Foto: William Fernando Martinez
Litteratur läker, konstaterar kulturskribent Tomas Polvall och ger tips på vilken författare som kan hjälpa till olika sorters bekymmer. Idén kommer från boken "Romankuren".
Ont i själen?

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:05

Mer sorglig än otäck

recension BOK
Rörelsen
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: OrdfrontJohn Ajvide Lindqvist är en författare som gärna skruvar verkligheten i sina romaner. I nya Rörelsen har han ett fiktivt jag, en självbiografisk ton, och ett reellt Stockholm, vid tiden för Palme-mordet.
Utöver det finns Brunkebergstunneln som en karaktär nästan.

Kristianstadsbladet - 02 jan 12 kl. 06:30

Bland sällsynta och mer synliga fåglar

2011 var ett gott fågelår, åtminstone om man ser till vad som getts ut i bokform om fåglar. Litteraturskribent och fågelvännen Peter Viktorsson har läst ett stort antal titlar, och hittat verk om både stadsfåglar och rariteter. Men fåglar har även svävat fram i tidskrifters temanummer och hos en roman- debuterande Augustvinnare.

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 10:33

Språkskärpan laddar romanen


?Husvisningar var ett lagom söndagsnöje när hon var bakfull?. Se där en slumpvis vald mening ut Cecilia Davidssons nya roman "Det man har och det man drömmer om".

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Veckans ord: Mervärde

Vad händer med det som skapas innanför väggarna på en fångvårdsanstalt?.

SR - 5 timmar sedan

Ny studie: 9 av 10 Hollywoodkvinnor har blivit trakasserade

En studie visar att 94 procent av tillfrågade kvinnor i Hollywood har upplevt sexuella trakasserier eller övergrepp, rapporterar The Guardian..

SR - 6 timmar sedan

Standupklubb söker talanger i Norrlands inland

Storuman har bara haft besök av en enda standupkomiker i modern tid. Det vill Fanny Stand Up ändra på. Deras senaste projekt tar ståuppkomiken från Umeå till mindre orter i norra Sverige där workshops och framträdanden ska sprida humorn vidare..

SR - 7 timmar sedan

Kinesisk totalkonst i Lunds konsthall

Hur världen ser ut via den kinesiska konstnären Qiu Zhijie kan man nu se på Lunds konsthall just nu..

SR - 7 timmar sedan

Idyllen hotas av krig i Stefan Jarls nya film

Ögonblicket när kuppmakarna knackar på dörren. Det vill Stefan Jarl visa oss i nya filmen "Innan vintern kommer"..

SR - 20 timmar sedan

Konst om den snirkliga vägen till just konsten

Vårens utställning på Malmö konsthall handlar om hur konsten får liv och hur skilda vägarna dit kan vara. Utgångspunkten har varit konstnären Judith Scott, som gick bort 2005, och som hade en ovanlig väg till konsten..

SR - 21 timmar sedan

Änka till Hitlers konsthandlare testamenterar Max Beckmann-samling till Berlinmuseer

Konsthistorikern Barbara Göpel dog förra året vid 95 års ålder och nu visar det sig att hon testamenterade en stor samling av den tyska konstnären Max Beckmann till Berlins statliga museer, enligt The Art Newspaper..

SR - 20 timmar sedan

Stim skriver internationellt avtal med Facebook

Musikskaparnas representantorganisation Stim har skrivit ett internationellt avtal med Facebook..

SR - Igår: 07:00

Facebook tvingas sluta spåra internetanvändare i Belgien

En belgisk domstol har dömt Facebook till att sluta spåra och samla in data om sina användare när de använder internet. Företaget måste radera all data över belgiska medborgare som de olovligen samlat in eller betala upp till 100 miljoner euro i böter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.