SR > Kultur

Saturday, 22 September, 19:28

Liknande nyheter

Taggar: Romanen, Meren , helvetesskildringav , rang
Skånskan - 09 nov 16 kl. 14:13

Krö­ga­re vill ha mer liv i hamnen

MAL­MÖ Snart kommer fest­båten Prins Bern­hard vid Skepps­bron i Mal­mö att öp­pna igen.
Det är krö­ga­ren Naser Fou­lad som tagit över verk­sam­heten för den så kallade Elvisbåten. Och för­be­re­del­serna på­går nu för fullt.

SvD - 09 sep 15 kl. 08:00

Livsbejakande helvetesskildring

Gravid, fånge, torterad, förödmjukad. Mary är en frihetsberövad kvinna som mot alla odds håller fast vid sin existentiella identitet. Magnus Bremmer läser Aris Fioretos detaljerade helvetesskildring med en strimma hopp..

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 10:14

Tankar om romanen

Foto: Jacques Brinon
Nobelpristagare Orhan Pamuk kommer idag med en essäsamling där två ämnen står i fokus: romankonsten och författaren själv. Kulturskribent Örjan Abrahamsson roas och irriteras av en lättläst och underhällande tankebok.
En ?

Skånskan - 17 dec 15 kl. 01:00

Svenska ma­tens mer­vär­den

Opinion Jul­skin­kan ska vara svensk, an­ser allt fler. Men även om svensk gris­upp­föd­ning ökat nå­got det se­nas­te året ef­ter att svens­kar­na kö­per mer svenskt kan det bli brist på svensk jul­skin­ka. Bara 60 pro­cent av gris­köt­tet är svenskt i dag.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 15:43

Förkyld? Tag en Tranströmer

Foto: William Fernando Martinez
Litteratur läker, konstaterar kulturskribent Tomas Polvall och ger tips på vilken författare som kan hjälpa till olika sorters bekymmer. Idén kommer från boken "Romankuren".
Ont i själen?

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:05

Mer sorglig än otäck

recension BOK
Rörelsen
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: OrdfrontJohn Ajvide Lindqvist är en författare som gärna skruvar verkligheten i sina romaner. I nya Rörelsen har han ett fiktivt jag, en självbiografisk ton, och ett reellt Stockholm, vid tiden för Palme-mordet.
Utöver det finns Brunkebergstunneln som en karaktär nästan.

Expressen - 23 feb 12 kl. 03:54

Den nyfödda går förbi morföräldrarna i rang

Den nyfödda tronföljaren susar direkt förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar i rang närmast efter kronprinsessparet, berättar Dick Harrisson, professor i historia vid Lunds universitet..

Nyhetsverket - 23 feb 12 kl. 18:26

Nya prinsessan trea i rang

Den nyfödda prinsessan och tronföljaren går förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar direkt efter kronprinsessparet i rang, skriver Expressen.se.

Kristianstadsbladet - 02 jan 12 kl. 06:30

Bland sällsynta och mer synliga fåglar

2011 var ett gott fågelår, åtminstone om man ser till vad som getts ut i bokform om fåglar. Litteraturskribent och fågelvännen Peter Viktorsson har läst ett stort antal titlar, och hittat verk om både stadsfåglar och rariteter. Men fåglar har även svävat fram i tidskrifters temanummer och hos en roman- debuterande Augustvinnare.

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 10:33

Språkskärpan laddar romanen


?Husvisningar var ett lagom söndagsnöje när hon var bakfull?. Se där en slumpvis vald mening ut Cecilia Davidssons nya roman "Det man har och det man drömmer om".

Fler nyheter från SR

SR - 20 timmar sedan

Robyn talar ut om tystnaden och tuffa tiden

Efter åtta år är Robyn tillbaka med ett nytt fullängdsalbum. I en stor intervju med New York Times berättar hon om nya skivan och om hur hon fötts på nytt efter att ha hamnat i ett djupt hål av sorg och rest sig igen..

SR - Igår: 16:12

Film om lesbisk kärlek får visas i Kenya men bara i en vecka

En kenyansk domstol har i dag beslutat att den omdebatterade filmen "Rafiki" kommer att få visas..

SR - Igår: 15:47

"Ensamma i rymden" – hur gör man skräck för barn?

På fredagen är det premiär, "Ensamma i rymden". Det är något så ovanligt som en svensk science fiction-film, om än riktad till barn..

SR - Igår: 14:42

HBTQ-teatern lyfts fram i Rosenbergs nya bok

Tiina Rosenberg har kartlagt hbtq-teatern i Sverige i sin nya bok "Hbtq spelar roll – mellan garderob och kanon". Roger Wilson har läst..

SR - Igår: 15:00

Konsten att återlämna stulen konst

Hur hanteras stöldgods i offentliga museisamlingar bäst? Nyligen återlämnades, för andra gången någonsin, ett stulet verk ur en svensk samling till offrets arvingar. Och i dagarna hålls en konferens om stulen konst och "restitutionspolitik" på Goetheinstitutet i Stockholm..

SR - Igår: 14:36

Konstprojekt med ny Berlin-mur stoppas av myndigheterna

Det omstridda konstprojektet där en kopia av Berlin-muren skulle byggas upp mitt i den tyska huvudstaden får inte tillstånd..

SR - Igår: 12:30

Ny bokmässa i Göteborg för litteratur och poesi i förorten

På lördag hålls "Angereds Bokmässa" på Kulturhuset Blå Stället i Göteborg för första gången..

SR - Igår: 12:00

Belönad långfilmsdebutant bakom franska "Allt för min son"

Bra skådespel bjuds vi på i denna franska vardagliga och våldsamma historia. Regissören Xavier Legrand fick regipriset vid Filmfestivalen i Venedig för Allt för min son..

SR - Igår: 11:51

Olsson: Inga nya ledamöter i Svenska Akademien än

Inga nya ledamöter har valts in i Svenska Akademien än, det skriver tillfälliga ständiga sekreteraren Anders Olsson till SR Kultur..

SR - Igår: 10:36

Sara Danius tilldelas Fredrika Bremer Förbundets Eva Moberg Pris

Författaren, litteraturprofessorn och tidigare ständiga sekreteraren för Svenska Akademien tilldelas Fredrika Bremer Förbundets Eva Moberg Pris 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.