SR > Kultur

Tuesday, 11 December, 04:18

SR - 16 okt 17 kl. 09:47

Romanen "Mer" - en helvetesskildring av rangTurkiska Hakan Günday skriver ofta om våld och barns utsatthet. Nu kommer den första romanen på svenska, "Mer" från 2011..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mer, Hakan Günday

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Romanen, Meren , helvetesskildringav , rang
Skånskan - 09 nov 16 kl. 14:13

Krö­ga­re vill ha mer liv i hamnen

MAL­MÖ Snart kommer fest­båten Prins Bern­hard vid Skepps­bron i Mal­mö att öp­pna igen.
Det är krö­ga­ren Naser Fou­lad som tagit över verk­sam­heten för den så kallade Elvisbåten. Och för­be­re­del­serna på­går nu för fullt.

SvD - 09 sep 15 kl. 08:00

Livsbejakande helvetesskildring

Gravid, fånge, torterad, förödmjukad. Mary är en frihetsberövad kvinna som mot alla odds håller fast vid sin existentiella identitet. Magnus Bremmer läser Aris Fioretos detaljerade helvetesskildring med en strimma hopp..

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 10:14

Tankar om romanen

Foto: Jacques Brinon
Nobelpristagare Orhan Pamuk kommer idag med en essäsamling där två ämnen står i fokus: romankonsten och författaren själv. Kulturskribent Örjan Abrahamsson roas och irriteras av en lättläst och underhällande tankebok.
En ?

Skånskan - 17 dec 15 kl. 01:00

Svenska ma­tens mer­vär­den

Opinion Jul­skin­kan ska vara svensk, an­ser allt fler. Men även om svensk gris­upp­föd­ning ökat nå­got det se­nas­te året ef­ter att svens­kar­na kö­per mer svenskt kan det bli brist på svensk jul­skin­ka. Bara 60 pro­cent av gris­köt­tet är svenskt i dag.

Expressen - 23 feb 12 kl. 03:54

Den nyfödda går förbi morföräldrarna i rang

Den nyfödda tronföljaren susar direkt förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar i rang närmast efter kronprinsessparet, berättar Dick Harrisson, professor i historia vid Lunds universitet..

Nyhetsverket - 23 feb 12 kl. 18:26

Nya prinsessan trea i rang

Den nyfödda prinsessan och tronföljaren går förbi moster Madeleine och morbror Carl Philip i rang. Barnet hamnar direkt efter kronprinsessparet i rang, skriver Expressen.se.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 15:43

Förkyld? Tag en Tranströmer

Foto: William Fernando Martinez
Litteratur läker, konstaterar kulturskribent Tomas Polvall och ger tips på vilken författare som kan hjälpa till olika sorters bekymmer. Idén kommer från boken "Romankuren".
Ont i själen?

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:05

Mer sorglig än otäck

recension BOK
Rörelsen
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: OrdfrontJohn Ajvide Lindqvist är en författare som gärna skruvar verkligheten i sina romaner. I nya Rörelsen har han ett fiktivt jag, en självbiografisk ton, och ett reellt Stockholm, vid tiden för Palme-mordet.
Utöver det finns Brunkebergstunneln som en karaktär nästan.

Kristianstadsbladet - 02 jan 12 kl. 06:30

Bland sällsynta och mer synliga fåglar

2011 var ett gott fågelår, åtminstone om man ser till vad som getts ut i bokform om fåglar. Litteraturskribent och fågelvännen Peter Viktorsson har läst ett stort antal titlar, och hittat verk om både stadsfåglar och rariteter. Men fåglar har även svävat fram i tidskrifters temanummer och hos en roman- debuterande Augustvinnare.

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 10:33

Språkskärpan laddar romanen


?Husvisningar var ett lagom söndagsnöje när hon var bakfull?. Se där en slumpvis vald mening ut Cecilia Davidssons nya roman "Det man har och det man drömmer om".

Fler nyheter från SR

SR - 13 timmar sedan

Kritiserad lag på Kuba införs inte än

Den omdiskuterade lag på Kuba som ger kulturdepartementet rätt att i förväg granska all oberoende kulturverksamhet och som skulle trätt i kraft i fredags, skjuts på framtiden..

SR - 14 timmar sedan

Maryse Condé: Jag blev överraskad och stolt

Nya Akademien, som bildades förra året, delade på söndagen ut sitt alternativa litteraturpris. Pristagaren är 81-åriga Maryse Condé från franska Guadeloupe i Västindien. P1 Kulturs Lina Kalmteg träffade henne i Stockholm..

SR - 15 timmar sedan

Isaace Bashevis Singers tacktal ljusar upp denna Nobeldag

I år delas det inte ut något Nobelpris i litteratur. Men Måns Hirschfeldt tipsar om ett tal från en tidigare vinnare som kan liva upp.

SR - 17 timmar sedan

Tjänstefel att inte "Crazy rich asians" går upp på bio

Den romantiska komedin "Crazy rich asians" var en stor succé i USA, men här i Sverige släpps filmen direkt till streamingsajterna istället för att gå upp på bio. Tjänstefel, tycker Roger Wilson..

SR - 19 timmar sedan

Rädda Marina Abramoviç och rädda jorden

Den världskända konstnären Marina Abramoviç är i Stockholm som årets specialinbjudna Nobelkonstnär. Igår höll hon en kombinerad föreläsning och performance på temat Water Matters.  Cecilia Blomberg var där..

SR - 21 timmar sedan

Lucka 10: Flamenco som vi aldrig hört den förut

Bakom lucka 10 hittar Carmen Dickson ett av årets mest intressanta album på spanska..

SR - 21 timmar sedan

Färre vill läsa musikvetenskap på universitetet

Allt färre söker universitetskurser i musikvetenskap, visar statistik från Universitets- och högskolerådet..

SR - 07 dec 18 kl. 17:27

Ny lag begränsar konstnärer ytterligare på Kuba

I dag träder en hårt kritiserad lag i kraft på Kuba. Konstnärer har varit begränsade tidigare men nu blir lagen ännu mer detaljerad..

SR - 07 dec 18 kl. 15:49

Tracy Letts undviker mellanrollerna

Roger Wilson möter amerikanska dramatikern och skådespelaren Tracy Letts. Aktuell med pjäsen "Mary Page Marlow"..

SR - 07 dec 18 kl. 14:51

Amerikanska Grammy-chanser för Ludwig Göransson

Svensken är nominerad för bland annat bästa låt för sitt arbete med Childish Gambinos monsterhit "This is America.".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.