YLE > Svenskfinland

Friday, 24 November, 21:10

Liknande nyheter

Taggar: Wasa, Teaters, Ingvardrar , bramed , publik
YLE - 03 apr 16 kl. 17:00

En teaterkostym har nio liv i Wasa Teaters garderob

Klänningen i Svinalängorna Historiska dräkter, vintageklänningar från 1940-talet, gula trikåklänningar från 1970-talet, uniformer och fyrtio vita herrskjortor i varierande storlek och med olika modell på kragarna… Ja, garderoberna på Wasa Teater är fulla med kläder - och ibland kan det gå att återanvända dräkter ur teaterns egna gömmor, när en pjäs ska kostymsättas. Det gjorde designern Tyra Therman när hon i det här spelårets ”Tre systrar och en berättelse” återanvände klänningar från Tjechovs ”Tre systar”, som sattes upp på Wasa Teater i början av 2000-talet. Men det här hör nog ändå till undantagen, det finns många moment som ska stämma, inte bara tidstypiskhet, när dräkterna till en föreställning tas fram.

HBL - 08 okt 14 kl. 18:11

Wasa Teaters nya chef Salvesen brinner för teater

– Jag brinner för teater och tror på teatern som en samhällspåverkare. Det säger Wasa Teaters nya chef Åsa Salvesen. Hon tillträder i augusti nästa år och anser därför att det nu är på tok för tidigt att komma med konkreta planer på vilka pjäser hon vill sätta upp.

YLE - 21 aug 15 kl. 13:57

Wasa Teaters familjepjäs handlar om öppenhet

Vad händer när en främmande färg plötsligt dimper ner i en helvit tillvaro? Wasa Teaters familjepjäs "Vit" öppnar upp för öppenhet och acceptans. Figurerna Rynkel och Lurvis lever i en helvit värld.

YLE - 25 aug 16 kl. 04:47

Snart klarhet i Wasa Teaters renovering

Wasa Teater firar hundra år 2019 och före det ska teatern ha genomgått en renovering och uppdatering. Planeringen har varit intensiv under våren och snart presenteras den exakta planen. Inom en månad vet man mer och kommer då att gå ut med detaljerna.

YLE - 20 jan 13 kl. 11:38

Pjäs om utbrändhet på Wasa teaters scen

På lördagen hade pjäsen En handelsresandes död premiär på Wasa teater. Det är en sevärd föreställning om ett aktuellt tema. Även om pjäsen hade urpremiär på Broadway 1949 är den kanske ännu mer aktuell i dag.

VBL - 27 nov 12 kl. 10:29

Wasa teaters stiftelse prisar framgångsrik pjäs

Arbetsgruppen bakom ungdomspjäsen Fantomens lillasyster får Wasa Teaters stiftelses pris i år. Pjäsen är Wasa Teaters mest framgångsrika ungdomspjäs genom tiderna..

YLE - 11 feb 15 kl. 13:13

Glädje och sorg på Wasa Teaters scen

Det är en välfylld vårsäsong som rullat igång på Wasa Teater. Ett par pjäser från hösten fgår fortfarande och flera intressanta premiärer väntar. Folkets Dagblad fortsätter dra publik till stora scenen.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:29

Wasa Teaters scen täcks med vatten för Mor Kurage

Den 24 september är det premiär på Wasa Teaters uppsättning av pjäsen Mor Kurage och hennes barn, av Bertolt Brecht. För regissären Ulrika Bengts är det här ett drömprojekt. - Jag läste pjäsen i tjugoårsåldern och det finns ju några pjäser som man som regissör tänker "den där skulle jag vilja göra".

YLE - 07 sep 12 kl. 13:17

Next to Normal är Wasa Teaters storsatsning

Wasa Teaters storsatsning hösten 2012 är Broadwaymusikalen Next to normal. Premiären för pjäsen är den 22 september. I rollerna finns bland andra Sören Lillkung och rikssvenska Anna-Maria Hallgarn.

YLE - 29 mar 17 kl. 13:05

Wasa Teaters Marit Berndtson prisas med 15000 euro

I dag faller ett prisregn igen över Svenskfinland, då Svenska folkskolans vänner r.f. delar ut pris och medaljer.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Haarala höll sitt löfte – öppnade poängkontot: ”Världens bästa är också människor”

Klart slagen i sin kvartsfinal. Ändå hade Juuso Haarala all anledning att njuta efter sin allra första tävling i världscupen. ”Jag försökte behålla lugnet och tänka att jag kan ta dem”, säger han till Yle Sporten..

YLE - 5 timmar sedan

Åtta finländare före Strandvall – nu tror han inte på start i Lillehammer

Premiären blev en missräkning – och nu räknar Matias Strandvall med att han blir petad till världscupen i Lillehammer. ”Vi får se hur tränarna resonerar”, säger han till Yle Sporten..

YLE - 5 timmar sedan

"Mamma har många lappar i sitt arbetsrum" – kampanjen Barn med på jobbet vill visa barn arbetslivet

På fredagen fick många barn följa med sina föräldrar till jobbet istället för att gå till dagis eller till skolan. Det bästa var att rita, tyckte 7-årige Oliver Salonen i Vasa. Vasa stad deltog för första gången i evenemanget..

YLE - 6 timmar sedan

Upprop för folkomröstning i Korsholm – "många är oroliga"

Ett invånarinitativ har startats för att få till stånd en folkomröstning i Korsholm om en fusion med Vasa. Initiativtagare är fullmäktigeledamoten Kim Eriksson (SDP) som är för ett självständigt Korsholm..

YLE - 7 timmar sedan

Staten överraskad över protesterna mot mjölkdiktaten: Konstigt att folk inte tror på vetenskapen

Det är bara fettfri mjölk i skolor och daghem som får ekonomiskt stöd. Barn ska äta och dricka sådant som vetenskapen har påvisat att är hälsosamt. Det här sättet att diktera innehållet på matbrickan ogillas på många håll..

YLE - 6 timmar sedan

Vårdare stal morfin av allvarligt sjuk treåring - fick villkorligt fängelse

Det blev villkorligt fängelse för den vårdare i Karleby som stal sin svårt sjuka 3-åriga patients morfon och ersatte det med vatten..

YLE - 7 timmar sedan

Ingen misstänkt för våldtäktsförsök i Vasa - polisen fortsätter efterlysa tips

Polisen har inte hittat mannen som attackerade en kvinna i Tiklasparken i Vasa i lördags. Inte har polisen heller fått in några tips, trots att man släppt en bild på den misstänkte tagen av en övervakningskamera..

YLE - 7 timmar sedan

Timo Onnela har fått sparken som hamndirektör i Kaskö

Hamndirektören Timo Onnela har blivit uppsagd från sin post som vd för Kaskö hamn med omedelbar verkan..

YLE - 8 timmar sedan

Forskaren som fick börja tänka som en varan – på kuppen upptäckte han en gigantisk råtta i regnskogen

Redan i barndomen hade Valter Weijola ett stort intresse för djur. I vuxen ålder upptäckte han två helt nya djur som ledde till att han nu får klä sig i doktorshatt..

YLE - 9 timmar sedan

Österbottnisk skarvplan överräcktes åt miljöministern

På onsdagen överlämnades den regionala åtgärdsplanen för skarv i Österbotten till miljöminister Kimmo Tiilikainen. Minister Tiilikainen tog emot planen och tackade för det arbete som arbetsgruppen gjort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.