YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 03:55

YLE - 16 okt 17 kl. 11:33

Wasa Teaters Ingvar! drar bra med publikÖver 10 000 biljetter har bokats till Wasa Teaters musikal "Ingvar! En musikalisk möbelsaga". Halva spelperdioden återstår..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Teaters Ingvar, Wasa Teaters, ;ingvar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wasa, Teaters, Ingvardrar , bramed , publik
YLE - 03 apr 16 kl. 17:00

En teaterkostym har nio liv i Wasa Teaters garderob

Klänningen i Svinalängorna Historiska dräkter, vintageklänningar från 1940-talet, gula trikåklänningar från 1970-talet, uniformer och fyrtio vita herrskjortor i varierande storlek och med olika modell på kragarna… Ja, garderoberna på Wasa Teater är fulla med kläder - och ibland kan det gå att återanvända dräkter ur teaterns egna gömmor, när en pjäs ska kostymsättas. Det gjorde designern Tyra Therman när hon i det här spelårets ”Tre systrar och en berättelse” återanvände klänningar från Tjechovs ”Tre systar”, som sattes upp på Wasa Teater i början av 2000-talet. Men det här hör nog ändå till undantagen, det finns många moment som ska stämma, inte bara tidstypiskhet, när dräkterna till en föreställning tas fram.

HBL - 08 okt 14 kl. 18:11

Wasa Teaters nya chef Salvesen brinner för teater

– Jag brinner för teater och tror på teatern som en samhällspåverkare. Det säger Wasa Teaters nya chef Åsa Salvesen. Hon tillträder i augusti nästa år och anser därför att det nu är på tok för tidigt att komma med konkreta planer på vilka pjäser hon vill sätta upp.

YLE - 21 aug 15 kl. 13:57

Wasa Teaters familjepjäs handlar om öppenhet

Vad händer när en främmande färg plötsligt dimper ner i en helvit tillvaro? Wasa Teaters familjepjäs "Vit" öppnar upp för öppenhet och acceptans. Figurerna Rynkel och Lurvis lever i en helvit värld.

YLE - 25 aug 16 kl. 04:47

Snart klarhet i Wasa Teaters renovering

Wasa Teater firar hundra år 2019 och före det ska teatern ha genomgått en renovering och uppdatering. Planeringen har varit intensiv under våren och snart presenteras den exakta planen. Inom en månad vet man mer och kommer då att gå ut med detaljerna.

YLE - 20 jan 13 kl. 11:38

Pjäs om utbrändhet på Wasa teaters scen

På lördagen hade pjäsen En handelsresandes död premiär på Wasa teater. Det är en sevärd föreställning om ett aktuellt tema. Även om pjäsen hade urpremiär på Broadway 1949 är den kanske ännu mer aktuell i dag.

VBL - 27 nov 12 kl. 10:29

Wasa teaters stiftelse prisar framgångsrik pjäs

Arbetsgruppen bakom ungdomspjäsen Fantomens lillasyster får Wasa Teaters stiftelses pris i år. Pjäsen är Wasa Teaters mest framgångsrika ungdomspjäs genom tiderna..

YLE - 11 feb 15 kl. 13:13

Glädje och sorg på Wasa Teaters scen

Det är en välfylld vårsäsong som rullat igång på Wasa Teater. Ett par pjäser från hösten fgår fortfarande och flera intressanta premiärer väntar. Folkets Dagblad fortsätter dra publik till stora scenen.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:29

Wasa Teaters scen täcks med vatten för Mor Kurage

Den 24 september är det premiär på Wasa Teaters uppsättning av pjäsen Mor Kurage och hennes barn, av Bertolt Brecht. För regissären Ulrika Bengts är det här ett drömprojekt. - Jag läste pjäsen i tjugoårsåldern och det finns ju några pjäser som man som regissör tänker "den där skulle jag vilja göra".

YLE - 07 sep 12 kl. 13:17

Next to Normal är Wasa Teaters storsatsning

Wasa Teaters storsatsning hösten 2012 är Broadwaymusikalen Next to normal. Premiären för pjäsen är den 22 september. I rollerna finns bland andra Sören Lillkung och rikssvenska Anna-Maria Hallgarn.

YLE - 29 mar 17 kl. 13:05

Wasa Teaters Marit Berndtson prisas med 15000 euro

I dag faller ett prisregn igen över Svenskfinland, då Svenska folkskolans vänner r.f. delar ut pris och medaljer.

Fler nyheter från YLE

YLE - 14 timmar sedan

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - 15 timmar sedan

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - 17 timmar sedan

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - 18 timmar sedan

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - 20 timmar sedan

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

YLE - 18 timmar sedan

Barn har doserats för stora mängder D-vitamin i Vasa – kan ge permanenta skador

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt har det förekommit några fall där barn har doserats för stora mängder D-vitamin. Överdosering kan få allvarliga konsekvenser, varnar läkare på Vasa centralsjukhus..

YLE - 20 timmar sedan

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters..

YLE - 22 timmar sedan

Kronobyflyg till Arlanda tidigast i september

Det blir ingen trafik från Kronoby flygplats till Stockholm Arlanda förrän tidigast i september. Det svenska flygbolaget Leap med norska ägare som uppstod ur askan efter Nextjet konkursen utlovade trafik redan i juli..

YLE - 22 timmar sedan

Många nya skolpsykologer i Österbotten men fler behövs ännu

Finlands psykologförbund, som tidigare lyft fram bristen på skolpsykologer, glädjer sig över de nya skolpsykologstjänsterna i Österbotten men säger att fler ännu behövs. Kommunerna i Österbotten kämpar också med att få tillräckligt med sökande..

YLE - Igår: 20:15

EIF vann i Helsingfors och sällar sig till jämn kvintett som jagar toppduon HIFK och KPV

Hans-Erik Honkasalo gjorde Ekenäs IF:s sjätte mål för säsongen då laget mötte Klubi 04 i Helsingfors. Målet räckte till seger och EIF sällar sig nu till skaran som jagar serieledande HIFK som i sin tur förlorade i Kajana. FF Jaro blev utan poäng i hemmamatchen mot FC Haka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.