Nyan > Svenskfinland

Friday, 24 November, 21:17

Nyan - 16 okt 17 kl. 10:06

Johansson ny vice vd i PafDaniela Johansson blir ny vice vd för Paf. Hon har arbetat inom Paf:s organisation i 15 år och sedan 2013 haft ansvar för Paf:s spelansvar. Personaldirektör Johanna Backholm är sedan tidigare vice vd, och lämnar inte sin post. Det innebär att Paf nu har två vice vd:ar. Enligt vd Christer Fahlstedt är frågan om spelansvar viktig för bolaget.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Paf, Johansson, Johanna Backholm, Christer Fahlstedt, Daniela, Pafs, Fahlstedt, Orre, Nyan

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanssonny , vicevd i , Paf
Nyan - 03 okt 17 kl. 06:00

Ingen fara för PAF-anställda i Las Vegas

Flera ålänningar befann sig i Las Vegas under gårdagens masskjutning. PAF bekräftar att de har anställda som befinner sig i staden. – Vi har fem personer där, säger vice vd Johanna Backholm (bilden).

Nyan - 09 nov 16 kl. 09:08

Ceder leder Paf

Åsa Ceder är ny styrelseordförande för Paf. Hon presenterades av finansminister Mats Perämaa (Lib) på tisdagsförmiddagen.

Åsa Ceder är vd för försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia och sitter bland annat i Ålandsbankens styrelse.

YLE - 03 maj 16 kl. 15:13

PAF vill ha spellicens i Finland

Det åländska spelbolaget PAF, Ålands penningautomatförening, aviserar tuffa tag för att kunna expandera internationellt. På stämman på tisdag kom beskedet att det blir mindre med spelpengar till samhällsnyttan på Åland de kommande åren. I år delas det ändå ut 20 miljoner euro till samhällsnyttan i landskapet och PAF omsatte 110 miljoner euro på sitt internetspel och sina kasinon till lands och till sjöss, vilket är det mesta hittills.

Nyan - 06 maj 15 kl. 09:54

Paf utsatta för internetattack

Paf.com har de senaste dagarna drabbats av störningar och har legat nere vid flera tillfällen. Enligt Paf handlar det om sabotage.

Nyan - 05 apr 16 kl. 13:56

Paf flyttar sin kundtjänst till Åland

Paf flyttar hem sin kundtjänst vilket skapar 10–15 nya arbetsplatser på Åland. Det ska skapa en bättre helhetsupplevelse för sina kunder.

– Det blir även billigare, säger marknadschef Stefan Rumander.

Nyan - 09 maj 17 kl. 15:03

Företagare stämmer Paf och Ingves

Det kommande penningtvättsrättegången mot Paf och förra vd:n Anders Ingves kan utvidgas.

I fredags lämnade tandläkare Erik Rustner via sin advokat in stämningsansökan till tingsrätten.
Rustners bolag Erik Rustner Tandläkare ab, som drabbades hårt av den omfattande förskingringen 2009-12, väcker nu talan om privaträttsligt anspråk med anledning av penningtvättsåtalet mot Paf och Ingves som väcktes i början av året.

Nyan - 12 sep 17 kl. 11:45

Rättegången har inletts mot Paf och förra vd:n

Det var först i januari 2012 som Paf gjorde en anmälan till penningtvättscentralen om bokförarens storspelande – trots att hon fastnade två gånger 2011 i Pafs radar som hade som uppgift att fånga kunder med spelberoende.
Det skriver statsåklagare Tom Laitinen i sin stämningsansökan som blev offentlig i dag när den muntliga förberedelsen inför huvudförhandlingen i oktober inleddes i tingsrätten. I stämningsansökan framgår att Paf inte avbröt bokförarens spelande för tilläggsutredningar efter att hon fastnat i radarn första gången i maj-juni 2011 utan fortsatte ta emot spelinsatser av henne.

Nyan - 22 maj 15 kl. 10:00

Inget plus utan Paf-pengar

Utan Paf-pengar hade landskapsregeringens bokslut inte haft ett överskott. Några större överraskningar finns det inte i bokslutet..Kostnaderna har gått ner men inte exceptionellt mycket på någon post.

Nyan - 24 feb 16 kl. 10:00

Rekryteringsfirma ska ta fram Paf-vd

Inom två månader ska Paf:s styrelse få en lista på vd-kandidater.
Det svenska rekryteringsbolagets MPS rekryteringskonsult Christopher Thölix har fått i uppgift att ta fram en ny vd-kandidater för Paf. Det säger Paf:s styrelseordförande Jarl Danielsson.

YLE - 21 okt 16 kl. 11:53

Paf-ordförande sparkad efter nej till flyktingar

Debattens vågor går höga på Åland efter att landskapsregeringen i början på veckan meddelade Jarl Danielsson, styrelseordförande i Ålands penningautomatförening, Paf, att han inte längre har landskapsregeringens förtroende och inte får fortsätta på posten när ny styrelse utses inom kort. Orsaken är att Jarl Danielsson i egenskap av kommunstyrelsens ordförande i Vårdö talade emot att kommunen tar emot en flyktingfamilj. En fråga som delat den lilla kommunen med drygt 400 invånare.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Grace försenad från Åbo

Viking Line meddelar via sin hemsida att m/s Viking Grace avgång från Åbo på fredagskvällen är försenad. Ny avgångstid blev 21.40 och hon anlöper därför klockan 1.

Nyan - 2 timmar sedan

Elever lär sig vett och etikett

Var ska servetten ligga under en middag? Vilka bestick ska användas? Hur minglar man?

Nyan - 3 timmar sedan

Ny diskussion om räddningsmyndighet

Frågan om en enda gemensam räddningsmyndighet på Åland diskuterades då medlemmarna i Räddningsområde Ålands landskommuner (Rål) hade möte i går. Något beslut om ett eventuellt samgående med Räddningsverket i Mariehamn fattades inte men diskussionen ska fortsätta på ytterligare ett möte. Som Nya Åland tidigare berättat har landskapsregeringen meddelat att man avser att se över lagen så att en enda myndighet kan bli verklighet.

Nyan - 4 timmar sedan

Ger inte upp om tv-play

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) är besviken över att Europaparlamentets rättsliga utskott valde att begränsa gränsöverskridande onlinesändningar till att bara gälla tv-nyheter och aktualitetsprogram och bara via kabel och IPTV. – Kommissionens förslag hade underlättat för både Åland och för minoriteter i EU att få tillgång till onlinesändningar på sitt modersmål. Tyvärr har en majoritet i utskottet, efter hård press från bland annat filmindustrin, gått in för en linje som inte kommer förbättra situationen, säger han i ett pressmeddelande och kallar beslutet för inskränkt.

Nyan - 5 timmar sedan

Träden får stanna på Sandåsvägen

De 40-åriga lönnarna på Sandåsvägen lämnas orörda. Det meddelar stadens tekniske chef Håkan Lindén efter att oroliga boende i området hört av sig till Nyan. – De är skyddade i stadsplanen, säger han.

Nyan - 8 timmar sedan

Helen, 102, återser sin barndoms stad

Hur firar man en 102-åring bäst? Helen Hammarberg fick kaffe, tårta och en guidad rundtur runt staden som hon minns från sin barndom. Sin första dag som synnerligen pigg och glad 102-åring började hon med kaffe och tårta hemma på Odalgården.

Nyan - 9 timmar sedan

Lyfte beslut om EU-plats

Riksdagsledamot Mats Löfström pläderade i onsdags för att Åland ska få en plats i EU-parlamentet i samband med att statsminister Juha Sipilä (C) informerade riksdagen om aktuella EU-ärenden. Löfström påminde om regeringen Vanhanens principbeslut från 2009 om att Åland ska beaktas om fler stolar i parlamentet blir tillgängliga. – Det är viktigt att påminna riksdagen och regeringen om historien, tidigare principbeslut och att lyfta fram att regeringen har ett ansvar i att se till att Ålands direkta EU-inflytande tryggas och utvecklas, säger Löfström i ett pressmeddelande.

Nyan - 10 timmar sedan

Reparationer försenar Alfågeln

På grund av reparationsarbeten på skärgårdsfärjan Alfågeln senareläggs flera av färjans avgångar i dag, skriver Ålandstrafiken. Följande avgångar påverkas idag, fredag 24/11:
Avgången kl 12 från Hummelvik till Torsholma avgår i stället kl 14
Avgången kl 15.15 från Torsholma till Hummelvik avgår i stället kl 16.

Nyan - 11 timmar sedan

Björklunds nyaste bok prisas

Kocken Michael Björklunds senaste kokbok har vunnit pris i tävlingen Årets Svenska
Måltidslitteratur.
Mickes söta, som gavs ut tidigare i höst, tilldelades pris i kategorin ”Nordisk måltidslitteratur”. Priset delades ut på torsdag kväll i Stockholm, berättas i ett pressmeddelande.

Nyan - 12 timmar sedan

Övernäs skolbygge dyrare än beräknat

Den totala nettokostnaden för om- och tillbyggnaden av Övernäs skola i Mariehamn för ett par år sedan landar på nästan 5,24 miljoner euro. Det innebär att den budget, inklusive tilläggsanslag, som staden beviljade överskreds med 91 000 euro eller 1,33 procent. Projektet har också fått närmare 1,6 miljoner i extern finansiering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.