Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 26 September, 08:29

Nyan - 16 okt 17 kl. 10:06

Johansson ny vice vd i PafDaniela Johansson blir ny vice vd för Paf. Hon har arbetat inom Paf:s organisation i 15 år och sedan 2013 haft ansvar för Paf:s spelansvar. Personaldirektör Johanna Backholm är sedan tidigare vice vd, och lämnar inte sin post. Det innebär att Paf nu har två vice vd:ar. Enligt vd Christer Fahlstedt är frågan om spelansvar viktig för bolaget.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Paf, Johansson, Johanna Backholm, Christer Fahlstedt, Daniela, Pafs, Fahlstedt, Orre, Nyan

Dela artikeln

84 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanssonny , vicevd i , Paf
Nyan - 07 feb 18 kl. 18:58

Paf prisat för ”största framsteget”

Att jobba på Paf är inspirerande. Det anser det marknadsledande personalundersökningsföretaget Corporate Spirit Ltd, som har gett det åländska företaget utmärkelsen ”Det största framsteget”, samt utsett Paf till en av de mest inspirerande arbetsplatserna i Finland. – Det här känns otroligt bra!

Nyan - 03 okt 17 kl. 06:00

Ingen fara för PAF-anställda i Las Vegas

Flera ålänningar befann sig i Las Vegas under gårdagens masskjutning. PAF bekräftar att de har anställda som befinner sig i staden. – Vi har fem personer där, säger vice vd Johanna Backholm (bilden).

Nyan - 02 jan 18 kl. 18:00

VIce vd lämnar Paf efter 15 år

Pafs vice vd Johanna Backholm lämnar sin tjänst efter 15 år vid spelbolaget. Orsaken är att hon har fått en nytt jobb som vice HR-direktör vid ViskoTeepak. – Det är en ny organistation, mer internationell och ett nytt sammanhang.

Nyan - 09 nov 16 kl. 09:08

Ceder leder Paf

Åsa Ceder är ny styrelseordförande för Paf. Hon presenterades av finansminister Mats Perämaa (Lib) på tisdagsförmiddagen.

Åsa Ceder är vd för försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia och sitter bland annat i Ålandsbankens styrelse.

Nyan - 30 maj 18 kl. 14:38

Opposition frågar om höjda Paf-arvoden

Tänker landskapsregeringen ompröva beslutet om de nya ersättningarna till Pafs styrelsemedlemmar?
Den frågan ställer elva lagtingsledamöter från oppositionspartierna Centern, Obunden samling och Ålands framtid i ett spörsmål till landskapsregeringen. Finansministern Mats Perämaa (Lib) fattade förra veckan beslutet om kraftigt höjda månadsarvoden till den nya styrelsen.

YLE - 03 maj 16 kl. 15:13

PAF vill ha spellicens i Finland

Det åländska spelbolaget PAF, Ålands penningautomatförening, aviserar tuffa tag för att kunna expandera internationellt. På stämman på tisdag kom beskedet att det blir mindre med spelpengar till samhällsnyttan på Åland de kommande åren. I år delas det ändå ut 20 miljoner euro till samhällsnyttan i landskapet och PAF omsatte 110 miljoner euro på sitt internetspel och sina kasinon till lands och till sjöss, vilket är det mesta hittills.

Nyan - 06 maj 15 kl. 09:54

Paf utsatta för internetattack

Paf.com har de senaste dagarna drabbats av störningar och har legat nere vid flera tillfällen. Enligt Paf handlar det om sabotage.

Nyan - 05 apr 16 kl. 13:56

Paf flyttar sin kundtjänst till Åland

Paf flyttar hem sin kundtjänst vilket skapar 10–15 nya arbetsplatser på Åland. Det ska skapa en bättre helhetsupplevelse för sina kunder.

– Det blir även billigare, säger marknadschef Stefan Rumander.

Nyan - 09 maj 17 kl. 15:03

Företagare stämmer Paf och Ingves

Det kommande penningtvättsrättegången mot Paf och förra vd:n Anders Ingves kan utvidgas.

I fredags lämnade tandläkare Erik Rustner via sin advokat in stämningsansökan till tingsrätten.
Rustners bolag Erik Rustner Tandläkare ab, som drabbades hårt av den omfattande förskingringen 2009-12, väcker nu talan om privaträttsligt anspråk med anledning av penningtvättsåtalet mot Paf och Ingves som väcktes i början av året.

Nyan - 12 sep 17 kl. 11:45

Rättegången har inletts mot Paf och förra vd:n

Det var först i januari 2012 som Paf gjorde en anmälan till penningtvättscentralen om bokförarens storspelande – trots att hon fastnade två gånger 2011 i Pafs radar som hade som uppgift att fånga kunder med spelberoende.
Det skriver statsåklagare Tom Laitinen i sin stämningsansökan som blev offentlig i dag när den muntliga förberedelsen inför huvudförhandlingen i oktober inleddes i tingsrätten. I stämningsansökan framgår att Paf inte avbröt bokförarens spelande för tilläggsutredningar efter att hon fastnat i radarn första gången i maj-juni 2011 utan fortsatte ta emot spelinsatser av henne.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Lönekostnaderna ökar i Saltvik

SALTVIK. Kommunstyrelsen beslutade i går att be kommunfullmäktige om tilläggsanslag till årets budget för att täcka ökade lönekostnader. Det nya kollektivavtalet och en nyinrättad tjänst – omvårdnadsledare till äldreomsorgen – har medfört att personalkostnaderna ökat med 58 500 euro.

Nyan - 1 timme sedan

Inställda turer med Viggen

Viggens trafik ställs in 09.05 från Åva och 13.30 från Osnäs onsdag på grund av tekniskt fel i kombination med hård vind.

Nyan - 2 timmar sedan

Femteklassare smartare än väntat

– Det här blev en väckarklocka för oss forskare. Vad hade hänt på Åland. Det minns Michael Uljens, professor i pedagogik vid Åbo Akademi i Vasa, att man frågade sig när åländska skolelever plötsligt började prestera väldigt goda matematikresultat.

Nyan - 13 timmar sedan

Åländskt IT-företag i nytt samarbete

Det åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs har ingått ett samarbetsavtal med den fastländska kedjan Data Group Ab.
Partnerskapet gäller Entrant, ett system som utvecklats av Deductive Labs för fysisk säkerhet och kontroll av besökare. – Vissa företag och organisationer måste ha sådana här system, men det finns också de som vill ha ett annars, säger Johan Sjölund, ansvarig för försäljning och affärsutveckling hos Deductive Labs.

Nyan - 14 timmar sedan

Mer pengar till Ung resurs

Så mycket beviljades Ung resurs som ett tilläggsbidrag ur 2018 års budgeterade penningautomatmedel. Ung resurs beviljades tidigare i år ett verksamhetsstöd om 200 000 euro för upprätthållande av ungdomshuset Boost. Föreningen anhöll nu om ett tilläggsbidrag om 30 000 euro för 2018 med hänvisning till att kostnaderna under 2017 steg markant jämfört med 2016.

Nyan - 15 timmar sedan

Skrivartävling för högstadieelever

Föreningen Norden och Stortingets delegation till Nordiska rådet bjuder in högstadieelever i hela Norden till en skrivartävling med fokus på miljö, hållbar förvaltning av haven och nordiskt samarbete. Varje skola har möjlighet att skicka in två bidrag till tävlingen. Rubriken är ”Hur kan vi i Norden säkra ett hållbart bruk av havet?

Nyan - 16 timmar sedan

Personliga fåglar och dubbelexponering

Marie Roman visar fotoutställningen ”Ögonblick” på Folkhälsans allaktivitetshus.
Till Marie Romans fotofavoriter hör fåglar, och utställningen visar många olika arter och personligheter. – Fåglarna tittar ofta noggrant på mig då jag kommer med min kamera, och jag vill etablera någon slags kontakt med dig innan jag fotograferar, säger hon.

Nyan - 18 timmar sedan

Så mycket mikroplaster finns i Dalkarby träsk

0,4 mikropartiklar per liter vatten. Så mycket plast finns det i dricksvattnet i Dalkarby träsk. Inga farliga mängder, konstaterar vd Christian Nordas, som ändå gärna ser att Jomala kommun åtgärdar plastläckage från kontgräsplanen.

Nyan - 21 timmar sedan

Utställningsdebut med guldkant

Som barn målade Emmelie Svanfelt havet med farmor Lola Karlsson. Nu är hon redo för sin första egna utställning. Emmelie Svanfelts första utställning har namnet ”Allt som glimmar”.

Nyan - 22 timmar sedan

Artist föreläser om ADHD

Influencern och artisten Viktor Frisk kommer till Åland i veckan för att hålla föredrag för Ålands högstadieelever om sin ADHD-diagnos. Frisk har nyligen lanserat sin bok Min superkraft!: så har jag lärt mig älska min struliga adhd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.