SVT > Inrikes

Tuesday, 11 December, 03:03

SVT - 16 okt 17 kl. 06:14

13-åriga Jasmine isolerades på statligt hem – tog livet av sig21 gånger försökte barn som tvångsplacerats på statliga ungdomshem ta livet av sig förra året..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jasmine

Dela artikeln

889 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 13-åriga, Jasmine, isolerades, statligt, hem, tog, livetav sig
DN - 16 okt 17 kl. 10:41

13-åriga Jasmine tog sitt liv på Sis-hem – larmet fungerade inte

13-åriga Jasmine Bergström tog sitt liv på ett Sis-hemmet Rebecka i Stockholms län. Behandlingsassistenten som hittade henne försökte larma – men larmknappen fungerade inte och livräddande insatser fördröjdes. DN kan avslöja att bristerna i larmsystemet var kända och att säkerhetsinstruktionerna har hanterats ”lättvindigt”..

DN - 18 maj 18 kl. 09:52

Ingen kritik mot Rebeckahemmets agerande när 13-åriga Jasmine dog

Sis-hemmet Rebecka på Ekerö agerade korrekt i samband med att 13-åriga Jasmine Bergström tog sitt liv. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Detta trots att DN avslöjat att Rebeckahemmets uppgifter inte stämde överens med det faktiska händelseförloppet.

Expressen - 18 feb 14 kl. 11:25

Hjärntumör stoppade inte 13-åriga Jasmine

MALMÖ. För ett år sen genomgick cancersjuka Jasmine Nilsson Garip en komplicerad hjärnoperation, nio veckor senare var hon uppe på trampolinen igen. Nu drömmer hon om att delta i OS.

Expressen - 23 sep 14 kl. 09:40

Därför har Jasmine Tridevil ett extra bröst

Hon vill bli känd. Därför har 21-åriga Jasmine Tridevil sparat pengar i två år - för att kunna operera in ett extra bröst. Hon har alltså tre bröst.

Nerikes Allehanda - 30 nov 14 kl. 19:36

Jasmine Nilsson blir årets Lucia 2014

15-åriga Jasmine Nilsson blir Hällefors Lucia 2014. – Det känns jättebra. Jag är chockad men väldigt glad, sa hon strax efter att lotten avgjort vem som ska få äran att krönas till Lucia i år..

DN - 09 nov 17 kl. 13:57

Larmsamtalet visar – 9 minuter innan Jasmine fick HLR

I sin lex Maria-utredning till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver Rebeckahemmet att hjärtlungräddning på 13-åriga Jasmine Bergström påbörjades efter 1-2 minuter – innan samtalet till SOS Alarm. DN kan nu avslöja att det inte stämmer. Larmsamtalet visar att det dröjde betydligt längre..

DN - 04 dec 17 kl. 11:44

SIS: Inga fel när Jasmine, 13, tog sitt liv

Enligt Sis begicks inga fel begicks när 13-åriga Jasmine Bergström tog sitt liv inne på en låst ungdomsanstalt på Ekerö..

Aftonbladet - 23 maj 18 kl. 17:27

Skarp kritik mot vården av 13-åriga Jasmine

Posh24 - 03 apr 14 kl. 09:30

Jasmine Kara slog sig medvetslös under Let's Dance-träning!

Jasmine Kara råkade ut för en riktigt otäck olycka under gårdagens träning inför Let's Dance. Den 24-åriga sångerskan fick föras till sjukhus efter att ha slagit i huvudet i golvet när hon tränade på ett lyft. "Jag blev medvetslös några sekunder och tänkte "jag vill inte dö än".

Nyheter 24 - 06 sep 13 kl. 13:05

Jasmine, 18, hängde sig efter att ha blivit mobbadFörstörde Hannahs minnessida

SOMERSET. Efter Jasmine Griffiths självmord fann föräldrarna dussintals med hatiska kommentarer på hennes Facebooksida.Nu avslöjar hennes mamma Kirsty hur mobbningen tog dotterns liv.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Förklaringen till att du inte tar till dig klimathotet: De fem D:na

Domedagsrapportering kring klimatet triggar känslor av skuld, vilket leder till flykt. Det är anledningen till att vi människor inte tar till oss budskapet om klimathotet, menar psykologen Per Espen Stoknes som listar fem psykologiska barriärer – alla innehållande bokstaven D..

SVT - 5 timmar sedan

Därför agerar vi inte – trots att vi känner till klimathotet

Vi har sett larmrapporterna, vi vet att vi borde agera – ändå gör vi det inte. Varför? Enligt forskarna finns det psykologiska barriärer som hindras oss från att bete oss miljövänligt.

SVT - 8 timmar sedan

Källor till SVT: Frågorna där Löfven var beredd att vika sig

Socialdemokraterna var beredda att helt slopa värnskatten nästa år, utöka rut-avdraget och avskaffa arbetsgivaravgifterna för sommarjobbande ungdomar, erfar SVT. Fri hyressättning i nyproduktion, familjeåterförening och en utredning för att förändra LAS fanns också med i budet till Centerpartiet och Liberalerna. Men allt stupade när Annie Lööf ( C) sa nej..

SVT - 10 timmar sedan

Nu börjar Nobelfesten – följ den här

Snacket har länge pågått om Nobelfesten – och nu är det dags på riktigt. SVT Nyheter direktrapporterar från både prisutdelning och fest..

SVT - 11 timmar sedan

Partiledarna reagerar på C-beskedet

Planerna på en överenskommelse mellan S och C gick i stöpet på måndagen. Reaktionerna från övriga partiledare har inte låtit vänta på sig. – Annie Lööfs agerande blir mer och mer obegripligt, säger Jimmie Åkesson (SD)..

SVT - 11 timmar sedan

Liberalerna ställer in partiråd

Liberalerna har ställt in morgondagens planerade partiråd om regeringsfrågan, rapporterar Ekot..

SVT - 11 timmar sedan

Stefan Löfven: ”Redo att göra eftergifter”

Stefan Löfven stänger inte dörren för ett samarbete i mitten, trots att han fick nobben av Annie Lööf (C) på måndagen. Hon menar att S-ledaren inte går deras krav till mötes. – Vi är fortsatt redo att göra eftergifter, säger Löfven..

SVT - 12 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein: ”Tillbaka på ruta ett igen”

Vi är tillbaka på ruta ett igen i regeringsförhandlingarna, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. – Eftersom talmannen har sagt att han ska föreslå Stefan Löfven som statsminister är det rimligt att tro att han också gör det, säger hon..

SVT - 14 timmar sedan

Hållbarhet trend när det svidas om för Nobelfest

Miljö och hållbarhet har varit – och kommer att bli en ännu större – trend när det gäller val av klänning till Nobelfesten, säger modejournalisten Nina Campioni..

SVT - 14 timmar sedan

Talmannen kallar partiledare till informella samtal

Talmannen kommer hålla informella samtal med partiledarna. Samtidigt är det oklart vad nästa steg i regeringsbildning blir efter att Annie Lööfs besked om att C inte har nått en överenskommelse med S..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.