SVT > Inrikes

Sunday, 17 June, 23:57

Liknande nyheter

Taggar: 13-åriga, Jasmine, isolerades, statligt, hem, tog, livetav sig
DN - 16 okt 17 kl. 10:41

13-åriga Jasmine tog sitt liv på Sis-hem – larmet fungerade inte

13-åriga Jasmine Bergström tog sitt liv på ett Sis-hemmet Rebecka i Stockholms län. Behandlingsassistenten som hittade henne försökte larma – men larmknappen fungerade inte och livräddande insatser fördröjdes. DN kan avslöja att bristerna i larmsystemet var kända och att säkerhetsinstruktionerna har hanterats ”lättvindigt”..

DN - 18 maj 18 kl. 09:52

Ingen kritik mot Rebeckahemmets agerande när 13-åriga Jasmine dog

Sis-hemmet Rebecka på Ekerö agerade korrekt i samband med att 13-åriga Jasmine Bergström tog sitt liv. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Detta trots att DN avslöjat att Rebeckahemmets uppgifter inte stämde överens med det faktiska händelseförloppet.

Expressen - 18 feb 14 kl. 11:25

Hjärntumör stoppade inte 13-åriga Jasmine

MALMÖ. För ett år sen genomgick cancersjuka Jasmine Nilsson Garip en komplicerad hjärnoperation, nio veckor senare var hon uppe på trampolinen igen. Nu drömmer hon om att delta i OS.

Expressen - 23 sep 14 kl. 09:40

Därför har Jasmine Tridevil ett extra bröst

Hon vill bli känd. Därför har 21-åriga Jasmine Tridevil sparat pengar i två år - för att kunna operera in ett extra bröst. Hon har alltså tre bröst.

Nerikes Allehanda - 30 nov 14 kl. 19:36

Jasmine Nilsson blir årets Lucia 2014

15-åriga Jasmine Nilsson blir Hällefors Lucia 2014. – Det känns jättebra. Jag är chockad men väldigt glad, sa hon strax efter att lotten avgjort vem som ska få äran att krönas till Lucia i år..

DN - 09 nov 17 kl. 13:57

Larmsamtalet visar – 9 minuter innan Jasmine fick HLR

I sin lex Maria-utredning till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver Rebeckahemmet att hjärtlungräddning på 13-åriga Jasmine Bergström påbörjades efter 1-2 minuter – innan samtalet till SOS Alarm. DN kan nu avslöja att det inte stämmer. Larmsamtalet visar att det dröjde betydligt längre..

DN - 04 dec 17 kl. 11:44

SIS: Inga fel när Jasmine, 13, tog sitt liv

Enligt Sis begicks inga fel begicks när 13-åriga Jasmine Bergström tog sitt liv inne på en låst ungdomsanstalt på Ekerö..

Aftonbladet - 23 maj 18 kl. 17:27

Skarp kritik mot vården av 13-åriga Jasmine

Posh24 - 03 apr 14 kl. 09:30

Jasmine Kara slog sig medvetslös under Let's Dance-träning!

Jasmine Kara råkade ut för en riktigt otäck olycka under gårdagens träning inför Let's Dance. Den 24-åriga sångerskan fick föras till sjukhus efter att ha slagit i huvudet i golvet när hon tränade på ett lyft. "Jag blev medvetslös några sekunder och tänkte "jag vill inte dö än".

Nyheter 24 - 06 sep 13 kl. 13:05

Jasmine, 18, hängde sig efter att ha blivit mobbadFörstörde Hannahs minnessida

SOMERSET. Efter Jasmine Griffiths självmord fann föräldrarna dussintals med hatiska kommentarer på hennes Facebooksida.Nu avslöjar hennes mamma Kirsty hur mobbningen tog dotterns liv.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Antalet småpartier växer kraftigt

Rekordmånga partier ställer upp i årets val visar siffror från Valmyndigheten. I nästan hälften av Sveriges 290 kommuner finns det i dag minst ett lokalt parti och på vissa håll är det lokala partier som styr i kommunen..

SVT - 1 timme sedan

Mumin möter motstånd i Karlstad

Företaget bakom Mumindalen i Finland vill expandera och bygga Sveriges första Muminpark på friluftsområdet Skutberget i Karlstad. Men planerna möter motstånd och kritikerna har bildat ett nytt parti i Karlstad..

SVT - 7 timmar sedan

S presenterar förslag för att bryta bostadssegregationen

Socialdemokraterna presenterade under sin dag på Järvaveckan förslag för att bryta bostadssegregationen i Sverige. Partiet vill bland annat satsa på att rusta upp miljonprogrammen och på att få större blandning av boendeformer. – Vi ska inte ha några särskilt utsatta områden i landet, sa statsminister Stefan Löfven (S) på en presskonferens på söndagseftermiddagen..

SVT - 8 timmar sedan

Det här är artikel 13 och så påverkas du av det nya lagförslaget

Laddar du upp roliga filmer och delar memes på sociala medier? Det kan bli ett minne blott om en del i ett nytt lagförslag klubbas igenom i Europa-parlamentet. Här förklaras vad den omstridda artikel 13 innebär, som skapat stor upprördhet på nätet..

SVT - 9 timmar sedan

Sociala medieplattformer kan tvingas att filtrera bort videos och memes

Sajter som Youtube, Facebook, Twitter och Reddit kan komma att tvingas att filtrera bland allt material som strider mot upphovsrättslagen för att undvika böter – om ett EU-direktiv som nu behandlas blir verklighet. Det kan resultera i att bilder, videos och memes som delas i sociala medier raderas..

SVT - 14 timmar sedan

Semester inte bara härligt – så hanterar du semesterångesten

Semester. En tid för avslappning, spännande resor och grillkvällar med vännerna – eller? Tillhör du dem som snarare känner ångest och stress inför sommaren är du inte ensam.

SVT - 14 timmar sedan

Louise känner sig ensam på sommaren: ”Folk ska vara så jäkla lyckade på sommaren”

Sommaren är tid för sol, bad och grillkvällar med vännerna. Men inte för alla. För Louise Flinck, 45, är midsommarafton sommarens första stressmoment.

SVT - 16 timmar sedan

Antalet tvångsomhändertagna barn ökar: ”Vi vet inte varför”

De senaste åren har antalet barn som tvångsomhändertas ökat. Det visar siffror som Sveriges television har sammanställt. Men det finns lite kunskap om vilka de här barnen är och vad som ligger bakom omhändertagandet, och det trots att ett omhändertagande mot föräldrars vilja är en av de mest ingripande åtgärder som samhället kan göra..

SVT - 16 timmar sedan

Jönköping undersöker allt fler tvångsomhändertagna barn

Antalet barn som tvångsomhändertas enligt LVU, lagen om vård av unga, har ökat med 27 procent de senaste åren. Förra året handlade det om 4 675 barn. Och allt fler fall överklagas från förvaltningsrätt och vidare till kammarrätt och Högsta förvaltningsdomstol.

SVT - 19 timmar sedan

Beslut om rökning ute skjuts upp

EU-kommissionen kräver att beslutet om huruvida rökning ska förbjudas på uteserveringar, busshållplatser, perronger och lekplatser i Sverige ska skjutas upp, rapporterar Sveriges Radio Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.