Nyan > Svenskfinland

Sunday, 18 February, 21:19

Nyan - 16 okt 17 kl. 06:00

Sannfinländarna vill banta sjöfartsstödetSjöfartsstödet är under granskning. Sannfinländarna har tagit initiativ till en ny lag som halverar stödet till passagerarfartygen.
Hur viktiga är de olika företagsstöd som Finland betalar ut? Det är en fråga som en nytillsatt parlamentarisk riksdagsgrupp i Helsingfors just nu funderar på. Socialdemokraternas medlem i gruppen, riksdagsledamot Lauri Ihalainen (S), skickade i går ut ett pressmeddelande med en varning för att sjöfartsstödets existens ifrågasätts och för att Sannfinländarnas tagit initiativ till en ny lag som skulle halvera det stöd som betalas till passagerarfartygen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finland, Helsingfors, Lauri Ihalainen, Sannfinländarnas, Ihalainen, Estlandstrafik, Nya Åland, Törnroth, Nyan

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarnavill , banta, sjöfartsstödet
Nyan - 02 jun 15 kl. 21:05

Viktigt att inte kasta yxan i sjön

Axel Jonsson skriver i måndagens tidning en insändare om det politiska klimatet i Finland. Jag håller med honom om att det kommer att bli tuffa år. Det går inte heller att vifta bort Sannfinländarnas regeringsmedverkan och det faktum att de har ett ganska dåligt track-record i Ålandsfrågor.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Kostsam kollaps för IFK

FOTBOLL. Det tog FC Inter bara 25 minuter att avgöra söndagens gruppfinal i Finlands cup.
IFK Mariehamn hängde inledningsvis inte alls med och lyckades dessvärre inte repa sig innan det var för sent.

Nyan - 2 timmar sedan

Lantrådet i möte med regeringen

Då det för några veckor sedan blev klart att Europaparlamentet vill ge Finland ett fjortonde mandat om Storbritannien lämnar unionen anhöll lantrådet Katrin Sjögren (Lib) om ett möte med riksregeringen. Det mötet var i fredags. Sjögren laddade med tyngsta möjliga artilleri och redogjorde för ministerutskottet om bland anna ålänningarnas kamp för en plats både i ett historiskt perspektiv och i dagsläget, om tidigare stöd och ställningstaganden i frågan från riket och om det faktum att 50 procent av den åländska lagstiftningen baserar sig på EU:s lagstiftning.

Nyan - 3 timmar sedan

IFK kvar i kampen om kvalplats

ISHOCKEY. Inför helgen var målsättningen att vinna tre av de fyra matcher som var kvar. Förlusten kom direkt mot serieledarna, men IFK Mariehamn reste sig och slog Norrtälje vilket gör att laget har avgörandet om kvalplatsen till tvåan helt i egna händer.

Nyan - 3 timmar sedan

Torrkok utlöste automatlarm

Ett torrkok utlöste ett automatlarm i Briljanten i Mariehamn under söndagseftermiddagen. Enligt brandchef Lennart Johansson var det ingen fara för varken människor eller lösöre. Larmet kom vid 17.

Nyan - 6 timmar sedan

Holmström snabbast på 30 kilometer fristil

LÄNGDSKIDOR. Lennart Holmström har bärgat ytterligare en ÅM-titel, hans tredje för säsongen. Denna gång i fristil över 30 kilometer, då han vann lördagens lopp på 1.

Nyan - 7 timmar sedan

Klar förlust för JIK

VOLLEYBOLL. Trots en stark kämpainsats hemma i Vikingahallen förlorade Jomala IK:s herrar i raka set mot serieledarna i division 1 Norra, Säters IF VBK. Efter en jämn inledning av matchen kunde gästerna ta kommandot i mitten av första set efter att JIK:s anfallsspel blandat fina prestationer med lite enklare misstag.

Nyan - 10 timmar sedan

Åländsk regnbågslax säljer nya pizzor

Brändö lax och Pia Lindberg-Lumme spelar huvudrollen i Kotipizzas reklam för sin nya pizza med kallrökt lax. I reklamsnutten får tittaren bekanta sig med Lindberg-Lummes arbete vid fiskodlingen.
Lindberg-Lumme säger att kommentarerna på videosnutten har varit positiva.

Nyan - 13 timmar sedan

ÅHS toppar löneligan

Vid ÅHS får AT-läkare en månadslön på 3 736 euro. Det är högst bland alla de sjukhus där svenska, nyutexaminerade läkare kan göra sin allmäntjänstgöring (AT) som kompletterar grundutbildningen med praktiska erfarenheter som krävs för alla läkare, oavsett yrkesinriktning. Dagens Medicin publicerar löneligan där Mariehamn toppar med 36 500 kronor, följt av Lycksele 34 600 samt Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik 34 100.

Nyan - Igår: 14:42

Dagsböter för kokain-körning

En 23-årig man dömdes i går till 55 dagsböter, sammanlagt 330 euro, för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Han får även körförbud till den 28 februari 2019. Mannen hade i november i fjol kört bil i Hammarland med kokain och ett annat narkotiskt ämne i kroppen.

Nyan - Igår: 11:01

Musik och komedi i Katrina-satsning

Sångerskan Therese Karlsson och regissören Ida Kronholm sätter i höst tillsammans upp den musikaliska komedin ”Alla mina fiender”.
Kulturföreningen Katrina sätter upp en musikalisk komedi i höst. Föreställningen arbetas fram av sångerskan Therese Karlsson och Ida Kronholm som också är föreställningens regissör.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.