Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 11 December, 09:43

Nyan - 16 okt 17 kl. 06:00

Sannfinländarna vill banta sjöfartsstödetSjöfartsstödet är under granskning. Sannfinländarna har tagit initiativ till en ny lag som halverar stödet till passagerarfartygen.
Hur viktiga är de olika företagsstöd som Finland betalar ut? Det är en fråga som en nytillsatt parlamentarisk riksdagsgrupp i Helsingfors just nu funderar på. Socialdemokraternas medlem i gruppen, riksdagsledamot Lauri Ihalainen (S), skickade i går ut ett pressmeddelande med en varning för att sjöfartsstödets existens ifrågasätts och för att Sannfinländarnas tagit initiativ till en ny lag som skulle halvera det stöd som betalas till passagerarfartygen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finland, Helsingfors, Lauri Ihalainen, Sannfinländarnas, Ihalainen, Estlandstrafik, Nya Åland, Törnroth, Nyan

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarnavill , banta, sjöfartsstödet
Nyan - 02 jun 15 kl. 21:05

Viktigt att inte kasta yxan i sjön

Axel Jonsson skriver i måndagens tidning en insändare om det politiska klimatet i Finland. Jag håller med honom om att det kommer att bli tuffa år. Det går inte heller att vifta bort Sannfinländarnas regeringsmedverkan och det faktum att de har ett ganska dåligt track-record i Ålandsfrågor.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Man fälldes på nio punkter

Olovlig körning, straffbart bruk av narkotika, rattfylleri, tredska mot polis, fordonsskatteförseelse… document.domain = 'nyan.ax';.

Nyan - 1 timme sedan

Miljöprogram i stadsstyrelsen

Stadsstyrelsen ska på torsdag ta ställning till Mariehamns miljöprogram 2018–2030. Miljömålen ska enligt programmet bli en självklar del av beslutsfattandet i nämnder, styrelser och verksamheter i stadens regi. Enligt programmet ska staden 2030 ha minskat sina miljöutsläpp med 90 procent jämfört med nivån 2002.

Nyan - 2 timmar sedan

Tournament – nu för juniorer

INNEBANDY. Från och med 2019 kommer IF Fram, tillsammans med Ålands innebandyförbund (ÅIBF), att arrangera Tournament of Åland också för juniorer.
Turneringen avgörs två helger innan det är dags för seniorerna att göra upp.

Nyan - 3 timmar sedan

Nya bokningsregler rör inte högsäsong

Landskapsregeringen har gjort ändringar i biljettavgifter samt bokningsregler för skärgårdstrafiken. – Jag är glad att vi inte ändrade reglerna för högsäsongsongen, säger infrastrukturminister Mika Nordberg.
Enligt minister Nordberg har man haft möte med skärgårdsrepresentanter där man har haft en dialog om justeringarna.

Nyan - 14 timmar sedan

Julfilurer och trähjärtan för utsatta barn

Rädda Barnen på Åland har tagit fram ett julkort och en gåva till förmån för Barnfonden på Åland och arbetet i Jemen. Julkortet är ett gåvobevis som man får när man gör en inbetalning till Barnforden på Åland eller internationella Rädda Barnen med fokus på Jemen. Det pryds av Julfilurerna och är tecknat av Felicia Lindbäck.

Nyan - 15 timmar sedan

Motion om trafiken vid Ytternäsvägen

Infrastrukturnämnden ska behandla en motion om trafiken till och från Västra Ytternäsvägen från Segelmakargatan. I motionen lyfter Anders Holmberg upp att trafiken ökat kraftigt och att det behövs en lösning för att göra de två t-korsningarna till Ytternäsvägen tryggare. Holmberg poängterar att Ytternäs skola ligger intill området och att många barn därför rör sig där.

Nyan - 16 timmar sedan

Fortsatt sänkt hastighet i Näfsby

Landskapsregeringen har förlängt den temporära hastighetsbegränsningen på 70 kilometer i timmen på en del av Hammarlandsvägen till den 31 december 2019. Begränsningen gäller från korsningsområdet vid landsväg nr 40 Emkarbyvägen och norrut fram till avtaget till Skarpnåtövägen i Näfsby. (hh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 18 timmar sedan

Fullmäktige oenigt om Järsö-Nåtö-utlåtande

Lemlands fullmäktige godkände styrelsens förslag till utlåtande om Järsö-Nåtös framtida kommuntillhörighet, men moderaterna i fullmäktige reserverade sig mot beslutet. document.domain = 'nyan.

Nyan - 20 timmar sedan

Nämnd föreslås säga nej till bränslestöd

Infrastrukturnämnden ska på tisdag ta ställning till om kollektivtrafiken i staden ska övergå till att använda så kallad förnyelsebar diesel. Trafikutövaren Viking Line Buss skulle i så fall behöva ett extra anslag på 7 000 euro i året. Slutsumman skulle bli 10 000 euro då avtalet löper i den sista maj 2020.

Nyan - 22 timmar sedan

Åländsk fotograf fick stort stipendium

Den åländska fotografen Kenneth Bamberg har beviljats ett treårigt stipendium på document.domain = 'nyan.ax';.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.