Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 21 November, 07:27

Nyan - 16 okt 17 kl. 06:00

Sannfinländarna vill banta sjöfartsstödetSjöfartsstödet är under granskning. Sannfinländarna har tagit initiativ till en ny lag som halverar stödet till passagerarfartygen.
Hur viktiga är de olika företagsstöd som Finland betalar ut? Det är en fråga som en nytillsatt parlamentarisk riksdagsgrupp i Helsingfors just nu funderar på. Socialdemokraternas medlem i gruppen, riksdagsledamot Lauri Ihalainen (S), skickade i går ut ett pressmeddelande med en varning för att sjöfartsstödets existens ifrågasätts och för att Sannfinländarnas tagit initiativ till en ny lag som skulle halvera det stöd som betalas till passagerarfartygen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finland, Helsingfors, Lauri Ihalainen, Sannfinländarnas, Ihalainen, Estlandstrafik, Nya Åland, Törnroth, Nyan

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarnavill , banta, sjöfartsstödet
Nyan - 02 jun 15 kl. 21:05

Viktigt att inte kasta yxan i sjön

Axel Jonsson skriver i måndagens tidning en insändare om det politiska klimatet i Finland. Jag håller med honom om att det kommer att bli tuffa år. Det går inte heller att vifta bort Sannfinländarnas regeringsmedverkan och det faktum att de har ett ganska dåligt track-record i Ålandsfrågor.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Många visioner om mera motion

Kommuntävlingar, ”prova-på-dagar” och spontan fysisk aktivitet som ett element i samhällsplaneringen. Politikerna sprudlade av kreativitet då det idrottspolitiska programmet debatterades i lagtinget i går.
Åtskilliga tips, förslag och önskemål adresserades i går till de som efter nyår ska sitta i RIMH, det nya rådet för idrott, motion och hälsa, med uppgiften att förverkliga det nya idrottspolitiska programmet.

Nyan - 1 timme sedan

Lagkaptenen förlänger med ÅU

FOTBOLL. Åland United har förlängt avtalet med ytterligare en spelare.
Det handlar om lagkapten Pille Raadik.

Nyan - 12 timmar sedan

Bubblande trängsel på klädbytardag

Ett mer hållbart sätt att få en helt ny garderob. Det är tanken bakom Marthornas klädbytarkväll som arrangerades i helgen. – Det är en jätterolig grej, säger besökaren Patricia Söderdahl.

Nyan - 13 timmar sedan

Puumala vill ha åländska vykort

Ett dagis i Puumala i östra Finland samlar vykort från alla kommuner i landet i samband med att Finland fyller 100 år. Dagiset vill nu att åländska kommuner skickar. Enligt ett inlägg på sociala medier saknar dagiset vykort från Finström, Hammarland, Kumlinge, Kökar, Lumparland, Saltvik och Vårdö.

Nyan - 13 timmar sedan

Sellins framtid i IFK osäker

FOTBOLL. Yttermittfältaren Robbin Sellin kan lämna IFK Mariehamn i förtid. Det skriver svenska Fotbollstransfers.

Nyan - 13 timmar sedan

Staden tillsätter vårdnadsmedlare

Enligt lagen ska socialvårdsmyndigheten tillsätta medlare för situationer då beslut som gäller vårdnad ska verkställas. det meddelar tingsrätten i ett brev till Mariehamns stad. Socialförvaltningen har nu tagit fram ett förslag på fyra personer som socialnämnden ska ta ställning till.

Nyan - 15 timmar sedan

Godbyvägen avstängd

Godbyvägen mellan Jomala Kyrkoby och Dalkarby (Kantarellen) är avstängd på grund av trafikolycka. Räddningsenheter är på plats och jobbar, meddelar polisen och uppmanar:
”Vänligen använd alternativa vägar såsom Gamla Godbyvägen.” Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 16 timmar sedan

Sannfinländaren som heter Åland

– Då jag gjorde min militärtjänstgöring undrade kompisarna vad jag gjorde där. Det säger Jyrki som i efternamn heter Åland.
Då Sannfinländarnas lokalförening i Åbo valde ny styrelse i helgen dök ett namn upp som väckte Nya Ålands nyfikenhet: Jyrki Åland.

Nyan - 17 timmar sedan

Madeleine är Årets Martha

Madeleine Westling utsågs till Årets Martha under Ålands Marthadistrikts höstmöte. ”Genom sitt ärliga sätt sprider hon Marthas budskap” lyder motiveringen. Westling beskrivs, enligt motiveringen, som en förebild för Martorna och en aktiv medlem i Marthakretsen Stickan.

Nyan - 18 timmar sedan

Åländska i musikers upprop mot sexism

I fredags publicerades ett musikerupprop mot sexuella övergrepp och sexism inom den svenska musikbranschen. Bland de 1993 undertecknarna finns den åländska violinisten Zaida Ponthin.
I följderna av metoo-kampanjen publicerades i fredags ett upprop undertecknat av närmare 2 000 kvinnor i den svenska musikbranschen som vittnar om sexuella övergrepp, grov och uttalad sexism och en tystnadskultur som förhindrar konsekvenser för förövarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.