Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 19 June, 14:26

Liknande nyheter

Taggar: Skånetrafikens, chefvill , köra, buss, ändain i de , stora sjukhusen
Sydsvenskan - 14 okt 17 kl. 12:00

Skånetrafikens chef vill köra buss ända in i de stora sjukhusen

Linus Eriksson satsar på el och psykologi för att förmå fler att resa kollektivt..

Sydsvenskan - 15 jun 15 kl. 04:00

Buss- och tågtrafik kan inte bli perfekt

Vilma Bolding, ordförande Ung Vänster Skåne, tycker att Skånetrafikens sommarkort borde vara gratis som kompensation för ”alla de timmar vi tvingats vänta i kylan” (Åsikter 11/6). Jag förstår dig Vilma Bolding, försenade tåg är frustrerande och påverkar oss pendlare i allra högsta grad. Jag hade däremot önskat mig lite ärligare argumentation.

Kristianstadsbladet - 11 sep 12 kl. 10:00

Glimåkra vinnare på nya bussändringarna

Foto: Bosse Nilsson
En direktbuss till Osby välkomnas av många Glimåkrabor. ? Det hade varit kanon, säger Amy Jacobsen som pendlar dagligen.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 19:56

Skånetrafikens trafikinformation på ny kanal

Skåne Nu ska alla Skånetrafikens resenärer kunna ta del om senaste trafikinformationen på deras Dacebooksida.– Sociala medier är väldigt stort och det känns naturligt att få ut informationen i de kanalerna, säger Magnus Andersson, verksamhetsjour på Skånetrafiken.
Den 15 mars började man uppdatera med trafikinformation på Facebooksidan.

Kristianstadsbladet - 24 aug 13 kl. 09:30

Fortsatta protester mot bussändring

Knislingebon Marcus Svensson ger inte upp hoppet om buss 542. En namninsamling för att stoppa Skånetrafikens nya linjedragning pågår fortfarande.
I december ändras rutten för busslinje 542.

Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 09:30

Buss började brinna under färd

Skånetrafikens buss 558 började brinna på vägen mellan Bromölla och Kristianstad.
Det var omkring 07.15 som bussen började brinna.

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 08:00

Klagomål om buss går vidare

Nu ställs kollektivtrafiknämnden på svar om de indragna busslinjerna i Östanå.
Som Kristianstadsbladet tidigare skrivit vänder sig nu Östanå byalag och Werner Kuhleber till kollektivtrafiknämnden i Skåne med klagomål då Östanå står utan kollektivtrafik sedan i december. Tidigare har man lämnat ett medborgarförslag till kommunen.

YA - 13 maj 14 kl. 06:30

Blå buss till flygplatsen

Foto: Robert Jönson
Blue Alfa heter en ny blå linje som en gång i halvtimmen trafikerar Skurups tätort, Sturup och Lund. I går var det premiär för de blå bussarna. Siamak Notash Rad är chaufför och verkställande direktör vid åkeriföretaget AMB Transport.

Skånskan - 13 mar 17 kl. 13:44

Id-kontrollerna knäcker Skånetrafikens ekonomi

Skåne Pendlingen över Öresundsbron fortsätter att minska. Resandet har minskat med nästan en femtedel jämfört med tiden innan id-kontrollerna infördes i januari förra året. ERWP.

Skånskan - 01 okt 16 kl. 06:00

Rasar över indragen buss

SVALÖV Efter den 13 december går det inte längre att åka varken tåg eller buss mellan Svalöv och Kävlinge – åtminstone inte på den nuvarande rutten.Sträckan dras in lagom tills att Marieholmsbanan invigs och istället får resenärerna ta en rejäl omväg till Eslöv för att nå just Kävlinge.
Den busslinje som i dag finns mellan de båda orterna dras också in.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Coleman nobbar EM

Simstjärnan Michelle Coleman avstår EM i Glasgow i augusti, skriver SVT. – Jag har inte de förberedelserna i ryggen för att vara med och tävla om medaljerna. Jag har valt att inte ställa upp tyvärr, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kvinna påbackad av lastbil – avled

En kvinna i 80-årsåldern blev påbacka av lastbil vid ett vägarbete i Jönköping på tisdagsförmiddagen. Kvinnan fördes snabbt till sjukhus där hon opererades akut. Men hennes liv stod inte att rädda och hon avled senare under eftermiddagen.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vill riva villa vid stranden och bygga flerfamiljshus

En fastighetsägare vill riva sitt hus vid Pålsjöbadet och ersätta det med ett flerfamiljshus med lägenheter..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Mannen luktade illa – tvingas flytta

Varje gång den 60-årige mannen öppnar dörren till sin lägenhet sprider sig en odör i trappuppgången. Det hävdar grannarna hos en privat hyresvärd i södra Värmland som i flera år klagat över att mannen inte sköter sin personliga hygien och att de drabbas.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Samarbete om resurser ledde till miljöpris

I över 45 år har danska Kalundborg symbiosis samarbetat med andra företag för att återvinna resurser där ett företags avfall blivit ett annats tillgång. Därför är det just de som får ta emot årets pris i Win win Gothenburg sustainability award för hållb.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tiotusen kycklingar gasas efter olycka

Tiotusen kycklingar som fraktades i en lastbil med släp som välte i förmiddags ska avlivas genom gasning och sedan slängas, skriver P4 Sörmland. – Enligt praxis så är det bästa sättet för djuren att man låter dem vara kvar i bilen och låter dem somna in.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Red Bull byter Renault mot Honda

Formel 1-teamet Red Bull avslutar sitt samarbete med Renault. Från och med 2019 kommer stallet att tävla med motorer från Honda. Ett tolv år långt samarbete som har gett åtta VM-titlar avslutas.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Löfven: Svårt nå enighet på toppmötet

Löfven tog på tisdagen emot EU:s permanente ordförande Donald Tusk i Stockholm under ett lunchmöte. – Det blir mycket svårt att komma överens på toppmötet, säger statsminister Stefan Löfven om migrationsfrågan som skulle avgöras på EU:s toppmöte i Bryss.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Skolinspektionen stänger gymnasieskola

Skolinspektionen stänger den fristående gymnasieskolan Thorén Innovation School Stockholm på grund av allvarliga brister. Beslutet att dra tillbaka skolans godkännande påverkar 283 elever. Skälet till att Skolinspektionen stänger skolan är att brister s.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dödssiffran stiger efter japanskt skalv

Fem personer miste livet i jordbävningen som drabbade Osakaregionen i Japan under måndagen. Under måndagen var dödssiffran tre personer men den har stigit sedan en man i 60-årsåldern och en kvinna i 80-årsåldern hittats döda i sina hem. De hade klämts u.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.