Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 22 October, 12:18

Cornucopia - 12 okt 17 kl. 20:49

BREAKING: Skånetrafikens tur att angripas - sajten nereEfter att Trafikverket och Västtrafik utsatts för IT-angrepp under torsdagen, är det nu Skånetrafikens tur. Webplatsen är nu nere.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Breaking, Trafikverket, Västtrafik, IT, Skånetrafikens, Transportstyrelsen, Göteborgs, Swedavia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BREAKING, Skånetrafikens, turatt , angripas, sajten, nere
BT - 18 jan 15 kl. 04:57

Explosioner i spåren av legalisering

Brandmän, poliser och jurister i Colorado i USA brottas med en oväntat följd av beslutet att legalisera marijuana: explosioner. Under förra året inträffade 32 explosionsolyckor i delstaten, orsakade av amatörkemister som i stil med tv-serien "Breaking Bad" omvandlat kök eller källare till droglaboratorier, skriver The New York Times. - De har alltid en annan historia: "Inget hände", eller "Jag lagade mat när det plötsligt exploderade", säger Chuck Mathis, brandman i staden Grand Junction.

BT - 18 jan 15 kl. 15:15

Explosioner efter gräs-legalisering

Brandmän, poliser och jurister i Colorado i USA brottas med en oväntad följd av beslutet att legalisera marijuana: explosioner. Under fjolåret inträffade 32 explosionsolyckor i delstaten.Detonationerna sker hos amatörkemister som, i stil med tv-serien "Breaking Bad", omvandlat kök eller källare till droglaboratorier, skriver The New York Times.

Uppsalanyheter.se - 03 jul 16 kl. 09:05

Recension: Bowiehyllning på Parksnäckan.

ThrowMeSomeBowie tog med oss på en muskalisk resa genom David Bowies karriär, det var en innerlig hyllning som skedde på Parksnäckan under lördagskvällen. ThrowMeSomeBowie tog med oss på en muskalisk resa genom David Bowies karriär, det var en innerlig hyllning som skedde på Parksnäckan under lördagskvällen.   Det var en innerlig och genuin kärlek till Bowies musik som värmde en lycklig publik denna regniga kväll.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 02:25

Leksaksjätte drar in knarkmakardocka


Den amerikanska tv-serien Breaking Bad - om en cancersjuk kemilärare som börjar framställa metamfetamin - har blivit så populär att leksaksjätten Toys R Us började sälja plastfigurer av karaktärerna i serien.Men tilltaget gillades inte av alla. En mamma i Florida startade för en vecka sedan en namninsamling, med krav på att dockorna skulle dras tillbaka.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Partytricket gick fel – tvingades ha cykellås runt halsen i 15 timmar

August Coster, 19, från Strömstad var ute och festade på måndagen vilket ledde till att han vaknade med ett cykellås runt halsen dagen därpå.– Det var en fyllegrej som hände efter krogen. Det kom några tjejer på cykel som vi skulle efterfesta med och då fick jag den briljanta idéen att låsa fast det, säger Coster till Nyheter24.

YLE - 15 aug 16 kl. 16:19

Potkonen har säkrat OS-medalj åt Finland!

Inte ett OS utan blåvita medaljer. Boxaren Mira Potkonen har säkrat Finlands första medalj i OS i Rio de Janeiro. Mira Potkonen är Finlands första medaljör i OS i Rio de Janeiro.

Posh24 - 04 okt 11 kl. 13:04

Robert Pattinson till Sverige! Vi längtar sjuk mycket!

Inför premiären av Eclipse grät vi floder över att det var Taylor Lautner och Kristen Stewart som var stjärnorna som kom till Sverige och gästade Hovet (vi är såå "Team Edward!). Iår är det "team Jacobs" tur att gråta!

Posh24 - 04 okt 11 kl. 13:04

Robert Pattinson till Sverige! Vi längtar så sjukt mycket!

Inför premiären av Eclipse grät vi floder över att det var Taylor Lautner och Kristen Stewart som var stjärnorna som kom till Sverige och gästade Hovet (vi är såå "Team Edward!). Iår är det "team Jacobs" tur att gråta!

BT - 16 nov 11 kl. 09:11

Bella Swan har vuxit upp

BT:s recensent Vedrana Sivac vill inte avfärda Twilightserien som bara något tramsigt för unga flickor. Har man missat Twilight-hysterin vid det här laget har man förmodligen bott under en sten de senaste fyra åren. Stephenie Meyers berättelse om tonårstjejen Bella Swan och hennes vampyrkärlek Edward Cullen har blivit en av de mest inkomstbringande filmserierna på senare tid.

BT - 16 nov 11 kl. 09:19

Ångestfylld fullbordan i nya Twilight

Har man missat Twilight-hysterin vid det här laget har man förmodligen bott under en sten de senaste fyra åren. Stephenie Meyers berättelse om tonårstjejen Bella Swan och hennes vampyrkärlek Edward Cullen har blivit en av de mest inkomstbringande filmserierna på senare tid. Här, i den näst sista delen av filmserien har Bella lagt fjantigheterna bakom sig.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Mäklarna: Går det inte upp så går det ner eller så står priserna stilla

Dagens Industri har frågat Fastighetsbyrån och mäklarbyrån Erik Olsson om läget på marknaden och svaren kan summeras med att om det inte går upp så går det ner eller så står priserna stilla. Och att det är positivt med fallande bostadspriser för den som vill ha en större bostad. Oavsett hur det går är det alltså positivt.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Sociala straff har alltid funnits

Nu när mediaeliten och journalisteliten hängs ut som rövhattar och sexualbrottslingar i sociala medier, ropar helt plötsligt media (åtminstone Aftonbladet) på att endast rättsväsendet kan fälla och straffa människor och att media inte ska göra det. Men så är inte fallet och har aldrig varit fallet i ett civiliserat samhälle. Det har alltid existerat och existerar än idag sociala straff där man om man uppför sig som en rövhatt blir behandlad som en rövhatt.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Nu betalar Kreml för reklam på bloggen

En hel del av er har anmärkt via e-post och andra kanaler att någon av Kremls nyttiga volontärer eller avlönade inflytelseagenter börjat göra reklam på bloggen mot det svenska övningsfältet i Norrland. Det är inte så mycket jag kan göra något åt, då all reklam hanteras av tredje part och detta handlats in genom att bjuda över annan reklam i ett auktionsförfarande. Försök att ignorera, och klicka absolut inte på reklamen - det kommer bara kosta mer pengar för annonsören.

Cornucopia - Igår: 22:09

Påminnelse: Författarföreläsning i Ale / Nödinge lördag 11:00

I morgon lördag (eller idag om du läser detta på lördag morgon) klockan 11:00 håller jag en författarföreläsning i Ale kommun, i Biblioteket på Ale Kulturrum på Vitklövergatan 1 i Nödinge. Vi ses där.Från torsdagens föreläsning i Kungsbacka.

Cornucopia - Igår: 17:26

Fredagsmys: Full fart hos Tesla

Dags för lite fredagsmys. Roade mig idag med att titta förbi Tesla Motors showroom i allra centralaste Göteborg, precis vid korsningen Södra och Östra Hamngatan vid Brunnsparken. Teslas säljare hade mycket att trots det udda tiden en fredagsförmiddag - så mycket att det var kö till säljarna.

Cornucopia - Igår: 15:18

Damberg: "Man ska kunna lita på Posten"

PostNord får ett statligt ägarstillskott på 2.2 miljarder kronor. 1.

Cornucopia - I förrgår: 09:57

Bergvärme kommersiellt alternativ till fjärrvärmemonopolen

Bergvärme är inte bara ett alternativ för uppvärmning av villor, utan större bergvärmeanläggningar konkurrerar numera med de lokala fjärrvärmemonopolen.
Hamnade en kväll under Almedalsveckan bredvid en person som drev ett större bergvärmebolag. 
Det visade sig att allt fler kommersiella fastighetsägare (kontor, industrier, affärslokaler, hyreshus) tröttnar på de lokala (oftast kommunala) fjärrvärmemonopolens prissättning och att kommersiell storskalig bergvärme är ett konkurrenskraftigt alternativ.

Cornucopia - I förrgår: 13:14

Nordea: 10% av stockholmarna har inte råd bo kvar vid räntehöjning

Nordeas sk boendebarometer visar på att allt fler tror på fallande bostadspriser. Man anger också att 15% av svenskarna inte har råd med sitt boende om räntan höjs till 5%. För Stockholm är den siffran 10%.

Cornucopia - 19 okt 17 kl. 11:04

Påminnelse: Föreläsning i Kungsbacka 18:00 ikväll

En kort påminnelse. Ikväll klockan 18:00 - 19:00 föreläser jag på Biblioteket Fyren i Kungsbacka. Vi ses där!

Cornucopia - 19 okt 17 kl. 09:20

Molnen drar ihop sig över Stockholms bostadsmarknad

I måndags drabbades Stockholmare av mörkerpanik när solljuset inte visade upp sig på grund av ett väderfenomen. Men det är inte bara mörka åskmoln som tornar upp sig över Stockholm. Det riktiga mörkret kommer när det drar ihop sig på bostadsmarknaden, vilket allt fler rapporter och indikatorer talar för.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.