DI > Ekonomi

Sunday, 22 October, 14:01

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, backadeefter , beskedfrån , USA:s, energidepartement
DI - 14 apr 16 kl. 21:36

Råvaror: Oljan backade på torsdagen

Efter några starka dagar för oljan backade priset tillbaka i torsdagshandeln, som överlag präglades av sjunkande råvarupriser..

DI - 04 mar 14 kl. 21:32

Råvaror: Oljan backade

Guldpriset sjönk i tisdagens handel då minskande oro kring Ukrainakrisen ökat riskaptiten för andra investeringar såsom aktier och basmetaller. Även oljan tappade efter lugnande uttalanden från Rysslands president Vladimir Putin..

DI - 15 mar 16 kl. 08:44

Råvaror: Oljan backade för andra dagen i rad

Brentoljan backade för andra dagen i rad efter signaler från Ryssland om att Iran inte kommer att förena sig med världens större oljeproducenter i en frysning av produktionen för att hantera det globala överutbudet av olja..

DI - 05 aug 13 kl. 20:28

Råvaror: Oljan steg efter USA-statistik

Rörelserna på råvarumarknaden var överlag måttliga på måndagen. Oljan letade sig högre på eftermiddagen efter starkt amerikanskt ISM-index för tjänstesektorn, men uttalanden från Libyen som indikerade att produktionen snart kommer öka höll samtidigt priserna nere..

DI - 04 maj 16 kl. 22:13

Oljan tyngde ner USA-börser

Säljarna hade övertaget på de amerikanska börserna, som stängde onsdagshandeln i rött. Oro för den ekonomiska tillväxten, svaghet på de stora Europabörserna samt att oljan gick från plus till minus vägde på marknaden..

DI - 26 feb 16 kl. 07:12

Räntor och valutor: Oljan drog upp USA-börserna

USA-räntorna var stabila på torsdagskvällen efter vår stängning och har rört sig svagt uppåt i fredagens asiatiska handel. Uppgifter om att det ska bli ännu ett oljemöte i juli fick oljepriset att vända från minus till plus i den sena USA-handeln och detta drog även med sig USA-börserna uppåt..

DI - 04 maj 15 kl. 07:51

Antalet riggar backade i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk i veckan. Totalt minskade antalet riggar i USA med 27 stycken till 905..

Affärsvärlden - 07 apr 17 kl. 08:22

Asienbörserna backade efter USA:s Syrienattack

USA-terminerna och Asienbörserna tappade på beskedet om att USA har avfyrat kryssningsrobotar..

DI - 31 dec 15 kl. 09:32

Första oljan lämnar USA på 40 år

I dagarna börjar en ny era för världens oljeindustri. USA kommer att inleda export av olja efter att världens största ekonomi lagt ett 40-årigt exportförbud i malpåse..

Affärsvärlden - 29 jun 16 kl. 07:47

Råoljan minskade i USA

USA:s lager av råolja minskade med 3,9 miljoner fat under förra veckan, jämfört med veckan innan, enligt lagerstatistik från branschorganisationen API, American Petroleum Institute..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Sista affären på Hongkongs börsgolv

I Stockholm försvann det för nästan 30 år sedan. New York framhärdar med sitt börsgolv. Men i Hongkong hängs snart den röda västen upp för sista gången..

DI - 45 minuter sedan

Seger för Shinzo Abe i japanskt rysarval

Japanerna gick och röstade under mörka moln. Men tyfonen Lan kunde inte blåsa bort premiärminister Shinzo Abes seger. Siffrorna står dock och väger om den styrande koalitionen tappar eller vinner mandat..

DI - 15 minuter sedan

Veckans aktie: Billig tillväxt i stukat Elanders

Gamla klassiska tryckerikoncernen Elanders har på några få år blivit ett logistikbolag. Kursfallet efter vinstvarningen nyligen har gjort aktien tillräckligt billig för att vara riktigt intressant även om risken är tämligen hög..

DI - 45 minuter sedan

Shinzo Abe går mot seger i japanskt rysarval

Shinzo Abes styrande koalition går mot en stor seger i valet, visar vallokalsundersökningar sedan vallokalerna stängt. Det rapporterar nyhetsbyråer från Tokyo. Enligt tv-bolaget TBS väntas Abe-sidan få 311 av de 465 mandaten..

DI - 1 timme sedan

Entreprenören: ”Jag hade kontoret i handväskan”

Varför en fembarnsmamma var den bästa rekryteringen och hur man undviker att bränna ut sig. Det pratar entreprenören Renée Voltaire, som driver matföretag i eget namn, om i lördagens avsnitt av podden Förnuft & Känsla..

DI - 2 timmar sedan

Storbolagen viker sig för hotet – snabbar på med betalningarna

Efter långa förhandlingar har tretton av Sveriges största bolag gått med på att frivilligt förkorta sina betaltider till underleverantörer, kan Di berätta. Näringsminister Mikael Damberg drar därmed tillbaka sitt tidigare hot om en tvingande lagstiftning..

DI - 3 timmar sedan

Trump betalar för granskade medarbetare i rysshärvan

USA:s president Donald Trump planerar att lägga minst 430.000 dollar, runt 3,5 miljoner kronor, ur egen ficka för att hjälpa till med medarbetares juridiska kostnader i samband med utredningarna om ryskt inflytande i presidentvalet 2016. Uppgifterna kommer från en högt uppsatt medarbetare vid Vita huset..

DI - 3 timmar sedan

Mobiljättarnas nya kamp: Vill ta över din plånbok

Börjar plånboken med alla plastkort kännas otymplig? Världens två största mobiltillverkare vill inget hellre än att du stoppar allt i någon av deras senaste telefoner och den svenska handeln välkomnar införandet av ny teknik..

DI - 3 timmar sedan

Centerns attack: Regeringens handlingsförlamning slår mot bolagen

Regeringens handlingsförlamning hotar att utlösa en flykt av kompetenta styrelseledamöter från många bolag i landet, varnar ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling. Därför kräver centerpartiet att regeringen snabbt måste ändra lagen som stoppar styrelseledamöter att få ut arvodet från egna bolag..

DI - 4 timmar sedan

Italienska regioner röstar om ökat självstyre

Medan katalanska självständighetssträvanden skakar Spanien röstar i dag invånarna i de norditalienska regionerna Lombardiet och Veneto om utökat självstyre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.