DI > Ekonomi

Saturday, 22 September, 15:41

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, backadeefter , beskedfrån , USA:s, energidepartement
DI - 14 apr 16 kl. 21:36

Råvaror: Oljan backade på torsdagen

Efter några starka dagar för oljan backade priset tillbaka i torsdagshandeln, som överlag präglades av sjunkande råvarupriser..

DI - 05 feb 18 kl. 22:38

Oljan backade – guldet steg

Måndagens börsfrossa i Europa och USA satte spår även i råvarupriserna. Vid 22-tiden svensk tid hade Brentoljan tappat 1,6 procent och handlades till 67 dollar per fat. Samtidigt var WTI-oljan ned 2,2 procent till 64,01 dollar/fat..

DI - 04 mar 14 kl. 21:32

Råvaror: Oljan backade

Guldpriset sjönk i tisdagens handel då minskande oro kring Ukrainakrisen ökat riskaptiten för andra investeringar såsom aktier och basmetaller. Även oljan tappade efter lugnande uttalanden från Rysslands president Vladimir Putin..

DI - 05 sep 18 kl. 08:15

Råvaror: Oljan backade

Oljepriset föll under onsdagen och därmed hävdes den uppgång som sågs under tisdagen på grund av oro för stora orkaner. WTI-oljan föll under 70 dollar per fat och Brent handlades strax undre 78 dollar per fat. .

DI - 15 mar 16 kl. 08:44

Råvaror: Oljan backade för andra dagen i rad

Brentoljan backade för andra dagen i rad efter signaler från Ryssland om att Iran inte kommer att förena sig med världens större oljeproducenter i en frysning av produktionen för att hantera det globala överutbudet av olja..

DI - 05 aug 13 kl. 20:28

Råvaror: Oljan steg efter USA-statistik

Rörelserna på råvarumarknaden var överlag måttliga på måndagen. Oljan letade sig högre på eftermiddagen efter starkt amerikanskt ISM-index för tjänstesektorn, men uttalanden från Libyen som indikerade att produktionen snart kommer öka höll samtidigt priserna nere..

DI - 04 maj 16 kl. 22:13

Oljan tyngde ner USA-börser

Säljarna hade övertaget på de amerikanska börserna, som stängde onsdagshandeln i rött. Oro för den ekonomiska tillväxten, svaghet på de stora Europabörserna samt att oljan gick från plus till minus vägde på marknaden..

DI - 26 feb 16 kl. 07:12

Räntor och valutor: Oljan drog upp USA-börserna

USA-räntorna var stabila på torsdagskvällen efter vår stängning och har rört sig svagt uppåt i fredagens asiatiska handel. Uppgifter om att det ska bli ännu ett oljemöte i juli fick oljepriset att vända från minus till plus i den sena USA-handeln och detta drog även med sig USA-börserna uppåt..

DI - 04 maj 15 kl. 07:51

Antalet riggar backade i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk i veckan. Totalt minskade antalet riggar i USA med 27 stycken till 905..

DI - 31 dec 15 kl. 09:32

Första oljan lämnar USA på 40 år

I dagarna börjar en ny era för världens oljeindustri. USA kommer att inleda export av olja efter att världens största ekonomi lagt ett 40-årigt exportförbud i malpåse..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Dramatik väntas när gigantauktion avgör striden mellan mediejättarna

På lördagskvällen väntas en högdramatisk final när striden mellan tre av världens mäktigaste mediekoncerner ska avgöras genom en auktion i megaformat. Kampen gäller vem som ska få ta över europeiska mediebolaget Sky och slutpriset spås landa på över 300 miljarder kronor. .

DI - 45 minuter sedan

Dagar efter förra höjningen – ny smäll väntar elnätskunderna

Miljontals elnätskunder hotas åter av prishöjningar. Denna gång är det statliga Svenska Kraftnät som kraftigt höjer sina avgifter. Och landets elnätsbolag har grönt ljus att föra höjningarna vidare till sina kunder.

DI - 45 minuter sedan

Norwegian letar ersättare för vd:n

Flygbolaget Norwegians styrelse har nu påbörjat att leta efter en efterträdare till den 72-åriga vd:n Björn Kjos. Det rapporterar Nettavisen. .

DI - 1 timme sedan

MP och Alliansen samtalar i Stockholms län

Miljöpartiet tackar ja till att inleda samtal med Alliansen för att skapa en majoritet i Stockholms läns landsting och utesluta Sverigedemokraterna, rapporterar Svenska Dagbladet..

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Talmansrösterna är en signal från SD till M

Att SD röstar på Alliansens talmanskandidat ska ses som en signal till Moderaterna och inte Alliansen i stort, säger statsvetaren Li Bennich-Björkman. ”Jag är inte ett dugg förvånad.”.

DI - 2 timmar sedan

Så håvar du in vinvinsten: "Svenskar har gjort förmögenheter"

Intresset för vinauktioner ökar i Sverige. Samlare såväl som vinstsugna svenskar söker lyckan i andrahandsförsäljning av exklusiva viner, världen över..

DI - 2 timmar sedan

Systembolaget lockar danska finsmakare

Du kanske hört om svenskar som vallfärdar utomlands för att köpa alkohol? När det gäller viner i något högre prisklass går trenden åt motsatt håll. .

DI - 2 timmar sedan

AAK in och Billerudkorsnäs ut ur europeiskt storbolagsindex

Fettbolaget AAK kommer från och med måndag att vara inkluderat i det europeiska storbolagsindexet Stoxx Europe 600. Det framgår av ett pressmeddelande från indexjätten. .

DI - 3 timmar sedan

Saudiarabien: Lågt utbud riskerar pressa upp oljepriser

Saudiarabien oroas för att ett lågt utbud kan pressa upp oljepriser. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. .

DI - 3 timmar sedan

Pandora åker ur nordiskt storbolagsindex

Indexbjässen Stoxx flyttar om i sitt nordiska storbolagsindex Stoxx Nordic 30 index. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.