DI > Ekonomi

Saturday, 23 June, 15:54

DI - 12 okt 17 kl. 20:50

Oljan backade efter besked från USA:s energidepartementDen amerikanska WTI-oljan noterades 1,4 procent lägre till 50:60 dollar per fat i torsdagshandeln. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, WTI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, backadeefter , beskedfrån , USA:s, energidepartement
DI - 14 apr 16 kl. 21:36

Råvaror: Oljan backade på torsdagen

Efter några starka dagar för oljan backade priset tillbaka i torsdagshandeln, som överlag präglades av sjunkande råvarupriser..

DI - 05 feb 18 kl. 22:38

Oljan backade – guldet steg

Måndagens börsfrossa i Europa och USA satte spår även i råvarupriserna. Vid 22-tiden svensk tid hade Brentoljan tappat 1,6 procent och handlades till 67 dollar per fat. Samtidigt var WTI-oljan ned 2,2 procent till 64,01 dollar/fat..

DI - 04 mar 14 kl. 21:32

Råvaror: Oljan backade

Guldpriset sjönk i tisdagens handel då minskande oro kring Ukrainakrisen ökat riskaptiten för andra investeringar såsom aktier och basmetaller. Även oljan tappade efter lugnande uttalanden från Rysslands president Vladimir Putin..

DI - 15 mar 16 kl. 08:44

Råvaror: Oljan backade för andra dagen i rad

Brentoljan backade för andra dagen i rad efter signaler från Ryssland om att Iran inte kommer att förena sig med världens större oljeproducenter i en frysning av produktionen för att hantera det globala överutbudet av olja..

DI - 05 aug 13 kl. 20:28

Råvaror: Oljan steg efter USA-statistik

Rörelserna på råvarumarknaden var överlag måttliga på måndagen. Oljan letade sig högre på eftermiddagen efter starkt amerikanskt ISM-index för tjänstesektorn, men uttalanden från Libyen som indikerade att produktionen snart kommer öka höll samtidigt priserna nere..

DI - 04 maj 16 kl. 22:13

Oljan tyngde ner USA-börser

Säljarna hade övertaget på de amerikanska börserna, som stängde onsdagshandeln i rött. Oro för den ekonomiska tillväxten, svaghet på de stora Europabörserna samt att oljan gick från plus till minus vägde på marknaden..

DI - 26 feb 16 kl. 07:12

Räntor och valutor: Oljan drog upp USA-börserna

USA-räntorna var stabila på torsdagskvällen efter vår stängning och har rört sig svagt uppåt i fredagens asiatiska handel. Uppgifter om att det ska bli ännu ett oljemöte i juli fick oljepriset att vända från minus till plus i den sena USA-handeln och detta drog även med sig USA-börserna uppåt..

DI - 04 maj 15 kl. 07:51

Antalet riggar backade i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk i veckan. Totalt minskade antalet riggar i USA med 27 stycken till 905..

DI - 31 dec 15 kl. 09:32

Första oljan lämnar USA på 40 år

I dagarna börjar en ny era för världens oljeindustri. USA kommer att inleda export av olja efter att världens största ekonomi lagt ett 40-årigt exportförbud i malpåse..

Affärsvärlden - 29 jun 16 kl. 07:47

Råoljan minskade i USA

USA:s lager av råolja minskade med 3,9 miljoner fat under förra veckan, jämfört med veckan innan, enligt lagerstatistik från branschorganisationen API, American Petroleum Institute..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Tiotusentals demonstrerar på brexits årsdag

Runt 50.000 personer deltar i dag i en anti-brexitmarsch i London, på dagen två år sedan omröstningen, skriver The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Skydda dig mot börsras – bygg en kackerlacksportfölj

Är du en riskavert investerare med fokus på värdebevarande? Då kan den så kallade kackerlacksportföljen vara något för dig. Så här bygger du ihop portföljen som ska överleva nästan allt.

DI - 2 timmar sedan

Kina exporterar alltmer bensin

Kina ökade sin export av bensin med 134 procent under maj månad – till 1,47 miljoner ton – jämfört med samma period i fjol, enligt uppgifter från landets tullmyndighet. Även dieselexporten ökade med drygt 62,6 procent till 2 miljoner ton jämfört med maj månad föregående år..

DI - 3 timmar sedan

JAB reser 5 miljarder euro i ny fond

Konglomeratet JAB, är nära att resa 5 miljarder euro, motsvarande drygt 50 miljarder kronor, i en ny fond. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. .

DI - 3 timmar sedan

Tsipras uppfyllde slipslöfte

Under ett framträdande inför politiska allierade i Aten på fredagen framträdde Greklands premiärminister Alexis Tsipras i en vinröd slips, och uppfyllde därmed löftet om att inte bära plagget förrän Greklands skuldproblem blivit lösta..

DI - 3 timmar sedan

Rea på köpcentrum – men ingen vill köpa

E-handels framfart sätter sina spår även på fastighetsmarknaden. Medan logistikfastigheter är glödhett fortsätter köpcentrumfastigheter att tappa. .

DI - 4 timmar sedan

Bostadsutvecklaren Axxonen går i konkurs

Nedgången har för de svenska bostadspriserna har nu skördat ett första offer i form av bostadsutvecklaren Axxonen. Bolaget har nu gått i konkurs, rapporterar E55..

DI - 4 timmar sedan

Loppisfynden att jaga i sommar – och som du kan sälja dyrt

Glas, prydnadsfigurer och vaser från 1970-talet. Det är prylar du ska lägga vantarna på när loppisarna nu avlöser varandra i Sommarsverige. I alla fall om du vill sälja de vidare på Tradera.

DI - 5 timmar sedan

Space X plockar prestigeorder

Det amerikanska försvarsdepartementet har tilldelat Elon Musks Space X ett tyngre kontrakt. .

DI - 6 timmar sedan

Tyska telejättens it-bolag sparkar tusentals

Tyska teleoperatörsjätten Deutsche Telekom egna IT-bolag T-Systems genomför ett större besparingsprogram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.