DI > Ekonomi

Thursday, 22 February, 00:01

DI - 12 okt 17 kl. 20:50

Oljan backade efter besked från USA:s energidepartementDen amerikanska WTI-oljan noterades 1,4 procent lägre till 50:60 dollar per fat i torsdagshandeln. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, WTI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, backadeefter , beskedfrån , USA:s, energidepartement
DI - 14 apr 16 kl. 21:36

Råvaror: Oljan backade på torsdagen

Efter några starka dagar för oljan backade priset tillbaka i torsdagshandeln, som överlag präglades av sjunkande råvarupriser..

DI - 05 feb 18 kl. 22:38

Oljan backade – guldet steg

Måndagens börsfrossa i Europa och USA satte spår även i råvarupriserna. Vid 22-tiden svensk tid hade Brentoljan tappat 1,6 procent och handlades till 67 dollar per fat. Samtidigt var WTI-oljan ned 2,2 procent till 64,01 dollar/fat..

DI - 04 mar 14 kl. 21:32

Råvaror: Oljan backade

Guldpriset sjönk i tisdagens handel då minskande oro kring Ukrainakrisen ökat riskaptiten för andra investeringar såsom aktier och basmetaller. Även oljan tappade efter lugnande uttalanden från Rysslands president Vladimir Putin..

DI - 15 mar 16 kl. 08:44

Råvaror: Oljan backade för andra dagen i rad

Brentoljan backade för andra dagen i rad efter signaler från Ryssland om att Iran inte kommer att förena sig med världens större oljeproducenter i en frysning av produktionen för att hantera det globala överutbudet av olja..

DI - 05 aug 13 kl. 20:28

Råvaror: Oljan steg efter USA-statistik

Rörelserna på råvarumarknaden var överlag måttliga på måndagen. Oljan letade sig högre på eftermiddagen efter starkt amerikanskt ISM-index för tjänstesektorn, men uttalanden från Libyen som indikerade att produktionen snart kommer öka höll samtidigt priserna nere..

DI - 04 maj 16 kl. 22:13

Oljan tyngde ner USA-börser

Säljarna hade övertaget på de amerikanska börserna, som stängde onsdagshandeln i rött. Oro för den ekonomiska tillväxten, svaghet på de stora Europabörserna samt att oljan gick från plus till minus vägde på marknaden..

DI - 26 feb 16 kl. 07:12

Räntor och valutor: Oljan drog upp USA-börserna

USA-räntorna var stabila på torsdagskvällen efter vår stängning och har rört sig svagt uppåt i fredagens asiatiska handel. Uppgifter om att det ska bli ännu ett oljemöte i juli fick oljepriset att vända från minus till plus i den sena USA-handeln och detta drog även med sig USA-börserna uppåt..

DI - 04 maj 15 kl. 07:51

Antalet riggar backade i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk i veckan. Totalt minskade antalet riggar i USA med 27 stycken till 905..

DI - 31 dec 15 kl. 09:32

Första oljan lämnar USA på 40 år

I dagarna börjar en ny era för världens oljeindustri. USA kommer att inleda export av olja efter att världens största ekonomi lagt ett 40-årigt exportförbud i malpåse..

Affärsvärlden - 29 jun 16 kl. 07:47

Råoljan minskade i USA

USA:s lager av råolja minskade med 3,9 miljoner fat under förra veckan, jämfört med veckan innan, enligt lagerstatistik från branschorganisationen API, American Petroleum Institute..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

USA:s råoljelager minskade

De amerikanska lagren av råolja minskade med 0,9 miljoner fat under föregående vecka..

DI - 1 timme sedan

Lyxdesign spelar sig in i vardagen

Pata negra, lyxmöbler och försoningssex på Östermalm. Det rör sig om ett vågat försök till performancekonst för att presentera det exklusiva designföretaget De La Espadas nya möbelkollektion..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Fortsatt fall för Wallmart

New York-börserna steg inledningsvis och förstärktes efter Fed-protokollet. I sen handel vände börserna till minus och stängde svagt efter spekulation om att Federal Reserve framöver kommer att strama åt hårdare. .

DI - 1 timme sedan

Notan för nätbrotten: 4.870 miljarder

Kostnaden för nätbrott globalt uppskattas till 600 miljarder dollar, motsvarande 4.870 miljarder kronor, enligt en ny studie från it-säkerhetsfirman McAfee och den ansedda tankesmedjan Center for Strategic and International Studies..

DI - 1 timme sedan

Smarta glasögon smörjer jättegruvan

GÄLLIVARE. När underhållsarbetarna i Bolidens koppargruva Aitik får det hett om öronen kan de få hjälp från experter flera 100 mil bort. Tillsammans med ABB testar man just nu moderna VR-glasögon som ska förhindra långa produktionsstopp..

DI - 2 timmar sedan

Astra Zenecas influensavaccin får rekommendation i USA

Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har röstat för förnyad rekommendation av Astra Zenecas influensavaccin Flumist Quadrivalent i USA för säsongen 2018-2019.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 2 timmar sedan

Danska multimiljardärens lågpriskedja intar Stockholm

Den danska multimiljardären Anders Holch Povlsens lågpriskedja Normal erövrar den svenska marknaden i snabb takt. Stockholm står näst på tur..

DI - 2 timmar sedan

Ny lag ska stoppa ensamma terrorister

Ensamvargar som vill utföra terrordåd – svåra att stoppa och överhuvudtaget upptäcka. Men med hjälp av ny lagstiftning vill regeringen göra det straffbart att i terrorsyfte skaffa sig kunskaper om vapen och sprängämnen på nätet skriver Dagens Nyheter..

DI - 2 timmar sedan

D Carnegies tillförordnade vd får posten permanent

Styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Svein Erik Lilleland utses till permanent vd i D Carnegie..

DI - 2 timmar sedan

Fed-ledamöter mer positiva till ekonomin

Fed-ledamöterna var mer positiva till de ekonomiska utsikterna och ökat optimistiska kring att nå centralbankens tvåprocentsmål. Fortsatta räntehöjningar ansågs som lämpliga.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.