DI > Ekonomi

Tuesday, 12 December, 01:34

DI - 12 okt 17 kl. 20:50

Oljan backade efter besked från USA:s energidepartementDen amerikanska WTI-oljan noterades 1,4 procent lägre till 50:60 dollar per fat i torsdagshandeln. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, WTI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, backadeefter , beskedfrån , USA:s, energidepartement
DI - 14 apr 16 kl. 21:36

Råvaror: Oljan backade på torsdagen

Efter några starka dagar för oljan backade priset tillbaka i torsdagshandeln, som överlag präglades av sjunkande råvarupriser..

DI - 04 mar 14 kl. 21:32

Råvaror: Oljan backade

Guldpriset sjönk i tisdagens handel då minskande oro kring Ukrainakrisen ökat riskaptiten för andra investeringar såsom aktier och basmetaller. Även oljan tappade efter lugnande uttalanden från Rysslands president Vladimir Putin..

DI - 15 mar 16 kl. 08:44

Råvaror: Oljan backade för andra dagen i rad

Brentoljan backade för andra dagen i rad efter signaler från Ryssland om att Iran inte kommer att förena sig med världens större oljeproducenter i en frysning av produktionen för att hantera det globala överutbudet av olja..

DI - 05 aug 13 kl. 20:28

Råvaror: Oljan steg efter USA-statistik

Rörelserna på råvarumarknaden var överlag måttliga på måndagen. Oljan letade sig högre på eftermiddagen efter starkt amerikanskt ISM-index för tjänstesektorn, men uttalanden från Libyen som indikerade att produktionen snart kommer öka höll samtidigt priserna nere..

DI - 04 maj 16 kl. 22:13

Oljan tyngde ner USA-börser

Säljarna hade övertaget på de amerikanska börserna, som stängde onsdagshandeln i rött. Oro för den ekonomiska tillväxten, svaghet på de stora Europabörserna samt att oljan gick från plus till minus vägde på marknaden..

DI - 26 feb 16 kl. 07:12

Räntor och valutor: Oljan drog upp USA-börserna

USA-räntorna var stabila på torsdagskvällen efter vår stängning och har rört sig svagt uppåt i fredagens asiatiska handel. Uppgifter om att det ska bli ännu ett oljemöte i juli fick oljepriset att vända från minus till plus i den sena USA-handeln och detta drog även med sig USA-börserna uppåt..

DI - 04 maj 15 kl. 07:51

Antalet riggar backade i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk i veckan. Totalt minskade antalet riggar i USA med 27 stycken till 905..

Affärsvärlden - 07 apr 17 kl. 08:22

Asienbörserna backade efter USA:s Syrienattack

USA-terminerna och Asienbörserna tappade på beskedet om att USA har avfyrat kryssningsrobotar..

DI - 31 dec 15 kl. 09:32

Första oljan lämnar USA på 40 år

I dagarna börjar en ny era för världens oljeindustri. USA kommer att inleda export av olja efter att världens största ekonomi lagt ett 40-årigt exportförbud i malpåse..

Affärsvärlden - 29 jun 16 kl. 07:47

Råoljan minskade i USA

USA:s lager av råolja minskade med 3,9 miljoner fat under förra veckan, jämfört med veckan innan, enligt lagerstatistik från branschorganisationen API, American Petroleum Institute..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Otroligt smaklösa kläder är en fantastisk affär för Opposuits

De är smått migränframkallande att titta på, men lockar köpare. Nu har den hiskeliga trenden med fula jultröjor spritt sig på allvar till kostymbärare som önskar se ut som vandrande julklappar..

DI - 2 timmar sedan

Boeing höjer utdelningen oväntat mycket

Flygplanstillverkaren Boeing höjer den kvartalsvisa utdelningen till 1:71 dollar per aktie. Det är en ökning om 20 procent från 1:42 dollar. Samtidigt lanseras en återköpsplan om 18 miljarder dollar..

DI - 2 timmar sedan

Bolånekunder inte nöjda med storbanker

När bolånekunderna får säga sitt hamnar storbankerna i botten medan de mindre nischbankerna ger mest kundnöjdhet, enligt Svenska Dagbladet som refererar en undersökning gjord av Svenskt kvalitetsindex (SKI) byggd på 931 intervjuer..

DI - 2 timmar sedan

USA-börser: Teknikaktier ledde uppgången

USA-börserna fördes upp något under den nya veckans första handelsdag. Chip-tillverkare drog uppåt och hjälpte den tekniktunga Nasdaqbörsen..

DI - 3 timmar sedan

Katarina Martinson: "Jag känner mig redo och mogen"

Katarina Martinson, 36 år, föreslås efterträda sin far Fredrik Lundberg som styrelseordförande för industrikoncernen Indutrade. Hon blir därmed Stockholmsbörsens allra yngsta ordförande. ”Jag själv känner mig redo och mogen för att ta det här uppdraget”, säger hon..

DI - 3 timmar sedan

Gröna Lund auktionerar ut sig självt: "Kom inte med skambud"

För första gången någonsin auktionerar Gröna Lund ut tivolit i två timmar i den årliga insamlingen Musikhjälpen. ”Det händer skit i världen hela tiden, men det här – sexhandel med barn! – slår allt”, säger Mattias Banker, styrelseledamot och delägare i moderbolaget Park and Resorts..

DI - 4 timmar sedan

Folkrättsåtal nära för Lundin

Oljejätten Lundin Petroleum bedömer att sannolikheten har ökat för att bolagets ordförande och vd åtalas för medhjälp till folkrättsbrott, erfar Di. ”Det är en dålig indikation att åklagaren ännu inte har lagt ned förundersökningen”, säger en välinformerad källa till Di..

DI - 4 timmar sedan

Trasig pipeline lyfter oljepriset

Nordsjöns största pipeline stängs ned efter en läcka. Beskedet lyfte priset på Nordsjöoljan, Brent, till den högsta nivån sedan sommaren 2015.  .

DI - 4 timmar sedan

Barnklinik hoppar på Akelius välgörenhetståg

För andra året i rad antar Alva Barnklinik miljardären Roger Akelius välgörenhetsutmaning som denna gång stöttar FN:s barnfond Unicef. ”Det är ingen heroisk insats utan det handlar om företagskultur och moral”, säger barnläkaren Anders Nilsson..

DI - 4 timmar sedan

Råvaror: Problem med pipeline stötta för oljepriset

Den nya veckan inleddes med positiva prisrörelser för såväl olja som basmetaller..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.