DI > Ekonomi

Saturday, 16 December, 08:11

DI - 12 okt 17 kl. 20:17

Uppswing för svensk golfSveriges golfklubbar stänger nu banorna inför vintern, men sporten förblir het. För fjärde året i rad blir spelarna allt fler samtidigt som de blir yngre och ställer nya krav. Under tio år störtdök antalet golfspelare i Sverige. Men 2014 vände det..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

72 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppswingför svensk , golf
YLE - 09 aug 16 kl. 05:57

Allt färre ungdomar spelar golf

För första gången på över 100 år är golfen en del av de Olympiska spelen. Finland representeras av två herrar och två damer. Bland dem Finlands mest framgångsrika spelare genom tiderna, Mikko Ilonen.

YLE - 05 aug 13 kl. 07:10

Golf till folket

Paloheinä Golf är 9-håls bana i Helsingfors dit alla är välkomna. Det är bara att vandra in och börja putta eller slå, på Svedängens golfbana behövs varken ett greencard-kort eller utrustning. Tanken är att alla ska få prova på sporten som länge varit exkluderande pågrund av dyra medlemsavgifter och krav på grundkunskaper i golf innan tillträde banan.

YLE - 17 nov 14 kl. 11:35

Bjärkas golf är Finlands bästa golfhotell 2014

Bjärkas golf i Västanfjärd har utsetts till Finlands bästa golfhotell 2014. Utmärkelsen gavs under veckoslutet vid World Golf Awards i Portugal. Till Finlands bästa golfbana 2014 utsågs Linna golf vid Vanajalinna i Tavastehus.

YLE - 27 jun 16 kl. 12:49

Henrik Lindberg, Eke Golf: Vi vill se flera juniorer på våra banor

Ungefär en femtedel av de aktiva golfspelarna på Eke Golfs banor i Ekenäs är juniorer. Föreningen ser också sitt läge nära stadens centrum som ett trumfkort i tävlingen mellan klubbarna i Raseborg. Konkurrensen mellan golfklubbar i Finland är stenhård.

YLE - 23 jun 15 kl. 12:46

Golf ger friskt humör och vackra svingar

Mången har sagt att golf är världens dyraste sport, men så dyr är den inte, påperkar redaktör Christer Bonn. Golf börjar bli en gren för var och en 1982. Vi besöker Karleby och Tali golfbanor.

Skånskan - 04 feb 17 kl. 08:00

De pratar om golf

Golf En podcast om spelet golf. Det erbjuder Andreas Iwerbo sedan en tid tillbaka.
- Jag vill förmedla hur man kan bli bättre som golfare, säger han om sin podd ”Om golf”, som kan nås via Skånskans hemsida.

Sydsvenskan - 18 okt 15 kl. 04:00

Att utmana min åsikt om golf ska bli min terapi

Om några veckor ska jag ge mig själv en rejäl utmaning. Jag ska ompröva en åsikt – genom att ta grönt kort i golf. Jag har hyfsat bollsinne och tycker om aktiviteter med tävlingsmoment.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 04:00

Att utmana min åsikt om golf ska bli min terapi

Om några veckor ska jag ge mig själv en rejäl utmaning. Jag ska ompröva en åsikt – genom att ta grönt kort i golf. Jag har hyfsat bollsinne och tycker om aktiviteter med tävlingsmoment.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 15 kl. 16:03

Jullådan avgjord på Öresunds Golf

Det var drygt 50 deltagare i årets upplaga av SP Charks Jullåda på Öresunds Golf i HäljarpHär följer de lyckliga vinnarna:Klass A1. Peter Andersson Landskrona Gk 39 p2. Lars Broberg Landskrona GK 38 p3.

Cornucopia - 02 jun 16 kl. 07:34

Gästinlägg: Volkswagen Golf automatbromsar för vägplåt

På grund av fortsatt sjukdom får ni hålla till godo med ett utmärkt gästinlägg signerat Tommy Walfridsson. Denna gång handlar det om automatiseringen av våra bilar.

Hade för ett år sedan fel på radarn i fronten på min Golf Variant (ja den kallas visst Sportkombi numer, efter någon bortgången dinosaurie) av 2014 års modell och fick felmeddelande.

Magazin24 - 29 jan 14 kl. 12:09

Golf som tillval på Vasagymnasiet

I förra veckan blev det klart att Vasagymnasiet i Arboga samarbetar med Arboga Golfklubb och SISU för att eleverna på Vasagymnasiet ska kunna välja golf som tillval från och med hösten 2015. De elever som börjar årskurs 2 och 3 hösten 2015 på Vasagymnasiet kan välja golf som tillval. Så funderar du på om vilket gymnasium du ska välja och du är sugen på att välja golf som individuellt val så är Vasagymnasiet i Arboga det gymnasium du ska välja.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Stockholmslya – från stekhett till iskallt

”En säck med amerikanska dollar” är årets julklappstips, om den svenska penningmarknaden får välja. På delad andraplats kommer ”svenska aktier” och det som alla hade önskat att de hade fått i julklapp förra året – ”en bitcoin”..

DI - 15 minuter sedan

Japanska anställda kan få lön i bitcoin

Ett japanskt företag ska börja erbjuda sina anställda att få ut en del av lönen i bitcoin. GMO Internet tros vara ett av de första större företagen att betala ut löner i kryptovalutan..

DI - 45 minuter sedan

Medvind för Trumps skatteförslag

USA:s president Donald Trump ser fram emot att uppfylla sitt vallöfte om att genomföra sin stora skattereform efter omröstningen i representanthuset i början av nästa vecka, meddelar Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Ny topptrenden: Spola helikoptern

Lättare skidor med ofattbart små bindningar och stighudar med klister tar dig upp för orörda fjäll. Sköna svängar nerför i orörd pudersnö. Topptur, randonnée och skidalpinism är olika namn för samma aktivitet där äventyrs- och motionstrenden smälter samman.

DI - 9 timmar sedan

Det ska du tänka på innan du köper hund

Att skaffa hund är förknippat med mycket glädje – men även stora utgifter. Inför årets hundmässa tipsar Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben om vad du ska tänka på innan du slår till..

DI - 9 timmar sedan

TD Ameritrade ska tillåta handel med bitcointerminer

TD Ameritrade ska tillåta handel med CBOE:s bitcointerminer på sin plattform från och med måndag. Det rapporterar CNBC..

DI - 9 timmar sedan

USA-börser: Under Armour rusade efter köprekommendation

USA-börserna avslutade veckan med starka uppgångar efter att republikanerna har samlat ihop tillräckligt många röster för att godkänna den av marknaden efterlängtade skattereformen..

DI - 10 timmar sedan

Gästkrönika: Trumps USA gillar Sverige

Det är svårt att tro att det har gått ett år sedan världen vaknade till en för många osannolik realitet: Donald Trump var ny president i USA..

DI - 10 timmar sedan

100 miljoner kyrkliga kronor försvunna i Afrika

Svenska kyrkan har investerat stora summor i sex mikrofinansbolag i Afrika. Pengar som nu riskerar att gå förlorade efter en misslyckad fusion, skriver Kyrkans Tidning..

DI - 11 timmar sedan

Analysstjärnan: Aktierna som lyfter när räntorna höjs

Stora institutionella placerare har i veckan utsett Carnegie till bästa svenska aktör inom aktieanalys och mäkleri. Analyschefen Lena Österberg tror på en fortsatt bred tillväxt på börsen under början av 2018 – men när räntorna höjs finns det en sektor som särskilt faller henne i smaken. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.