Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 22 October, 12:18

Cornucopia - 12 okt 17 kl. 19:55

Massivt spionage mot Aurora - minst tiofaldigade incidenterFörsvarsmaktsövningen Aurora utsattes för omfattande försök till underrättelseinhämtning. Antalet rapporterade säkerhetshändelser har minst tiofaldigats enligt Försvarsmaktens presstjänst.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Aurora, Försvarsmaktens, Malmsten, Jesper Tengroth, Dagens NyheterVi, Hultqvist, Peter Hultqvist, DN,  uav, Patriotluftvärn, Öland, Bålsta, EU, Ryssland, Vitryssland, Baltikum, Bålstafallet, UAV, Gotland, Norrland, Kreml, Suwalki, Zapad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, spionagemot , Auroraminst , tiofaldigade, incidenter
Cornucopia - 24 sep 17 kl. 20:04

Massivt stöd för svenskt försvar och Aurora - 80 000 besökte Gärdet

Stockholmarna visade ett massivt stöd för svenskt försvar och Aurora, när enligt polisen ca 80 000 personer besökte Försvarsmaktens uppvisningar på Gärdet under dagen. Detta kan jämföras med de enligt uppgift till bloggen 20 personer som besökte ett seminarium arrangerat av stalinisterna bakom anti-Aurorademonstrationen i Göteborg, eller organisationen Fredsrörelsen på Orust, som består av två personer.Hemvärnsmän på hundpatrull i Stockholm tidigare i veckan i anslutning till plats som Försvarsmakten själva sagt ska vara en del av övningen.

Expressen - 12 okt 17 kl. 18:33

Aurora misstänks för att ha blivit utsatta för spionage

Militärövningen Aurora misstänks för att ha blivit utsatta för spionage.Det skriver Dagens Nyheter. Enligt tidningen analyserar ny tiofalt fler rapporter än normalt om säkerhetshändelser av Försvarsmakten.

SVT - 12 okt 17 kl. 18:35

Misstänkt spionage mot militärövningen Aurora

Militärövningen Aurora 17 misstänks ha utsatts för spionage i stor skala, skriver Dagens nyheter. Enligt tidningen analyserar försvarsmakten nu tiofalt fler rapporter om säkerhetshändelser än normalt..

Hela Gotland - 14 okt 17 kl. 05:15

Flera fall av misstänkt spionage under Aurora

Försvaret misstänker flera fall av spionage mot militärövningen Aurora..

DN - 12 okt 17 kl. 18:24

Misstänkt spioneri i stor skala mot militärövningen Aurora

Militärövningen Aurora misstänks ha utsatts spionage i stor skala. Tiofalt fler rapporter än normalt om säkerhetshändelser analyseras nu av Försvarsmakten. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till DN att det varit frågan om ”försök till underrättelseverksamhet”..

SR - 12 okt 17 kl. 18:33

Misstänkt spioneri mot militärövningen Aurora

Militärövningen Aurora misstänks ha utsatts för spionage i stor skala, rapporterar Dagens Nyheter..

Cornucopia - 08 sep 17 kl. 14:25

Redaktionellt beslut: Kommer ej rapportera om Aurora

Jag har tagit ett redaktionellt beslut och det är att jag inte kommer rapportera live kring Aurora. Detta för att inte röja pågående verksamhet till förmån för utländsk underrättelseinhämtning eller de antidemokratiska frihetshatande krafterna i "fredsrörelsen", som vill störa återhämtande av förmåga att försvara svensk demokrati och frihet. Likt det eventuella gripandet utanför Göteborgs Garnison kan jag dock rapportera kring nyheter relaterade till Aurora.

YLE - 21 mar 15 kl. 08:39

Träskända park - här festade tsaren med Aurora Karamzin

I Träskända i Esbo ligger en av landets främsta herrgårdsparker, där Aurora Karamzin festat med tsar Alexander II och träden fått växa till sig i hundratals år. Esbo stad äger Träskända gård och letar efter en ny hyresgäst till huvudbyggnaden som tidigare fungerat som åldringshem. Parken är öppen för allmänheten och en populär plats för att rasta hundar för dem som bor i närheten.

YLE - 22 feb 16 kl. 09:06

Aurora höjde priserna med mellan 26 och 47 procent

Gasbolaget Aurora har chockhöjt priserna med mellan 26 och 47 procent, visar Svenska Yles granskning. Aurora har raderat sina före detta priser, vilket försvårar en jämförelse. Suomen Kuvalehti rapporterade förra veckan att priserna på gas har chockhöjts i all tysthet.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Mäklarna: Går det inte upp så går det ner eller så står priserna stilla

Dagens Industri har frågat Fastighetsbyrån och mäklarbyrån Erik Olsson om läget på marknaden och svaren kan summeras med att om det inte går upp så går det ner eller så står priserna stilla. Och att det är positivt med fallande bostadspriser för den som vill ha en större bostad. Oavsett hur det går är det alltså positivt.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Sociala straff har alltid funnits

Nu när mediaeliten och journalisteliten hängs ut som rövhattar och sexualbrottslingar i sociala medier, ropar helt plötsligt media (åtminstone Aftonbladet) på att endast rättsväsendet kan fälla och straffa människor och att media inte ska göra det. Men så är inte fallet och har aldrig varit fallet i ett civiliserat samhälle. Det har alltid existerat och existerar än idag sociala straff där man om man uppför sig som en rövhatt blir behandlad som en rövhatt.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Nu betalar Kreml för reklam på bloggen

En hel del av er har anmärkt via e-post och andra kanaler att någon av Kremls nyttiga volontärer eller avlönade inflytelseagenter börjat göra reklam på bloggen mot det svenska övningsfältet i Norrland. Det är inte så mycket jag kan göra något åt, då all reklam hanteras av tredje part och detta handlats in genom att bjuda över annan reklam i ett auktionsförfarande. Försök att ignorera, och klicka absolut inte på reklamen - det kommer bara kosta mer pengar för annonsören.

Cornucopia - Igår: 22:09

Påminnelse: Författarföreläsning i Ale / Nödinge lördag 11:00

I morgon lördag (eller idag om du läser detta på lördag morgon) klockan 11:00 håller jag en författarföreläsning i Ale kommun, i Biblioteket på Ale Kulturrum på Vitklövergatan 1 i Nödinge. Vi ses där.Från torsdagens föreläsning i Kungsbacka.

Cornucopia - Igår: 17:26

Fredagsmys: Full fart hos Tesla

Dags för lite fredagsmys. Roade mig idag med att titta förbi Tesla Motors showroom i allra centralaste Göteborg, precis vid korsningen Södra och Östra Hamngatan vid Brunnsparken. Teslas säljare hade mycket att trots det udda tiden en fredagsförmiddag - så mycket att det var kö till säljarna.

Cornucopia - Igår: 15:18

Damberg: "Man ska kunna lita på Posten"

PostNord får ett statligt ägarstillskott på 2.2 miljarder kronor. 1.

Cornucopia - I förrgår: 09:57

Bergvärme kommersiellt alternativ till fjärrvärmemonopolen

Bergvärme är inte bara ett alternativ för uppvärmning av villor, utan större bergvärmeanläggningar konkurrerar numera med de lokala fjärrvärmemonopolen.
Hamnade en kväll under Almedalsveckan bredvid en person som drev ett större bergvärmebolag. 
Det visade sig att allt fler kommersiella fastighetsägare (kontor, industrier, affärslokaler, hyreshus) tröttnar på de lokala (oftast kommunala) fjärrvärmemonopolens prissättning och att kommersiell storskalig bergvärme är ett konkurrenskraftigt alternativ.

Cornucopia - I förrgår: 13:14

Nordea: 10% av stockholmarna har inte råd bo kvar vid räntehöjning

Nordeas sk boendebarometer visar på att allt fler tror på fallande bostadspriser. Man anger också att 15% av svenskarna inte har råd med sitt boende om räntan höjs till 5%. För Stockholm är den siffran 10%.

Cornucopia - 19 okt 17 kl. 11:04

Påminnelse: Föreläsning i Kungsbacka 18:00 ikväll

En kort påminnelse. Ikväll klockan 18:00 - 19:00 föreläser jag på Biblioteket Fyren i Kungsbacka. Vi ses där!

Cornucopia - 19 okt 17 kl. 09:20

Molnen drar ihop sig över Stockholms bostadsmarknad

I måndags drabbades Stockholmare av mörkerpanik när solljuset inte visade upp sig på grund av ett väderfenomen. Men det är inte bara mörka åskmoln som tornar upp sig över Stockholm. Det riktiga mörkret kommer när det drar ihop sig på bostadsmarknaden, vilket allt fler rapporter och indikatorer talar för.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.