Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 16 December, 07:59

Cornucopia - 12 okt 17 kl. 19:55

Massivt spionage mot Aurora - minst tiofaldigade incidenterFörsvarsmaktsövningen Aurora utsattes för omfattande försök till underrättelseinhämtning. Antalet rapporterade säkerhetshändelser har minst tiofaldigats enligt Försvarsmaktens presstjänst.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Aurora, Försvarsmaktens, Malmsten, Jesper Tengroth, Dagens NyheterVi, Hultqvist, Peter Hultqvist, DN,  uav, Patriotluftvärn, Öland, Bålsta, EU, Ryssland, Vitryssland, Baltikum, Bålstafallet, UAV, Gotland, Norrland, Kreml, Suwalki, Zapad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, spionagemot , Auroraminst , tiofaldigade, incidenter
Cornucopia - 24 sep 17 kl. 20:04

Massivt stöd för svenskt försvar och Aurora - 80 000 besökte Gärdet

Stockholmarna visade ett massivt stöd för svenskt försvar och Aurora, när enligt polisen ca 80 000 personer besökte Försvarsmaktens uppvisningar på Gärdet under dagen. Detta kan jämföras med de enligt uppgift till bloggen 20 personer som besökte ett seminarium arrangerat av stalinisterna bakom anti-Aurorademonstrationen i Göteborg, eller organisationen Fredsrörelsen på Orust, som består av två personer.Hemvärnsmän på hundpatrull i Stockholm tidigare i veckan i anslutning till plats som Försvarsmakten själva sagt ska vara en del av övningen.

Expressen - 12 okt 17 kl. 18:33

Aurora misstänks för att ha blivit utsatta för spionage

Militärövningen Aurora misstänks för att ha blivit utsatta för spionage.Det skriver Dagens Nyheter. Enligt tidningen analyserar ny tiofalt fler rapporter än normalt om säkerhetshändelser av Försvarsmakten.

SVT - 12 okt 17 kl. 18:35

Misstänkt spionage mot militärövningen Aurora

Militärövningen Aurora 17 misstänks ha utsatts för spionage i stor skala, skriver Dagens nyheter. Enligt tidningen analyserar försvarsmakten nu tiofalt fler rapporter om säkerhetshändelser än normalt..

Hela Gotland - 14 okt 17 kl. 05:15

Flera fall av misstänkt spionage under Aurora

Försvaret misstänker flera fall av spionage mot militärövningen Aurora..

DN - 12 okt 17 kl. 18:24

Misstänkt spioneri i stor skala mot militärövningen Aurora

Militärövningen Aurora misstänks ha utsatts spionage i stor skala. Tiofalt fler rapporter än normalt om säkerhetshändelser analyseras nu av Försvarsmakten. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till DN att det varit frågan om ”försök till underrättelseverksamhet”..

SR - 12 okt 17 kl. 18:33

Misstänkt spioneri mot militärövningen Aurora

Militärövningen Aurora misstänks ha utsatts för spionage i stor skala, rapporterar Dagens Nyheter..

Cornucopia - 08 sep 17 kl. 14:25

Redaktionellt beslut: Kommer ej rapportera om Aurora

Jag har tagit ett redaktionellt beslut och det är att jag inte kommer rapportera live kring Aurora. Detta för att inte röja pågående verksamhet till förmån för utländsk underrättelseinhämtning eller de antidemokratiska frihetshatande krafterna i "fredsrörelsen", som vill störa återhämtande av förmåga att försvara svensk demokrati och frihet. Likt det eventuella gripandet utanför Göteborgs Garnison kan jag dock rapportera kring nyheter relaterade till Aurora.

YLE - 21 mar 15 kl. 08:39

Träskända park - här festade tsaren med Aurora Karamzin

I Träskända i Esbo ligger en av landets främsta herrgårdsparker, där Aurora Karamzin festat med tsar Alexander II och träden fått växa till sig i hundratals år. Esbo stad äger Träskända gård och letar efter en ny hyresgäst till huvudbyggnaden som tidigare fungerat som åldringshem. Parken är öppen för allmänheten och en populär plats för att rasta hundar för dem som bor i närheten.

YLE - 22 feb 16 kl. 09:06

Aurora höjde priserna med mellan 26 och 47 procent

Gasbolaget Aurora har chockhöjt priserna med mellan 26 och 47 procent, visar Svenska Yles granskning. Aurora har raderat sina före detta priser, vilket försvårar en jämförelse. Suomen Kuvalehti rapporterade förra veckan att priserna på gas har chockhöjts i all tysthet.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 16 timmar sedan

Fredagsmys: Så klär du dig som Mattias Göransson

"Iiiiiis Boris!" - Life of BorisDags för lite härligt fredagsmys igen. Och influerade av en av Kremls främsta avlönade inflytelseagenter i Sverige, Magasinet Filteres Mattias Göransson, följer här nu lite modetips.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner

Booli rapporterar att i arton av landets kommuner finns det mer nyproducerade lägenheter till salu än på den sk andrahandsmarknaden, dvs befintliga gamla lägenheter. Dit hör bland annat kända överbyggnadskommuner som Uppsala och Örebro. Och nyproduktionen är inte ens nära att toppa ut där ännu.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Ny rapport belyser kända totalförsvarsproblem - men är ytlig

En ny rapport från Kungliga Krigsvetenskapsakademien har fått uppmärksamhet i media för t ex ord som svält och att svensk sjukvård inte klarar krig. Detta är inget nytt för bloggens läsare och det är bra att rapporten publicerats. Men om man faktiskt läser rapporten så är den väldigt ytlig, vilket gör att många av dess slutsatser kan ifrågasättas.

Cornucopia - 21 timmar sedan

"Det är ju bara att köpa HM och njuta"

Det svenska så kallade modebolaget H&M faller hårt på börsen idag. I sig en intressant påminnelse om alla som gett aktietipset att man ska köpa H&M och bara och sitta och njuta i tron att man kan investera i backspegeln.
Fast det är inte direkt något nytt att H&M inte har varit en god investering de senaste två åren.

Cornucopia - Igår: 20:56

Första solcellsproduktionen - minimalt i december

December är den sämsta månaden på året för solkraft, men nu har min anläggning åtminstone börjat producera, trots snö, mulet och snöfall.Individuella panelers prestation som bäst under onsdagen.Vid den mycket låga solintrålning som är så här års, både i intensitet och vinkel, så erhålls bara mindre än en procent av årsproduktionen enligt schablonerna.

Cornucopia - Igår: 15:32

Dålig timing i bostadsbubblan: Banker och kommuner

Det är inte bara de hushåll som köpt en bostad de senaste två åren, som har haft dålig timing nu när priserna på lägenheter i Stockholm är tillbaka till sommaren 2015. Dit räknas också ett antal banker och de kommuner som köpt bostadsrätter de senaste två åren med uttalanden om att skattebetalarna kommer få tillbaka pengarna när lägenheterna säljs.
Moln över Nacka.

Cornucopia - Igår: 11:34

Valueguard: Mer än två års prisuppgång utraderad för Stockholms lägenheter

Valueguard rapporterade i morse sitt kvalitetsjusterade lägenhetsprisindex. I Stockholm har priserna nu fallit till nivåer från juli 2015, dvs för mer än två år sedan. Undantaget det fåtal som köpte sommaren 2016 sitter statistiskt "alla" som köpt lägenheter i Stockholm sedan sommaren 2015 på en latent förlust.

Cornucopia - I förrgår: 07:57

Pensionsgruppen: Lägsta pensionsålder höjs med tre år - garantipension tidigast vid 66 år

Så kom nu den sk pensionsgruppens besked över hur de svenska pensionerna försämras. Mest uppseendeväckande är att lägsta pensionsålder höjs med tre år till 64 år och att man tidigast kan få den sk fattigpensionen garantipensionen vid 66 års ålder.
De sex partierna i pensionsgruppen i riksdagshuset är överens om hur pensionerna ska försämras.

Cornucopia - I förrgår: 20:02

Föreläsning för stort fastighetsbolag

Igår höll jag en föreläsning för ledningsgruppen och styrelsen i ett av Sveriges största fastighetsbolag. Ämnet var bostadsbubblan och de demografiska utmaningarna för den svenska bostadsmarknaden. Föreläsningen var en kundanpassad och utökad version av den föreläsning jag tidigare höll på Fastighetsvärldens Bostadsdag i Göteborg, något jag kommer upprepa i Malmö i mars.

Cornucopia - I förrgår: 17:10

Pensionsuppgörelsen offentliggörs i morgon: Allmän pension först vid 69 års ålder?

Enligt mediauppgifter offentliggörs den sk pensionsuppgörelsen i en debattartikel i morgon, och efterföljande presskonferens. Eventuellt kan högskoleutbildade först få en allmän pension uppåt 70 års ålder, då det pratas om krav på 44 års yrkesliv innan allmän pension. Högskolefällan slår igen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.