Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 12 December, 01:33

Sydsvenskan - 12 okt 17 kl. 16:33

Sverige bäst i EU på jämställdhet – men utvecklingen går i ”snigelfart”Sverige och Danmark toppar ligan, medan Grekland och Ungern ligger sist..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
EU, Danmark, Grekland, Ungern

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, bästi EU på , jämställdhetmen , utvecklingen, går, i snigelfart
SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:28

Europa har allt att vinna på mer jämställdhet

Anna Hedh, Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Kalmar län och kandidat till Europaparlamentet och Elinborg Kristinsdottir Karlsson, Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Kronoberg, skriver på Dagens debatt inför EU-valet den 25 maj. Det blåser snåla högervindar i Europa. I de värst drabbade länderna har politik blivit synonymt med åtstramningar.

Alliansfritt Sverige - 08 mar 13 kl. 14:54

C:s föreslår jämställdhetsreformer som inte har med jämställdhet att göra

JÄMSTÄLLDHET. Lagom till internationella kvinnodagen släpper Centerpartiet sina förslag för ökad jämställdhet.  Egentligen handlar det om utrikesfödda kvinnor, därför ingår en del förändringar av föräldraförsäkringen och SFI.

Alliansfritt Sverige - 12 sep 14 kl. 09:54

Folkpartiet skickar färglada kuvert till kvinnor om jämställdhet och Nato-brev till män

Folkpartiet går till val på feminism utan socialism och det kan de väl göra. Det problematiska blir när de går till val på feminism utan feminism. Ett tydligt sådant exempel är partiets brevutskick inför valet där de skickar ett brev till män och ett annat till kvinnor.

Alliansfritt Sverige - 14 nov 13 kl. 10:25

FP-topp: jämställdhet berör hälften av väljarna

Idag öppnar Folkpartiets landsmöte. Det blir tre dagar där liberaler pratar om värnskatt, Immanuel Kant och påminner varandra om logiska felslut. Partiet som möts Västerås är parti som har blivit ett småparti bland andra, tappat allt förtroende i sin enda profilfråga och en nuvarande partieldare som ifrågasätts offentligt.

Alliansfritt Sverige - 02 jun 14 kl. 14:55

När Reinfeldt pratar jämställdhet gör han bort sig

– Om flickor och kvinnor i Sverige upplever att det fortfarande finns brister i jämställdhet, glastak och det som hindrar, då är det ett allvarligt samhällsproblem. Mina damer och herrar: vår statsminister Fredrik Reinfeldt. Han talade ut om feminismen igår.

SvD - 31 dec 14 kl. 11:27

Japan vill lära jämställdhet av Sverige

Allt fler utländska företag och politiker vill lära sig hur vi i Sverige jobbar med jämställdhet och vad företag har att vinna på att ha fler kvinnliga chefer. SvD Näringsliv följde med en nyfiken japansk delegation under deras Sverigebesök..

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 15 kl. 00:01

Kärlek och jämställdhet i Båstad

När Fredrika Bremerförbundet under den gångna helgen, och för sjunde gången, arrangerade Apelrydsseminariet i Båstad stod kärlek och jämställdhet på programmet. Två storheter som tål att diskuteras, också i ett land som har kommit en bra bit på vägen vad gäller jämställdhet. Fast, hur långt har vi kommit egentligen?

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Jämställdhet för tillväxt

Ökad jämställdhet i Europa skulle få positiva effekter på en ekonomi som inte rört sig framåt på flera år. Det skriver socialdemokraterna Jytte Guteland och Mattias Josefsson, som oroas över ett stagnerat jämställdhetsarbete i Europa. Europa står inför två ekonomiska huvudutmaningar.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 17 kl. 17:36

Svensk oro för jämställdhet i EU

Sverige är bäst i klassen när det gäller jämställdhet i EU – men oroas samtidigt för utvecklingen i resten av unionen. – Jag tycker att EU-kommissionen kan göra mycket mer för de här frågorna. Vi behöver en strategi för jämställdhet, säger jämställdhets.

BT - 20 aug 13 kl. 14:35

Ökad jämställdhet kräver politiskt mod

Ledarnas ordförande Annika Elias efterlyser i BT bättre politik för ökad jämställdhet och fler kvinnliga chefer. Vi socialdemokrater delar Ledarnas oro och kan inte mer än att hålla med Annika Elias om detta. Med moderatregeringen har det varit sju förlorade år för ökad jämställdhet i Sverige.

Politologerna - 21 aug 14 kl. 15:53

Jämställdhet i svenska kommuner: orsaker och effekter

Detta är ett gästinlägg författat av Jessika Wide, statsvetare vid Umeå universitet. Hon disputerade 2006 på en avhandling om kvinnorepresentation (läs här).  *** Feministiskt initiativs framgångar i Europaparlamentsvalet i våras, samt i opinionsmätningar inför höstens val, sätter fokus på hur det egentligen står till med den numerära jämställdheten i den svenska politiken.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Dödade FN-soldater flögs hem

I torsdags dödades 14 FN-soldater i östra Kongo-Kinshasa. I dag återbördades deras kroppar till hemlandet Tanzania, där försvarsministern tog emot dem som hjältar. I planet fanns 14 vita kistor täckta med FN:s blå flagga.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Explosion i Dammfri – bil har fått skador

Flera uppringare till polisen berättar att de har hört en hög smäll..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund

Trafiken igång igen tidigast om två timmar, enligt Trafikverket..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Max 44 års jobb krävs för allmän pension

Pensionsgruppen är på väg att enas om att allmän pension ska kunna tas efter att ha arbetat i 44 år, enligt Dagens Nyheter. Följden blir att den som börjat jobba vid 18 års ålder kan ta ut allmän pension som 62-åring. Det är alltså ett år tidigare än d.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Landskrona vill införa Vellinges integrationsplikt

SD vill att nyanlända ska möta tuffare krav på språk och samhällskunskap..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Bomben i New York: "Ett försök till terror"

Den explosion som skakade en tunnelbanestation på Manhattan i New York var ett försök till terrorattack, enligt stadens borgmästare. Fyra personer skadades, inklusive gärningsmannen som har gripits. Den misstänkte 27-årige terroristen hade enligt polis.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Stor enighet när metoo-upprop mötte Regnér

Metoo-uppropet lever vidare. Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) har träffat flera kvinnor som skrivit på olika upprop under hösten för ett möte. Flera förslag lyftes, enigheten var stor och många branscher var samlade.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Spädbarn har koll på siffrorna

Nu kan forskare visa att spädbarn har denna förmåga att storleksordna tal..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Uppgifter: Anton Tinnerholm klar för MLS-klubb

Kontraktet är enligt uppgifter påskrivet och övergången väntas bekräftas inom kort..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

90-åring stoppade tjuven – blockerade två åldringsbluffare med rullstol

Kvinnor misstänkta för försök till flera stölder i Vellinge kommun..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.