SVT > Kultur

Thursday, 20 September, 23:15

SVT - 12 okt 17 kl. 15:16

Skarsgård om Weinstein: ”Karln är krossad”Hollywoodproducenten Harvey Weinsteins sexuella trakasserier handlar inte om en enskild individs beteende – snarare är de symptom på en rådande maktkultur. Det skriver skådespelaren Stellan Skarsgård till Kulturnyheterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Weinstein, Harvey Weinsteins, Stellan Skarsgård, Kulturnyheterna

Dela artikeln

242 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skarsgårdom , Weinstein, Karlnär , krossad
DN - 12 okt 17 kl. 15:46

Stellan Skarsgård om Weinstein: Karln är krossad

Skådespelaren Stellan Skarsgård menar att problemet med sexuella trakasserier är mycket större än Harvey Weinsteins övergrepp. Och bara en del av övergreppen som sker har med sex att göra, skriver han i ett sms till SVT Kulturnyheterna..

The Local - 13 okt 17 kl. 13:42

Harvey Weinstein not 'just one bad apple', it's a bigger problem, says Stellan Skarsgård

Swedish Hollywood actor Stellan Skarsgård has become the latest in the industry to comment on the sexual scandal surrounding disgraced producer Harvey Weinstein..

YA - 30 dec 17 kl. 00:01

Nöjesåret 2017, del 2

Janne "Loffe" Carlsson, Hasse Alfredson och Rikard Wolff avlider. Bill Skarsgård sätter skräck i biopubliken i Stephen King-filmen "It". I Hollywood anklagas filmproducenten Harvey Weinstein för en stor mängd sexuella övergrepp.

Kristianstadsbladet - 30 dec 17 kl. 00:01

Nöjesåret 2017, del 2

Janne "Loffe" Carlsson, Hasse Alfredson och Rikard Wolff avlider. Bill Skarsgård sätter skräck i biopubliken i Stephen King-filmen "It". I Hollywood anklagas filmproducenten Harvey Weinstein för en stor mängd sexuella övergrepp.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

FN:s generalsekreterare uppmanar Myanmar att släppa fängslade Reuters-journalister

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanade under torsdagen regeringen i Myanmar att benåda och släppa de två fängslade Reuters-journalisterna som i början av september dömdes till sju års fängelse. De båda stod anklagade för att ha tagit i emot hemliga dokument i samband med att de arbetade med ett undersökande reportage i landet..

SVT - 3 timmar sedan

Anders Olsson: Inga nya ledamöter offentliggörs i kväll

Tidigare under dagen sade Svenska Akademiens ständige sekreterare Anders Olsson till Kulturnyheterna att inval av nya ledamöter skulle diskuteras under Svenska Akademiens sammankomst under torsdagskvällen. Men några namn kommer inte att offentliggöras just nu, säger han nu..

SVT - 4 timmar sedan

”Det Warhol helst ville var att bli rik och berömd”

I helgen öppnade en stor Andy Warhol-utställning på Moderna museet i Stockholm – en utställning om den Andy Warhol-utställning som visades 1968. – Warhols bilder av till exempel Marilyn Monroe är inte menade som porträtt, utan handlar om den massmediala bilden, säger Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist..

SVT - 5 timmar sedan

Studie efter valet: Medierna fokuserar allt mer på det politiska spelet

Under torsdagen publicerades Snabbtänkt. Ett forskningsprojekt där hundratalet forskare utifrån sina spetskunskaper bjudits in att efter valet och valrörelsen delge en kort analys. Ett kapitel handlar om medier och journalistik under valrörelsen 2018..

SVT - 5 timmar sedan

Svensk regissör bakom Danmarks Oscarsbidrag

Bakom det danska bidraget till årets Oscarsgala står en svensk regissör..

SVT - 6 timmar sedan

Fukunaga tar över som regissör för nya James Bond-filmen

Cary Joji Fukunaga tar plats i regissörsstolen sedan Danny Boyle lämnat arbetet med den 25:e filmen om James Bond, skriver Variety..

SVT - 7 timmar sedan

Seaworld tvingas böta mångmiljonbelopp för att ha sopat dokumentärkritik under mattan

2013 släpptes dokumentären Blackfish som riktade hård kritik mot Seaworld efter att en skötare dödats av späckhuggaren Tilikum. Nu har Seaworld gått med på att betala över fyra miljoner dollar, motsvarande över 35,5 miljoner svenska kronor för att göra upp ett åtal i godo efter att nöjesparken anklagats för att sopa dokumentärens kritik under mattan..

SVT - 8 timmar sedan

Tommy Körberg i 30-talsdoftande kvinnokläder: ”Fördomar skapas i det vardagliga livet”

Lola är en nyskriven föreställning om en åldrande varietéartist som summerar sin karriär, och sitt liv, i en sista både humoristisk och allvarlig föreställning. Huvudrollen spelas av Tommy Körberg som, iklädd eleganta 1930-talsdoftande kvinnokläder, sjunger texter av både Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wij. – Lola är en man som klär sig som kvinna för att må bra, för att bli av med sin känslomässiga bedövning, säger Tommy Körberg..

SVT - 8 timmar sedan

Slavberättelse och kvinnofängelseskildring kan få Man Booker-priset

Sex personer tävlar nu om det prestigefulla priset som belönar årets bästa engelskspråkiga litteratur. Bland de tävlande finns bland annat en roman om en elvaårig slav på ett sockerplantage och en skildring av livet i ett kvinnofängelse..

SVT - 9 timmar sedan

Arkitekten Robert Venturi är död

Den amerikanska arkitekten Robert Venturi har avlidit. Han var en av postmodernismens frontalfigurer och ligger bland annat bakom den härligt hånfulla parafrasen på less is more: nämligen Less is a bore!.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.