SVT > Utrikes

Saturday, 21 October, 16:04

Liknande nyheter

Taggar: Uppgift, USA, lämnar, Unesco
Världen Idag - 12 okt 17 kl. 17:08

USA lämnar Unesco

USA lämnar Unesco, som är FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur. Det främsta skälet är en rad resolutioner om världsarvsfrågor som USA uppfattat som anti-israeliska, enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP..

Sydöstran - 12 okt 17 kl. 15:19

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. USA slutade att ge pengar till organet efter att det gav Palestina medlemskap 2011. Washington-regeringen har återkommande kritiserat Unesco för resolutioner som USA anser vara anti-israeliska.

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 17 kl. 14:53

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. USA slutade att ge pengar till organet efter att det gav Palestina medlemskap 2011. Washington-regeringen har återkommande kritiserat Unesco för re.

Sydsvenskan - 12 okt 17 kl. 14:53

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. – Det är väldigt tragiskt. Ett utträde är alltid en signal, säger Mats Djurberg, generalsekreterare på svenska Unesco.

UNT - 12 okt 17 kl. 15:19

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington..

SR - 12 okt 17 kl. 15:27

USA lämnar Unesco

USA drar sig nu definitivt ur Unesco, FN:s organ för utbildning, vetenskap, humaniora och kultur. Det uppger källor för nyhetsbyrån AP..

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 15:20

USA lämnar Unesco

DalaDemokraten - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger källor för nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

Norrtelje Tidning - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

ÖstersundsPosten - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Dödstal stiger efter dåd mot moskéer

Det totala dödstalet efter två attacker mot moskéer i Afghanistan stiger. Minst 76 liv skördades i de två självmordsdåden i huvudstaden Kabul och i provinsen Ghor..

SVT - 45 minuter sedan

Trump vill släppa de sista hemliga dokumenten kring mordet på JFK

På twitter skriver USA:s president Donald Trump att han kommer att offentliggöra tidigare hemligstämplade dokument kring mordet på John F Kennedy..

SVT - 2 timmar sedan

Spaniens ledare om krismötet

I kölvattnet av den spanska regeringkrisen presenterade regeringen i dag fyra mål för Katalonien, säger Mariano Rajoy på sin presskonferens..

SVT - 4 timmar sedan

Hundratals demonstrerar mot nazisttåg i Finland

Nazister ur Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och motdemonstranter har samlats inför två demonstrationer vid lunchtid i Tammerfors. Deltagarna har samlats på varsitt torg, bär på flaggor och ropar slagord, rapporterar Yle i Finland..

SVT - 5 timmar sedan

Knivattack i centrala München

Flera personer har skadats i en knivattack i centrala München, skriver Focus..

SVT - 8 timmar sedan

Spaniens regering i krismöte om Katalonien

Efter veckor av politisk kris samlas den spanska regeringen i dag till ett extrainsatt möte för att besluta vilka steg man ska ta för att begränsa Kataloniens självstyre..

SVT - 13 timmar sedan

Parlamentsledamot utreds för övergrepp

En parlamentsledamot från franske presidenten Emmanuel Macrons parti kommer att utredas för anklagelser om sexuella övergrepp och trakasserier mot en tidigare assistent, rapporterar radiokanalen Franceinfo..

SVT - 14 timmar sedan

Borgmästare mördad i Mexiko

Den mexikanska staden Ixtlahuacáns borgmästare Crispín Gutiérrez Moreno har dödats i en attack i delstaten Colima på fredagen. Han sköts när han körde på motorvägen..

SVT - 15 timmar sedan

30 poliser skjutna till döds i Egypten

Minst 30 poliser har skjutits ihjäl i öknen, i närheten av huvudstaden Kairo. Det efter en jakt på extremister..

SVT - 18 timmar sedan

WHO:s nya affischnamn: Robert Mugabe

Kritiken haglar: ”Skrattretande” och ”pinsamt”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.