SVT > Utrikes

Saturday, 24 March, 01:34

SVT - 12 okt 17 kl. 15:13

Uppgift: USA lämnar UnescoUSA planerar att lämna FN-organet Unesco. Orsaken är att organisationen enligt USA är anti-israelisk, uppger nyhetsbyrån AP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Unesco, FN, AP

Dela artikeln

757 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgift, USA, lämnar, Unesco
Världen Idag - 12 okt 17 kl. 17:08

USA lämnar Unesco

USA lämnar Unesco, som är FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur. Det främsta skälet är en rad resolutioner om världsarvsfrågor som USA uppfattat som anti-israeliska, enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP..

Sydöstran - 12 okt 17 kl. 15:19

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. USA slutade att ge pengar till organet efter att det gav Palestina medlemskap 2011. Washington-regeringen har återkommande kritiserat Unesco för resolutioner som USA anser vara anti-israeliska.

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 17 kl. 14:53

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. USA slutade att ge pengar till organet efter att det gav Palestina medlemskap 2011. Washington-regeringen har återkommande kritiserat Unesco för re.

Sydsvenskan - 12 okt 17 kl. 14:53

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. – Det är väldigt tragiskt. Ett utträde är alltid en signal, säger Mats Djurberg, generalsekreterare på svenska Unesco.

UNT - 12 okt 17 kl. 15:19

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington..

SR - 12 okt 17 kl. 15:27

USA lämnar Unesco

USA drar sig nu definitivt ur Unesco, FN:s organ för utbildning, vetenskap, humaniora och kultur. Det uppger källor för nyhetsbyrån AP..

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 15:20

USA lämnar Unesco

DalaDemokraten - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger källor för nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

Norrtelje Tidning - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

ÖstersundsPosten - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Politiska dödläget i Italien ännu inte löst

Italien lyckades inte ta ett steg närmare att få en ny regering när parlamentet sammanträde för första gången på fredagen. En bruten överenskommelse mellan populisterna och högerkoalitionen gjorde att man inte kunde enas om talmän för de båda kamrarna..

SVT - 3 timmar sedan

Han jagades av gärningsmannen: ”I det läget bara flyr man”

– Han sprang efter mig. Jag vet inte varför han inte sköt, kanske hade han slut på ammunition..

SVT - 4 timmar sedan

Husrannsakan i Cambridge Analyticas kontor godkänns

Domare i Storbritanniens högsta domstol godkänner ansökan om en husrannsakan i Cambridge Analyticas kontor i London, rapporterar Reuters..

SVT - 4 timmar sedan

Polis trodde mobiltelefon var vapen – sköt ihjäl amerikansk 22-åring

Stephon Clark, 22 år, var misstänkt för att ha brutit sig in i bilar och skulle gripas. I stället avlossade polisen flera skott och han sköts till döds i sin trädgård i Sacramento, Kalifornien. Nu höjs flera kritiska röster mot polisens agerande..

SVT - 5 timmar sedan

Svensk död i Filippinerna – fick elchock av våt trottoar

En svensk man i 60-årsåldern har omkommit på den filippinska ön Panglao, bekräftar UD för SVT Nyheter. Enligt Aftonbladet ska han ha fått ström genom kroppen när han klev ut på en våt trottoar. Nu utreds händelsen av lokala myndigheter..

SVT - 5 timmar sedan

Poliser och soldater ofta offer i franska terrorattacker

Tidigare i dag öppnade en gärningsman eld mot fyra poliser i Carcassone i södra Frankrike. Gärningsmannen skadade en av poliserna, sköt ihjäl en civilperson innan han tog sig till en stormarknad och höll människor gisslan. Det var den senaste i en rad terrorattacker riktade mot poliser i Frankrike..

SVT - 6 timmar sedan

Trump undertecknar budgeten

USA:s president Donald Trump säger att han av hänsyn till landets säkerhet kommer att underteckna budgeten. Men säger samtidigt att han ”aldrig mer kommer att underteckna ett lagförslag som detta igen”, rapporterar Reuters..

SVT - 7 timmar sedan

Högt ställda mål i Norge efter elbilssuccén

Var femte ny bil som såldes i Norge förra året var eldriven. Men efterfrågan är betydligt större än tillgången. I klippet ser du varför elbilarna blivit så populära..

SVT - 7 timmar sedan

Polis hyllas som hjälte efter terrordådet

En polisman hyllas av Frankrikes inrikesminister Gerard Collomb som hjälte i samband med gisslandramat i sydfranska Trèbes på fredagen. Enligt Collomb ska polisen frivilligt ha låtit sig tas som gisslan i utbyte mot att en annan gisslan, en kvinna som befann sig i butiken, släpptes. Polismannen skadades allvarligt i insatsen..

SVT - 8 timmar sedan

Gärningsmannen var inte känd som potentiell extremist

Enligt Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb var den misstänkte gisslantagaren i Trèbes känd av polisen sedan tidigare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.