SVT > Utrikes

Friday, 15 December, 03:40

SVT - 12 okt 17 kl. 15:13

Uppgift: USA lämnar UnescoUSA planerar att lämna FN-organet Unesco. Orsaken är att organisationen enligt USA är anti-israelisk, uppger nyhetsbyrån AP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Unesco, FN, AP

Dela artikeln

757 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgift, USA, lämnar, Unesco
Världen Idag - 12 okt 17 kl. 17:08

USA lämnar Unesco

USA lämnar Unesco, som är FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur. Det främsta skälet är en rad resolutioner om världsarvsfrågor som USA uppfattat som anti-israeliska, enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP..

Sydöstran - 12 okt 17 kl. 15:19

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. USA slutade att ge pengar till organet efter att det gav Palestina medlemskap 2011. Washington-regeringen har återkommande kritiserat Unesco för resolutioner som USA anser vara anti-israeliska.

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 17 kl. 14:53

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. USA slutade att ge pengar till organet efter att det gav Palestina medlemskap 2011. Washington-regeringen har återkommande kritiserat Unesco för re.

Sydsvenskan - 12 okt 17 kl. 14:53

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington. – Det är väldigt tragiskt. Ett utträde är alltid en signal, säger Mats Djurberg, generalsekreterare på svenska Unesco.

UNT - 12 okt 17 kl. 15:19

USA lämnar Unesco

USA kommer vid årsskiftet att dra sig ur FN-organet Unesco, meddelar utrikesdepartementet i Washington..

SR - 12 okt 17 kl. 15:27

USA lämnar Unesco

USA drar sig nu definitivt ur Unesco, FN:s organ för utbildning, vetenskap, humaniora och kultur. Det uppger källor för nyhetsbyrån AP..

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 15:20

USA lämnar Unesco

DalaDemokraten - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger källor för nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

Norrtelje Tidning - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

ÖstersundsPosten - 31 maj 17 kl. 13:54

Uppgifter: USA lämnar Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har beslutat att USA lämnar Parisavtalet mot klimatförändringar. Det uppger nyhetssajten Axios enligt Reuters, rapporterar Aftonbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Brandman hittad död i Kalifornien

En 32-årig brandman har omkommit under arbetet med att bekämpa en av de stora skogsbränderna i Kalifornien..

SVT - 45 minuter sedan

Asylpolitik fortsätter splittra EU-ledarna

EU-ledarna har rensat luften i migrationspolitiken. Men trots flera timmars diskussion på toppmötet i Bryssel står de lika långt ifrån varandra – och en lösning – som tidigare. – Ståndpunkterna har inte förändrats, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel när hon efter midnatt lämnar toppmötesbyggnaden efter en utdragen middag..

SVT - 3 timmar sedan

Trump har pratat med Putin om Nordkorea

USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin ska ha pratat i telefon om situationen med Nordkorea, skriver AFP..

SVT - 5 timmar sedan

Två poliser dödade i Spanien

Tre personer, varav två poliser, har dödats vid en skottlossning i östra Spanien, uppger poliskällor för AFP. Incidenten ska ha inträffat i ett avsides beläget hus i Teruelprovinsen vid sextiden på kvällen lokal tid. Polisen har inte lämnat några uppgifter om någon gripits..

SVT - 5 timmar sedan

Flera knivhuggna i Nederländerna – en död

En person har dödats och flera har skadats i ett knivdåd i staden Maastricht i Nederländerna, rapporterar den nederländska nyhetsbyrån ANP enligt Reuters.

SVT - 7 timmar sedan

Så kan ditt internet begränsas

Den 14 december röstade USA:s kommunikationsmyndighet FCC nej till nätneutralitet. Det kan få rejäla konsekvenser för hur internet regleras både i USA och här i Sverige. Men vad är nätneutralitet?

SVT - 7 timmar sedan

USA: Nätneutraliteten tas bort

Reglerna om lika villkor på internet rivs upp. USA:s kommunikationskommitté FCC röstade nej till nätneutraliteten, vilket innebär att nätoperatörer tillåts prioritera enskilda sajter och företag – och inte längre förbjuds att sinka kopplingarna till andra..

SVT - 10 timmar sedan

Svensk extremist uppges avrättad i Irak

En svensk medborgare med misstänkta kopplingar till en terrorrörelse rapporteras ha avrättats i Irak tillsammans med ytterligare 37 misstänkta jihadister, uppger en fängelsekälla..

SVT - 19 timmar sedan

Flygplan kraschade strax efter start i Kanada – flera skadade

Ett passagerarplan kraschade kort efter start i Fond-du-Lac i Kanada. 25 personer befann sig ombord och flera har skadats..

SVT - 22 timmar sedan

Netanyahu tror många kommer erkänna Jerusalem

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är missnöjd med vad muslimska ledare sagt om Jerusalem efter OIC-toppmötet. – Vi är inte imponerade av alla dessa uttalanden, säger han i ett tal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.