News55 > Nyheter

Friday, 20 July, 14:16

News55 - 12 okt 17 kl. 14:52

Reumatikerförbundet: Smärta är inte en naturlig del av åldrandetDet råder stor okunskap om reumatiska sjukdomar i Sverige, både när det kommer till hur många som drabbas och när man ska söka hjälp. Den 12 oktober är det internationella Reumatikerdagen och syftet är att öka kunskapen om reumatism och slå hål på de många myter som hindrar att människor får den hjälp de behöver. – Det finns ett enormt kunskapsglapp. När man tänker på reumatism ser nog de flesta en äldre person med krokiga fingrar och ont i lederna framför sig, men reumatism är mycket mer än så, säger Kristina Heilborn, insamlare på Reumatikerförbundet, till News55.        LÄS MER: Tusentals lider av artros i onödan – så lindrar du värken Ser smärtan som en naturlig del av åldrandet Hela 80 sjukdomar går under samlingsnamnet reumatism.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Reumatikerdagen, Kristina Heilborn, Reumatikerförbundet, News55, LÄS MER, Ser, Hela,  Kristina Heilborn, Viktigt, Lotta Håkansson, FLER NYHETER

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reumatikerförbundet, Smärtaär inte en , naturlig, delav , åldrandet
ÖstersundsPosten - 25 jan 16 kl. 09:32

Läkare ifrågasätter fibromyalgi – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

Länstidningen i Jämtland - 29 jan 16 kl. 05:00

Läkare ifrågasätter diagnos – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

DN - 29 apr 16 kl. 10:59

Reumatikerförbundets ordförande riskerar uteslutning


Sveriges största handikappförbund, Reumatikerförbundet, skakas av en infekterad intern strid. Förbundets omstridda ordförande Anne Carlsson riskerar uteslutning och betydande del av styrelsen har avgått..

BT - 20 aug 12 kl. 13:57

Vården bör ta smärtan på allvar

Långvarig smärta är ett handikappande tillstånd som orsakar stort lidande för den som drabbas. Samtidigt medför det omfattande kostnader för samhället då många berövas chansen till ett fullvärdigt liv med yrkesarbete och egen försörjning. Bara i Västra Götaland beräknas fler än 135 000 människor lida av långvarig smärta.

BT - 18 nov 13 kl. 13:34

Vården missardold folksjukdom

I Västra Götaland finns 352 personer som går runt med ont i ryggen utan att ha fått vare sig behandling eller rätt diagnos. I hela landet kan ett stort antal ha sjukdomen. Det visar Reumatikerförbundets och Netdoktors upplysningskampanj om inflammatoriska ryggar som sedan april 2013 pågått på Reumatikerförbundets hemsida.

Fler nyheter från News55

News55 - 05 jul 18 kl. 16:25

Politiker enade: Bevara kontanterna

– Vänsterpartiet och moderaterna är kanske de partier som vi uppfattar står längst ifrån varandra i sakfrågor. Men just i frågan om kontanterna så enas man över partigränserna, säger Björn Eriksson, talesperson för kontantupproret. Björn Eriksson talar om paneldeltagarna Håkan Svenneling (V) och Lotta Finstorp (M) som båda arbetar för att skydda kontanterna i Sverige.

News55 - 05 jul 18 kl. 13:06

Här är pensionärsorganisationernas krav på politikerna

I Äldreforums tält i Almedalen diskuterade pensionärsorganisationerna pensionsfrågan med äldreminister Lena Hallengren. De presenterades också en kravlista på sex punkter där fokus ligger på pensionärers ekonomi. Man kräver att pensionssystemet ses över och att det ska bli lättare för den enskilde att förutse vad man kommer att få i pension.

News55 - 05 jul 18 kl. 09:14

Pensionärsorganisationerna: Idrott kan rädda äldres liv

– Vi vill skapa en folkrörelse där folkhälsan står i centrum. Vi vet idag att många av våra äldre har problem med fallolyckor. Träning förebygger det, säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

News55 - 04 jul 18 kl. 18:20

Äldreministern: “Det är skamligt att inte fler söker bostadstillägg”

I dagens debatt om pensionsfrågan i Äldreforums tält i Almedalen var samtliga representanter enade om att pensionssystemet måste ses över och att mer pengar måste betalas in. – Äldrepolitik är så mycket men gällande pensionerna är det en reflektion av hur arbetslivet ser ut. Vi vill inte ha människor som jobbat ett helt liv och inte har råd med hyra och mat.

News55 - 04 jul 18 kl. 11:48

Annika Strandhäll: “Det är en stor skam”

När man blir äldre ökar behovet av vård samtidigt som inkomsten minskar. Detta drabbar i många fall pensionärers munhälsa. Vad kan göras för att skapa en mer jämlik tandvård?

News55 - 04 jul 18 kl. 09:17

Följ Äldreforum direkt på News55!

Inlägget Följ Äldreforum direkt på News55! dök först upp på News55..

News55 - 04 jul 18 kl. 06:30

Pensionsmyndigheten: Inför “barnbidrag för pensionärer”

Pensionsmyndigheten menar att det är ett politiskt dilemma att kombinera en god grundtrygghet efter pensioneringen med bra drivkrafter för att tjäna in till sin pension via arbete. Till seminariet i Almedalen hade Pensionsmyndigheten bjudit in riksdagsledamot Solveig Zander (C), riksdagsledamot Fredrik Lundh Sammeli (S), Jan Andersson, styrelseledamot PRO och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG. Olle Settergren, chef på Pensionsmyndighetens analysavdelning, började med att berätta att Sverige ligger sämst till bland de nordiska länderna när det gäller andelen 65-plussare som inte har råd att köpa de mest nödvändiga varorna.

News55 - 03 jul 18 kl. 15:06

Strandhäll: Vi har för många fattiga pensionärer

På plats i Äldreforums tält i Almedalen intog socialförsäkringsministern scenen för att berätta vad regeringen gör för landets pensionärer. Ministern menar att pensionsfrågan varit en av fokusfrågorna för regeringen och att man förbättrat mycket för de äldres ekonomi. – Vi har arbetat mycket med att förbättra villkoren under mandatperioden.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

News55 - 02 jul 18 kl. 07:54

“Vi måste vara en blåslampa och driva på”

Tillsammans med News55 inledde pensionärsförbunden på söndagen Äldreforum i Almedalen. Där ställde förbunden gemensamma krav på politikerna. –  PRO, SPF och SKPF har tillsammans runt 800 000 medlemmar, det är tunga skäl för partierna att lyssna på förbunden om de vill har deras röster, inleder  News55:s Artur Ringart som modererar panelen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.