News55 > Nyheter

Friday, 23 March, 23:53

News55 - 12 okt 17 kl. 14:52

Reumatikerförbundet: Smärta är inte en naturlig del av åldrandetDet råder stor okunskap om reumatiska sjukdomar i Sverige, både när det kommer till hur många som drabbas och när man ska söka hjälp. Den 12 oktober är det internationella Reumatikerdagen och syftet är att öka kunskapen om reumatism och slå hål på de många myter som hindrar att människor får den hjälp de behöver. – Det finns ett enormt kunskapsglapp. När man tänker på reumatism ser nog de flesta en äldre person med krokiga fingrar och ont i lederna framför sig, men reumatism är mycket mer än så, säger Kristina Heilborn, insamlare på Reumatikerförbundet, till News55.        LÄS MER: Tusentals lider av artros i onödan – så lindrar du värken Ser smärtan som en naturlig del av åldrandet Hela 80 sjukdomar går under samlingsnamnet reumatism.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Reumatikerdagen, Kristina Heilborn, Reumatikerförbundet, News55, LÄS MER, Ser, Hela,  Kristina Heilborn, Viktigt, Lotta Håkansson, FLER NYHETER

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reumatikerförbundet, Smärtaär inte en , naturlig, delav , åldrandet
ÖstersundsPosten - 25 jan 16 kl. 09:32

Läkare ifrågasätter fibromyalgi – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

Länstidningen i Jämtland - 29 jan 16 kl. 05:00

Läkare ifrågasätter diagnos – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

DN - 29 apr 16 kl. 10:59

Reumatikerförbundets ordförande riskerar uteslutning


Sveriges största handikappförbund, Reumatikerförbundet, skakas av en infekterad intern strid. Förbundets omstridda ordförande Anne Carlsson riskerar uteslutning och betydande del av styrelsen har avgått..

BT - 20 aug 12 kl. 13:57

Vården bör ta smärtan på allvar

Långvarig smärta är ett handikappande tillstånd som orsakar stort lidande för den som drabbas. Samtidigt medför det omfattande kostnader för samhället då många berövas chansen till ett fullvärdigt liv med yrkesarbete och egen försörjning. Bara i Västra Götaland beräknas fler än 135 000 människor lida av långvarig smärta.

BT - 18 nov 13 kl. 13:34

Vården missardold folksjukdom

I Västra Götaland finns 352 personer som går runt med ont i ryggen utan att ha fått vare sig behandling eller rätt diagnos. I hela landet kan ett stort antal ha sjukdomen. Det visar Reumatikerförbundets och Netdoktors upplysningskampanj om inflammatoriska ryggar som sedan april 2013 pågått på Reumatikerförbundets hemsida.

Fler nyheter från News55

News55 - 12 timmar sedan

Äldre med alkoholproblem saknar stöd från samhället

Äldre personer med långvariga alkoholproblem saknar stöd från samhället. De är ofta ensamma, utan sociala nätverk och plågas av en rädsla för att dö en alkoholrelaterad död. Det visar en avhandling där medelålders och äldre kvinnor och män med långvariga alkoholproblem berättar om sitt drickande och sina liv, skriver forskning.

News55 - Igår: 11:54

Professorns uppmaning till äldre: ”Ställ krav på läkarna!”

Seniorprofessor Yngve Gustafson har länge varit aktiv i frågor kring hur äldrevården ska bli bättre. Nu uppmanar han äldre att inte rakt av acceptera läkarnas diagnoser, skriver Vetenskapsrådets tidning Curie. − Jag uppviglar ständigt pensionärer, särskilt gamla kvinnor, att ställa större krav på sina läkare.

News55 - I förrgår: 16:18

Lyckat seniorevent i Västerås

För andra året i rad arrangerade News55 idag en mässa för seniorer i Västerås. Det blev ett välbesökt event som bjöd på både nytta och nöje. Eventets moderator, Harald Treutiger, intervjuade den tidigare förbundskaptenen i ishockey, Curt Lundmark, som bjöd på anekdoter från ett långt liv i sportens tjänst.

News55 - I förrgår: 12:03

Leif Mannerström håller med: Sjukhusmaten är katastrof

Malin Berghagen gick i dagarna ut i ett blogginlägg där hon hårt kritiserade maten på det sjukhus där hennes mor Barbro “Lill-Babs” Svensson vårdas. Hon menade att maten var näringslös och torftig och uppmanade till protest. Inlägget har väckt starka reaktioner på sociala medier och har fått stor spridning.

News55 - 13 mar 18 kl. 13:23

Lia Boysen: Stressymptomen var dödlig sjukdom

Skådespelaren Lia Boysen hade en hektisk period. Hon hade precis skilt sig, hennes far gick bort och hon arbetade intensivt. Därför trodde hon att hjärtklappningarna hon drabbades av, samtidigt som hon förlorade i vikt, var stressrelaterade symptom.

News55 - 20 mar 18 kl. 13:01

Sven Melander har fått cancer

Sven Melander har fått cancer. “Breaking news! Jag har inget hår #fuckcancer”.

News55 - 20 mar 18 kl. 10:12

Malin Berghagen om “Lill-Babs” sjukhusmat: “Jag är så chockad”

Maten som serveras till äldre blir allt mer kritiserad. På senare tid har News55 skrivit ett antal texter om saken. Bland annat om Lennart, 69, som tar bilder varje dag av den undermåliga maten.

News55 - 19 mar 18 kl. 17:01

Kulturhuset Stadsteatern: Benny Fredriksson tog sitt liv

I lördags informerade Kulturhuset Stadsteatern att den tidigare vd:n Benny Fredriksson avlidit under en vistelse i Australien. Han utsågs till teaterchef 2002 och blev 2013 vd för Kulturhuset Stadsteatern, men i början av december i fjol avgick Fredriksson från sin tjänst efter att ha fått omfattande kritik i media för sin ledarstil, bl a genom ett upprop från ett 40-tal anställda som i Aftonbladet krävde hans avgång. Samtidigt hade han i sitt arbete byggt upp en mycket framgångsrik teater med många stora publiksuccéer.

News55 - 19 mar 18 kl. 09:00

Dagens Dahlgren – Meny

News55 - 16 mar 18 kl. 14:01

Ted Åström förföljd av besatt kvinna – i 15 år

Ted Åström, 72, har under 15 år förföljts av en stalker, en främmande kvinna som varit besatt av honom. Det berättar han i en intervju för Hänt Extra, skriver Expressen. – Hon trodde hon var ihop med mig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.