News55 > Nyheter

Saturday, 16 December, 13:58

News55 - 12 okt 17 kl. 14:52

Reumatikerförbundet: Smärta är inte en naturlig del av åldrandetDet råder stor okunskap om reumatiska sjukdomar i Sverige, både när det kommer till hur många som drabbas och när man ska söka hjälp. Den 12 oktober är det internationella Reumatikerdagen och syftet är att öka kunskapen om reumatism och slå hål på de många myter som hindrar att människor får den hjälp de behöver. – Det finns ett enormt kunskapsglapp. När man tänker på reumatism ser nog de flesta en äldre person med krokiga fingrar och ont i lederna framför sig, men reumatism är mycket mer än så, säger Kristina Heilborn, insamlare på Reumatikerförbundet, till News55.        LÄS MER: Tusentals lider av artros i onödan – så lindrar du värken Ser smärtan som en naturlig del av åldrandet Hela 80 sjukdomar går under samlingsnamnet reumatism.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Reumatikerdagen, Kristina Heilborn, Reumatikerförbundet, News55, LÄS MER, Ser, Hela,  Kristina Heilborn, Viktigt, Lotta Håkansson, FLER NYHETER

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reumatikerförbundet, Smärtaär inte en , naturlig, delav , åldrandet
ÖstersundsPosten - 25 jan 16 kl. 09:32

Läkare ifrågasätter fibromyalgi – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

Länstidningen i Jämtland - 29 jan 16 kl. 05:00

Läkare ifrågasätter diagnos – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

DN - 29 apr 16 kl. 10:59

Reumatikerförbundets ordförande riskerar uteslutning


Sveriges största handikappförbund, Reumatikerförbundet, skakas av en infekterad intern strid. Förbundets omstridda ordförande Anne Carlsson riskerar uteslutning och betydande del av styrelsen har avgått..

BT - 20 aug 12 kl. 13:57

Vården bör ta smärtan på allvar

Långvarig smärta är ett handikappande tillstånd som orsakar stort lidande för den som drabbas. Samtidigt medför det omfattande kostnader för samhället då många berövas chansen till ett fullvärdigt liv med yrkesarbete och egen försörjning. Bara i Västra Götaland beräknas fler än 135 000 människor lida av långvarig smärta.

BT - 18 nov 13 kl. 13:34

Vården missardold folksjukdom

I Västra Götaland finns 352 personer som går runt med ont i ryggen utan att ha fått vare sig behandling eller rätt diagnos. I hela landet kan ett stort antal ha sjukdomen. Det visar Reumatikerförbundets och Netdoktors upplysningskampanj om inflammatoriska ryggar som sedan april 2013 pågått på Reumatikerförbundets hemsida.

Fler nyheter från News55

News55 - 13 timmar sedan

Vem gömmer sig bakom lucka 16?

News55 - 23 timmar sedan

Tonny Roth om tiden i Hootenanny Singers

Tonny Roth, 74, är född och uppvuxen i Västervik. Han spelade bas i bandet Hootenanny Singers som hade sin storhetstid under sextiotalet. Tonny gick i samma skola som de som kom att bli bandet Hotenanny Singers.

News55 - Igår: 12:25

Joannas mamma levde i misär bland avföring och mögel

Joanna Holmgren har inte besökt sin 82-åriga mamma de senaste halvåret då hon själv haft en svår lungsjukdom. Att ta hand om sin mamma som lider av både demens och diabetes har därför inte varit möjligt, skriver Expressen. Joannas mamma har hemtjänst två gånger om dagen men när Joanna i förra veckan tog sig till Norrköping för att hälsa på möttes hon av något man inte önskar sin värsta fiende.

News55 - Igår: 00:15

Vem gömmer sig bakom lucka 15?

News55 - Igår: 16:40

Fi: Pensionsuppgörelsen slår hårt mot landets äldre kvinnor

Vad innebär pensionsgruppens förslag för Sveriges kvinnor? Ja, inte förbättrar det deras situation i alla fall. Istället fortsätter pensionsgruppen att leva i sin egen värld och skjuta över ansvaret på oss som privatpersoner och på arbetsmarknadens parter, skriver Gudrun Schyman och Lotten Sunna (Fi) i en debattartikel i Aftonbladet.

News55 - I förrgår: 13:30

Så ska äldre få akutsjukvård snabbare

Den vanligaste anledningen till att personer över 65 år söker sig till akutmottagningen är frakturer och hjärtbesvär. Men ofta har äldre, sköra patienter även andra sjukdomar och går på flertalet mediciner, något som gör att det kan vara svårt för vårdpersonal att få en helhetsbild av patientens sjukdomstillstånd. Därför har forskare tagit fram ett nytt screeningverktyg som ska identifiera sköra, äldre.

News55 - I förrgår: 09:00

Stefan Sauk tillbaka med en variant av “Tillfälligt avbrott” – “Tillfälligt utbrott”

Vi backar tillbaka bandet några år. Närmare bestämt till 1989 då det kultförklarade humorprogrammet “Lorry” hade premiär i SVT. Ett av de mest uppskattade inslagen var “Tillfälligt avbrott” där skådespelaren Stefan Sauk kastade dynga på etablissemanget.

News55 - I förrgår: 11:29

Rickard Olsson om SVT: “De gjorde slut via sms”

Inom de närmsta dagarna ska SVT:s Rickard Olsson ta ett avgörande beslut. Han ska bestämma sig för om han vill vara kvar på kanalen eller ej, det skriver Aftonbladet. Rickard Olsson är programledare för ”Vet vem mest” och enligt ett sms till Expressen skulle Rickard spela in det sista avsnittet av ”Vem vet mest junior” i går för att sedan åka hem och skapa en lista med för- och emotpunkter med att arbeta för SVT.

News55 - I förrgår: 09:00

Här gör Stefan Sauk comeback med “Tillfälligt avbrott”

Vi backar tillbaka bandet några år. Närmare bestämt till 1989 då det kultförklarade humorprogrammet “Lorry” hade premiär i SVT. Ett av de mest uppskattade inslagen var “Tillfälligt avbrott” där skådespelaren Stefan Sauk kastade dynga på etablissemanget.

News55 - I förrgår: 00:15

Vem gömmer sig bakom lucka 14?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.