News55 > Nyheter

Saturday, 21 October, 16:05

News55 - 12 okt 17 kl. 14:52

Reumatikerförbundet: Smärta är inte en naturlig del av åldrandetDet råder stor okunskap om reumatiska sjukdomar i Sverige, både när det kommer till hur många som drabbas och när man ska söka hjälp. Den 12 oktober är det internationella Reumatikerdagen och syftet är att öka kunskapen om reumatism och slå hål på de många myter som hindrar att människor får den hjälp de behöver. – Det finns ett enormt kunskapsglapp. När man tänker på reumatism ser nog de flesta en äldre person med krokiga fingrar och ont i lederna framför sig, men reumatism är mycket mer än så, säger Kristina Heilborn, insamlare på Reumatikerförbundet, till News55.        LÄS MER: Tusentals lider av artros i onödan – så lindrar du värken Ser smärtan som en naturlig del av åldrandet Hela 80 sjukdomar går under samlingsnamnet reumatism.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Reumatikerdagen, Kristina Heilborn, Reumatikerförbundet, News55, LÄS MER, Ser, Hela,  Kristina Heilborn, Viktigt, Lotta Håkansson, FLER NYHETER

Dela artikeln

138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reumatikerförbundet, Smärtaär inte en , naturlig, delav , åldrandet
ÖstersundsPosten - 25 jan 16 kl. 09:32

Läkare ifrågasätter fibromyalgi – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

Länstidningen i Jämtland - 29 jan 16 kl. 05:00

Läkare ifrågasätter diagnos – får mothugg av Reumatikerförbundet

– Att han har smärta i musklerna och att han har alla symptomen kring det har jag inget att invända mot. Mer än så kan jag inte säga på grund av tystnadsplikten, säger läkaren när TH ringer upp..

DN - 29 apr 16 kl. 10:59

Reumatikerförbundets ordförande riskerar uteslutning


Sveriges största handikappförbund, Reumatikerförbundet, skakas av en infekterad intern strid. Förbundets omstridda ordförande Anne Carlsson riskerar uteslutning och betydande del av styrelsen har avgått..

BT - 20 aug 12 kl. 13:57

Vården bör ta smärtan på allvar

Långvarig smärta är ett handikappande tillstånd som orsakar stort lidande för den som drabbas. Samtidigt medför det omfattande kostnader för samhället då många berövas chansen till ett fullvärdigt liv med yrkesarbete och egen försörjning. Bara i Västra Götaland beräknas fler än 135 000 människor lida av långvarig smärta.

BT - 18 nov 13 kl. 13:34

Vården missardold folksjukdom

I Västra Götaland finns 352 personer som går runt med ont i ryggen utan att ha fått vare sig behandling eller rätt diagnos. I hela landet kan ett stort antal ha sjukdomen. Det visar Reumatikerförbundets och Netdoktors upplysningskampanj om inflammatoriska ryggar som sedan april 2013 pågått på Reumatikerförbundets hemsida.

Fler nyheter från News55

News55 - Igår: 10:00

News55 Seniorevent gästar Alingsås

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scenen underhåller bland andra författaren och komikern Lennie Norman. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 18 okt 17 kl. 13:38

Därför behöver pensionsåldern höjas enligt finansministern

Då Sveriges befolkning ökar lavinartat blir också kostnaderna allt svårare att hantera, det skriver Dina Pengar. – Från och med 2018 förväntar vi oss att behovet av välfärd ökar betydligt snabbare än skatteintäkterna, konstaterar Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL. SKL slår larm om att åtgärder krävs för att minska glappet mellan kostnader och intäkter, något som ser ut att hamna på 59 miljarder år 2021.

News55 - 17 okt 17 kl. 14:56

Så får du råd att gå i pension tidigare

De ekonomiska konsekvenserna kan bli stora om du väljer att gå i pension innan 65 års ålder. För varje år tidigare man går i pension försämras den totala pensionen med 7–8 procent. Kan man däremot gå med på att ibland få drastiskt minskade inkomster och rätta sina utgifter efter det, kunna spara en stor del av lönen under de år man arbetar eller kanske har gjort en ovanligt bra bostadsaffär kan man ha möjlighet till att gå i pension tidigare än de flesta, det skriver Svenska Dagbladet.

News55 - 16 okt 17 kl. 14:04

Utger sig för att vara från kyrkan – bedrar äldre

I småländska Aneby har en man kackat på hos människor och frågat om de vill skänka pengar till katastrofdrabbade offer, men det har visat sig att han är en bedragare, det skriver Expressen. – Han har använt vårt goda namn och rykte på bygden för att själv sko sig. Det gör mig väldigt upprörd, säger Peter Andreasson, kyrkoherde i Aneby pastorat.

News55 - 16 okt 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Börsnyheter

News55 - 14 okt 17 kl. 08:13

Cancerfonden: Det finns ingen “Skyll dig själv”- cancer

Varje år drabbas 8 000 kvinnor av bröstcancer. 80 procent av de som insjuknar har fyllt 50 och drygt 70 procent är 55 år eller äldre, enligt uppgifter från Cancerfonden. För 15:e året i rad driver Cancerfonden sin Rosa Bandet-kampanj och under oktober månad uppmärksammas sjukdomen extra mycket i samband med internationella Bröstcancermånaden.

News55 - 13 okt 17 kl. 11:52

Pensionärsförbunden kräver nollvision för fallolyckor

Regeringens nationella mål att halvera antalet fallolyckor är alldeles för lågt satt, tycker företrädarna för Sveriges tre största pensionärsorganisationer SPF Seniorerna, SKPF och PRO. Istället kräver förbunden att riksdagen beslutar om en nollvision för fallolyckor, det skriver Christina Tallberg, Berit Bölander och Eva Eriksson i en debattartikel i Dagens Samhälle.       LÄS MER: Rullstolsburne Leif, 82, nekas plats på boende trots flera fallolyckor Förebyggande insatser behövs Varje år dör 1 700 personer till följd av fallolyckor och priset för olyckorna är högt, både när det kommer till mänskligt lidande och i rena pengar.

News55 - 12 okt 17 kl. 10:14

Seniormässan kommer till Falkenberg

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scenen underhåller bland andra ståuppkomikern och författaren Lennie Norman med material ur sina storsäljande Gubbvarning-böcker. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 11 okt 17 kl. 13:32

Därför får Telia kritik från sina äldre kunder

Att få hem sina Telia-räkningar i form av en pappersfaktura kostar 49 kronor. En summa som kan verka obetydlig, men som för pensionärer med dålig ekonomi i slutändan kan vara betydelsefull. Flera av företagets äldre kunder har ställt sig negativa till avgiften – och det av flera skäl, rapporterar SLA.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.