SVT > Inrikes

Saturday, 16 December, 08:13

SVT - 12 okt 17 kl. 13:37

Paolo Macchiarini slår tillbaka mot åklagarna – har inte agerat oaktsamtKirurgen Paolo Macchiarini är glad över att förundersökningen om vållande till annans död läggs ned. Samtidigt är han förvånad över att åklagarna bedömer att han agerat oaktsamt. – De säger att man inte kan redovisa att någon annan metod skulle ha varit bättre, säger hans advokat Björn Hurtig..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Macchiarini, Paolo Macchiarini, Björn Hurtig

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Paolo, Macchiarinislår tillbaka mot , åklagarnahar inte , agerat, oaktsamt
DN - 12 okt 17 kl. 12:49

Amina Manzoor: Åklagarna anser att Paolo Macchiarini agerat oaktsamt

Åklagarna anser att Paolo Macchiarini agerat oaktsamt och mer för varje operation, men det går inte att styrka brott. DN:s medicinreporter Amina Manzoor svarar på frågor om åklagarnas beslut att lägga ned förundersökningen..

Expressen - 05 maj 16 kl. 04:04

Paolo Macchiarini: "Karolinska visste allt"

Skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini är tillbaka i Sverige och på Karolinska. Men nu är den avskedade kirurgen inte här för att operera in syntetiska luftstrupar. Utan för att försvara sig.

Expressen - 31 okt 17 kl. 18:12

Detta har hänt i skandalen runt Paolo Macchiarini

Paolo Macchiarini är kirurgen på Karolinska institutet som fick sparken. Alla hans patienter som fick hans konstgjorda luftstrupe inopererad avled.Under en längre tid nu har hans forskningsmetoder och bakgrund ifrågasatts.

DN - 23 apr 16 kl. 07:34

Ny granskning av Paolo Macchiarini


För en månad sedan fick den omstridde kirurgen Paolo Macchiarini sparken från Karolinska institutet (KI). Nu utreder KI ännu ett fall av misstänkt ”oredlighet i forskning” där Macchiarini är inblandad..

Expressen - 30 okt 17 kl. 10:07

CEPN: Paolo Macchiarini fuskade

Samtliga förundersökningar mot skandalomsusade kirurgen Macchiarini lades ner i oktober.Nu menar Centrala etikprövningsnämnden att Paolo Macchiarini fuskade i sin forskning om syntetiska luftstrupar..

SVT - 13 feb 16 kl. 16:30

Detta har hänt: Skandalen kring stjärnkirurgen Paolo Macchiarini

Han var en upphöjd och världskänd kirurg. Men nu ifrågasätts Paolo Macchiarini på flera fronter. Efter att sex av åtta patienter avlidit efter transplantationer, utreds han nu för forskningsfusk.

SvD - 16 feb 16 kl. 16:15

Nämnd ska granska Paolo Macchiarini

Det blir den Centrala etikprövningsnämnden (CEPN) som kommer att pröva huruvida Paolo Macchiarini har gjort sig skyldig till forskningsfusk eller inte, skriver Dagens Medicin..

Expressen - 23 mar 16 kl. 11:50

Paolo Macchiarini får sparken från KI

Kirurgen och forskaren Paolo Macchiarini får sparken från Karolinska institutet (KI), uppger KI för TT..

SR - 23 mar 16 kl. 11:48

Paolo Macchiarini avskedas från KI

Idag fattade personalansvarsnämnden vid Karolinska institutet formellt beslutet att avskeda Paolo Macchiarini..

Nyteknik - 23 mar 16 kl. 14:23

KI avskedar Paolo Macchiarini

Den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini avskedas. Det meddelar Karolinska Institutet i pressmeddelande..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

200 miljoner sömnmedel skrevs ut i Sverige förra året

Sedan år 2000 har försäljningen av receptbelagda sömnpreparat ökat med mer än 40 procent i Sverige, rapporterar Ekot..

SVT - 13 timmar sedan

Postnord kämpar för att dela ut alla paket till jul

Postnord kämpar med att hantera stora mängder paket inför jul. Trots det garanterar bolaget att alla försändelser ska komma fram i tid. – Som mottagare ska man inte vara orolig för att inte få sina paket eller julkort, säger ansvarig chef Erika Ahlqvist..

SVT - 13 timmar sedan

PTS: Det här behövs för att posten ska klara sitt uppdrag

Fler ombud, flexiblare leveranser och mer personal. Det behövs för att postbolagen ska klara sitt uppdrag, enligt Post- och telestyrelsen. – Man ska ha klart för sig att det är en utmaning, säger Olof Bjurö på tillsynsmyndigheten..

SVT - 15 timmar sedan

Färre får statlig assistansförsäkring från Försäkringskassan

Dubbelt så många fick indragen assistans förra året efter hårdare tolkningar av reglerna. Det visar en analys som Försäkringskassan gjort på uppdrag av regeringen. Det är den nya rättspraxisen som gör att färre personer med hjälpbehov beviljas statlig assistansersättning, enligt analysen.

SVT - 16 timmar sedan

Ulf Kristersson (M) höll sitt första jultal: ”I Sverige talar man svenska”

I Sverige talar man svenska och här gäller svenska lagar. Det var Moderatledaren Ulf Kristerssons budskap i det första jultal han höll som ny partiledare. – Så står man inte ut med individualism, jämlikhet och jämställdhet, ja, då är nog inte Sverige rätt land att skapa sig en framtid i, säger han..

SVT - 22 timmar sedan

Lamphållare som kan ge elchock återkallas

En lamphållare som har sålts på Netto återkallas. Gängorna är spänningsförande och kan ge elchock när man skruvar i en lampa, varnar Elsäkerhetsverket..

SVT - 21 timmar sedan

Flera anhållna i internationell pensionsbluffhärva

Flera personer har anhållits i den så kallade Falcon Funds-härvan, där svenska pensionssparare kan ha lurats på hundratals miljoner kronor. Tillslagen gjordes parallellt i Sverige, Storbritannien och Norge..

SVT - 23 timmar sedan

Fula jultröje-dagen

Den 15:e december är i USA utnämnd till Ugly Christmas Sweater Day, eller Fula jultröjans dag. Morgonstudion klädde sig i de varma tröjorna och bjöd in en expert på fenomenet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.