SVT > Inrikes

Thursday, 22 March, 15:11

SVT - 12 okt 17 kl. 13:37

Paolo Macchiarini slår tillbaka mot åklagarna – har inte agerat oaktsamtKirurgen Paolo Macchiarini är glad över att förundersökningen om vållande till annans död läggs ned. Samtidigt är han förvånad över att åklagarna bedömer att han agerat oaktsamt. – De säger att man inte kan redovisa att någon annan metod skulle ha varit bättre, säger hans advokat Björn Hurtig..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Macchiarini, Paolo Macchiarini, Björn Hurtig

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Paolo, Macchiarinislår tillbaka mot , åklagarnahar inte , agerat, oaktsamt
DN - 12 okt 17 kl. 12:49

Amina Manzoor: Åklagarna anser att Paolo Macchiarini agerat oaktsamt

Åklagarna anser att Paolo Macchiarini agerat oaktsamt och mer för varje operation, men det går inte att styrka brott. DN:s medicinreporter Amina Manzoor svarar på frågor om åklagarnas beslut att lägga ned förundersökningen..

Expressen - 05 maj 16 kl. 04:04

Paolo Macchiarini: "Karolinska visste allt"

Skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini är tillbaka i Sverige och på Karolinska. Men nu är den avskedade kirurgen inte här för att operera in syntetiska luftstrupar. Utan för att försvara sig.

Expressen - 31 okt 17 kl. 18:12

Detta har hänt i skandalen runt Paolo Macchiarini

Paolo Macchiarini är kirurgen på Karolinska institutet som fick sparken. Alla hans patienter som fick hans konstgjorda luftstrupe inopererad avled.Under en längre tid nu har hans forskningsmetoder och bakgrund ifrågasatts.

DN - 23 apr 16 kl. 07:34

Ny granskning av Paolo Macchiarini


För en månad sedan fick den omstridde kirurgen Paolo Macchiarini sparken från Karolinska institutet (KI). Nu utreder KI ännu ett fall av misstänkt ”oredlighet i forskning” där Macchiarini är inblandad..

Expressen - 30 okt 17 kl. 10:07

CEPN: Paolo Macchiarini fuskade

Samtliga förundersökningar mot skandalomsusade kirurgen Macchiarini lades ner i oktober.Nu menar Centrala etikprövningsnämnden att Paolo Macchiarini fuskade i sin forskning om syntetiska luftstrupar..

Dagens Medicin - 19 jan 18 kl. 16:43

Paolo Macchiarini porträtteras i ny dokumentär

Nyhetsreportern Benita Alexander föll handlöst för skandalkirurgen Paolo Macchiarini, och lurades att tro att påven skulle viga dem. Nu skildrar hon Macchiarini i en ny dokumentär..

SVT - 13 feb 16 kl. 16:30

Detta har hänt: Skandalen kring stjärnkirurgen Paolo Macchiarini

Han var en upphöjd och världskänd kirurg. Men nu ifrågasätts Paolo Macchiarini på flera fronter. Efter att sex av åtta patienter avlidit efter transplantationer, utreds han nu för forskningsfusk.

SvD - 16 feb 16 kl. 16:15

Nämnd ska granska Paolo Macchiarini

Det blir den Centrala etikprövningsnämnden (CEPN) som kommer att pröva huruvida Paolo Macchiarini har gjort sig skyldig till forskningsfusk eller inte, skriver Dagens Medicin..

Expressen - 23 mar 16 kl. 11:50

Paolo Macchiarini får sparken från KI

Kirurgen och forskaren Paolo Macchiarini får sparken från Karolinska institutet (KI), uppger KI för TT..

SR - 23 mar 16 kl. 11:48

Paolo Macchiarini avskedas från KI

Idag fattade personalansvarsnämnden vid Karolinska institutet formellt beslutet att avskeda Paolo Macchiarini..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Passagerartåg slås sönder – SJ kritiserar Trafikverkets snöröjning

Dubbelt så många av SJ:s tåg har skadats av is och snö jämfört med tidigare år. Oplogade järnvägar har krossat fordonen och lett till inställda avgångar. Nu riktar SJ kritik mot Trafikverkets snöröjning.

SVT - 1 timme sedan

Hård strid om utsläppen från lastbilar

Trafiken är en av de största orsakerna till klimatutsläpp. Regeringen vill därför införa en kilometerskatt på lastbilar för att styra om gods till tåg och järnväg, men oppositionen kritiserar förslaget. Centerpartiet kallar det klimatfientligt..

SVT - 3 timmar sedan

FN-kritik mot svenska asylutredningar av barn

Det finns brister i hur asylsökande barn bemöts i Sverige, enligt en granskning från Unicef. Rädda barnen instämmer i stora delar av kritiken..

SVT - 4 timmar sedan

Endometriosföreningen: ”Ett steg i rätt riktning”

I dag presenterade Socialstyrelsen nya nationella riktlinjer om endometrios. – Vi är väldigt glada för att de här riktlinjerna har kommit nu, säger Endometriosföreningens ordförande Katja Vatanen till SVT Nyheter..

SVT - 5 timmar sedan

Erik Bromander: ”Känsliga uppgifter kunde röjas”

Förre statssekreteraren Erik Bromander bekräftar att han fick information på ett tidigt stadium, men att han inte visste att generaldirektör Maria Ågren skulle ha brutit mot några lagar. Han är en av nyckelpersonerna i Transportstyrelseskandalen, som nu frågas ut av riksdagens konstitutionsutskott (KU)..

SVT - 5 timmar sedan

Nu införs nationella riktlinjer om endometrios

Det har dröjt, men nu inför Socialstyrelsen nationella riktlinjer kring tumörsjukdomen endometrios. I riktlinjerna presenteras ett 40-tal rekommendationer, bland annat för att lyfta fram vikten av tidig upptäckt. – Många har fått vänta väldigt länge och vi har flera rekommendationer som kopplar till det, säger Socialstyrelsens projektledare Elisabeth Eidem..

SVT - 7 timmar sedan

Så minns vännerna och familjen Kim Wall

Journalisten Kim Wall reste över hela världen. Hennes reportage spände över ämnen som kön, populärkultur, och utrikespolitik och publicerades i ansedda tidningar som New York Times och The Atlantic. I New York delas nu det första stipendiet ut ur Kim Walls minnesfond..

SVT - 8 timmar sedan

Kraftig minskning av bostadsbyggandet i Sverige

Nu faller produktionen av nya bostäder i Sverige. Nästa år faller byggandet ner till sin lägsta nivå på över fyra år, enligt en ny prognos för byggkonjunkturen från Sveriges Byggindustrier. Därmed faller bostadsbyggandet till en nivå som ligger långt under den som Boverket satt upp för att råda bot på bostadsbristen i landet..

SVT - 11 timmar sedan

Den här informationen har Facebook om dig – och så laddar du ner den

Företaget Cambridge Analytica har vidare personlig information om 50 miljoner Facebookanvändare. Men hur personlig är informationen du delar på Facebook? Du kan själv ladda ner den och ta reda på det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.