Vimmerby Tidning > Nyheter

Sunday, 22 October, 12:19

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhusetfår , palliativ, avdelning
YLE - 27 apr 17 kl. 18:20

Palliativ vård är inte väntan på död

De flesta som får cancer blir friska. I en del fall går sjukdomen inte att bota, men det finns behandlingar som kan lindra och bromsa cancern. Inom onkologin används begreppet palliativ också för en del behandlingsformer som ges till kroniskt sjuka.

YLE - 25 okt 13 kl. 05:05

Avloppsvatten i patientrum - ännu en byggnad töms på sjukhuset

En konditionsgranskning har visat att E-byggnaden på Vasa centralsjukhus är i så dåligt skick att den måste tömmas efter årsskiftet. Men redan nu är problemen i bottenvåningen så stora att den ska tömmas omedelbart. Avdelning EP har problem med inomhusluften, men också läckande vatten- och avloppsrör som nu gör att man inte kan vänta med att flytta.

BT - 17 okt 14 kl. 11:10

Läkare inledde palliativ vård ? patienten var inte döende

Istället för att ta ett blodprov på en demensjuk person gjordes bedömningen att patienten var döende. Men patienten led av blodbrist, och Ivo, Inspektionen för vård och omsorg konstaterar nu att vården brustit i sin omsorg. Personen som vårdas på ett äldreboende i Borås stad drabbades av ett allmänt försämrat tillstånd med urinvägsinfektioner och tilltagande trötthet.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 14:35

40 cancersjuka barn nekas vård i Stockholm – Filippa Reinfeldt lovar ny avdelning i flera sekunder

DN Stockholm har två reportage krisen i cancervården. Filippa Reinfeldt är högst ansvarig för sjukvården i Stockholm, även om hon är mest känd via Instagram och kvällstidningarnas vimmelbilder. Hon delar inte expertisens analys av svårigheterna att bemanna barncanceravdelningarna.

YLE - 17 feb 16 kl. 17:30

Sjukhusdirektör: Raseborgs sparkrav kan betyda slutet för sjukhuset

Staden ska minska på sina kostnader för den specialiserade sjukhusvården med 3 miljoner de kommande åren, säger Raseborgs stadsdirektör Tom Simola. Sjukhusdirektör Gabriela Erroll befarar en mörk framtid för Raseborgs sjukhus. - Det kom som en blixt från klar himmel.

Nyan - 09 sep 16 kl. 13:06

ÅHS öppnar palliativ mottagning

ÅHS svarar nu på behovet av palliativ vård och öppnar en mottagning.
Ålands hälso- och sjukvård öppnar en palliativ mottagning som startar sin verksamhet 15 september 2016. Mottagningen kommer att hålla öppet två dagar i veckan, tisdag och torsdag klockan 8–15.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. Sparåtgärderna vid social-och hälsovårdsverket leder till att operationerna minskar och den sista höftoperationen görs på onsdag. Personalen lägger ner ljus vid middagstid på tisdag vid bysten av Otto Malm vid det gamla sjukhuset.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset på tisdag

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. På onsdag görs den sista höftoperationen och på tisdag vid middagstid lägger personalen ner ljus vid bysten av Otto Malm intill det gamla sjukhuset. Sparåtgärderna vid Malmska sjukhuset är så omfattande att mera krävande operationer, förutom dagkirurgi, inte längre kan utföras vid sjukhuset.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 12 kl. 07:30

Palliativ vårdavdelning försvinner

Karlstads kommuns avdelning för vård i livet slutskede, Vågen på Resurscentrum Rosenbad, försvinner sista augusti. ? Vi har just nu ett stort behov av vårdboende i kommunen, och måste kunna utnyttja de platser som är lediga även för långtidssjuka och dementa, säger Peter Nylander, verksamhetschef för hälso- och sjukvård på kommunens vård- och omsorgsförvaltning..

SN - 29 apr 16 kl. 13:00

Avdelning stänger på lasarettet: "En akut lösning"

Det är avdelningen för palliativ vård som stänger över helgen och måndag. Bristen på sjuksköterskor är orsaken..

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - just nu

Brunegård invald i KD:s partistyrelse

Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård blev på söndagsförmiddagen invald i Kristdemokraternas partistyrelse..

Vimmerby Tidning - just nu

15-åring lindrigt skadad efter trafikolycka

Strax efter klockan nio på lördagskvällen voltade en 15-åring med en fyrhjuling utanför Vimmerby..

Vimmerby Tidning - 16 timmar sedan

Visade upp förfalskat körkort

Vid en trafikkontroll på E22 uppdagades att en man hade ett förfalskat körkort. Nu åtalas han för olovlig körning samt brukande av falsk urkund..

Vimmerby Tidning - 18 timmar sedan

Åtgärdade inte bristerna - tilldöms vite

Ett företag i Västervik kan komma att få betala 25 000 kronor i vite varje månad om han inte åtgärdar bristerna i företagets ventilationsanläggningar..

Vimmerby Tidning - 19 timmar sedan

VO-college utbildar handledare

Under hösten startar VO-college i Kalmar län en handledarutbildning i Kalmar, Västervik och Oskarshamn för totalt 66 personer..

Vimmerby Tidning - 20 timmar sedan

Bron avstängd

Bron över Stora Strömmen i Västervik är avstängd för sjötrafik under nästa vecka, på grund av räckesarbeten på bron..

Vimmerby Tidning - 22 timmar sedan

Hur förvaras elektronik i skolorna?

Inbrotten i kommunens skolor har ökat under hösten. Det är tydligt vad tjuvarna är på jakt efter. Paddor och elektronisk utrustning.

Vimmerby Tidning - 22 timmar sedan

Vinterdäck-en tidsfråga

Nu närmar sig den kalla årstiden. Något som gör sig påmint vissa mornar när gräset är fullt av frost. När det är dags för vinterdäck är ofta en personlig fråga, fast så här står det i lagtexten..

Vimmerby Tidning - 23 timmar sedan

Man åtalad för rånet i Gamleby

Två män i 20-årsåldern har åtalats vid Kalmar tingsrätt misstänkta för flera rån och rånförsök i Oskarshamn. En av männen misstänks också ligga bakom rånet i Gamleby i maj..

Vimmerby Tidning - 23 timmar sedan

19-åring åtalas för mordförsök

Den åtalade 19-åringen nekar till mordförsöket. Enligt åklagarens stämningsansökan har ynglingen angripit den andre mannen med avsikt att döda honom. Det skedde i en bostad i Hultsfred natten till den 22 juli i år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.