Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 21 February, 23:57

Vimmerby Tidning - 12 okt 17 kl. 15:00

Sjukhuset får palliativ avdelningVästerviks sjukhus kommer att få en palliativ vårdavdelning, till patienter i livets slutskede. Det berättade landstingsmajoriteten vid en presskonferens i onsdags..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhusetfår , palliativ, avdelning
YLE - 27 apr 17 kl. 18:20

Palliativ vård är inte väntan på död

De flesta som får cancer blir friska. I en del fall går sjukdomen inte att bota, men det finns behandlingar som kan lindra och bromsa cancern. Inom onkologin används begreppet palliativ också för en del behandlingsformer som ges till kroniskt sjuka.

YLE - 25 okt 13 kl. 05:05

Avloppsvatten i patientrum - ännu en byggnad töms på sjukhuset

En konditionsgranskning har visat att E-byggnaden på Vasa centralsjukhus är i så dåligt skick att den måste tömmas efter årsskiftet. Men redan nu är problemen i bottenvåningen så stora att den ska tömmas omedelbart. Avdelning EP har problem med inomhusluften, men också läckande vatten- och avloppsrör som nu gör att man inte kan vänta med att flytta.

BT - 17 okt 14 kl. 11:10

Läkare inledde palliativ vård ? patienten var inte döende

Istället för att ta ett blodprov på en demensjuk person gjordes bedömningen att patienten var döende. Men patienten led av blodbrist, och Ivo, Inspektionen för vård och omsorg konstaterar nu att vården brustit i sin omsorg. Personen som vårdas på ett äldreboende i Borås stad drabbades av ett allmänt försämrat tillstånd med urinvägsinfektioner och tilltagande trötthet.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 14:35

40 cancersjuka barn nekas vård i Stockholm – Filippa Reinfeldt lovar ny avdelning i flera sekunder

DN Stockholm har två reportage krisen i cancervården. Filippa Reinfeldt är högst ansvarig för sjukvården i Stockholm, även om hon är mest känd via Instagram och kvällstidningarnas vimmelbilder. Hon delar inte expertisens analys av svårigheterna att bemanna barncanceravdelningarna.

YLE - 17 feb 16 kl. 17:30

Sjukhusdirektör: Raseborgs sparkrav kan betyda slutet för sjukhuset

Staden ska minska på sina kostnader för den specialiserade sjukhusvården med 3 miljoner de kommande åren, säger Raseborgs stadsdirektör Tom Simola. Sjukhusdirektör Gabriela Erroll befarar en mörk framtid för Raseborgs sjukhus. - Det kom som en blixt från klar himmel.

Nyan - 09 sep 16 kl. 13:06

ÅHS öppnar palliativ mottagning

ÅHS svarar nu på behovet av palliativ vård och öppnar en mottagning.
Ålands hälso- och sjukvård öppnar en palliativ mottagning som startar sin verksamhet 15 september 2016. Mottagningen kommer att hålla öppet två dagar i veckan, tisdag och torsdag klockan 8–15.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. Sparåtgärderna vid social-och hälsovårdsverket leder till att operationerna minskar och den sista höftoperationen görs på onsdag. Personalen lägger ner ljus vid middagstid på tisdag vid bysten av Otto Malm vid det gamla sjukhuset.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset på tisdag

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. På onsdag görs den sista höftoperationen och på tisdag vid middagstid lägger personalen ner ljus vid bysten av Otto Malm intill det gamla sjukhuset. Sparåtgärderna vid Malmska sjukhuset är så omfattande att mera krävande operationer, förutom dagkirurgi, inte längre kan utföras vid sjukhuset.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 12 kl. 07:30

Palliativ vårdavdelning försvinner

Karlstads kommuns avdelning för vård i livet slutskede, Vågen på Resurscentrum Rosenbad, försvinner sista augusti. ? Vi har just nu ett stort behov av vårdboende i kommunen, och måste kunna utnyttja de platser som är lediga även för långtidssjuka och dementa, säger Peter Nylander, verksamhetschef för hälso- och sjukvård på kommunens vård- och omsorgsförvaltning..

YLE - 14 maj 14 kl. 05:08

Noroviruset gick hårt fram på sjukhuset

Årets epidemi av den så kallade vinterkräksjukan, som förorsakas av noroviruset, har varit kraftigare än på flera år på Västra Nylands sjukhus. Det säger sjukhusets vårdenhetschef Carola Lindholm om epidemin, som slog till senare på året än normalt. - Det verkar finnas mera av viruset än tidigare år.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 3 timmar sedan

Inget fel att vägra lämna ut handlingar

Harald Hjalmarsson (M) lämnade inte ut all den information som SVT:s uppdrag Granskning begärde ut. Nu har Kammarrätten i Jönköping prövat ärendet och kommit fram till att Hjalmarsson inte gjorde något fel..

Vimmerby Tidning - 4 timmar sedan

Branden i Stockhorvan kan bli fall för tingsrätten

Stockhorvan Trä & Pellets kommer att lämna in en stämningsansökan mot Trygg-Hansa. Det som en följd av att försäkringsbolaget inte hålla med om att branden orsakades av den lastbil som befann sig i spånladan när branden började..

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Sabotage mot Skeppet

Luftvärmepumparna, som förser Skeppet med värme, hade stängts av och Postnords fordon kopplats bort från värmestolparna. Bo Bergman, ordförande i Skeppet, är både arg och besviken över sabotaget..

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Hur vi lever våra liv, i går, i dag, i morgon

Det räcker med att se byggnaden utifrån för att bli nyfiken. Att den sedan balanserar på en ö mitt i Motala ström gör det bara mer spännande. Huset måste vara ett av Sveriges mest kända, 100 år gammalt och med ett namn som på pricken beskriver dess form, Strykjärnet..

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Christian är mästare i taekwondo

Han är blott 17 år men tillhör redan yppersta nordiska eliten i taekwondo. Nyligen vann Christian Malki, Norrköping, både svenska och nordiska mästerskapen i sin viktklass..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

En vårfest för alla äldre

I maj slutar kommunens aktivitetssamordnare "Tackis" sitt arbete och går i pension, då han fyller 67 år. Lördagen den 26 maj planerar han en heldag för alla äldre. En styrgrupp har bildats av honom själv för att skapa en sista fest för alla äldre i Västerviks kommun..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Enbart en procents överträdelser

Miljönämnden kan nu summera förra årets tillsynsverksamhet när det gäller kvalitet på varorna och och det visar på ett mycket gott resultat för Linköpings livsmedelsföretag..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Tjuvar i stadshuset

Någon har tagit sig in i stadshuset under den gångna helgen och tagit med sig diverse prylar, bland annat en elcykel, ost och kaffe..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Tar tillbaka sitt överklagande

Efter ett möte med kommunens planarkitekter tar det par som överklagat detaljplanerna för Blankaholm tillbaka sin överklagan. Det innebär att arbetet med Blankaholm kan fortsätta..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Ett tacksamt projekt i Kenya

Nyligen kom tre kvinnor hem från projektresa i Kenya. Projektet går ut på att motverka den besvärliga parasiten Jiggers..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.