Vimmerby Tidning > Nyheter

Tuesday, 12 December, 01:33

Vimmerby Tidning - 12 okt 17 kl. 15:00

Sjukhuset får palliativ avdelningVästerviks sjukhus kommer att få en palliativ vårdavdelning, till patienter i livets slutskede. Det berättade landstingsmajoriteten vid en presskonferens i onsdags..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhusetfår , palliativ, avdelning
YLE - 27 apr 17 kl. 18:20

Palliativ vård är inte väntan på död

De flesta som får cancer blir friska. I en del fall går sjukdomen inte att bota, men det finns behandlingar som kan lindra och bromsa cancern. Inom onkologin används begreppet palliativ också för en del behandlingsformer som ges till kroniskt sjuka.

YLE - 25 okt 13 kl. 05:05

Avloppsvatten i patientrum - ännu en byggnad töms på sjukhuset

En konditionsgranskning har visat att E-byggnaden på Vasa centralsjukhus är i så dåligt skick att den måste tömmas efter årsskiftet. Men redan nu är problemen i bottenvåningen så stora att den ska tömmas omedelbart. Avdelning EP har problem med inomhusluften, men också läckande vatten- och avloppsrör som nu gör att man inte kan vänta med att flytta.

BT - 17 okt 14 kl. 11:10

Läkare inledde palliativ vård ? patienten var inte döende

Istället för att ta ett blodprov på en demensjuk person gjordes bedömningen att patienten var döende. Men patienten led av blodbrist, och Ivo, Inspektionen för vård och omsorg konstaterar nu att vården brustit i sin omsorg. Personen som vårdas på ett äldreboende i Borås stad drabbades av ett allmänt försämrat tillstånd med urinvägsinfektioner och tilltagande trötthet.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 14:35

40 cancersjuka barn nekas vård i Stockholm – Filippa Reinfeldt lovar ny avdelning i flera sekunder

DN Stockholm har två reportage krisen i cancervården. Filippa Reinfeldt är högst ansvarig för sjukvården i Stockholm, även om hon är mest känd via Instagram och kvällstidningarnas vimmelbilder. Hon delar inte expertisens analys av svårigheterna att bemanna barncanceravdelningarna.

YLE - 17 feb 16 kl. 17:30

Sjukhusdirektör: Raseborgs sparkrav kan betyda slutet för sjukhuset

Staden ska minska på sina kostnader för den specialiserade sjukhusvården med 3 miljoner de kommande åren, säger Raseborgs stadsdirektör Tom Simola. Sjukhusdirektör Gabriela Erroll befarar en mörk framtid för Raseborgs sjukhus. - Det kom som en blixt från klar himmel.

Nyan - 09 sep 16 kl. 13:06

ÅHS öppnar palliativ mottagning

ÅHS svarar nu på behovet av palliativ vård och öppnar en mottagning.
Ålands hälso- och sjukvård öppnar en palliativ mottagning som startar sin verksamhet 15 september 2016. Mottagningen kommer att hålla öppet två dagar i veckan, tisdag och torsdag klockan 8–15.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. Sparåtgärderna vid social-och hälsovårdsverket leder till att operationerna minskar och den sista höftoperationen görs på onsdag. Personalen lägger ner ljus vid middagstid på tisdag vid bysten av Otto Malm vid det gamla sjukhuset.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset på tisdag

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. På onsdag görs den sista höftoperationen och på tisdag vid middagstid lägger personalen ner ljus vid bysten av Otto Malm intill det gamla sjukhuset. Sparåtgärderna vid Malmska sjukhuset är så omfattande att mera krävande operationer, förutom dagkirurgi, inte längre kan utföras vid sjukhuset.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 12 kl. 07:30

Palliativ vårdavdelning försvinner

Karlstads kommuns avdelning för vård i livet slutskede, Vågen på Resurscentrum Rosenbad, försvinner sista augusti. ? Vi har just nu ett stort behov av vårdboende i kommunen, och måste kunna utnyttja de platser som är lediga även för långtidssjuka och dementa, säger Peter Nylander, verksamhetschef för hälso- och sjukvård på kommunens vård- och omsorgsförvaltning..

YLE - 14 maj 14 kl. 05:08

Noroviruset gick hårt fram på sjukhuset

Årets epidemi av den så kallade vinterkräksjukan, som förorsakas av noroviruset, har varit kraftigare än på flera år på Västra Nylands sjukhus. Det säger sjukhusets vårdenhetschef Carola Lindholm om epidemin, som slog till senare på året än normalt. - Det verkar finnas mera av viruset än tidigare år.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Nordström bjöd på fina melodier

Ingatorp kyrka var så gott som fullsatt då Ingmar Nordström på saxofon och hans musikkompis Viking Olsson på piano bjöd på många fina melodier..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Träning och mingel till "Bagarns"

Under två timmar i lördags var Rimforsabandet "Bagarns" på plats i Åsundahallen I Rimforsa för att underhålla de 60 medlemmarna som fanns på plats då Korpen Kinda firade 50 år..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Trafikproblem på väg i Vimmerby kommun

Snömodden ställer till problem i trafiken också i Vimmerby kommun. Just nu står flera lastbilar stilla och hindrar trafiken..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

JUST NU: Bil har kört in i träd

Ytterligare en trafikolycka har inträffat i Västerviks kommun. Den är en bil som kört av vägen mellan Blackstad och Almvik..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

JUST NU: Trafikolycka med flera fordon

Ejn trafikolycka har nyss inträffat i närheten av Hjorted. Flera bilar är inblandade..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Stor polisinsats när man greps på skola i Småland

Polis, ambulans och räddningstjänst kallades i dag till en skola i Småland där en man uppträdde obehagligt mot elever. det fanns även uppgifter om att någon på skolan skulle fått skärskador. En 35-årig man greps av polisen på skolan..

Vimmerby Tidning - 9 timmar sedan

Här kröns Vimmerby Lucia 2017

I lördags kväll var det traditionell Luciahögtid i en näst intill fullsatt Vimmerby kyrka. Storebrokören med solisten Evy Palic medverkade i kyrkan denna lördags kväll och allt under ledning av dirigent Ann-Marie Forsberg och Gösta Larsson på flygel..

Vimmerby Tidning - 9 timmar sedan

Just nu: vd i kommunalt bolag Åtalas

En kommunal VD åtalas för att ha lämnat osanna uppgifter i tingsrätten i Kalmar i samband med ett långvarigt tvistemål mellan kommunen och en privataktör..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Finsk kulturmönstring på biblioteket

Finska blandades med svenska när publiken samlades för att lyssna till Borgmästare Helena Balthammars invigning av konst- och litteraturutställningen i Linköpings stadsbibliotek, 6 december..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

"Mitt arbete är även min hobby"

Mårten Borgny har alltid varit svag för klassiska Mercedes-bilar. Efter att varit anställd 1,5 år som Mercedes-mekaniker drog han igång eget företag igen för en vecka sedan i lokaler vid Nylanders-bron i Kisa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.