SVT Debatt > Opinion

Saturday, 16 December, 23:25

SVT Debatt - 12 okt 17 kl. 11:27

”Vi måste skapa en ny manlighet””Jag har skitlätt för att öppna upp mig för kvinnor och för folk som jag litar på som inte är män. Varje man möter jag med en slags fasad, ett skydd som ger mig distans. Jag måste bli bättre på att våga vara mig själv och jag hoppas att andra också ska våga vara det”, säger Hampus Nessvold.
Hör hur han tycker att mansrollen bör förändras i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Hampus Nessvold

Dela artikeln

416 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste skapa en ny manlighet
Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 07:00

Sökes: Mjukare manlighet

Foto: Scanpix
Vi är framme vid den femte och avslutande delen i kultursidans serie om jämställdhet, feminism och manlighet. Sist ut tar reporter Lukas Ernryd tempen på vad som sker för att nå ett mer jämställt samhälle. Och hur ser framtiden ut, är den ljus eller mörk?

Skånskan - 26 nov 16 kl. 14:00

Med manlighet i fokus

Recension/konst KONST
Manligt… Myter, Muskler och Mustasch
Trelleborgs konstmuseum
Till och med den 27 augusti 2017
Axel Ebbe på besök
Till och med den 15 januari ERWP.fif(9)Ovanför ingången till ett av utställningsrummen på Trelleborgs museum hänger en målning föreställande en riddare som i svartblänkande rustning ligger utsträckt marken med huvudet lutat i ena handen. Han är uppenbart varken död eller ens avkastad från sin häst.

BT - 16 sep 13 kl. 10:11

Underhållande ? men ytligt om manlighet

I den feministiska teatergruppen Gruppens nya föreställning vänds blickarna mot manlighet. Med ett digert researchmaterial i ryggen, källförteckning delas ut efter föreställningen, dissekeras den vita heterosexuella mannen med stort M. I ett rasande tempo rabblas statistik om lägre medellivslängd, högre arbetslöshet, ensamhet, att det är kvinnorna som tar initiativ till skilsmässa och så vidare.

SVT Debatt - 03 jan 14 kl. 06:00

Hur mycket manlighet tål Sverige?

MANLIGHET Det största hotet mot kvinnoförtrycket är män. Det är de som står för största andelen brott och det sexuella våldet mot kvinnor, och de kostar multum för rättsväsende och sjukvård. Extremhögern måste nu bestämma sig.

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

Vad är manlighet?

Det finns inte en manlighet utan flera. Fem män ger sin syn på fenomenet..

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

"Manlighet är att vara en sportig fadersgestalt"

Markus Fredriksson, 37, innesäljare/kundtjänst, Norrköping:– Manlighet kan väl vara en massa olika saker, men för mig är det manligt att vara sportig..

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Trelleborgs Allehanda - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Expressen - 10 apr 14 kl. 19:28

Fonda: Det skapar en sorts giftig manlighet

Det är inte lätt att vara tonåring. Därför har Jane Fonda skrivit en handbok där hon tar upp de svåraste sakerna som dagens ungdomar ställs inför. – Uppmaningen till pojkar att de inte ska visa känslor, vilket skapar en sorts giftig manlighet, säger hon i "The doctor"..

Västerbottens Folkblad - 02 dec 14 kl. 13:35

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten ”Fatta man”, en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 14 kl. 13:36

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten "Fatta man", en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 11:21

”Granskningen handlar inte om några språklektioner”

”Granskningen handlar inte om att en minister tagit några språklektioner, utan om att en extern konsult tagits in för att göra ett arbete som till mycket stor del handlat om något helt annat än språklektioner”, skriver Carolina Jemsby och Mikael Grill Pettersson, reportrar SVT nyheter..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Så får du julgranen att leva hela julen”

Varje december ställs vi inför samma svåra utmaning. Ska stammen skäras snett eller rakt? Hur väljer jag ut den bästa granen hos handlaren?

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Drevet mot Bucht – en häxjakt”

”Det vi sett från rapporteringen om Bucht är inget annat än ren åldersdiskriminering. Hån och illa dolt förakt presenteras som granskande journalistik. Dessvärre blir intrycket att bara för att föremålet råkar vara en äldre man är det plötsligt okej att köra på utan en tanke på rimlighet eller konsekvenser”, skriver Petter Andréasson..

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 10:10

”Judehatet rör sig som en blodåder av mörker”

”Solidaritet handlar inte bara om att klistra pappershjärtan på synagogan eller ge en ros till en polis. Solidaritet handlar om att utan skygglappar se vilka det är som hotar, hatar och förföljer. Också, och kanske särskilt, när hatet kommer från grupper som tidigare felaktigt ansetts som en svag och utsatt grupp själv”, skriver Marcus Birro..

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 07:00

”Gladast av skärpta amorteringskrav blir arvingarna”

”Det är främst tre saker jag önskat en bredare diskussion kring före beslutet om amorteringskravet: individens riskpreferenser, tvångssparande i bostäder och inlåsningseffekter”, skriver Rickard Engström..

SVT Debatt - 12 dec 17 kl. 07:00

”Skål för alkoholfritt!”

”Om tre av fyra ändå kan tänka sig att avstå alkohol på julen – varför inte göra det då? Strunta i vad andra vill och välj själv!”, skriver Hillevi Wahl..

SVT Debatt - 11 dec 17 kl. 15:24

”Vem har tid att lyssna?”

Som anställd inom hemtjänsten märkte Stini Hermansson att många äldre inte tyckte om maten de fick. Då föddes en företagsidé. Att åka ut till äldre för att laga mat i deras egna kök.

SVT Debatt - 11 dec 17 kl. 07:00

”Sluta gnälla på jobbet!”

”Låt det mentala nyårslöftet för 2018 bli en gnällfri arbetsmiljö!”, skriver Christina Stielli..

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 14:09

”Barn är inte till salu”

”Enligt svensk lag är sexköp förbjudet. Public service-bolagen har ingen annan ståndpunkt”, skriver Petter Bragée, programchef SVT Malmö och Pia Kalischer, beställare Sveriges Radio..

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 11:50

”Bristande LSS-kompetens har raserat lagen”

”Ett av målen med LSS är att personer med omfattande funktionsnedsättningar och deras anhöriga ska få leva som alla andra. På grund av en HFD-dom har det blivit svårt att få ledsagarservice utanför hemkommunen och de som vill göra en semesterresa är hänvisade till sin närmiljö. Kommunarrest är inte att leva som andra!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.