SVT Debatt > Opinion

Monday, 22 October, 07:45

SVT Debatt - 12 okt 17 kl. 11:27

”Vi måste skapa en ny manlighet””Jag har skitlätt för att öppna upp mig för kvinnor och för folk som jag litar på som inte är män. Varje man möter jag med en slags fasad, ett skydd som ger mig distans. Jag måste bli bättre på att våga vara mig själv och jag hoppas att andra också ska våga vara det”, säger Hampus Nessvold.
Hör hur han tycker att mansrollen bör förändras i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Hampus Nessvold

Dela artikeln

415 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste skapa en ny manlighet
Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 07:00

Sökes: Mjukare manlighet

Foto: Scanpix
Vi är framme vid den femte och avslutande delen i kultursidans serie om jämställdhet, feminism och manlighet. Sist ut tar reporter Lukas Ernryd tempen på vad som sker för att nå ett mer jämställt samhälle. Och hur ser framtiden ut, är den ljus eller mörk?

Skånskan - 26 nov 16 kl. 14:00

Med manlighet i fokus

Recension/konst KONST
Manligt… Myter, Muskler och Mustasch
Trelleborgs konstmuseum
Till och med den 27 augusti 2017
Axel Ebbe på besök
Till och med den 15 januari ERWP.fif(9)Ovanför ingången till ett av utställningsrummen på Trelleborgs museum hänger en målning föreställande en riddare som i svartblänkande rustning ligger utsträckt marken med huvudet lutat i ena handen. Han är uppenbart varken död eller ens avkastad från sin häst.

BT - 16 sep 13 kl. 10:11

Underhållande ? men ytligt om manlighet

I den feministiska teatergruppen Gruppens nya föreställning vänds blickarna mot manlighet. Med ett digert researchmaterial i ryggen, källförteckning delas ut efter föreställningen, dissekeras den vita heterosexuella mannen med stort M. I ett rasande tempo rabblas statistik om lägre medellivslängd, högre arbetslöshet, ensamhet, att det är kvinnorna som tar initiativ till skilsmässa och så vidare.

SVT Debatt - 03 jan 14 kl. 06:00

Hur mycket manlighet tål Sverige?

MANLIGHET Det största hotet mot kvinnoförtrycket är män. Det är de som står för största andelen brott och det sexuella våldet mot kvinnor, och de kostar multum för rättsväsende och sjukvård. Extremhögern måste nu bestämma sig.

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

Vad är manlighet?

Det finns inte en manlighet utan flera. Fem män ger sin syn på fenomenet..

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

"Manlighet är att vara en sportig fadersgestalt"

Markus Fredriksson, 37, innesäljare/kundtjänst, Norrköping:– Manlighet kan väl vara en massa olika saker, men för mig är det manligt att vara sportig..

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Trelleborgs Allehanda - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Expressen - 10 apr 14 kl. 19:28

Fonda: Det skapar en sorts giftig manlighet

Det är inte lätt att vara tonåring. Därför har Jane Fonda skrivit en handbok där hon tar upp de svåraste sakerna som dagens ungdomar ställs inför. – Uppmaningen till pojkar att de inte ska visa känslor, vilket skapar en sorts giftig manlighet, säger hon i "The doctor"..

Västerbottens Folkblad - 02 dec 14 kl. 13:35

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten ”Fatta man”, en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 14 kl. 13:36

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten "Fatta man", en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 14:25

Kritik mot Opinion live efter S-politikers inhopp

”Ja, Hanif Bali, jag är en av de 15 000 som bor i Gottsunda Valsätra.” Så inledde socialdemokraten Ulrik Wärnsberg sitt inlägg när han tog ordet i Opinion live i torsdags. Han var på plats som publik och Gottsundabo och tyckte att programmet var för hårt vinklat mot problem..

SVT Debatt - I förrgår: 13:40

Automatiseringen – ödesfrågan som egentligen avgjorde valet

”De gamla jobben försvinner överallt, men de nya uppstår nästan uteslutande i stora städer. Sug på det ett ögonblick, för det är en av de avgörande insikterna för att förstå varför Trump är president, varför Storbritannien är på väg ut ur EU och varför SD växer i Sverige”, skriver it-entreprenören och författaren Alfred Ruth..

SVT Debatt - I förrgår: 12:23

”Förminska inte arbetet mot sexuella trakasserier, LO!”

”Arbetet mot sexuella trakasserier bör inte förminskas till att handla om den agenda LO driver i fråga om visstidsanställningar. Då riskerar vi att missa målet”, skriver Peter Jeppsson och Carina Lindfeldt..

SVT Debatt - I förrgår: 10:26

”Välfärden konkurrensutsätts på fel sätt”

”När kommuner ska upphandla en ny aktör för att driva exempelvis ett ålderdomshem eller ett LSS-boende, så får de enligt lag inte väga in tidigare upplevelser av de företag som konkurrerar om uppdraget. Istället blir upphandlingen en rent matematisk övning”,.

SVT Debatt - 18 okt 18 kl. 17:44

”Gottsunda behöver snabba lösningar!”

”När vi kommit så långt som att försöka lösa problemen, med ordningsvakter och övervakningskameror, har vi redan misslyckats”, säger Dalila Moghrabi..

SVT Debatt - 18 okt 18 kl. 14:37

”Gjorde ett starkt intryck genom sin oerhörda lågmäldhet”

”En stilla kallelse om att vara just den där kyrkklockan över ett land som för längre sedan slutat lyssna efter sådana klockor. Den här eftermiddagen i oktober bör vi minnas henne och faktiskt också lyssna exakt vad de där klockorna vill säga oss”, skriver Marcus Birro..

SVT Debatt - 18 okt 18 kl. 14:34

Torsten Fensby om cum-ex-skandalen: ”Vi står inför en moralkollaps”

”Cum-ex-skandalen visar än en gång att många internationella banker, advokater, revisorer och andra aktörer i den privata sektorn – på vilka särskilda krav uppställs ifråga om etiskt uppträdande – uppenbarligen inte tvekar att medverka i vare sig skattebedrägerier eller aggressiv skatteplanering”, skriver Torsten Fensy, expert på internationell skatteflykt..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 12:15

”Fattigdomen minskar – men inte för alla”

”Enligt Världsbankens senaste statistik har den extrema fattigdomen sjunkit till 10 procent. Men trots det positiva med rapporten visar siffrorna också på en skrämmande utveckling – minskningen gäller inte alla. Takten för fattigdomsminskningen saktar in, och människor i de mest utsatta låginkomstländerna och i länder drabbade av krig och konflikt halkar efter”, skriver Anna Tibblin, Tommy Ohlström och Lotta Folkesson..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 09:44

”Väl känt att ökad tillgänglighet ger ökad användning”

”Colorado ligger klart högre än genomsnittet i hela USA när det gäller användning bland unga. Även cannabisförgiftning av barn under fem år har ökat signifikant”, skriver professor Fred Nyberg..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 06:30

”Det borde vara av största intresse att rädda en ung människas liv”

”Det är lika synd som skrämmande att den svenska vården idag inte lyckas hjälpa ungdomar som är så pass djupt nere i sitt drogberoende”, skriver Jessica Vikberg, ordförande för riksförbundet Narkotikafritt Samhälle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.