SVT Debatt > Opinion

Friday, 23 March, 23:52

SVT Debatt - 12 okt 17 kl. 11:27

”Vi måste skapa en ny manlighet””Jag har skitlätt för att öppna upp mig för kvinnor och för folk som jag litar på som inte är män. Varje man möter jag med en slags fasad, ett skydd som ger mig distans. Jag måste bli bättre på att våga vara mig själv och jag hoppas att andra också ska våga vara det”, säger Hampus Nessvold.
Hör hur han tycker att mansrollen bör förändras i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Hampus Nessvold

Dela artikeln

415 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste skapa en ny manlighet
Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 07:00

Sökes: Mjukare manlighet

Foto: Scanpix
Vi är framme vid den femte och avslutande delen i kultursidans serie om jämställdhet, feminism och manlighet. Sist ut tar reporter Lukas Ernryd tempen på vad som sker för att nå ett mer jämställt samhälle. Och hur ser framtiden ut, är den ljus eller mörk?

Skånskan - 26 nov 16 kl. 14:00

Med manlighet i fokus

Recension/konst KONST
Manligt… Myter, Muskler och Mustasch
Trelleborgs konstmuseum
Till och med den 27 augusti 2017
Axel Ebbe på besök
Till och med den 15 januari ERWP.fif(9)Ovanför ingången till ett av utställningsrummen på Trelleborgs museum hänger en målning föreställande en riddare som i svartblänkande rustning ligger utsträckt marken med huvudet lutat i ena handen. Han är uppenbart varken död eller ens avkastad från sin häst.

BT - 16 sep 13 kl. 10:11

Underhållande ? men ytligt om manlighet

I den feministiska teatergruppen Gruppens nya föreställning vänds blickarna mot manlighet. Med ett digert researchmaterial i ryggen, källförteckning delas ut efter föreställningen, dissekeras den vita heterosexuella mannen med stort M. I ett rasande tempo rabblas statistik om lägre medellivslängd, högre arbetslöshet, ensamhet, att det är kvinnorna som tar initiativ till skilsmässa och så vidare.

SVT Debatt - 03 jan 14 kl. 06:00

Hur mycket manlighet tål Sverige?

MANLIGHET Det största hotet mot kvinnoförtrycket är män. Det är de som står för största andelen brott och det sexuella våldet mot kvinnor, och de kostar multum för rättsväsende och sjukvård. Extremhögern måste nu bestämma sig.

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

Vad är manlighet?

Det finns inte en manlighet utan flera. Fem män ger sin syn på fenomenet..

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

"Manlighet är att vara en sportig fadersgestalt"

Markus Fredriksson, 37, innesäljare/kundtjänst, Norrköping:– Manlighet kan väl vara en massa olika saker, men för mig är det manligt att vara sportig..

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Trelleborgs Allehanda - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Expressen - 10 apr 14 kl. 19:28

Fonda: Det skapar en sorts giftig manlighet

Det är inte lätt att vara tonåring. Därför har Jane Fonda skrivit en handbok där hon tar upp de svåraste sakerna som dagens ungdomar ställs inför. – Uppmaningen till pojkar att de inte ska visa känslor, vilket skapar en sorts giftig manlighet, säger hon i "The doctor"..

Västerbottens Folkblad - 02 dec 14 kl. 13:35

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten ”Fatta man”, en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 14 kl. 13:36

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten "Fatta man", en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

Så vet du om du kan lita på opinionsundersökningen

Internet har gjort det enklare att göra en opinionsundersökning och sprida den via sociala medier. Men alla är inte pålitliga. Här är fem frågor som hjälper dig att bedöma om en undersökning är trovärdig..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

KDU: ”Majoriteten av svenska folket inte vill ha muslimska böneutrop i sina bostadsområden!”

”Människor i Sverige ska inte ofrånkomligen behöva mötas av budskapet ”Allah är störst, Allah är störst”, ”det finns ingen gud utom Allah”, i våra bostadsområden. Forssell jämför böneutropet med ljudet från glassbilen. Den jämförelsen fungerar möjligtvis i en liberal teorivärld”, skriver Christian Carlsson (KDU)..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

Forskaren om Alternativ för Sveriges undersökning: ”Som man frågar får man svar”

Nystartade partiet Alternativ för Sverige lanserades för två veckor sedan. Genomslaget på sociala medier bestod bland annat av en egen opinionsundersökning som spreds framförallt i egna och likasinnades kanaler. Johan Martinsson, docent vid Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet, tror att undersökningens resultat förklaras av frågeformuleringen..

SVT Debatt - 13 timmar sedan

”För oss är det en självklarhet att kycklingarna ska må bra”

”Jag har svårt att se hur en smutskastning av de svenska kycklingböndernas verksamhet skulle kunna leda till något annat än att den svenska kycklingen väljs bort till förmån för importerat lågpriskött från länder med betydligt sämre djurskyddsregler, sämre smittskydd och högre användning av antibiotika”, skriver Jenny Andersson, ordförande, Svensk Fågel..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Varför gör ett välfärdsland som Sverige inte bättre resultat på ett Paralympics?”

”Riksdagen måste öka sitt politiska tryck på regeringen och Riksidrottsförbundet för en starkare parasport. Minst 10 procent av idrottsanslaget bör avsättas till att främja parasporten”, skriver Johan Strid och Margareta Israelsson..

SVT Debatt - Igår: 18:04

Kollegernas ilska över granskningen av Benny Fredriksson

Kritiken mot Aftonbladets granskning av chefen för stadsteatern Benny Fredriksson är hård från tidigare kolleger. – Det var ett drev, de var ute efter skandalerna. Jag sa att jag har inget ont att säga om Benny Fredriksson och då var det inte intressant, säger skådespelaren Leif Andrée inför kvällens Opinon live..

SVT Debatt - Igår: 13:55

LUF: ”Låt muslimernas kyrkklockor ringa”

”I Sverige gillar vi en yttrandefrihet som gäller alla. Vi gillar att leva våra liv på olika sätt. Det är bra.

SVT Debatt - Igår: 11:22

”Ulrica Hydman Vallien tog glaskonsten ett steg vidare – och vilket steg sedan!”

”Hon hade ett bildspråk som är få konstnärer förunnade, ett alldeles eget universum”, skriver Lovisa Törnsten..

SVT Debatt - 16 mar 18 kl. 12:33

Sverigedemokraterna: ”Slå inte sönder grunden till vårt välfärdssamhälle”

I september går Sverige till val. SVT Opinion går bortom politiska utspel, infekterade debatter i specifika sakfrågor och lyfter blicken. I fokus står ideologi.

SVT Debatt - Igår: 09:03

Twitterkontot alla pratar om – här är Hanif Balis mest delade tweets

Moderate politikern Hanif Bali har gjort sig känd för att ha en hård ton på Twitter. Men vilken politik är det han nådde ut med på sitt omtalade twitterkonto?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.