SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 17 July, 06:07

SVT Debatt - 12 okt 17 kl. 11:27

”Vi måste skapa en ny manlighet””Jag har skitlätt för att öppna upp mig för kvinnor och för folk som jag litar på som inte är män. Varje man möter jag med en slags fasad, ett skydd som ger mig distans. Jag måste bli bättre på att våga vara mig själv och jag hoppas att andra också ska våga vara det”, säger Hampus Nessvold.
Hör hur han tycker att mansrollen bör förändras i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Hampus Nessvold

Dela artikeln

415 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste skapa en ny manlighet
Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 07:00

Sökes: Mjukare manlighet

Foto: Scanpix
Vi är framme vid den femte och avslutande delen i kultursidans serie om jämställdhet, feminism och manlighet. Sist ut tar reporter Lukas Ernryd tempen på vad som sker för att nå ett mer jämställt samhälle. Och hur ser framtiden ut, är den ljus eller mörk?

Skånskan - 26 nov 16 kl. 14:00

Med manlighet i fokus

Recension/konst KONST
Manligt… Myter, Muskler och Mustasch
Trelleborgs konstmuseum
Till och med den 27 augusti 2017
Axel Ebbe på besök
Till och med den 15 januari ERWP.fif(9)Ovanför ingången till ett av utställningsrummen på Trelleborgs museum hänger en målning föreställande en riddare som i svartblänkande rustning ligger utsträckt marken med huvudet lutat i ena handen. Han är uppenbart varken död eller ens avkastad från sin häst.

BT - 16 sep 13 kl. 10:11

Underhållande ? men ytligt om manlighet

I den feministiska teatergruppen Gruppens nya föreställning vänds blickarna mot manlighet. Med ett digert researchmaterial i ryggen, källförteckning delas ut efter föreställningen, dissekeras den vita heterosexuella mannen med stort M. I ett rasande tempo rabblas statistik om lägre medellivslängd, högre arbetslöshet, ensamhet, att det är kvinnorna som tar initiativ till skilsmässa och så vidare.

SVT Debatt - 03 jan 14 kl. 06:00

Hur mycket manlighet tål Sverige?

MANLIGHET Det största hotet mot kvinnoförtrycket är män. Det är de som står för största andelen brott och det sexuella våldet mot kvinnor, och de kostar multum för rättsväsende och sjukvård. Extremhögern måste nu bestämma sig.

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

Vad är manlighet?

Det finns inte en manlighet utan flera. Fem män ger sin syn på fenomenet..

NT - 01 mar 14 kl. 10:00

"Manlighet är att vara en sportig fadersgestalt"

Markus Fredriksson, 37, innesäljare/kundtjänst, Norrköping:– Manlighet kan väl vara en massa olika saker, men för mig är det manligt att vara sportig..

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Trelleborgs Allehanda - 10 apr 14 kl. 11:43

En manlighet på steroider

I debutromanen "Riv alla tempel" pumpas manligheten upp till groteska proportioner. Anabola steroider, svällande muskler och fantasier om våld utgör grunden när författaren Henrik Bromander utforskar mansrollen.
De maskerade personerna knyter händerna hårt.

Expressen - 10 apr 14 kl. 19:28

Fonda: Det skapar en sorts giftig manlighet

Det är inte lätt att vara tonåring. Därför har Jane Fonda skrivit en handbok där hon tar upp de svåraste sakerna som dagens ungdomar ställs inför. – Uppmaningen till pojkar att de inte ska visa känslor, vilket skapar en sorts giftig manlighet, säger hon i "The doctor"..

Västerbottens Folkblad - 02 dec 14 kl. 13:35

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten ”Fatta man”, en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 14 kl. 13:36

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten "Fatta man", en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Förr imponerades ingen av att man lärde sig svenska snabbt”

”Själv fick jag en femma i betyg i svenska efter att ha varit tre år i Sverige, och jag har aldrig någonsin hört att detta skulle vara imponerande”, skriver Tomasz Striner..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Vi vill inte ta farväl av vänner som dör i onödan”

”Vi ser och upplever ett systemfel som kräver en insiktsfull maktutövning där hänsyn tas till olika behov”, skriver 25 hjärntumörpatienter..

SVT Debatt - Igår: 08:00

”Inget fotbolls-VM om Moderaterna styrt mediepolitiken”

”I den utredning om framtidens public service som nu överlämnats till kulturministern är enigheten stor mellan sju av riksdagens partier. Men i en viktig fråga har Moderaterna reserverat sig. I frågan om sponsring”, skriver Niclas Malmberg, mediepolitisk talesperson för Miljöpartiet..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

WWF: ”Östersjötorsken riskerar att försvinna för alltid”

”Östersjötorsken – som har en mycket viktig funktion för att bevara balansen i Östersjöns ekosystem – riskerar att försvinna för alltid”, skriver Håkan Wirtén och Anders Alm vid Världsnaturfonden WWF..

SVT Debatt - 13 jul 18 kl. 13:25

”Dags för samhället att erkänna anhöriga till funktionsnedsatta”

”Sveriges regeringar brukar hålla fanan högt när det gäller arbete för mänskliga rättigheter och mot diskriminering av olika grupper. Men när det gäller arbetet för att förverkliga Funktionsrättskonventionens mål för just personer med funktionsnedsättningar förefaller ambitionsnivån vara mycket låg”, skriver Matilda Svensson Chowdhury och Cecilia Blanck vid Föreningen JAG..

SVT Debatt - 13 jul 18 kl. 07:00

”Jag ska alltid kämpa för att folkmordet ska erkännas”

”Ni är folkmordsförnekare”, skriver Andreas Barjosef till Turkiets ambassadör Emre Yunt..

SVT Debatt - 12 jul 18 kl. 15:45

Kriminologen Nina Rung: ”Våld i nära relationer angår oss alla”

”Våld i nära relationer angår oss alla – nu är hög tid att vi visar det”, skriver kriminologen Nina Rung och listar sex stycken förslag på hur vi kan minska våldet..

SVT Debatt - 10 jul 18 kl. 12:54

”Nazism är inte det största hotet mot judar”

”Judar har flytt från förtryck i flera tusen år men behöver nu återigen flytta ifrån sin fristad i Sverige”, skriver Adam Jacobs..

SVT Debatt - 12 jul 18 kl. 10:09

Medborgerlig Samling får inte delta i Stockholm Pride

Det blir inget Stockholm Pride för Medborgerlig Samling, det bekräftar festivalens styrelse i ett uttalande som publicerades under onsdagen. Orsaken till beslutet är hbtq-relaterade utspel som företrädare för MED har gjort..

SVT Debatt - 12 jul 18 kl. 07:00

”Undanröj hindren för fria dataflöden över gränserna”

”Här är ett område där Sverige har stort intresse av att vara pådrivande. Att dataflöden över gränserna betyder allt mer är uppenbart”, skriver Anna Maria Corazza Bildt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.