Expressen > Kultur

Friday, 20 July, 14:38

Liknande nyheter

Taggar: Bryt, patriarkala, strukturer, tolererainte , månggifte
Fria Tidningen - 04 jan 14 kl. 08:05

”Patriarkala strukturer påverkar medierna”

Inrikes Malmö Jämställdhetsbyrå genom Malin Beckman.

Västerbottens Folkblad - 02 apr 16 kl. 20:00

Patriarkala strukturer är inte från kapitalismen

Irma Olofsson och Agnes Blom Bringlöv från SSU skriver i replik till vår debattartikel att ”kapitalismen bör avskaffas globalt”. De delar vår uppfattning om att Sverige behöver komma ifrån konsumtionssamhället, men i övrigt riktar de mot en rad punkter – kritik som i många fall träffar bredvid vårt resonemang. Som exempel kan nämnas att vi […].

SVT - 15 feb 18 kl. 11:00

Hashtagen #Nobodysdoll vill motverka patriarkala strukturer på Berlins röda matta

Den tyska skådespelaren Anna Brüggemann har inför Berlins Filmfestival lanserat hashtagen #nobodysdoll – ingens docka – som uppmanar kvinnliga skådespelare att skippa tajta kläder och högklackat till röda mattan..

YA - 23 jan 13 kl. 04:00

Bryt nationsgränserna

YA anser: Öresundsregionen lever inte upp till sin potential. Det skadar hela Skåne.
En storkommun med över en miljon invånare bildas runt Öresund.

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 07:54

Bryt nationsgränserna

Kb anser: Öresundsregionen lever inte upp till sin potential. Det skadar hela Skåne.
En storkommun med över en miljon invånare bildas runt Öresund.

YLE - 08 apr 16 kl. 14:43

Kan en politisk Slush ändra gamla strukturer?

Samlingspartiets tidigare partisekreterare Taru Tujunen föreslår i dagens HBL att ett politiskt startup-klimat skulle behövas för att få ny fart i politiken. Men hur svårt är det egentligen att ändra politiska strukturer? SFP:s ordförandekandidater säger sina åsikter.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

YLE - 24 mar 14 kl. 16:19

"Reformen en möjlighet att skapa fungerande svenskspråkiga strukturer"

Hur kommer det att gå med den svenskspråkiga vården när fem stora vårdområden får ansvaret för all vård i Finland? Frågan är ännu svår att svara på eftersom få hittills har sett hela reformförslaget. Christina Gestrin, ordförande för Folktinget och riksdagsledamot från SFP, säger att de än så länge bara kan uttrycka sina förhoppningar om hur den svenskspråkiga servicen ska ordnas efter reformen.

SvD - 12 jul 12 kl. 19:59

Bryt dödläget ? inse dina begränsningar

Bryt dödläget ? inse dina begränsningar.

UNT - 07 jul 14 kl. 00:30

Bryt tystnaden

Bryt tystnaden och diskutera de framtida ledningsformerna för Uppsala universitet, skriver Bo Sundqvist..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Nu väntar den politiska striden för Telia

På morgonen avslöjades att Telia köper Bonnier Broadcasting. Men vad händer med till exempel TV4 om staten nu släpper ägandet i Telia? Mattias Fyrenius skriver om Nordens största medieaffär någonsin.

Expressen - 9 timmar sedan

Skam är ett ogräs så tjockt att inget annat kan växa

I standupföreställningen "Nanette" gör komikern Hannah Gadsby upp med självhat som humor hos gaycommunityt.Hanna Johansson skriver om skammen som gör sig påmind när man minst anar det..

Expressen - 9 timmar sedan

Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 137

Martina & Gunilla är tillbaka med ett nytt avsnitt av sin podcast – lyssna!.

Expressen - Igår: 05:00

Klimatfiktion för en värld som brinner

Bränder härjar i Sverige och torkan har förtvivlat landets bönder under en av de varmaste somrar vi upplevt i modern tid.Victor Malm läser Maja Lundes "Blå", en dystopisk kli-fi-roman om en framtid som inte känns alltför avlägsen..

Expressen - Igår: 05:00

Konsten skyddar henne mot katastrofen

Konstnären Lenke Rothman förlorade åtta av tio familjemedlemmar i Auschwitz. Magnus Florin ser en utställning full av föremål som ger skydd mot det fruktansvärda..

Expressen - I förrgår: 14:03

Det är vi själva som skapat brandkaoset

Kanske var det inte så smart att plantera och driva upp gran och tall för hela slanten tills hettan blev vår herre, skriver Sven Olov Karlsson. .

Expressen - I förrgår: 05:00

Vampyropera på Läckö slott är en blodlös historia

Tio år har gått sedan "Twilight" satte tonårshjärtan i brand – först nu når vampyrhajpen de svenska operascenerna. Hanna Höglund ser en blodsugaropera som saknar bett..

Expressen - I förrgår: 05:00

"Jag kände mig som att jag dog inför smärtan"

Expressen Kulturs podcast "60 minuter" avslutas med ett samtal mellan Eric Schüldt och författaren Helena Granström. Här berättar hon om att hitta sig själv i ett kargt fjällandskap – och hur en smärtsam förlossning satte henne i förbund med livet..

Expressen - 17 jul 18 kl. 13:14

Får politiker titta på tv?

Borde politiker läsa böcker i stället för att kolla på HBO? Ann Heberleins kritik mot Annika Strandhäll (S) bygger på en vanlig missuppfattning om fiktionens kraft, menar Hanna Johansson..

Expressen - 17 jul 18 kl. 06:00

Var slutar åsiktsförbuden, Morgan Johansson?

Ett förbud mot rasistiska partier hade fått Jimmie Åkesson arresterad vid varje valmöte då SD var så små att de kunde köras över. Så vad kan Åkesson själv göra med ett sådant förbud efter höstens val?Aron Lund skriver om desperata politiker i Expressens Kulturs nya serie om svensk demokrati efter valet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.