Expressen > Kultur

Wednesday, 21 March, 08:20

Expressen - 12 okt 17 kl. 10:43

Bryt patriarkala strukturer - tolerera inte månggifteNalin Pekgul tycker Sverige är för överseende mot månggifte, som i dag är accepterat om äktenskapen ingåtts utomlands..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Pekgul, Sverige

Dela artikeln

6711 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bryt, patriarkala, strukturer, tolererainte , månggifte
Fria Tidningen - 04 jan 14 kl. 08:05

”Patriarkala strukturer påverkar medierna”

Inrikes Malmö Jämställdhetsbyrå genom Malin Beckman.

Västerbottens Folkblad - 02 apr 16 kl. 20:00

Patriarkala strukturer är inte från kapitalismen

Irma Olofsson och Agnes Blom Bringlöv från SSU skriver i replik till vår debattartikel att ”kapitalismen bör avskaffas globalt”. De delar vår uppfattning om att Sverige behöver komma ifrån konsumtionssamhället, men i övrigt riktar de mot en rad punkter – kritik som i många fall träffar bredvid vårt resonemang. Som exempel kan nämnas att vi […].

SVT - 15 feb 18 kl. 11:00

Hashtagen #Nobodysdoll vill motverka patriarkala strukturer på Berlins röda matta

Den tyska skådespelaren Anna Brüggemann har inför Berlins Filmfestival lanserat hashtagen #nobodysdoll – ingens docka – som uppmanar kvinnliga skådespelare att skippa tajta kläder och högklackat till röda mattan..

YA - 23 jan 13 kl. 04:00

Bryt nationsgränserna

YA anser: Öresundsregionen lever inte upp till sin potential. Det skadar hela Skåne.
En storkommun med över en miljon invånare bildas runt Öresund.

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 07:54

Bryt nationsgränserna

Kb anser: Öresundsregionen lever inte upp till sin potential. Det skadar hela Skåne.
En storkommun med över en miljon invånare bildas runt Öresund.

YLE - 08 apr 16 kl. 14:43

Kan en politisk Slush ändra gamla strukturer?

Samlingspartiets tidigare partisekreterare Taru Tujunen föreslår i dagens HBL att ett politiskt startup-klimat skulle behövas för att få ny fart i politiken. Men hur svårt är det egentligen att ändra politiska strukturer? SFP:s ordförandekandidater säger sina åsikter.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

YLE - 24 mar 14 kl. 16:19

"Reformen en möjlighet att skapa fungerande svenskspråkiga strukturer"

Hur kommer det att gå med den svenskspråkiga vården när fem stora vårdområden får ansvaret för all vård i Finland? Frågan är ännu svår att svara på eftersom få hittills har sett hela reformförslaget. Christina Gestrin, ordförande för Folktinget och riksdagsledamot från SFP, säger att de än så länge bara kan uttrycka sina förhoppningar om hur den svenskspråkiga servicen ska ordnas efter reformen.

SvD - 12 jul 12 kl. 19:59

Bryt dödläget ? inse dina begränsningar

Bryt dödläget ? inse dina begränsningar.

UNT - 07 jul 14 kl. 00:30

Bryt tystnaden

Bryt tystnaden och diskutera de framtida ledningsformerna för Uppsala universitet, skriver Bo Sundqvist..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Låt inte förlusten av Benny Fredriksson bli ett slagträ

Teatervärlden är i chock sedan Kulturhuset Stadsteaterns förre vd, Benny Fredrikssons, tagit sitt liv. Nu ställs krav på självrannsakan hos hans kritiker.Martina Montelius, som deltog i uppropet #tystnadtagning, påminner om vikten av respekt och måttfullhet.

Expressen - 16 timmar sedan

Namnlös sidenväv tappar den röda tråden

Vävnad behandlas ofta som en konstform med litet k.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning där tyget blir en länk till det gudomliga. .

Expressen - 17 timmar sedan

Därför fick Hanif Bali rätt – till slut

Moderaten Hanif Bali tvingades lämna partistyrelsen efter sitt agerande på twitter.Jens Liljestrand ser balinismen frodas även efter att galjonsfiguren bett om ursäkt..

Expressen - Igår: 06:05

Mina föräldrar tvingades på flykt av det polska judehatet

I mars 1968 krossades det polska studentupproret och regimen skyllde allt på landets judiska befolkning – som avskedades, förföljdes och tvingades på flykt.Poeten Gabriel Itkes-Sznap skriver om en svensk uppväxt i skuggan av antisemitismen..

Expressen - Igår: 14:44

Konstnärsparet ville avskaffa alla gränser

Sara Berg ser Katarzyna Kobros och Władysław Strzemińskis darriga bilder och sårbara skulpturer på Moderna museet i Malmö..

Expressen - I förrgår: 06:00

"Mördarens mamma" är ingen fängslande historia

I Ida Lindes "Mördarens mamma" faller två kvinnor som råkat uppfostra var sin mördare för varandra och hemligheter rämnar. Anna Hellgren läser en roman som är för gåtfull för sitt eget bästa. .

Expressen - I förrgår: 11:53

Ge oss en svensk "The crown" innan vi går sönder

Den svenska historielösheten riskerar att spä på samhällets polarisering.Jens Liljestrand önskar sig en folkbildande och osentimental "The crown" om Gustav V och hans tid..

Expressen - 17 mar 18 kl. 23:30

I teatersalongen var Benny Fredriksson allas bästa vän

 Kulturhuset Stadsteaterns förre vd Benny Fredriksson har avlidit.Gunilla Brodrej minns en teaterman som satte publiken framför allt..

Expressen - 18 mar 18 kl. 06:00

Crackmördaren som blev hyllad författare i fängelset

Curtis Dawkins "Det grå hotellet" har hyllats av kritikerna och fördömts av brottsoffren.Sven Olov Karlsson läser en välskriven novellsamling om skuld, våld och klass..

Expressen - I förrgår: 09:47

Algoritmen är världens mest korkade redaktör

Nils Hanson är en riktig redaktör. I veckan tackades han av efter 14 år som chef och ansvarig utgivare på SVT:s flaggskepp "Uppdrag granskning". Alla viktiga, berörande och kontroversiella program av detta grävande samhällsmagasin har han stått som garant för.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.