Expressen > Opinion

Friday, 20 July, 14:41

Expressen - 12 okt 17 kl. 06:00

Svårt djurplågeri bakom nya trendenSelfies med vilda djur ökar lavinartat. Flera kända personer eldar på beteendet i sociala medier. Alltför få är medvetna om det enorma lidandet som djuren utsätts för. Tryck inte på gilla-knappen! skriver World Animal Protection..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
World Animal Protection

Dela artikeln

3429 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, djurplågeri, bakomnya , trenden
Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 09:30

Man dömd för djurplågeri

En man i nordöstra Skåne har mot sitt nekande dömts till villkorlig dom och dagsböter för djurplågeri. Mannen hade tidigare cirka 100 nötkreatur på sin gård.
Mannen skötte den dagliga driften på gården själv, men drabbades av sjukdom som enligt honom ligger bakom den uppkomna situationen.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 07:02

Djurplågeri är brottsligt

Djurplågeri är brottsligt, vanvård av djur är brottsligt men även medhjälp till eller främjande av djurplågeri är brottsligt eller om det inte är det borde vara det. I ett uppseendeväckande fall med en lantbrukare i Växjö kommun som under överinseende av tillsynsmyndigheten kunnat fortsätta att ­plåga och vanvårda sina djur tills många avlidit har djurskyddsinspektörerna ett medansvar.
Det är oacceptabelt att djurskyddsinspek­törer vid upprepade tillfällen konstaterat bristerna men ändå låtit lidandet pågå under lång tid utan att stoppa verksamheten.

Skånskan - 05 mar 18 kl. 14:00

Frias från åtal om djurplågeri

Skurup Ystads tingsrätt konstaterar att den 34-åriga Skurupsbon betett sig oacceptabelt mot sin hund – men dömer henne inte för djurplågeri.
”Ingen bevisning har förebringats om att hunden drabbats av annat än smärta för stunden” skriver tingsrätten i domen. ERWP.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 13:29

Djurägare dömd för djurplågeri

Mellanskåne När länsstyrelsen kom på oanmäld inspektion låg det sju döda getter på den Mellanskånska gården, ytterligare ett par var svårt medtagna och en stod på stumparna av sina båda bakben.
Nu har djurägaren dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.Det var efter en anmälan om att getter setts springa omkring som länsstyrelsen gjorde en oanmäld djurskyddsinspektion på gården, hösten 2013.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:24

Kvinnan friad från åtal om djurplågeri

Kvinnan som i Kosta kopplade hunden i dragkroken på en bil som körde iväg frias från djurplågeriåtalet. Växjö tingsrätt anser att kvinnan varit oaktsam. Men inte grovt oaktsam vilket krävs för djurplågeri.

SmålandsPosten - 15 mar 14 kl. 09:00

Åklagare la ner djurplågeriåtal

Hästägaren anklagades för djurplågeri och var på väg till sin egen rättegång. Då fick hon besked om att åklagaren lagt ner hela åtalet.
– Det är ju helt underbart, säger hon till Smålandsposten.

SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 05:53

Posse misstänkt för djurplågeri

Kommunfullmäktiges ordförande, tillika Växjös borgmästare, Nils Posse (M), har efter förhör delgivits misstanke gällande flera brott. Bland annat djurplågeri. Det har snart gått ett år sedan P4 Kronoberg rapporterade om två vittnen som berättade om djurplågeri på Nils Posses gård, Bergqvara gård.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 10:02

Hundägare anmäld för djurplågeri

När länsstyrelsens tjänste­män fick se de kraftigt avmagrade hundarna blev de omedelbart omhändertagna.
Nu är ägaren misstänkt för djurplågeri. Då länsstyrelsen gjorde inspektionen hemma hos hundägaren, som bor i den västra delen av länet, konstaterades att två hundar var mycket magra.

BT - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna

Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna


Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Bönderna förtjänar inte ekonomisk hjälp

Mer än hälften av de svenska böndernas intäkter är bidrag. Sanningen är att lantbruket lever på andras bekostnad.Det är barockt, skriver Fredrik Segerfeldt, författare och liberal debattör..

Expressen - Igår: 05:00

Brandmännen: Vi varnade er för detta

Neddragningar har påverkat landets brandstationer kraftigt. Vissa har i dag inte ens tankbilar för att transportera vatten.Vi varnade er politiker för konsekvenserna av detta.

Expressen - I förrgår: 05:00

Hämta hem Dawit Isaak nu, Löfven

Stefan Löfven eller Margot Wallström måste nu kräva att Dawit Isaak får komma hem till sin familj.Det är inte mycket begärt för en man som Sverige svikit i 17 år, skriver Kurdo Baksi och Meron Estefanos..

Expressen - 17 jul 18 kl. 10:49

Torkan och bränderna är inte engångsföreteelser

Det har utfärdats en klass 2-varning på grund av värmen och på flera håll rasar  skogsbränder.Miljöfrågan måste bli en huvudfråga, skriver Frode Pleym, chef för Greenpeace Sverige. .

Expressen - 17 jul 18 kl. 05:00

Jordgubbarna är fulla av kemikalier

I år tänker jag extra noga på var jordgubbarna jag köper har odlats. Många EU-länder struntar i de regler som finns när det gäller bekämpningsmedel, skriver EU-parlamentarikern Jytte Guteland (S)..

Expressen - 16 jul 18 kl. 12:30

Ni utbildade för få poliser – år efter år

Moderaterna utelämnar att de själva alltid prioriterat skattesänkningar framför brottsbekämpning, skriver Morgan Johansson (S) och Peter Hultqvist (S) i en slutreplik..

Expressen - 16 jul 18 kl. 05:00

Hedersförtrycket drabbar inte bara unga kvinnor

Hederskulturen påverkar inte bara unga flickor.Äldre kvinnorna som lever enligt hederskulturens normer är de mest osynliggjorda människorna i det svenska samhället..

Expressen - 15 jul 18 kl. 05:00

Var är omtanken om oss som flyttat till Thailand?

Tusentals pensionärer flyttar till solen på ålderns höst – men tvingas leva utan sjukförsäkring. Varför får inte vi något för de skattepengar vi betalar till Sverige? undrar debattörerna..

Expressen - 14 jul 18 kl. 05:00

Jag älskar mina barn – men jag vill inte vara mamma

Jag har nått min gräns. Jag vill inte vara mamma. Jag vill vara pappa – en superhjälte när jag byter mitt barns blöja, skriver debattören.

Expressen - 13 jul 18 kl. 12:27

Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator

Socialdemokraterna verkar inte förstå att de inte är i opposition. De är ansvariga.Som tur är går vi nu mot ett val som ger Sverige chansen att ändra riktning, skriver Adam Marttinen (SD).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.