Expressen > Opinion

Sunday, 22 October, 14:01

Expressen - 12 okt 17 kl. 06:00

Svårt djurplågeri bakom nya trendenSelfies med vilda djur ökar lavinartat. Flera kända personer eldar på beteendet i sociala medier. Alltför få är medvetna om det enorma lidandet som djuren utsätts för. Tryck inte på gilla-knappen! skriver World Animal Protection..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
World Animal Protection

Dela artikeln

3053 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, djurplågeri, bakomnya , trenden
Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 09:30

Man dömd för djurplågeri

En man i nordöstra Skåne har mot sitt nekande dömts till villkorlig dom och dagsböter för djurplågeri. Mannen hade tidigare cirka 100 nötkreatur på sin gård.
Mannen skötte den dagliga driften på gården själv, men drabbades av sjukdom som enligt honom ligger bakom den uppkomna situationen.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 07:02

Djurplågeri är brottsligt

Djurplågeri är brottsligt, vanvård av djur är brottsligt men även medhjälp till eller främjande av djurplågeri är brottsligt eller om det inte är det borde vara det. I ett uppseendeväckande fall med en lantbrukare i Växjö kommun som under överinseende av tillsynsmyndigheten kunnat fortsätta att ­plåga och vanvårda sina djur tills många avlidit har djurskyddsinspektörerna ett medansvar.
Det är oacceptabelt att djurskyddsinspek­törer vid upprepade tillfällen konstaterat bristerna men ändå låtit lidandet pågå under lång tid utan att stoppa verksamheten.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 13:29

Djurägare dömd för djurplågeri

Mellanskåne När länsstyrelsen kom på oanmäld inspektion låg det sju döda getter på den Mellanskånska gården, ytterligare ett par var svårt medtagna och en stod på stumparna av sina båda bakben.
Nu har djurägaren dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.Det var efter en anmälan om att getter setts springa omkring som länsstyrelsen gjorde en oanmäld djurskyddsinspektion på gården, hösten 2013.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:24

Kvinnan friad från åtal om djurplågeri

Kvinnan som i Kosta kopplade hunden i dragkroken på en bil som körde iväg frias från djurplågeriåtalet. Växjö tingsrätt anser att kvinnan varit oaktsam. Men inte grovt oaktsam vilket krävs för djurplågeri.

SmålandsPosten - 15 mar 14 kl. 09:00

Åklagare la ner djurplågeriåtal

Hästägaren anklagades för djurplågeri och var på väg till sin egen rättegång. Då fick hon besked om att åklagaren lagt ner hela åtalet.
– Det är ju helt underbart, säger hon till Smålandsposten.

SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 05:53

Posse misstänkt för djurplågeri

Kommunfullmäktiges ordförande, tillika Växjös borgmästare, Nils Posse (M), har efter förhör delgivits misstanke gällande flera brott. Bland annat djurplågeri. Det har snart gått ett år sedan P4 Kronoberg rapporterade om två vittnen som berättade om djurplågeri på Nils Posses gård, Bergqvara gård.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 10:02

Hundägare anmäld för djurplågeri

När länsstyrelsens tjänste­män fick se de kraftigt avmagrade hundarna blev de omedelbart omhändertagna.
Nu är ägaren misstänkt för djurplågeri. Då länsstyrelsen gjorde inspektionen hemma hos hundägaren, som bor i den västra delen av länet, konstaterades att två hundar var mycket magra.

BT - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna

Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna


Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Skånskan - 06 okt 15 kl. 13:00

Hörbylantbrukare greps för djurplågeri

HÖRBY Trots att lantbrukaren hade djurförbud fortsatte han med djurhållningen. På söndagseftermiddagen slog polisen till mot gården, som ligger utanför Hörby. 62 djur omhändertogs.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Därför får de gränslösa mediemännen hållas

Maktstrukturen i branschen plockar fram det sämsta ur människor.Om du berättar om ett övergrepp kan du räkna med att bli förtalad och utpekad som uppmärksamhetssökande lögnerska, och framtida jobb är absolut uteslutet, skriver före detta tv-redaktören Emma Borgström..

Expressen - Igår: 06:00

Håll tassarna borta från abortlagen, Ebba

Ebba Busch Thors ifrågasättande av abortlagen skrämmer mig.Ingen ska tvingas bära sina dödsdömda eller svårt skadade barn graviditeten ut på grund av att andra tror sig veta vad som är mest värdigt, skriver Filippa Bräutigam..

Expressen - I förrgår: 06:00

Vuxna måste visa mer hyfs på nätet

M-riksdagsmannen Hanif Bali häcklade mina elever på nätet. Ouppfostrade vuxna ska inte få tysta ungas röster, skriver läraren Maria Wiman..

Expressen - 19 okt 17 kl. 12:06

Regeringen rusar mot krisens brant

Magdalena Anderssons valfläsk kan bli dyrare än väntat. 80-talets överhettning och den djupa kris som följde på 90-talet får inte upprepas, skriver Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson för C..

Expressen - 18 okt 17 kl. 14:36

Fina killar – det handlar om oss

Om vi menar allvar med våra inlägg om sexuella trakasserier – om det ska bli mer än hjärtan på Facebook – måste vi omsätta orden till faktisk handling, skriver författaren Thor Rutgersson..

Expressen - 18 okt 17 kl. 11:45

Elisabet Höglund är fast i en svunnen tid

Elisabet Höglund har fel i det hon skrev i Expressen i går. Det är hon som blundar för verkligheten. Precis som Donna Karan gjorde på Twitter, visar Elisabet att hon sitter fast i tankesättet från en svunnen tid.

Expressen - 17 okt 17 kl. 16:08

Ett nyp i rumpan är inte så farligt

Jag bagatelliserar inte det här problemet. Fördöm alla män som går över gränsen och genom sin upphöjda ställning utnyttjar kvinnor som är beroende av dem. Men sluta se en potentiell våldtäktsman i varje karl, skriver Elisabet Höglund..

Expressen - 17 okt 17 kl. 06:00

Det enda som driver mig är den ständiga rädslan

Jag vet hur det är att ignorera varje varningssignal kroppen skickar ut. Hjärtklappningar så häftiga och långvariga att ambulans tillslut fick tillkallas, skriver sjukskrivna Hanna Larsson..

Expressen - 16 okt 17 kl. 14:19

SVT ligger vidöppet för politisk styrning

Högerpopulistiska Lag och rättvisa vann valet i Polen 2015. Den nya regeringen tog över styrningen av public service. Skulle något liknande kunna ske i Sverige?

Expressen - 16 okt 17 kl. 06:00

Kvinnor måste få lyckas utan att tacka ja till sex

Harvey Weinstein-skandalen är bara ett av många tecken på filmbranschens sexism.Fler kvinnor måste få chansen att göra film utan att riskera att bli utnyttjade eller förlora sitt arbete när de inte accepterar sexuella inviter från maktens män, skriver Git Scheynius, vd för Stockholms filmfestival..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.