Expressen > Opinion

Saturday, 16 December, 08:05

Expressen - 12 okt 17 kl. 06:00

Svårt djurplågeri bakom nya trendenSelfies med vilda djur ökar lavinartat. Flera kända personer eldar på beteendet i sociala medier. Alltför få är medvetna om det enorma lidandet som djuren utsätts för. Tryck inte på gilla-knappen! skriver World Animal Protection..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
World Animal Protection

Dela artikeln

3418 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, djurplågeri, bakomnya , trenden
Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 09:30

Man dömd för djurplågeri

En man i nordöstra Skåne har mot sitt nekande dömts till villkorlig dom och dagsböter för djurplågeri. Mannen hade tidigare cirka 100 nötkreatur på sin gård.
Mannen skötte den dagliga driften på gården själv, men drabbades av sjukdom som enligt honom ligger bakom den uppkomna situationen.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 07:02

Djurplågeri är brottsligt

Djurplågeri är brottsligt, vanvård av djur är brottsligt men även medhjälp till eller främjande av djurplågeri är brottsligt eller om det inte är det borde vara det. I ett uppseendeväckande fall med en lantbrukare i Växjö kommun som under överinseende av tillsynsmyndigheten kunnat fortsätta att ­plåga och vanvårda sina djur tills många avlidit har djurskyddsinspektörerna ett medansvar.
Det är oacceptabelt att djurskyddsinspek­törer vid upprepade tillfällen konstaterat bristerna men ändå låtit lidandet pågå under lång tid utan att stoppa verksamheten.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 13:29

Djurägare dömd för djurplågeri

Mellanskåne När länsstyrelsen kom på oanmäld inspektion låg det sju döda getter på den Mellanskånska gården, ytterligare ett par var svårt medtagna och en stod på stumparna av sina båda bakben.
Nu har djurägaren dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.Det var efter en anmälan om att getter setts springa omkring som länsstyrelsen gjorde en oanmäld djurskyddsinspektion på gården, hösten 2013.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:24

Kvinnan friad från åtal om djurplågeri

Kvinnan som i Kosta kopplade hunden i dragkroken på en bil som körde iväg frias från djurplågeriåtalet. Växjö tingsrätt anser att kvinnan varit oaktsam. Men inte grovt oaktsam vilket krävs för djurplågeri.

SmålandsPosten - 15 mar 14 kl. 09:00

Åklagare la ner djurplågeriåtal

Hästägaren anklagades för djurplågeri och var på väg till sin egen rättegång. Då fick hon besked om att åklagaren lagt ner hela åtalet.
– Det är ju helt underbart, säger hon till Smålandsposten.

SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 05:53

Posse misstänkt för djurplågeri

Kommunfullmäktiges ordförande, tillika Växjös borgmästare, Nils Posse (M), har efter förhör delgivits misstanke gällande flera brott. Bland annat djurplågeri. Det har snart gått ett år sedan P4 Kronoberg rapporterade om två vittnen som berättade om djurplågeri på Nils Posses gård, Bergqvara gård.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 10:02

Hundägare anmäld för djurplågeri

När länsstyrelsens tjänste­män fick se de kraftigt avmagrade hundarna blev de omedelbart omhändertagna.
Nu är ägaren misstänkt för djurplågeri. Då länsstyrelsen gjorde inspektionen hemma hos hundägaren, som bor i den västra delen av länet, konstaterades att två hundar var mycket magra.

BT - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna

Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna


Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Skånskan - 06 okt 15 kl. 13:00

Hörbylantbrukare greps för djurplågeri

HÖRBY Trots att lantbrukaren hade djurförbud fortsatte han med djurhållningen. På söndagseftermiddagen slog polisen till mot gården, som ligger utanför Hörby. 62 djur omhändertogs.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Inte alls konstigt om kvinnor tappar lusten

För många män har ett nyp i häcken, att klämma sin fru på brösten eller tjata om ett ligg innan mensen varit det normala.Men nu är det nya tider. Det är nu den sanna passionen, attraktionen och vänskapen kan växa fram, skriver Micke Gunnarsson..

Expressen - Igår: 05:30

"Ta av davidsstjärnan – visa inte vem du är"

Judiska samfund, skolor och ålderdomshem tvingas själva ordna diverse säkerhetssystem för att människor inte ska råka illa ut.Antisemitismen har gått så långt att många av oss judar döljer sin identitet för omgivningen, skriver Simon Vinokur..

Expressen - I förrgår: 05:00

Utan kärnkraft blir det ingen elbilsrevolution

Utan kärnkraften kan vi glömma omställningen till elbilar.Visionen om "100 procent förnybar energi" är rent önsketänkande, skriver fysikerna Bengt Pershagen och Jacob Weitman..

Expressen - 13 dec 17 kl. 05:30

Stoppa fiaskot nu – lägg ner Arbetsförmedlingen

Vi kan inte fortsätta lägga miljarder i skattepengar på Arbetsförmedlingen, som gång på gång misslyckas med sitt uppdrag.Centern tycker att det räcker nu. Lägg ner – och gör om, gör rätt, skriver partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Annika Qarlsson..

Expressen - 12 dec 17 kl. 05:00

400 000 äldre lever i digitalt utanförskap

För den som står utanför e-tillvaron blir livet både dyrare och besvärligare.När myndigheter och förvaltningar skickar e-post i stället för brev måste samhället också ansvara för att alla kan ta emot mejl, skriver Jöran Rubensson, tidigare ordförande för Sveriges pensionärers riksförbund, SPRF..

Expressen - 11 dec 17 kl. 15:41

Sverige låter judehatet hända – gång på gång

Där svensk lag inte respekteras tillåts andra värderingar, som hyllar antisemitismen, att breda ut sig. Jag är trött på alla dem som i högstämd upprördhet utrycker sitt avstånd utan att göra något. Så får inte ett land regeras, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - 11 dec 17 kl. 05:30

Släpp skygglapparna och förbjud tiggeriet

Moderaterna i Stockholm Stad vill precis som grannkommunen Danderyd införa ett lokalt tiggeriförbud. Det rör sig om modern slavhandel – men den S-ledda majoriteten vill inte se verkligheten. I stället lägger man miljoner på att sanera skräp och avföring, skriver oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr..

Expressen - 10 dec 17 kl. 05:30

Svenska Akademien bör lämna över alla lägenheter

Privilegier har blivit något självklart för Svenska Akademien – vilket tilldelningen av exklusiva hyresrätter tydligt visar.En feodal rest utan insyn och demokrati gynnar sig själva – det är moralisk korruption, skriver bostadsförmedlingens tidigare ordförande Per Sundgren..

Expressen - 09 dec 17 kl. 08:42

”Polisledningen måste ta ställning och klargöra nu”

Omöjliga situationer uppdagas i polisanställdas metoo-upprop, #nödvärn. Misstänkta gärningsmän och målsägande som kolleger i kombination med rapporteringsskyldighet för poliser vid misstanke om brott. Hur gör man när kolleger berättar om metoo-relaterade händelser?

Expressen - 09 dec 17 kl. 06:00

#Metoo liknar katolska kyrkans pedofilskandal

Ulla Gudmundson var Sveriges ambassadör i Vatikanen 2008-2013. Hon ser stora likheter mellan pedofilskandalen i katolska kyrkan och dagens #metoo-avslöjanden:En lärdom är att det finns starka motkrafter som kommer att hålla emot förändring. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.