Expressen > Opinion

Wednesday, 21 March, 08:19

Expressen - 12 okt 17 kl. 06:00

Svårt djurplågeri bakom nya trendenSelfies med vilda djur ökar lavinartat. Flera kända personer eldar på beteendet i sociala medier. Alltför få är medvetna om det enorma lidandet som djuren utsätts för. Tryck inte på gilla-knappen! skriver World Animal Protection..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
World Animal Protection

Dela artikeln

3429 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, djurplågeri, bakomnya , trenden
Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 09:30

Man dömd för djurplågeri

En man i nordöstra Skåne har mot sitt nekande dömts till villkorlig dom och dagsböter för djurplågeri. Mannen hade tidigare cirka 100 nötkreatur på sin gård.
Mannen skötte den dagliga driften på gården själv, men drabbades av sjukdom som enligt honom ligger bakom den uppkomna situationen.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 07:02

Djurplågeri är brottsligt

Djurplågeri är brottsligt, vanvård av djur är brottsligt men även medhjälp till eller främjande av djurplågeri är brottsligt eller om det inte är det borde vara det. I ett uppseendeväckande fall med en lantbrukare i Växjö kommun som under överinseende av tillsynsmyndigheten kunnat fortsätta att ­plåga och vanvårda sina djur tills många avlidit har djurskyddsinspektörerna ett medansvar.
Det är oacceptabelt att djurskyddsinspek­törer vid upprepade tillfällen konstaterat bristerna men ändå låtit lidandet pågå under lång tid utan att stoppa verksamheten.

Skånskan - 05 mar 18 kl. 14:00

Frias från åtal om djurplågeri

Skurup Ystads tingsrätt konstaterar att den 34-åriga Skurupsbon betett sig oacceptabelt mot sin hund – men dömer henne inte för djurplågeri.
”Ingen bevisning har förebringats om att hunden drabbats av annat än smärta för stunden” skriver tingsrätten i domen. ERWP.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 13:29

Djurägare dömd för djurplågeri

Mellanskåne När länsstyrelsen kom på oanmäld inspektion låg det sju döda getter på den Mellanskånska gården, ytterligare ett par var svårt medtagna och en stod på stumparna av sina båda bakben.
Nu har djurägaren dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.Det var efter en anmälan om att getter setts springa omkring som länsstyrelsen gjorde en oanmäld djurskyddsinspektion på gården, hösten 2013.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:24

Kvinnan friad från åtal om djurplågeri

Kvinnan som i Kosta kopplade hunden i dragkroken på en bil som körde iväg frias från djurplågeriåtalet. Växjö tingsrätt anser att kvinnan varit oaktsam. Men inte grovt oaktsam vilket krävs för djurplågeri.

SmålandsPosten - 15 mar 14 kl. 09:00

Åklagare la ner djurplågeriåtal

Hästägaren anklagades för djurplågeri och var på väg till sin egen rättegång. Då fick hon besked om att åklagaren lagt ner hela åtalet.
– Det är ju helt underbart, säger hon till Smålandsposten.

SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 05:53

Posse misstänkt för djurplågeri

Kommunfullmäktiges ordförande, tillika Växjös borgmästare, Nils Posse (M), har efter förhör delgivits misstanke gällande flera brott. Bland annat djurplågeri. Det har snart gått ett år sedan P4 Kronoberg rapporterade om två vittnen som berättade om djurplågeri på Nils Posses gård, Bergqvara gård.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 10:02

Hundägare anmäld för djurplågeri

När länsstyrelsens tjänste­män fick se de kraftigt avmagrade hundarna blev de omedelbart omhändertagna.
Nu är ägaren misstänkt för djurplågeri. Då länsstyrelsen gjorde inspektionen hemma hos hundägaren, som bor i den västra delen av länet, konstaterades att två hundar var mycket magra.

BT - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna

Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 01:30

Djurplågeri på gårdar i Dalarna


Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Vi kan lösa poliskrisen - bara Löfven byts ut

Den pågående poliskrisen har lett till att kriminella begränsar människors liv i delar av vårt land. Nu måste friheten försvaras, skriver polisen Martin Melin och Lotta Edholm (L)..

Expressen - Igår: 05:00

Våra naiva politiker måste agera mot hedersförtrycket

Jag larmade om hedersförtrycket i förorten för flera år sedan, men ingen lyssnade. I dag är alla överens om allvaret. Ändå händer inget, skriver Amineh Kakabaveh.

Expressen - I förrgår: 05:00

Det är inte invandringen som får folk att rösta SD

Populistiska partier och rörelser växer sig allt starkare och etablerade partier saknar fungerande strategier för att möta detta.Valresultatens verkliga orsaker beror nämligen inte på invandringskritik och rasism, konstaterar tankesmedjan Futurion..

Expressen - 18 mar 18 kl. 05:00

Keps på lektionstid löser inte skolstöket

Elever som behöver stänga stöket ute hjälps inte av att få ha keps på inomhus. Ta hand om grundproblemet i stället, skriver Malin Lernfelt.   .

Expressen - 17 mar 18 kl. 05:00

Tonen mot böneutrop är rent islamofobisk

Kyrkklockor kan inte vara den enda offentliga förkunnelsen eller religiösa symbolen som tillåts.För mig är det alldeles uppenbart att motståndet mot böneutrop motiveras av en motvilja mot islam, muslimer och muslimska uttryck, skriver imamen Kashif Virk..

Expressen - 16 mar 18 kl. 05:00

MP måste genast lämna regeringen

För andra partier må riksdagsvalet gälla makten – för Miljöpartiet handlar det om att rädda sin själ. Det är ett av de mest smärtsamma haverierna i modern politik. Nu är det dags att sluta låtsas att regera, skriver Bertil Torekull..

Expressen - 15 mar 18 kl. 13:03

Böneutropen påminner om islamistiskt förtryck

Det muslimska böneutropet är offensivt, riskerar att öka segregationen och kan upprätthålla förtryck. Vi kan under inga omständigheter acceptera böneutrop som tränger in i människors hem och inte går att undkomma, skriver KD:s Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson..

Expressen - 15 mar 18 kl. 05:00

Putins giftstrategi är på god väg att lyckas

Om det stämmer att giftgasattacken i England har den ryska staten som avsändare är läget mycket allvarligt.Det i särklass mest oroväckande: Att återupprätta respekten kommer att kräva så hårda tag att vi kommer mycket nära ett öppet krig, skriver Stefan Hedlund, professor i öststatsforskning..

Expressen - 14 mar 18 kl. 05:00

Låt mig bestämma över min egen död

Vården i livets slutskede bör anpassas efter individens behov och vilja. Om man inte vill ha livsuppehållande behandling ska det respekteras, skriver Christopher Frantz, sjökapten och aktiv i partiet Medborgerlig samling. .

Expressen - 13 mar 18 kl. 14:09

Vi tror starkt på en fri och öppen webb

Den svenska kritiken mot judelistan har diskuterats på högsta nivå inom Google. Nu svarar bolagets chefsjurist David Price: "När arbetet är genomfört kommer vi att kunna presentera ett mer kvalitativt innehåll, vilket väsentligen kommer att minska risken för att liknande problematiskt innehåll ska dyka upp igen vid generella sökningar." LÄS MER: Justitieministern kallar till möte om Google.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.