GöteborgsPosten > Opinion

Wednesday, 21 March, 08:17

Liknande nyheter

Taggar: Cwejman, Dagsför en ny svensk , migrationspolitik
Nyheter 24 - 06 jul 11 kl. 20:52

Dags för Axess och gänget att berätta vad de vill


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson om den möjligen mest öppet intoleranta tillställningen som anordnas av en aktör som inte tillhör extremhögern Under Almedalsveckan har ett gäng debattörer tagit med sig sin strategi om att legitimera intolerans, rasism och slutenhet till Gotland. Den stockkonservativa högern med Axess i spetsen sprider generaliseringar och uppenbara lögner om så väl minoritetsgrupper som kritiker till den nationalistiska retoriken.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 16:54

Dags att mötas i mitten om flyktingkrisen.

Det är oroligt i leden hos Moderaterna, som inledde sin partistämma på torsdagen.På ett övergripande plan beror motsättningarna på skilda uppfattningar om vad en aktiv och effektiv oppositionspolitik innebär."Jag tänker inte kasta Sverige i en politisk kris nu", har Moderatledaren Anna Kinberg Batra sagt mer än en gång de senaste dagarna inför propåer om att rikta misstroendeförklaring mot regeringen och på så sätt tvinga fram ett extra val.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 16:54

Dags att mötas i mitten om flyktingkrisen.

Det är oroligt i leden hos Moderaterna, som inledde sin partistämma på torsdagen.På ett övergripande plan beror motsättningarna på skilda uppfattningar om vad en aktiv och effektiv oppositionspolitik innebär."Jag tänker inte kasta Sverige i en politisk kris nu", har Moderatledaren Anna Kinberg Batra sagt mer än en gång de senaste dagarna inför propåer om att rikta misstroendeförklaring mot regeringen och på så sätt tvinga fram ett extra val.

Nyheter 24 - 06 jul 11 kl. 21:20

Adam Cwejman - 7:e sexigaste politikern


Det är sexigt med makt och brinnande engagemang. För Adam Cwejman resulterade denna kombination i utmärkelsen som en av landets hetaste makthavare. Som ordförande för Liberala ungdomspartiet är Adam Cwejman en man med påtagligt driv och starka åsikter.

GöteborgsPosten - 11 jun 15 kl. 05:00

Adam Cwejman: Vi hade fel om Mellanöstern

Väst har staplat misslyckanden på varandra, det är dags att bekänna skuld.

GöteborgsPosten - 03 aug 15 kl. 20:00

Adam Cwejman: Västra Papua behöver sin frihet

Efter femtio år av blodig självständighetskamp är det dags att någon hjälper papuanerna..

DN - 24 feb 11 kl. 00:50

?EU måste ha en gemensam asyl- och migrationspolitik?

Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström: Det alarmerande läget i Libyen gör behovet av en enad asyl- och migrationspolitik inom EU akut. I dag möts EU:s migrations- och inrikesministrar i Bryssel för att diskutera situationen i Nordafrika. Medan vi följer den dramatiska utvecklingen i Libyen bevittnar vi en fredlig revolution i andra delar av Nordafrika som EU bör göra allt för att stödja.

Newsmill - 18 apr 11 kl. 22:52

Diskutera diskriminering - inte språkkrav, Adam Cwejman

Adam Cwejman, Liberala Ungdomsförbundets ordförande, vänder sig emot att vi diskuterar diskriminering som en nyckelfråga i samband med samhällets mottagande av invandrare. I likhet med många andra folkpartister vill han hellre diskutera språkkrav för att stryka en särskild folkopinion medhårs. Men det viktiga i denna debatt är att alla ska ha rätt att konkurrera om jobb på lika villkor.

Politikerbloggen - 06 jul 11 kl. 15:04

CWEJMAN ?Folkpartiet är Sveriges framtidsparti?

DEBATT. Folkpartiet är inte perfekt ? jag blev inte partimedlem för det vi är, utan för det vi kan bli ?

SVT Debatt - 08 jul 13 kl. 06:02

Billström slarvar bort M:s migrationspolitik

MIGRATIONSPOLITIK Ett antal arbetsgrupper för att utveckla Moderaternas politik lanserades förra året. Tobias Billströms integrations- och migrationspolitiska grupp är den enda som fortfarande inte har lanserat några politiska förslag är. När ett så viktigt ämne lämnas vind för våg riskerar LO:s nationalistiska retorik att ta över.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sonesson: Fler svaga elever och färre lärare är inget framgångsrecept för svensk ekonomi

Runt 60 procent av elever födda utomlands hamnar i gruppen lågpresterande i svensk skola enligt OECD. Samtidigt som andelen svaga elever ökar växer lärarbristen lavinartat. Hur ska ekvationen gå ihop?.

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Sonesson: Överväg sänkt straffålder

Under lång tid har det riktats kritik mot socialtjänstens insatser för minderåriga lagöverträdare. Ett aktuellt exempel inträffade förra veckan. En 14-årig pojke åkte hem till en jämnårig flicka och mordhotade henne med en skarpladdad pistol.

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Sonesson: Kommuner ska inte betala svarta hyror

Boverket har slagit larm om att kommuner med öppna ögon betalar ut bidrag för oskäliga svarta hyror trots att pengarna riskerar att går rakt ner i fickorna på kriminella. Notan skickas till skattebetalarna som finansierar illegal handel med hyreskontrakt..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Boström: Hatet mot Google

Kvällstidningen Expressen kör en aggressiv kampanj mot nätets centrala plattformar: Google, Facebook och Youtube som samordnats med Dagens Nyheter. De stora nätjättarna håller på att kapa åt sig tidningarnas annonsmarknad. Det är orsaken till det höga tonläget, skriver gästkolumnisten Håkan Boström..

GöteborgsPosten - 17 mar 18 kl. 19:04

SM-finalen i bandy

Bandyfesten är tillbaka på klassiska Studenternas IP i Uppsala. Regerande svenska mästarna Edsbyn ställs mot Sandviken i herrfinalen. Följ vår direktrapportering här!.

GöteborgsPosten - 17 mar 18 kl. 18:46

Ny svag start höll på att fälla TBoIS

Spelarna i Trollhättans BoIS måste ha upplevt en déja vu-känsla när man återigen tvingades jobba i uppförsbacke efter att ha släppt in tidiga mål. – Som tur är känns det som att vi kan slipa bort de misstagen, säger TBoIS-tränaren Fredrik Bengtsson efter 2-2 hemma mot Åsarp Trädet..

GöteborgsPosten - 17 mar 18 kl. 18:47

Göransson lämnar Florens för Kalix

GöteborgsPosten - 17 mar 18 kl. 18:55

Kovaltjuk vill tillbaka till NHL

GöteborgsPosten - 17 mar 18 kl. 05:00

Ingerö: Nu återstår bara damm av vänsterns stora paradfråga

Så vad sa Lagrådet om regeringens så kallade vinstbegränsning? Dess slutsats är att regeringens förslag är ”ofullständigt som beredningsunderlag”. Regeringen vet alltså inte vad den gör, varför den gör det eller vad som händer när den har gjort det, skriver kolumnisten Johan Ingerö..

GöteborgsPosten - 17 mar 18 kl. 05:00

Kappvänderi på löfvenska

Löfven försöker sätta bilden av att Socialdemokraterna är ett parti som tar ansvar, som förhåller sig till verkligheten inte bara i ord utan också i handling och som drivs av en vilja att skapa ordning och reda. Problemet är att det inte är sant, skriver Alice Teodorescu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.