DI > Ekonomi

Sunday, 17 December, 05:19

DI - 11 okt 17 kl. 14:21

Håkan Matson: Miljöregler kan ge en kraftig baksmällaDen styrande majoriteten i Stockholms stad lade på onsdagen fram sin budget – och öppnade definitivt för att dieselbilar förbjuds inom vissa zoner i huvudstadens känsligaste delar. Jag har i grunden inget emot ett sådant förbud. Men jag undrar sannerligen om medborgarna hänger med i bilpolitikens nya, dramatiska svängar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Matson, Stockholms

Dela artikeln

126 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Håkan, Matson, Miljöreglerkan ge en , kraftig, baksmälla
YLE - 26 feb 14 kl. 05:47

Färre miljöregler ska ge lönsam landsbygdsnäring

Nu ska något göras för att hjälpa jordbrukare som kämpar med lönsamhet på grund av allehanda miljöregler. Grundvattenutredningar ska söka möjligheter att inte ha onödigt stora grundvattenområden där det finns stora odlingsområden. Det är Geologiska forskningscentalen som i samarbete med Nylands förbund har inlett utedningarna, som ska hjälpa till att höja lönsamheten inom landsbygdsnäringarna.

SR - 27 jan 14 kl. 13:07

MP och C kräver hårdare miljöregler

Två partier, Miljöpartiet och Centerpartiet, kräver i dag skärpta miljöregler. Miljöpartiet vill att Sverige går före EU och inför nationella förbud mot flera giftiga ämnen..

Jönköpingsnytt - 08 mar 12 kl. 10:18

"Kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott"

I flera år har Mikael Randhem kämpat för sin rätt. Men enligt domstolsbeslutet får hans Northern Helicopters inte bedriva helikopterverksamheten i luften kring Axamo. - Flygplatsen kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott, säger Mikael Randhem..

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

Förstörd allé kan vara miljöbrott

En stympad allé har fått medlemmarna i en vägsamfällighetsförening i Illstorp att bli både arga och bedrövade. På en dag förstördes något som tagit tre decennier att skapa. Länsstyrelsen utreder om det är ett miljöbrott.

SR - 15 jan 14 kl. 14:02

EU röstar om nya miljöregler för lättare miljökrav vid upphandling

I dag röstar EU-parlamentet om nya regler för offentlig upphandling, som bland annat ska ge ökade möjligheter till att ställa exempelvis miljökrav. Men enligt Thomas Idermark, vd för det offentliga upphandlingsorganet SKL Kommentus, som sköter upphandling för kommuner, landsting, regioner och deras bolag, så blir svensk politik avgörande för hur de nya EU-reglerna slår igenom..

Barometern - 15 jun 16 kl. 06:12

Grusade jobbdrömmar när miljöregler skärps

Vad är vinsten för miljön om takpannor till södra Sverige ska transporteras hit istället för att tillverkas här? Det blir följden av en dom i Mark- och miljödomstolen i Växjö..

Supermiljöbloggen - 30 dec 13 kl. 11:34

Kalixlöjrommen kan få miljömärkning

Lagom till nyårsmiddagarna ansöker fiskarna om att få den norrländska delikatessen märkt enligt Marine Stewardship Counsil's (MSC:s) regler. Marknaden efterfrågar märkning, menar Kjell Strömbäck, ordförande i Norrbottens kustfiske i dagens Svenska Dagbladet (endast pappersutgåva).  Den lyxiga guldröda rommen kommer från fisken siklöja, som fiskas där färskvattnet från norrlandsälvarna strömmar ut i Bottenviken.

SR - 08 mar 17 kl. 15:01

Bilföretag vill få bort nya miljöregler

Den internationella bilindustrin vill få bort nya utsläppsregler som USA:s miljöskyddsmyndighet införde innan president Trump tog över..

Expressen - 07 apr 15 kl. 20:33

Efter debatten – nu kan SHL ändra regler

SHL kallar till stormöte om huvudtacklingar. Samtidigt kan den kritiserade regeln om automatisk avstängning vid hjärnskakning tas bort. – Det är en av flera regler som vi kommer se över inför kommande säsong, säger domarbasen Peter Andersson..

SR - 07 nov 14 kl. 16:29

Vänsterpartiet kan skärpa regler mot samarbete med SD

Efter Ekots rapportering om Vänsterpartiets lokala avdelning i Bromölla trotsat partilinjen och samverkat med Sverigedemokraterna, tänker partiet nu ta fram tydligare regler för att isolera SD..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Statens servicecenter döms för upphandling

Statens servicecenter (SSC) gjorde en olaglig direktupphandling av konsulttjänster av företaget PWC och ska betala 750 000 kronor i böter, så kallad upphandlingsskadeavgift. Det har förvaltningsrätten i Falun beslutat sedan ärendet valsat fram och tillbaka genom rättssystemet i flera år..

DI - 8 timmar sedan

Viktor Munkhammar: Bopriserna är ett hot mot festen

Konjunkturen får 2018 en extra skjuts av en mycket expansiv budget. Men byggandet är ett frågetecken. Den redan goda konjunkturen får under 2018 ytter­ligare skjuts av en mycket expansiv budget.

DI - 8 timmar sedan

Specialistsjuksköterskor kräver mer i lön

Nu har 372 erfarna specialistsjuksköterskor vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg tröttnat på skevheter i lönesättning och i ett brev till regionpolitiker och socialminister Annika Strandhäll (S) kräver de 15 000 kronor mer i månaden, skriver tidningen Vårdfokus..

DI - 8 timmar sedan

Svensk startup visar upp elbilsprototyp

Pengar som samlats in via nätet och försäljning hos en stor elektronikkedja. Svenska startupbolaget Uniti tänker i nya banor för att sätta en ny elbil på marknaden. Nu ska den första prototypen visas upp..

DI - 9 timmar sedan

PPM-fonderna som snart kan försvinna

Statens fondtorg, PPM, krymper dramatiskt redan i sommar. Ett par hundra fonder lär försvinna när nya tuffa regler införs. Bland dem finns storsäljarfonder hos storbankerna, AMF och Didner & Gerge..

DI - 9 timmar sedan

SKL förkastar lagändring om vindkraften

En försvagning av det kommunala självstyret och av den lokala demokratin. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) avfärdar förslaget att avskaffa lagkravet på kommunal tillstyrkan vid vindkraftsetablering..

DI - 9 timmar sedan

Danska snabbtåg kraftigt försenade

Efter tre månaders försening kan den nya snabbspårvägen i danska Århus få grönt ljus för passagerartrafik i nästa vecka. Men borgmästaren Jacob Bundsgaard (S) väntar med att fira, tills han med egna ögon ser godkännandet från Trafikstyrelsen..

DI - 10 timmar sedan

Halka på fler ställen i landet

Det har varit mycket halt på vägarna i de södra och västra delarna av Sverige tidigare under lördagen. Och nu håller halkan på att breda ut sig österut i landet..

DI - 11 timmar sedan

Vård och omsorg i metoo-upprop

1 309 vårdanställda samlas under #nustickerdettill i ett upprop mot sexuella trakasserier, skriver Dagens Nyheter..

DI - 11 timmar sedan

Trump far med osanning om möten med kvinnor

Donald Trump nekar till att ens ha träffat de kvinnor som anklagar honom för sexuella trakasserier, men det stämmer inte. Två av dem var med i hans tv-serie och han syns på bild med flera av de andra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.