DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 19:14

DI - 11 okt 17 kl. 14:21

Håkan Matson: Miljöregler kan ge en kraftig baksmällaDen styrande majoriteten i Stockholms stad lade på onsdagen fram sin budget – och öppnade definitivt för att dieselbilar förbjuds inom vissa zoner i huvudstadens känsligaste delar. Jag har i grunden inget emot ett sådant förbud. Men jag undrar sannerligen om medborgarna hänger med i bilpolitikens nya, dramatiska svängar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Matson, Stockholms

Dela artikeln

126 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Håkan, Matson, Miljöreglerkan ge en , kraftig, baksmälla
YLE - 26 feb 14 kl. 05:47

Färre miljöregler ska ge lönsam landsbygdsnäring

Nu ska något göras för att hjälpa jordbrukare som kämpar med lönsamhet på grund av allehanda miljöregler. Grundvattenutredningar ska söka möjligheter att inte ha onödigt stora grundvattenområden där det finns stora odlingsområden. Det är Geologiska forskningscentalen som i samarbete med Nylands förbund har inlett utedningarna, som ska hjälpa till att höja lönsamheten inom landsbygdsnäringarna.

SR - 27 jan 14 kl. 13:07

MP och C kräver hårdare miljöregler

Två partier, Miljöpartiet och Centerpartiet, kräver i dag skärpta miljöregler. Miljöpartiet vill att Sverige går före EU och inför nationella förbud mot flera giftiga ämnen..

Jönköpingsnytt - 08 mar 12 kl. 10:18

"Kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott"

I flera år har Mikael Randhem kämpat för sin rätt. Men enligt domstolsbeslutet får hans Northern Helicopters inte bedriva helikopterverksamheten i luften kring Axamo. - Flygplatsen kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott, säger Mikael Randhem..

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

Förstörd allé kan vara miljöbrott

En stympad allé har fått medlemmarna i en vägsamfällighetsförening i Illstorp att bli både arga och bedrövade. På en dag förstördes något som tagit tre decennier att skapa. Länsstyrelsen utreder om det är ett miljöbrott.

SR - 15 jan 14 kl. 14:02

EU röstar om nya miljöregler för lättare miljökrav vid upphandling

I dag röstar EU-parlamentet om nya regler för offentlig upphandling, som bland annat ska ge ökade möjligheter till att ställa exempelvis miljökrav. Men enligt Thomas Idermark, vd för det offentliga upphandlingsorganet SKL Kommentus, som sköter upphandling för kommuner, landsting, regioner och deras bolag, så blir svensk politik avgörande för hur de nya EU-reglerna slår igenom..

Barometern - 15 jun 16 kl. 06:12

Grusade jobbdrömmar när miljöregler skärps

Vad är vinsten för miljön om takpannor till södra Sverige ska transporteras hit istället för att tillverkas här? Det blir följden av en dom i Mark- och miljödomstolen i Växjö..

Supermiljöbloggen - 30 dec 13 kl. 11:34

Kalixlöjrommen kan få miljömärkning

Lagom till nyårsmiddagarna ansöker fiskarna om att få den norrländska delikatessen märkt enligt Marine Stewardship Counsil's (MSC:s) regler. Marknaden efterfrågar märkning, menar Kjell Strömbäck, ordförande i Norrbottens kustfiske i dagens Svenska Dagbladet (endast pappersutgåva).  Den lyxiga guldröda rommen kommer från fisken siklöja, som fiskas där färskvattnet från norrlandsälvarna strömmar ut i Bottenviken.

SR - 08 mar 17 kl. 15:01

Bilföretag vill få bort nya miljöregler

Den internationella bilindustrin vill få bort nya utsläppsregler som USA:s miljöskyddsmyndighet införde innan president Trump tog över..

Expressen - 07 apr 15 kl. 20:33

Efter debatten – nu kan SHL ändra regler

SHL kallar till stormöte om huvudtacklingar. Samtidigt kan den kritiserade regeln om automatisk avstängning vid hjärnskakning tas bort. – Det är en av flera regler som vi kommer se över inför kommande säsong, säger domarbasen Peter Andersson..

SR - 07 nov 14 kl. 16:29

Vänsterpartiet kan skärpa regler mot samarbete med SD

Efter Ekots rapportering om Vänsterpartiets lokala avdelning i Bromölla trotsat partilinjen och samverkat med Sverigedemokraterna, tänker partiet nu ta fram tydligare regler för att isolera SD..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Magnus Dagel: Valet är solklart – teckna inte e-handlaren

E-handlarens snabba tillväxt lär locka många när bolaget tar klivet in på börsen nästa vecka.  Men den skyhöga värderingen, massor med goodwill och lån och osäkra marginalutsikter ger ett svajigt intryck. Vi tecknar inte.

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Facebook faller ytterligare

New York-börserna handlas klart lägre när handeln nådde halvtid på måndagen. Inför Federal Reserves räntesignaler på onsdagskvällen fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar och handelskrig att göra..

DI - 1 timme sedan

Uber avbryter test med självkörande bilar efter dödsolycka

Taxi- och samåkningsföretaget Uber avbryter sina tester med självkörande bilar i flera amerikanska städer efter en dödsolycka i delstaten Arizona där en kvinna blev påkörd och avled..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Tung dag för teknik och industri

Europabörserna inledde veckans handel med att tydligt sjunka på måndagen, efter en överlag negativ stämning på omvärldsbörserna..

DI - 1 timme sedan

Förvaltare om Putin: "Intressant situation för aktiemarknaden"

Vladimir Putins seger i det ryska presidentvalet har fått ett svalt mottagande på börsen. Nu vänds blickarna till vilka reformer han kan driva igenom under de kommande sex åren..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Bred nedgång på dyster handelsdag

Stockholmsbörsen backade i tidig måndagshandel för att därefter avsluta svagt. Utvecklingen var likartad på de ledande börserna i Europa. Börserna i New York inledde svagt vilket satte press på OMXS30 under eftermiddagen och fick index att stänga kring dagslägsta.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Rejäla minus i hela regionen

Norden-börserna föll tillbaka rejält på måndagen efter att omvärldsbörserna också pekat nedåt. Vinx 30-indexet, där de mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 1,2 procent till 936..

DI - 1 timme sedan

Astra Zeneca presenterar framgångsrik fas 3-studie

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca presenterade på måndagen resultaten från fas 3-studien Derive som utvärderade effektiviteten och säkerheten kring Farxiga (dapagliflozin 10 mg) hos patienter med typ 2-diabetes med måttliga njurproblem. Studien nådde sina primära och sekundära effektivitetsmål..

DI - 2 timmar sedan

Iskalla klädaktier fortsätter falla

Stockholmsbörsen fortsätter att ge klädbolagen kalla handen och måndagen blev ytterligare en röd dag för sektorn. Tyngst var det för MQ som rasar med 9,4 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Mats Gabrielsson utlöser budplikt i Trention

Trentions storägare Mats Gabrielsson har på måndagen genom sitt helägda bolag B.O. Intressenter köpt ytterligare 2.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.