DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 14:46

DI - 11 okt 17 kl. 14:21

Håkan Matson: Miljöregler kan ge en kraftig baksmällaDen styrande majoriteten i Stockholms stad lade på onsdagen fram sin budget – och öppnade definitivt för att dieselbilar förbjuds inom vissa zoner i huvudstadens känsligaste delar. Jag har i grunden inget emot ett sådant förbud. Men jag undrar sannerligen om medborgarna hänger med i bilpolitikens nya, dramatiska svängar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Matson, Stockholms

Dela artikeln

126 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Håkan, Matson, Miljöreglerkan ge en , kraftig, baksmälla
YLE - 26 feb 14 kl. 05:47

Färre miljöregler ska ge lönsam landsbygdsnäring

Nu ska något göras för att hjälpa jordbrukare som kämpar med lönsamhet på grund av allehanda miljöregler. Grundvattenutredningar ska söka möjligheter att inte ha onödigt stora grundvattenområden där det finns stora odlingsområden. Det är Geologiska forskningscentalen som i samarbete med Nylands förbund har inlett utedningarna, som ska hjälpa till att höja lönsamheten inom landsbygdsnäringarna.

SR - 27 jan 14 kl. 13:07

MP och C kräver hårdare miljöregler

Två partier, Miljöpartiet och Centerpartiet, kräver i dag skärpta miljöregler. Miljöpartiet vill att Sverige går före EU och inför nationella förbud mot flera giftiga ämnen..

Jönköpingsnytt - 08 mar 12 kl. 10:18

"Kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott"

I flera år har Mikael Randhem kämpat för sin rätt. Men enligt domstolsbeslutet får hans Northern Helicopters inte bedriva helikopterverksamheten i luften kring Axamo. - Flygplatsen kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott, säger Mikael Randhem..

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

Förstörd allé kan vara miljöbrott

En stympad allé har fått medlemmarna i en vägsamfällighetsförening i Illstorp att bli både arga och bedrövade. På en dag förstördes något som tagit tre decennier att skapa. Länsstyrelsen utreder om det är ett miljöbrott.

SR - 15 jan 14 kl. 14:02

EU röstar om nya miljöregler för lättare miljökrav vid upphandling

I dag röstar EU-parlamentet om nya regler för offentlig upphandling, som bland annat ska ge ökade möjligheter till att ställa exempelvis miljökrav. Men enligt Thomas Idermark, vd för det offentliga upphandlingsorganet SKL Kommentus, som sköter upphandling för kommuner, landsting, regioner och deras bolag, så blir svensk politik avgörande för hur de nya EU-reglerna slår igenom..

Barometern - 15 jun 16 kl. 06:12

Grusade jobbdrömmar när miljöregler skärps

Vad är vinsten för miljön om takpannor till södra Sverige ska transporteras hit istället för att tillverkas här? Det blir följden av en dom i Mark- och miljödomstolen i Växjö..

Supermiljöbloggen - 30 dec 13 kl. 11:34

Kalixlöjrommen kan få miljömärkning

Lagom till nyårsmiddagarna ansöker fiskarna om att få den norrländska delikatessen märkt enligt Marine Stewardship Counsil's (MSC:s) regler. Marknaden efterfrågar märkning, menar Kjell Strömbäck, ordförande i Norrbottens kustfiske i dagens Svenska Dagbladet (endast pappersutgåva).  Den lyxiga guldröda rommen kommer från fisken siklöja, som fiskas där färskvattnet från norrlandsälvarna strömmar ut i Bottenviken.

SR - 08 mar 17 kl. 15:01

Bilföretag vill få bort nya miljöregler

Den internationella bilindustrin vill få bort nya utsläppsregler som USA:s miljöskyddsmyndighet införde innan president Trump tog över..

Expressen - 07 apr 15 kl. 20:33

Efter debatten – nu kan SHL ändra regler

SHL kallar till stormöte om huvudtacklingar. Samtidigt kan den kritiserade regeln om automatisk avstängning vid hjärnskakning tas bort. – Det är en av flera regler som vi kommer se över inför kommande säsong, säger domarbasen Peter Andersson..

SR - 07 nov 14 kl. 16:29

Vänsterpartiet kan skärpa regler mot samarbete med SD

Efter Ekots rapportering om Vänsterpartiets lokala avdelning i Bromölla trotsat partilinjen och samverkat med Sverigedemokraterna, tänker partiet nu ta fram tydligare regler för att isolera SD..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Eniro gör om sina banklån till obligationslån

Eniro presenterar en ny finansieringslösning som i sammanfattning innebär att bolagets nuvarande banklån ersätts med ett obligationslån och i samband därmed tillförs Eniro ytterligare likviditet.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

May uppmanar EU att skynda sig

Storbritanniens premiärminister Theresa May bekräftar sitt löfte till Nordirland om att undvika en hård gräns mot EU-landet Irland vid det brittiska EU-utträdet. Samtidigt uppmanar hon Bryssel att snabba på med sin respons på den brexitplan som hennes regering lagt fram..

DI - 15 minuter sedan

Kanadas konsumentpriser uppåt

De kanadensiska konsumentpriserna steg 0,1 procent i juni jämfört med månaden före och steg 2,5 procent från samma månad föregående år. .

DI - 15 minuter sedan

FED: Risk för inverterad avkastningskurva

Det finns en risk att en invertering av avkastningskurvan är nära förestående. Det sade Fed-chefen i St. Louis James Bullard i ett tal på fredagen, enligt Bloomberg News.

DI - 15 minuter sedan

Haag och Ankara återupprättar kontakten

Nederländerna och Turkiet återupprättar de diplomatiska relationerna efter det infekterade bråk som försurat stämningen sedan i fjol, rapporterar den nederländska nyhetsbyrån ANP med hänvisning till landets utrikesminister..

DI - 30 minuter sedan

Skandia Liv flaggar upp i Leo Vegas

Kapitalförvaltaren Skandia Liv har ökat sitt innehav i spelbettingbolaget Leo Vegas till 5,01 procent av kapitalet och rösterna i bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Värmen slår mot Vattenfalls resultat

Det är svårt att sälja värme när naturen bjuder ut den gratis. Det visar Vattenfalls delårsrapport, där bolagets värmeverksamhet vände till förlust. Samtidigt gynnades den statliga energijätten av det stigande elpriset..

DI - 1 timme sedan

Ulf Petersson: Konflikten i Telia måste få en lösning

Det är ytterst ovanligt att svenskt börsbolags styrelse och ledning gör en mångmiljardaffär som går helt emot den dominerade storägarens vilja. Nu har det dock skett genom Telias köp av Bonniers tv-verksamhet för 9,2 miljarder kronor. .

DI - 1 timme sedan

Honeywell levererar stark rapport – höjer prognosen

Den amerikanska verkstadskoncernen Honeywell redovisar ett oväntat högt kvartalsresultat för årets andra kvartal och höjer för tredje gången vinstprognosen för helåret 2018..

DI - 1 timme sedan

Populär bokningssajt hotas med mångmiljonvite

Hotellbokningssajten Booking.com strider mot konkurrenslagen genom att hindra hotell från att sätta lägre priser än vad sajten erbjuder. Det slår Patent- och marknadsdomstolen fast..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.