DI > Ekonomi

Saturday, 21 October, 15:56

DI - 11 okt 17 kl. 14:21

Håkan Matson: Miljöregler kan ge en kraftig baksmällaDen styrande majoriteten i Stockholms stad lade på onsdagen fram sin budget – och öppnade definitivt för att dieselbilar förbjuds inom vissa zoner i huvudstadens känsligaste delar. Jag har i grunden inget emot ett sådant förbud. Men jag undrar sannerligen om medborgarna hänger med i bilpolitikens nya, dramatiska svängar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Matson, Stockholms

Dela artikeln

84 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Håkan, Matson, Miljöreglerkan ge en , kraftig, baksmälla
YLE - 26 feb 14 kl. 05:47

Färre miljöregler ska ge lönsam landsbygdsnäring

Nu ska något göras för att hjälpa jordbrukare som kämpar med lönsamhet på grund av allehanda miljöregler. Grundvattenutredningar ska söka möjligheter att inte ha onödigt stora grundvattenområden där det finns stora odlingsområden. Det är Geologiska forskningscentalen som i samarbete med Nylands förbund har inlett utedningarna, som ska hjälpa till att höja lönsamheten inom landsbygdsnäringarna.

SR - 27 jan 14 kl. 13:07

MP och C kräver hårdare miljöregler

Två partier, Miljöpartiet och Centerpartiet, kräver i dag skärpta miljöregler. Miljöpartiet vill att Sverige går före EU och inför nationella förbud mot flera giftiga ämnen..

Jönköpingsnytt - 08 mar 12 kl. 10:18

"Kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott"

I flera år har Mikael Randhem kämpat för sin rätt. Men enligt domstolsbeslutet får hans Northern Helicopters inte bedriva helikopterverksamheten i luften kring Axamo. - Flygplatsen kan räkna med en kraftig stämning för kontraktsbrott, säger Mikael Randhem..

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

Förstörd allé kan vara miljöbrott

En stympad allé har fått medlemmarna i en vägsamfällighetsförening i Illstorp att bli både arga och bedrövade. På en dag förstördes något som tagit tre decennier att skapa. Länsstyrelsen utreder om det är ett miljöbrott.

SR - 15 jan 14 kl. 14:02

EU röstar om nya miljöregler för lättare miljökrav vid upphandling

I dag röstar EU-parlamentet om nya regler för offentlig upphandling, som bland annat ska ge ökade möjligheter till att ställa exempelvis miljökrav. Men enligt Thomas Idermark, vd för det offentliga upphandlingsorganet SKL Kommentus, som sköter upphandling för kommuner, landsting, regioner och deras bolag, så blir svensk politik avgörande för hur de nya EU-reglerna slår igenom..

Barometern - 15 jun 16 kl. 06:12

Grusade jobbdrömmar när miljöregler skärps

Vad är vinsten för miljön om takpannor till södra Sverige ska transporteras hit istället för att tillverkas här? Det blir följden av en dom i Mark- och miljödomstolen i Växjö..

Supermiljöbloggen - 30 dec 13 kl. 11:34

Kalixlöjrommen kan få miljömärkning

Lagom till nyårsmiddagarna ansöker fiskarna om att få den norrländska delikatessen märkt enligt Marine Stewardship Counsil's (MSC:s) regler. Marknaden efterfrågar märkning, menar Kjell Strömbäck, ordförande i Norrbottens kustfiske i dagens Svenska Dagbladet (endast pappersutgåva).  Den lyxiga guldröda rommen kommer från fisken siklöja, som fiskas där färskvattnet från norrlandsälvarna strömmar ut i Bottenviken.

SR - 08 mar 17 kl. 15:01

Bilföretag vill få bort nya miljöregler

Den internationella bilindustrin vill få bort nya utsläppsregler som USA:s miljöskyddsmyndighet införde innan president Trump tog över..

Expressen - 07 apr 15 kl. 20:33

Efter debatten – nu kan SHL ändra regler

SHL kallar till stormöte om huvudtacklingar. Samtidigt kan den kritiserade regeln om automatisk avstängning vid hjärnskakning tas bort. – Det är en av flera regler som vi kommer se över inför kommande säsong, säger domarbasen Peter Andersson..

SR - 07 nov 14 kl. 16:29

Vänsterpartiet kan skärpa regler mot samarbete med SD

Efter Ekots rapportering om Vänsterpartiets lokala avdelning i Bromölla trotsat partilinjen och samverkat med Sverigedemokraterna, tänker partiet nu ta fram tydligare regler för att isolera SD..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Securitas bestulna på finansiell information – tidigarelägger rapport

Securitas meddelar under lördagen att bolaget skjuter fram delårsrapporten till söndag 22 oktober 20.00 svensk tid. Det efter att en medarbetare blivit besluten på bland annat finansiell information, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Våga prata sparande vid köksbordet

Visst är det bra att under lång tid bygga upp ett sparkapital som ungdomarna kan utnyttja när de väl lämnar boet. Men viktigare än att ekonomiskt curla barnen maximalt är att skapa förutsättningar så att de kan stå på egna ben..

DI - 1 timme sedan

Experterna: Så sparar du bäst till barnen

Nästa års barnbidragshöjning innebär fetare spargrisar för många barn. Sex av tio barnfamiljer månadssparar åt de minsta och många har en framtida bostad i sikte..

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Kontorsbrist lyfter fastighetsbolag

När börsens bostadsutvecklare kollapsat på börsen visar fastighetsaktierna styrka. När det skett en överetablering bland utvecklarna har det i stället byggts för lite kontor vilket nu gör att hyrorna rusar..

DI - 2 timmar sedan

Katalanska regeringen sparkas

Spaniens premiärminister föreslår att Kataloniens regionregering avsätts, med hänvisning till grundlagens artikel 155..

DI - 2 timmar sedan

Delat boende vinner mark

Delningsekonomin slår nu igenom även i boendet. Den nya trenden är att ytan per person minskar och de gemensamma ytorna ökar. Kollektivboendet är tillbaka..

DI - 3 timmar sedan

Bannon: "George W Bush var inkompetent"

Steve Bannon, före detta rådgivare åt Donald Trump, anklagar expresident George W Bush för att ha varit inkompetent som USA:s president. Uttalandet skedde på ett republikanskt partimöte i Kalifornien, och är ett svar på kritik från Bush..

DI - 3 timmar sedan

Scania vill lyfta åkeriernas lönsamhet

Trots låga räntor och hyfsat billiga drivmedel är lönsamheten hos många åkeriföretag dålig. Ett dotterbolag hos lastbilstillverkaren Scania säljer tjänster som hjälper svenska åkerier att tjäna mer pengar genom bättre logistik och nu är siktet inställt på övriga världen..

DI - 3 timmar sedan

Japaner föredrar spargris framför börsen

Tokyobörsen har inte gått så här bra på över 50 år. Men det imponerar inte på den vanlige japanen, som fortsätter att spara i kontanter..

DI - 3 timmar sedan

Världens bästa hotell – läsarnas lyxfavoriter

Bland privata stränder och regnskog har resemagasinet Condé Nast Travelers läsare korat världens bästa lyxhotell. Det enda svenska hotell som pryder listan är Stockholms Grand Hôtel. Det 143 år gamla hotellet beskrivs som en ikonisk byggnad med servicen som dess främsta pärla..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.