SVT > Inrikes

Tuesday, 12 December, 01:38

SVT - 11 okt 17 kl. 13:23

”Borde vara tillåtet med månggifte i Sverige”Tror att folk kommer gifta sig ändå utomlands: ”Är också kvinnans rätt”.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

24202 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bordevara , tillåtetmed , månggiftei , Sverige
SR - 17 jan 14 kl. 07:30

Tillåtet att lagra koldioxid under havsbotten i Sverige

I från den första mars i år kommer det att vara tillåtet att lagra koldioxid under havsbotten i Sverige, det här efter ett beslut av regeringen..

GöteborgsPosten - 06 jul 15 kl. 11:23

Pilbågsjakt kan bli tillåtet i Sverige

Jakt med pilbåge är kontroversiellt. Efter många års utredning avgörs nästa år frågan om det ska bli tillåtet i Sverige..

Sydsvenskan - 16 maj 15 kl. 15:07

Vattengift fortsatt tillåtet

Tre hälso- och miljöfarliga industrikemikalier förbjöds efter den svenskledda delen av ett FN-möte som avslutades i Genève på lördagen. Miljögifterna, HCBD, PCN och PCP, är redan förbjudna i Sverige, men förbjuds nu globalt.Inför mötet om FN:s konventioner för kemikalier och avfall hade miljöminister Åsa Romson (MP) ambitionen att få bort undantagen från förbudet mot PFOS, men ämnet får fortsatt användas inom vissa områden.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 15 kl. 15:07

Vattengift fortsatt tillåtet

Tre hälso- och miljöfarliga industrikemikalier förbjöds efter den svenskledda delen av ett FN-möte som avslutades i Genève på lördagen. Miljögifterna, HCBD, PCN och PCP, är redan förbjudna i Sverige, men förbjuds nu globalt.Inför mötet om FN:s konventioner för kemikalier och avfall hade miljöminister Åsa Romson (MP) ambitionen att få bort undantagen från förbudet mot PFOS, men ämnet får fortsatt användas inom vissa områden.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 13 kl. 16:17

Nya lagen om öppenhet tillåter ändå anonyma partibidrag

Moderaterna vill inte redovisa var de får sina pengar ifrån. Det rör sig om över trettio miljoner kronor vid de senaste valen. Väljarna har ingen som helst möjlighet att avgöra vilka ekonomiska intressen det är som sponsrar Moderaterna.

Alliansfritt Sverige - 23 nov 13 kl. 12:19

Hemligstämplat Sverige

I torsdags röstade Sveriges riksdag om en proposition från regeringen att bygga ut sekretessbestämmelserna, och därigenom inskränka offentlighetsprincipen, för att Sverige ska kunna delta i internationella samarbeten. Regeringens förslag gick igenom och hädan efter följer således en lagändring som konstitutionsutskottets ordförande, Peter Eriksson (MP), kallar för "ett yxhugg som kraftigt kommer att begränsa möjligheten att granska svenska myndigheter". Det här är dock lång ifrån första gången Moderaterna svingar för att sarga offentlighetsprincipen.

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 13:10

Framtidens användarupplevelse för TV och video på nätet skapas i Sverige – intervju med Arash Pendari

Arash Pendari är grundare och VD för svenska, prisbelönade Vionlabs – företaget bakom den hajpade rekommendations- och analysmotorn för on-demand och nätbaserade film/tv-tjänster, som förutspås bli en jättesuccé. För några dagar sen tog hans företag in 15 (av totalt 20) miljoner kronor i friskt riskkapital från Zenith Venture Capital som drivs av bland annat Tommy Jacobsson som också har investmentbolaget ”13” tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt. Tidigare har också skådespelaren Michael Nyqvist investerat i bolaget.

VBL - 24 okt 12 kl. 13:32

Yoga tillåtet i svenska skolor

Skolinspektionen i Sverige har godkänt att skolorna har yoga med eleverna, uppger SVT:s ABC. Det var en Kalmarbo som anmälde en Stockholmsskola och ville ha saken prövad, skriver Barometern på nätet..

SR - 02 okt 14 kl. 16:48

Rysslands trupp till EM-kvalet mot Sverige

Ryssland inledde EM-kvalet i fotboll med klar 4-0-seger hemma mot Liechtenstein. Under torsdagen tog förbundskaptenen Fabio Capello ut truppen inför mötet med Sverige den 9 oktober på Friends Arena och hemmamatchen mot Moldavien tre dagar senare..

Alliansfritt Sverige - 03 jan 14 kl. 09:14

När till och med en konservativ ledersida tycker att vårdnadsbidraget är ett fiasko har det gått långt

Det har alltid funnits en viss inkonsekvens i regeringens förda politik. För hur mycket de har talat illa om de människor som är beroende av olika typer av ersättningssystem (på deras språk "bidrag") och hur det ska löna sig att arbeta, har de själva just satsat på bidrag. Nämligen vårdnadsbidraget.

Expressen - 26 jun 12 kl. 20:41

Efter krismötet - så ska Sverige lyckas i OS

De svenska handbollsherrarna inledde OS-uppladdningen med ett krismöte på Bosön. Ordet gick runt till alla i laget och spelarna fick chansen att säga sitt efter VM-missen. ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Stärkt information om svenska värderingar

Regeringen vill stärka informationen om svenska värderingar som ges till nyanlända och ser nu över innehållet i samhällsorienteringen. Tanken är att det ska främja integration och etablering i samhället..

SVT - 6 timmar sedan

Uppmaningen till Regnér: Förläng preskriptionstiden för sexualbrott

Att förlänga preskriptionstiden för sexualbrott var en av flera uppmaningar till jämställdhetsministern Åsa Regnér (S) under dagens möte. Initiativtagarna från de största #metoo-uppropen kom till Rosenbad för att prata om konkreta åtgärder och skapa förändringar i spåren av #metoo. Andra förslag var en jämn fördelning av föräldraledigheten, och att börja undervisa om sexuallitet, integritet och gränser redan i förskolan..

SVT - 8 timmar sedan

Wallström: ”Man måste kunna skilja på politiska beslut och antisemitism”

Utrikesminister Margot Wallström fördömer helgens attack mot synagogan i Göteborg. På ett EU-möte i Bryssel talade hon även med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om vikten av att fler länder i Europa gör mer för att bekämpa antisemitism. – Så länge det finns någon enda judisk person i Sverige som inte vågar säga att jag är jude eller judinna, har vi ett viktigt jobb kvar att göra, säger hon..

SVT - 12 timmar sedan

Tre manliga politiker på plats i riksdagen vid me too-debatt

Totalt dök 18 av 349 ledamöter upp.

SVT - 12 timmar sedan

Sverige klättrar på vapenlistan

Saab – ett av världens 30 största vapenföretag.

SVT - 12 timmar sedan

Inställda inrikes- och utrikesflyg på grund av snökaos – passagerare strandsatta

Flyg från Göteborg till Arlanda har ställts in under morgonen och förmiddagen. Det är även stora förseningar till och från Storbritannien på grund av snöovädret igår kväll. Flera flyg till och från London har ställts in..

SVT - 14 timmar sedan

Allt fler tror på fallande bostadspriser

För första gången på många år tror en majoritet av både svenska hushåll och mäklare på fallande bostadspriser inom den närmaste framtiden. Bostadsmarknaden har på senare tid bromsat in. – Försäljningar tar längre tid än tidigare, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB..

SVT - 14 timmar sedan

Regnér: Me too blottlägger mäns vardagsmakt

Me too-debatten handlar om att blottlägga mäns vardagsmakt över kvinnor, säger Åsa Regnér (S), statsråd med ansvar för jämställdhet, i riksdagens aktuella debatt i ämnet. – Den här debatten är för er alla kvinnor som vittnat, säger Rossana Dinamarca, feministisk talesperson för Vänsterpartiet, partiet som begärt debatten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.