Expressen > Nyheter

Monday, 19 February, 05:21

Expressen - 11 okt 17 kl. 09:59

Regeringen vill ha ny lag för vinterdäck på lastbilarTunga fordon ska ha vinterdäck på samtliga hjul på svenska vägar, föreslår infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).– Utgångspunkten är att förbättra trafiksäkerheten, säger han..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tomas Eneroth

Dela artikeln

13555 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill ha ny , lagför , vinterdäck, lastbilar
Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:30

74 tons lastbilar för jobb och klimat

Idag beslutade regeringen om propositionen Godstrafikfrågor. Propositionen innehåller förslag om att delar av vägnätet ska öppnas upp för lastbilar med 74 tons totalvikt, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. 74 tons lastbilar innebär att varje lastbil får med sig en ökad mängd gods och på så sätt kan utsläppen per tonkilometer minska..

Regeringen - 04 okt 16 kl. 08:10

74 tons lastbilar för klimatsmartare transporter och fler jobb

Regeringen beslutade idag om en lagrådsremiss rörande införandet av trafik med 74 tons lastbilar i Sverige, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. Förslaget kommer ingå i en bredare godstrafikproposition, där regeringen även kommer lämna förslag som främjar godstransporter med järnväg och sjöfart..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 15:26

Ministrar: Nu öppnar vi för tyngre lastbilar

Debattartikel, Svenska Dagbladet, 3 oktober 2016 Det gods som behöver gå på väg ska transporteras så klimatsmart som möjligt och utan andra negativa effekter på samhällsekonomin. Därför beslutar nu regeringen om en lagrådsremiss som kommer möjliggöra trafik med 74-tons lastbilar på delar av vägnätet, skriver ministrarna Anna Johansson och Karolina Skog..

Regeringen - 15 feb 18 kl. 13:15

Nu kan vägar öppnas för 74 tons lastbilar

Regeringen har i dag fattat beslut om regelverket kring BK4-bestämmelserna. Det öppnar för Trafikverket att besluta om vilka vägar som ska tillhöra BK4, det vill säga vilka vägar där 74 tons lastbilar blir tillåtna..

Regeringen - 05 jun 14 kl. 16:04

Överenskommelse nåddes om mått och vikt för lastbilar

EU:s transportministrar kom överens om tillåtna dimensioner och vikt för tunga lastbilar som kör gränsöverskridande inom EU. Överenskommelsen slöts på rådsmötet i Luxemburg den 5-6 juni. Rådsmötet fortsätter den 6 juni med telekomfrågor.

Regeringen - 21 jun 16 kl. 12:50

Anna Johansson och Ibrahim Baylan inviger världens första elväg för lastbilar

På onsdag den 22 juni befinner sig infrastrukturminister Anna Johansson och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i Sandviken där de tillsammans ska inviga världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16..

Regeringen - 23 jun 16 kl. 09:31

Världens första elväg för lastbilar är invigd

Onsdagen den 22 juni invigde samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och infrastrukturminister Anna Johansson världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16, i Sandviken..

E24 - 06 okt 16 kl. 10:12

M: Regeringens tunga lastbilar saknar finansiering

Regeringen menar att tyngre lastbilar endast ska tillåtas på ett begränsat vägnät. Vi är oroade för att detta innebär att vi inte får det funktionella och sammanhängande vägnät som bland annat skogsindustrin verkligen behöver, skriver Jessica Rosencrantz (M) i en replik..

Regeringen - 10 apr 17 kl. 13:37

Infrastrukturminister Anna Johansson bjuder in till möte för att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

Infrastrukturminister Anna Johansson har bjudit in åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner till en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd..

Regeringen - 12 apr 17 kl. 14:42

Anna Johansson tillgänglig för kommentar med anledning av möte om att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

I morgon träffar infrastrukturminister Anna Johansson åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner för en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd. Efter mötet kommer ministern att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer..

Regeringen - 28 dec 17 kl. 10:57

Regeringen moderniserar och utvidgar kapningsbrottet

I en proposition föreslår regeringen att kapningsbrottet moderniseras och utvidgas. Även lätta lastbilar ska omfattas av kapningsbrottet och den som använder tekniska hjälpmedel för att ta kontroll över till exempel ett flygplan eller ett tåg ska också kunna bli dömd för kapning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Här är kändisarnas kvinnliga förebilder

I går delades utmärkelsen Årets Mappie ut på Konserthuset i Stockholm. Priset hyllar starka kvinnor över 50 och vinnaren röstas fram av M-magasins läsare. Årets Mappie blev Suzanne Reuter.

Expressen - 5 timmar sedan

Island kan förbjuda manlig omskärelse

Ska Island bli först i Europa med att kriminalisera manlig omskärelse?Ett förslag har lagts fram i parlamentet och fått stort stöd.– Om vi har lagar som förbjuder omskärelse hos flickor borde vi göra likadant för pojkar, säger parlamentarikern Silja Dögg Gunnarsdóttir från liberala Framstegspartiet enligt The Guardian..

Expressen - 5 timmar sedan

”Största vårdhaveriet i svensk modern historia”

Nya Karolinska i Stockholm skulle bli Sveriges bästa sjukhus – men blev bland världens dyraste. – Det största vårdhaveriet i svensk modern historia, sa socialminister Annika Strandhäll (S) i SVT:s "Agenda" och riktade skarp kritik mot alliansledda landstinget och finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M)..

Expressen - 5 timmar sedan

Björklunds oväntade ord om Nordkorea

Han säger att Kim Jong-Uns land är det mest jämställda  i världen – där tjänar nämligen alla lika lite.I en intervju i SvD pratar Jan Björklund om Nordkorea, och utmaningen med de ekonomiska skillnaderna i Sverige. – Klyftorna i Sverige riskerar att växa kraftigt på grund av att vi har en stor grupp nyanlända som har låg utbildning, säger Jan Björklund till SvD..

Expressen - 6 timmar sedan

Man utförde naken dans mitt i staden

En man sprang spritt språngande naken i Linköping på söndagskvällen. – Han ska ha utfört någon form av dans där, säger Tor Sevelius, befäl vid polisens regionledningscentral till Corren. .

Expressen - 6 timmar sedan

Kommuner stöttar flygplatser med mångmiljonbelopp

Regeringen vill minska flygandet.Samtidigt tar kommunerna de lokala flygplatserna under sina vingar – och betalar ut mångmiljonbelopp för att folk ska kunna flyga billigt, skriver SVT..

Expressen - 6 timmar sedan

Egor Putilov har skaffat ny identitet

Han pekades ut som säkerhetsrisk och desinformatör när han arbetade för Sverigedemokraterna i riksdagen.Nu har den ryske mannen som gömmer sig bakom pseudonymen Egor Putilov skaffat sig en ny identitet avslöjar Dagens Nyheter – han är nu Martin Dahlin från Luxemburg.Samtidigt uppger en kvinna för tidningen Arbetaren att hon hjälpt honom att få svenskt medborgarskap genom falska uppgifter.

Expressen - 7 timmar sedan

Ministern åker till Egypten – trots kritiken mot landet

Ann Linde, EU- och handelsminister, åker till Egypten under söndagen. Samtidigt har människorättsorganisationer uppmanat till bojkott av al-Sisis regering. .

Expressen - 8 timmar sedan

Fler katter än någonsin förut får salmonella

Rekordmånga katter har drabbats av salmonella i år. Bara de första två månaderna har 677 fall rapporterats in – jämfört med 486 fall under hela 2016. Det skriver P4 Uppland.

Expressen - 8 timmar sedan

Tekniskt fel – flyg inställda

Flygresor till och från Kalmar söndag kväll och måndag morgon har ställts in, rapporterar Barometern.Skälet uppges vara ett tekniskt fel hos flygbolaget BRA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.