Expressen > Nyheter

Sunday, 22 October, 14:02

Expressen - 11 okt 17 kl. 09:59

Regeringen vill ha ny lag för vinterdäck på lastbilarTunga fordon ska ha vinterdäck på samtliga hjul på svenska vägar, föreslår infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).– Utgångspunkten är att förbättra trafiksäkerheten, säger han..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tomas Eneroth

Dela artikeln

12421 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill ha ny , lagför , vinterdäck, lastbilar
Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:30

74 tons lastbilar för jobb och klimat

Idag beslutade regeringen om propositionen Godstrafikfrågor. Propositionen innehåller förslag om att delar av vägnätet ska öppnas upp för lastbilar med 74 tons totalvikt, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. 74 tons lastbilar innebär att varje lastbil får med sig en ökad mängd gods och på så sätt kan utsläppen per tonkilometer minska..

Regeringen - 04 okt 16 kl. 08:10

74 tons lastbilar för klimatsmartare transporter och fler jobb

Regeringen beslutade idag om en lagrådsremiss rörande införandet av trafik med 74 tons lastbilar i Sverige, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. Förslaget kommer ingå i en bredare godstrafikproposition, där regeringen även kommer lämna förslag som främjar godstransporter med järnväg och sjöfart..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 15:26

Ministrar: Nu öppnar vi för tyngre lastbilar

Debattartikel, Svenska Dagbladet, 3 oktober 2016 Det gods som behöver gå på väg ska transporteras så klimatsmart som möjligt och utan andra negativa effekter på samhällsekonomin. Därför beslutar nu regeringen om en lagrådsremiss som kommer möjliggöra trafik med 74-tons lastbilar på delar av vägnätet, skriver ministrarna Anna Johansson och Karolina Skog..

Regeringen - 05 jun 14 kl. 16:04

Överenskommelse nåddes om mått och vikt för lastbilar

EU:s transportministrar kom överens om tillåtna dimensioner och vikt för tunga lastbilar som kör gränsöverskridande inom EU. Överenskommelsen slöts på rådsmötet i Luxemburg den 5-6 juni. Rådsmötet fortsätter den 6 juni med telekomfrågor.

Regeringen - 21 jun 16 kl. 12:50

Anna Johansson och Ibrahim Baylan inviger världens första elväg för lastbilar

På onsdag den 22 juni befinner sig infrastrukturminister Anna Johansson och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i Sandviken där de tillsammans ska inviga världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16..

Regeringen - 23 jun 16 kl. 09:31

Världens första elväg för lastbilar är invigd

Onsdagen den 22 juni invigde samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och infrastrukturminister Anna Johansson världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16, i Sandviken..

E24 - 06 okt 16 kl. 10:12

M: Regeringens tunga lastbilar saknar finansiering

Regeringen menar att tyngre lastbilar endast ska tillåtas på ett begränsat vägnät. Vi är oroade för att detta innebär att vi inte får det funktionella och sammanhängande vägnät som bland annat skogsindustrin verkligen behöver, skriver Jessica Rosencrantz (M) i en replik..

Regeringen - 10 apr 17 kl. 13:37

Infrastrukturminister Anna Johansson bjuder in till möte för att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

Infrastrukturminister Anna Johansson har bjudit in åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner till en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd..

Regeringen - 12 apr 17 kl. 14:42

Anna Johansson tillgänglig för kommentar med anledning av möte om att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

I morgon träffar infrastrukturminister Anna Johansson åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner för en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd. Efter mötet kommer ministern att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer..

Regeringen - 11 maj 17 kl. 12:36

Regeringsuppdrag att förbättra statistiken om lätta lastbilar och distributionsfordon

Omfattningen av godstransporterna i svenska städer förväntas öka i framtiden när städerna växer och logistikkedjor förändras, bland annat till följd av ökad e-handel. Mer kunskap om hur mycket som transporteras i stadsmiljöer, hur och var transporterna sker, och vad som transporteras behövs. Regeringen har därför beslutat att i dag ge Trafikanalys i uppdrag att ta fram tänkbara källor och befintliga modeller för att skapa ett bättre kunskapsunderlag om distributionsfordons och lätta lastbilars transporter..

Regeringen - 07 jun 17 kl. 10:46

Uppdrag till Trafikanalys att utreda hur kunskapen om godstransporter med lätta lastbilar kan förbättras

Regeringen uppdrar åt Trafikanalys att utreda förutsättningarna för att kontinuerligt ta fram fördjupade kunskapsunderlag om distributionsfordons och lätta lastbilars transporter, med fokus på urbana miljöer. Transporter för såväl distribution som tjänsteresor ska inkluderas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Shinzo Abe väntas ta hem det japanska valet

Japans nuvarande premiärminister väntas ta hem landets val enligt de sista undersökningarna innan röstningen, detta uppger nyhetsbyrån AP..

Expressen - 1 timme sedan

Röster från demonstrationen

I dag samlades hundratals människor runtom i landet för att visa sitt stöd till den världsomspännande kampanjen #metoo. Några av de som besökte Sergels torg i Stockholm hittar du här..

Expressen - 1 timme sedan

Biljakt över norska gränsen – två gripna

Under söndagsmorgonen larmades svensk polis av sina norska kolleger.– En bil stals i Norge och sedan har det blivit ett efterföljande över gränsen och då har vi varit behjälpliga, säger Jenny Widén, presstalesman vid polisen i region Väst.I höjd med Nordby köpcentrum i Strömstad fick polisen stopp på bilen.

Expressen - 2 timmar sedan

Cyklist i krock med bil – bilisten lämnade platsen

På söndagsförmiddagen krockade en cyklist och en bilist i Borås, uppger polisen.Bilisten har smitit från platsen,
Skadeläget för cyklisten är oklart.  .

Expressen - 2 timmar sedan

Bil började brinna söder om Tjörnarp

En danskregistrerad bil har under färd oförklarligt börjat brinna på väg 23 söder om Tjörnarp– En polispatrull kom först till platsen. Ingen tycks vara skadad, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö..

Expressen - 2 timmar sedan

Två män knivskars på gångväg

Två män ska ha knivskurits utomhus i Hässleby villastad.Båda har förts till sjukhus.Polisen har spärrat av brottsplatsen och utreder mordförsök..

Expressen - 2 timmar sedan

Demenssjuk körde rattfull – frias helt

Mannen hade 1,36 promille i blodet och åklagaren yrkade på dom för grovt rattfylleri.Nu frias 70-åringen helt – på grund av ett läkarintyg om demens..

Expressen - 3 timmar sedan

Nu enas Sverige kring #metoo

Nu enas Sverige kring #metoo.Ett flertal manifestationer hålls under söndagen.Häng med oss direkt i Expressen TV från klockan 11 i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Expressen - 3 timmar sedan

Hundratals väntas till Malmö – #metoo-manifestationer i hela landet

 Hundratals väntas till Möllevångstorget under söndagen där en manifestation hålls till stöd för #metoo-kampanjen.Kvällsposten sänder live från Malmö, Stockholm och Göteborg..

Expressen - 3 timmar sedan

Älg tog sig in på flygplats

En älg tog sig under söndagsmorgonen in på Kalmars flygplats.Älgen kunde dock lokaliseras och avlivas av skyddsjägare, skriver Barometern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.