Expressen > Nyheter

Tuesday, 12 December, 01:12

Expressen - 11 okt 17 kl. 09:59

Regeringen vill ha ny lag för vinterdäck på lastbilarTunga fordon ska ha vinterdäck på samtliga hjul på svenska vägar, föreslår infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).– Utgångspunkten är att förbättra trafiksäkerheten, säger han..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tomas Eneroth

Dela artikeln

13553 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill ha ny , lagför , vinterdäck, lastbilar
Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:30

74 tons lastbilar för jobb och klimat

Idag beslutade regeringen om propositionen Godstrafikfrågor. Propositionen innehåller förslag om att delar av vägnätet ska öppnas upp för lastbilar med 74 tons totalvikt, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. 74 tons lastbilar innebär att varje lastbil får med sig en ökad mängd gods och på så sätt kan utsläppen per tonkilometer minska..

Regeringen - 04 okt 16 kl. 08:10

74 tons lastbilar för klimatsmartare transporter och fler jobb

Regeringen beslutade idag om en lagrådsremiss rörande införandet av trafik med 74 tons lastbilar i Sverige, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. Förslaget kommer ingå i en bredare godstrafikproposition, där regeringen även kommer lämna förslag som främjar godstransporter med järnväg och sjöfart..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 15:26

Ministrar: Nu öppnar vi för tyngre lastbilar

Debattartikel, Svenska Dagbladet, 3 oktober 2016 Det gods som behöver gå på väg ska transporteras så klimatsmart som möjligt och utan andra negativa effekter på samhällsekonomin. Därför beslutar nu regeringen om en lagrådsremiss som kommer möjliggöra trafik med 74-tons lastbilar på delar av vägnätet, skriver ministrarna Anna Johansson och Karolina Skog..

Regeringen - 05 jun 14 kl. 16:04

Överenskommelse nåddes om mått och vikt för lastbilar

EU:s transportministrar kom överens om tillåtna dimensioner och vikt för tunga lastbilar som kör gränsöverskridande inom EU. Överenskommelsen slöts på rådsmötet i Luxemburg den 5-6 juni. Rådsmötet fortsätter den 6 juni med telekomfrågor.

Regeringen - 21 jun 16 kl. 12:50

Anna Johansson och Ibrahim Baylan inviger världens första elväg för lastbilar

På onsdag den 22 juni befinner sig infrastrukturminister Anna Johansson och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i Sandviken där de tillsammans ska inviga världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16..

Regeringen - 23 jun 16 kl. 09:31

Världens första elväg för lastbilar är invigd

Onsdagen den 22 juni invigde samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och infrastrukturminister Anna Johansson världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16, i Sandviken..

E24 - 06 okt 16 kl. 10:12

M: Regeringens tunga lastbilar saknar finansiering

Regeringen menar att tyngre lastbilar endast ska tillåtas på ett begränsat vägnät. Vi är oroade för att detta innebär att vi inte får det funktionella och sammanhängande vägnät som bland annat skogsindustrin verkligen behöver, skriver Jessica Rosencrantz (M) i en replik..

Regeringen - 10 apr 17 kl. 13:37

Infrastrukturminister Anna Johansson bjuder in till möte för att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

Infrastrukturminister Anna Johansson har bjudit in åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner till en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd..

Regeringen - 12 apr 17 kl. 14:42

Anna Johansson tillgänglig för kommentar med anledning av möte om att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

I morgon träffar infrastrukturminister Anna Johansson åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner för en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd. Efter mötet kommer ministern att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer..

Regeringen - 11 maj 17 kl. 12:36

Regeringsuppdrag att förbättra statistiken om lätta lastbilar och distributionsfordon

Omfattningen av godstransporterna i svenska städer förväntas öka i framtiden när städerna växer och logistikkedjor förändras, bland annat till följd av ökad e-handel. Mer kunskap om hur mycket som transporteras i stadsmiljöer, hur och var transporterna sker, och vad som transporteras behövs. Regeringen har därför beslutat att i dag ge Trafikanalys i uppdrag att ta fram tänkbara källor och befintliga modeller för att skapa ett bättre kunskapsunderlag om distributionsfordons och lätta lastbilars transporter..

Regeringen - 07 jun 17 kl. 10:46

Uppdrag till Trafikanalys att utreda hur kunskapen om godstransporter med lätta lastbilar kan förbättras

Regeringen uppdrar åt Trafikanalys att utreda förutsättningarna för att kontinuerligt ta fram fördjupade kunskapsunderlag om distributionsfordons och lätta lastbilars transporter, med fokus på urbana miljöer. Transporter för såväl distribution som tjänsteresor ska inkluderas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Ber gråtandes för sitt liv – skjuts till döds av polisen

 – Snälla, skjut mig inte!Tvåbarnspappan Daniel Shaver, 26, gick ner på knä, sträckte upp händerna och bad gråtandes för sitt liv.Ändå sköts han till döds av polisen med fem skott från ett automatvapen.

Expressen - 1 timme sedan

Flera uppringare larmar om explosion

Flera uppringare slog på måndagskvällen larm om en explosion på Pilåkersvägen i Malmö.– Det ska vara skador på en bil, men det är inte bekräftat, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen syd.Polis finns på platsen just nu..

Expressen - 2 timmar sedan

Militärens miljonkupp mot Försvarsmakten

En tidigare chef på Försvarsmakten döms för stölder i miljonklassen.Genom sin yrkesroll har militären kunnat smuggla ut och sälja dyr ceremoniutrustning – som sablar, paradhjälmar och bajonetter – via pantbanker. Mannen erkänner stölderna och döms även för grovt bedrägeri till ett år och nio månaders fängelse.

Expressen - 3 timmar sedan

Ridande polis jagade de flyende tjuvarna

Uppringare slog larm om att inbrottstjuvar befann sig i ubåtshallen i Malmö, där Försäkringskassan har ett kontor.Två män flydde i bil från platsen, enligt vittnen.Men polisen jagade efter – både med hundpatrull och ridande polis..

Expressen - 3 timmar sedan

Alice Bah Kuhnkes beslut: Äta veganskt

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke berättar i nya numret av skönhetsmagasinet Daisy Beauty om hur det är att vara vegan:–  Sedan ungefär ett halvår är jag vegan, efter att ha varit vegetarian fram och tillbaka sedan jag var 13 år..

Expressen - 4 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken efter olycka – finns ingen prognos

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund under måndagskvällen.Trafikverket varnar för både förseningar och inställda tåg.Det finns ingen prognos om när trafiken kommer igång..

Expressen - 4 timmar sedan

Getingbetyg: De strålade mest på kungens middag

Under måndagskvällen hölls kungen sin traditionsenliga middag på Slottet.Victoria återupprepade sin stilsuccé och Madeleine återanvände en lyxblåsa.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen på gästerna..

Expressen - 4 timmar sedan

Man skjuten i huvudet av okänd gärningsman – polisjakt pågår

En man i 25-årsåldern har blivit beskjuten av någon form av vapen.Han är förd till sjukhus, men skadeläget är oklart.Platsen är avspärrad och flera patruller jobbar med eftersökning..

Expressen - 4 timmar sedan

Jobbade som taxichaufför – han misstänks för New York-explosionen

Akayed Ullah, 27, misstänks för det terrordådsförsök som på måndagen spred panik i morgonrusningen på Manhattan i New York.Ullah, en tidigare taxichaufför, ska enligt New York Post ha uppgett för utredare att han varit inspirerad av terrorgruppen IS och detonerade enligt polisen en hemmagjord rörbomb..

Expressen - 5 timmar sedan

Man körde in i stolpe – polis på platsen

En bilist har kört in i en stolpe på Storgatan i Staffanstorp.– Bilen ska bärgas. Vi är fortfarande på platsen, säger Anna Göransson vid polisen syd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.