Expressen > Nyheter

Saturday, 23 June, 15:44

Expressen - 11 okt 17 kl. 09:59

Regeringen vill ha ny lag för vinterdäck på lastbilarTunga fordon ska ha vinterdäck på samtliga hjul på svenska vägar, föreslår infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).– Utgångspunkten är att förbättra trafiksäkerheten, säger han..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tomas Eneroth

Dela artikeln

13555 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill ha ny , lagför , vinterdäck, lastbilar
Regeringen - 14 mar 18 kl. 09:43

Regeringen vill ha vinterdäck på lastbilar och bussar

Nu går regeringen vidare med skärpt vinterdäckskrav på tunga fordon. I dag har regeringen påbörjat en notifiering av förslaget. Regeringens avsikt är att de skärpta reglerna ska börja gälla från och med den 1 december 2019..

Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:30

74 tons lastbilar för jobb och klimat

Idag beslutade regeringen om propositionen Godstrafikfrågor. Propositionen innehåller förslag om att delar av vägnätet ska öppnas upp för lastbilar med 74 tons totalvikt, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. 74 tons lastbilar innebär att varje lastbil får med sig en ökad mängd gods och på så sätt kan utsläppen per tonkilometer minska..

Regeringen - 04 okt 16 kl. 08:10

74 tons lastbilar för klimatsmartare transporter och fler jobb

Regeringen beslutade idag om en lagrådsremiss rörande införandet av trafik med 74 tons lastbilar i Sverige, på vägar där transporter på järnväg eller sjöfart inte är möjligt. Förslaget kommer ingå i en bredare godstrafikproposition, där regeringen även kommer lämna förslag som främjar godstransporter med järnväg och sjöfart..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 15:26

Ministrar: Nu öppnar vi för tyngre lastbilar

Debattartikel, Svenska Dagbladet, 3 oktober 2016 Det gods som behöver gå på väg ska transporteras så klimatsmart som möjligt och utan andra negativa effekter på samhällsekonomin. Därför beslutar nu regeringen om en lagrådsremiss som kommer möjliggöra trafik med 74-tons lastbilar på delar av vägnätet, skriver ministrarna Anna Johansson och Karolina Skog..

Regeringen - 15 feb 18 kl. 13:15

Nu kan vägar öppnas för 74 tons lastbilar

Regeringen har i dag fattat beslut om regelverket kring BK4-bestämmelserna. Det öppnar för Trafikverket att besluta om vilka vägar som ska tillhöra BK4, det vill säga vilka vägar där 74 tons lastbilar blir tillåtna..

Regeringen - 05 jun 14 kl. 16:04

Överenskommelse nåddes om mått och vikt för lastbilar

EU:s transportministrar kom överens om tillåtna dimensioner och vikt för tunga lastbilar som kör gränsöverskridande inom EU. Överenskommelsen slöts på rådsmötet i Luxemburg den 5-6 juni. Rådsmötet fortsätter den 6 juni med telekomfrågor.

Regeringen - 21 jun 16 kl. 12:50

Anna Johansson och Ibrahim Baylan inviger världens första elväg för lastbilar

På onsdag den 22 juni befinner sig infrastrukturminister Anna Johansson och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i Sandviken där de tillsammans ska inviga världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16..

Regeringen - 23 jun 16 kl. 09:31

Världens första elväg för lastbilar är invigd

Onsdagen den 22 juni invigde samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och infrastrukturminister Anna Johansson världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16, i Sandviken..

E24 - 06 okt 16 kl. 10:12

M: Regeringens tunga lastbilar saknar finansiering

Regeringen menar att tyngre lastbilar endast ska tillåtas på ett begränsat vägnät. Vi är oroade för att detta innebär att vi inte får det funktionella och sammanhängande vägnät som bland annat skogsindustrin verkligen behöver, skriver Jessica Rosencrantz (M) i en replik..

Regeringen - 10 apr 17 kl. 13:37

Infrastrukturminister Anna Johansson bjuder in till möte för att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

Infrastrukturminister Anna Johansson har bjudit in åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner till en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd..

Regeringen - 12 apr 17 kl. 14:42

Anna Johansson tillgänglig för kommentar med anledning av möte om att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

I morgon träffar infrastrukturminister Anna Johansson åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner för en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd. Efter mötet kommer ministern att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Många skadade vid etiopiskt massmöte

Minst 83 personer ska ha skadats i en granatattack under ett stort politiskt möte i Etiopiens huvudstad Addis Abeba i dag. Händelsen inträffade när människor hade samlats för att lyssna på den nytillträdda premiärministern Abiy Ahmed, skriver AP.  .

Expressen - 1 timme sedan

45 IS-krigare döda i irakisk flygattack

Irak uppger att de har dödat 45 IS-jihadister, rapporterar AFP.  Krigarna ska ha dödats genom ett flygangrepp i Syren. .

Expressen - 1 timme sedan

Så ser Michelle Obamas nya liv i Washington ut

Michelle Obama kände sig befriad när hon fick flytta ut ur Vita huset.Men hon bor kvar i Washington DC med maken Barack.Där skriver hon på sina memoarer, tar hand om yngsta dottern Sasha och har ibland vassa saker att säga om efterträdaren i Vita huset.

Expressen - 1 timme sedan

Magdolna, 83, firar midsommar som miljonär

Snacka om att sätta guldkant på midsommarfirandet!Magdolna Berglund, 83, från Ängelholm hade Fru fortuna med sig när hon steg in i TV4-huset på lördagen och steg ut som nybliven miljonär.

Expressen - 1 timme sedan

Norrman antastade kvinna – har dömts till spöstraff

En norsk medborgare sitter i fängelse i Singapore.Detta efter att ha dömts för att ha antastat en berusad och försvarslös kvinna.Utöver fängelsestraffet är mannen dömd till spöstraff.

Expressen - 1 timme sedan

Trafikolycka – ambulans och räddningstjänst larmade

En trafikolycka har inträffat i Partille.Flera fordon ska vara inblandade.– Ambulans och räddningstjänst är på plats, uppger teamledare på SOS Alarm..

Expressen - 2 timmar sedan

Dagen före valet: Massgripanden i Turkiet

Turkisk polis har frihetsberövat 47 påstådda anhängare till nätverket bakom den misslyckade militärkuppen 2016.Det rapporterar Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

Massi Fritz advokat petas – anses vara olämplig

Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz utreds av advokaternas disciplinnämnd efter påstått för höga fakturor och uppgifter om att hon inte behandlar sina anställda väl.Ulf Stigare, hennes juridiska ombud, i ärendet får nu smäll på fingrarna av disciplinnämnden:”Han har visat sådan oskicklighet och olämplighet att han inte bör vara ombud i detta ärende”, står i ett protokoll..

Expressen - 2 timmar sedan

Nu kommer värmen tillbaka till Sydsverige

På med solglasögonen, nu kommer värmen tillbaka!Efter att ha lyst med sin frånvaro under midsommar väntas solen komma tillbaka med full kraft över södra Sverige.Och inte nog med det – på sina håll kan temperaturen stiga upp mot 30-strecket..

Expressen - 3 timmar sedan

Sjukhuset missade hjärtinfarkt – man dog dagen efter besöket

Mannen sökte vård på akuten på grund av smärtor i ryggen och vänster arm.Han skickades hem med smärtstillande men dog dagen efter i en misstänkt hjärtinfarkt.Händelsen har anmälts för utredning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.