GT > Nyheter

Thursday, 26 November, 19:07

GT - 11 okt 17 kl. 09:18

Rekordmånga smittade av livsfarliga sjukdomenRekordmånga har smittats i Västra Götaland i år av den allvarliga sjukdomen TBE.– Hittills under 2017 har 52 personer drabbats så svårt att de sökt upp sjukvården. Det är "all time high", säger Peter Nolskog, smittskyddsläkare med ansvar för TBE..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västra Götaland, TBE, Peter Nolskog

Dela artikeln

122 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, smittadeav , livsfarliga, sjukdomen
Corren - 02 feb 17 kl. 05:30

Rekordmånga smittade av sjukdomen

40 fall av könssjukdomen gonorré anmäldes under förra året i länet, vilket är den högsta siffran på 20 år..

NT - 02 feb 17 kl. 05:30

Rekordmånga smittade av sjukdomen

40 fall av könssjukdomen gonorré anmäldes under förra året i länet, vilket är den högsta siffran på 20 år..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 20 kl. 02:13

Rekordmånga fall av dengue i fjol

Denguefeber är den snabbast växande myggsjukdomen i världen just nu enligt Världshälsoorganisationen (WHO) och under 2019 rapporterades rekordmånga fall av sjukdomen, uppger Vetenskapsradion. På 1970-talet fanns det myggspridna viruset i nio länder – nu.

UNT - 10 jan 20 kl. 02:13

Rekordmånga fall av dengue i fjol

Denguefeber är den snabbast växande myggsjukdomen i världen just nu enligt Världshälsoorganisationen (WHO) och under 2019 rapporterades rekordmånga fall av sjukdomen, uppger Vetenskapsradion..

Sydsvenskan - 10 jan 20 kl. 02:13

Rekordmånga fall av dengue i fjol

Denguefeber är den snabbast växande myggsjukdomen i världen just nu enligt Världshälsoorganisationen (WHO) och under 2019 rapporterades rekordmånga fall av sjukdomen, uppger Vetenskapsradion. På 1970 -talet fanns det myggspridna viruset i nio länder – n.

GöteborgsPosten - 10 jan 20 kl. 02:37

Rekordmånga fall av dengue i fjol

Denguefeber är den snabbast växande myggsjukdomen i världen just nu enligt Världshälsoorganisationen (WHO) och under 2019 rapporterades rekordmånga fall av sjukdomen,.

DI - 20 jun 20 kl. 08:41

Rekordmånga smittade – men Brasilien börjar öppna upp

Brasilien är det andra landet i världen som har passerat en miljon bekräftat smittade med det nya coronaviruset..

Expressen - 04 nov 15 kl. 16:45

Rekordmånga sjuka av livsfarlig bakterie

Rekordmånga danskar har smittats av den livsfarliga bakterien legionella. I år har 24 procent fler drabbats än förgående år. – Ökningen är anmärkningsvärd, säger Søren Uldum, forskare vid danska Statens Seruminstitut, till Ekstrabladet..

BT - 18 jul 18 kl. 11:49

FN: Rekordmånga får bromsmedicin mot hiv

Rekordmånga i världen som smittats med hiv-viruset får nu bromsande medicin enligt FN-organet UNAIDS. I en ny rapport bedömer organet att runt 21,7 miljoner av alla världen 37 miljoner hiv-smittade fick behandling under 2017. Det är fem gånger fler än för tio år sedan.

SmålandsPosten - 18 jul 18 kl. 11:49

FN: Rekordmånga får bromsmedicin mot hiv

Rekordmånga i världen som smittats med hiv-viruset får nu bromsande medicin enligt FN-organet UNAIDS. I en ny rapport bedömer organet att runt 21,7 miljoner av alla världen 37 miljoner hiv-smittade fick behandling under 2017. Det är fem gånger fler än för tio år sedan.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Kvinna påkörd av smitare – hittades i dike

En kvinna blev påkörd av en bil i Svenljunga kommun på torsdagskvällen.Bilen försvann från platsen och kvinnan hittades chockad i ett dike, skriver polisen på sin hemsida..

GT - 1 timme sedan

Minusgrader i väst lagom till advent

På söndag är det första advent och lagom till dess kan det bli vinterkänsla i Västsverige. Minusgraderna är på väg in i helgen. Men vinterns riktiga ankomst fortsätter vara sen – och den som längtar efter den lär få vänta.

GT - 1 timme sedan

Bakslaget: Man släppt efter knivdådet mot äldre kvinna

Det blir inget åtal för det brutala mordförsöket som en kvinna i 80-årsåldern utsattes för i Falkenberg i somras.Polisen har kört fast och den misstänkte mannen i 25-årsåldern släppts på fri fot efter månader i häkte..

GT - 2 timmar sedan

Två olyckor på kort tid – man förd till sjukhus

Två trafikolyckor har inträffat inom loppet av en timme i Angered.Enligt uppgift till GP klipper räddningstjänsten upp en av bilarna för att komma åt en skadad person.– Vi är på plats och hjälper ambulans med ett säkert uttag, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

GT - 4 timmar sedan

Jättetalangen lämnar Frölunda – för rivalen

GÖTEBORG. En av Frölundas – och hela Sveriges – största talanger lämnar klubben.Fabian Lysell, 17, är klar för spel i Luleå.

GT - 5 timmar sedan

Man gick till attack med yxa – jämnårig bekant dog

På midsommarafton gick en man i 50-årsåldern till attack mot en jämnårig bekant med yxa, motivet bakom dådet uppges vara svartsjuka.Offret avled på sjukhus en månad senare och utredningen rubricerades om till mord. På torsdagseftermiddagen föll domen mot mannen i Varbergs tingsrätt.

GT - 6 timmar sedan

Störst ökning av corona bland 80 till 89-åringar

Antalet coronafall fortsätter att öka i Västra Götaland. Det framgår av regionens senaste veckorapport.Jämfört med föregående vecka är den procentuella ökningen störst i åldersgruppen 80 till 89 år..

GT - 10 timmar sedan

Tåg började brinna under färd – evakuerat

Ett tåg tvingades stanna under färd på torsdagsmorgonen, med anledning av en brand. Branden började i undersidan av tåget och samtliga ombord har fått evakueras. – Vi har räddningstjänst på plats och två ambulanser framme, säger Annelie Silveira på SOS alarm.

GT - 12 timmar sedan

Charlie, 30, sjuk i corona – varnar andra unga: "Brutit ned min kropp"

Charlie Eriksson var en frisk och vältränad 29-åring tills han drabbades av covid-19.Nu har han varit sjuk i fem veckor och uppmanar alla att följa restriktionerna – inte bara äldre och personer i riskgrupp.”Covid-19 har brutit ned min kropp och satt sig på lungorna.

GT - 13 timmar sedan

En björntjänst att Göteborg inte deltar i Almedalsveckan

Göteborgs diss av Almedalsveckan är ingenting annat än tröttsam populism. Självklart borde Sveriges andra största stad ha en stark närvaro på en viktig demokratisk arena..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.