DI > Ekonomi

Saturday, 20 January, 23:30

DI - 10 okt 17 kl. 17:20

Europabörser: Nedåt på bred frontFlertalet ledande europeiska börser backade på tisdagen och den tydligaste nedgången syntes i Madrid, där Katalonienfrågan fortsatt stod i fokus. Spansk polis uppgav sig vara redo att arrestera den katalanska presidenten Carles Puigdemont, om han deklarerar självständighet för regionen i det regionala parlamentet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Madrid, Katalonienfrågan, Carles Puigdemont

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EuropabörserNedåt på , bred, front
DI - 09 jul 15 kl. 17:58

Europabörser: Bred återhämtning

Europabörserna återhämtade sig på bred front på torsdagen, trots att marknaden spänt väntade på att Grekland skulle lämna in ett nytt reformförslag innan midnatt. Att börserna i Kina avbröt sin långa förlustsvit kan ha höjt sentimentet..

DI - 10 mar 14 kl. 17:21

Europabörser: Bred nedgång för råvaror

Europabörserna föll överlag på måndagen. En bred nedgång kunde noteras inom råvarusektorn efter att Kina på lördagen redovisat handelsstatistik under förväntningarna..

DI - 15 okt 14 kl. 18:29

Europabörser: Bred nedgång

Europabörserna sjönk längs hela linjen på onsdagen, där svaga amerikanska makrosiffror skapade ytterligare nedförsbacke på eftermiddagen. Läkemedelsbolaget Shire rasade på uppgifter om att storaffären med Abbvie kan komma att utebli..

DI - 13 jul 15 kl. 17:44

Europabörser: Bred uppgång efter Greklands överenskommelse

Europabörserna byggde på förra veckans uppgångar på måndagen, efter att Greklands regering gått med på tuffa reformkrav i utbyte mot ett nytt räddningspaket. Bland de starkaste börserna återfanns Spanien och Frankrike..

DI - 31 maj 13 kl. 17:58

Europabörser: Nedåt på bred front

Europabörserna backade på bred front på fredagen. I fokus var statistik, där euroområdets arbetslöshet steg till rekordnivåer och amerikansk statistik under eftermiddagen landade med blandad utgång..

DI - 01 okt 13 kl. 17:37

Europabörser: Återhämtning på bred front

De europeiska börserna återhämtade sig på bred front på tisdagen, efter måndagens budgetbetingade nedgångar. Bolagsspecifikt steg Telecom Italia efter en upprepad köprekommendation, medan Unilever backade efter sänkta tillväxtprognoser..

DI - 10 okt 13 kl. 17:44

Europabörser: Stiger på bred front

De europeiska börserna steg på bred front under torsdagens handel, efter rapporter om att republikanerna i det amerikanska representanthuset öppnat för en höjning av USA:s skuldtak i sex veckor..

DI - 24 mar 15 kl. 17:21

Europabörser: Uppgångar på bred front

De europeiska börsernas ledande aktieindex steg på bred front under tisdagen. En flygolycka i södra Frankrike satte dock press på Airbus och Lufthansa..

UNT - 15 jan 16 kl. 12:43

Börsen faller på bred front

Stockholmsbörsen faller på bred front i linje med ledande Europabörser..

Corren - 15 jan 16 kl. 12:43

Börsen faller på bred front

Stockholmsbörsen faller på bred front i linje med ledande Europabörser..

UNT - 24 feb 16 kl. 13:18

Börsen faller på bred front

Stockholmsbörsen faller på bred front i linje med ledande Europabörser..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Tusentals kvinnor i nya protester mot Trump

Tusentals människor har samlats runt om i USA för den andra kvinnomarschen i protest mot president Donald Trump. Demonstrationer i Washington, New York, Los Angeles och omkring 250 andra städer har som syfte att få in fler feminister i mellanårsvalet. "Vi kommer att göra våra röster hörda vid omröstningarna i höst", säger en av arrangörerna, Emily Patton, i Washington..

DI - 2 timmar sedan

Hennes sittjeans utmanar modevärlden

Louise Linderoths examenskollektion från Textilhögskolan i Borås gav eko över hela världen och blev hyllad av Vogue. Nu backas hon av jeansmärket Dr Denims nystartade fond, för att göra jeans till dem som sitter ned..

DI - 2 timmar sedan

Republikansk tungviktare: "Få slut på galenskapen"

Republikanernas ledare i senaten Mitch McConnell, vill återuppta partiöverskridande diskussioner för att öppna USA:s statsapparat igen. Men president Donald Trump tänker inte förhandla innan Demokraterna "slutar spela spel", meddelar Vita huset..

DI - 3 timmar sedan

Assistent stal toppchefens lyxviner

En assistent till en av de högsta cheferna på investmentbanken Goldman Sachs har enligt amerikanska myndigheter stulit och sålt vidare franska årgångsviner med ett uppskattat värde på 1,2 miljon dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. Det skriver New York Times..

DI - 3 timmar sedan

Rusning till Aktietorget

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. Men utvecklingen kan vända tvärt, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

Rivstart på Aktietorget kan bli kortlivad

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. En börsens sista suck, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Norra Europas största lerfyndighet finns i Östersund

Efter en brand i anläggningen 1985 levererar Tegelbolaget lönsamma glaseringar av andra producenters tegel i stället. Men företaget sitter fortfarande på Norra Europas största lerfyndighet och kittlande möjligheter. Om de vill..

DI - 4 timmar sedan

Personliga bilskyltar som fick avslag

Förra året skaffade 3.373 svenskar personliga registreringsskyltar. Men det är inte alla budskap som Transportstyrelsen godkänner..

DI - 5 timmar sedan

Impulsköpen en allt girigare ficktjuv

Svenskarna lägger alltmer pengar på godis och läsk, enligt en rapport från Nordea – ett snaskande som kan kosta upp till 20.000 kronor om året..

DI - 5 timmar sedan

Pensionärer reser för miljarder

Svenska pensionärer reser mer än många tror. Varje år spenderar Sveriges seniorer drygt 70 miljarder kronor på resande, enligt en undersökning från Seniorbarometern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.