DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:05

DI - 10 okt 17 kl. 17:20

Europabörser: Nedåt på bred frontFlertalet ledande europeiska börser backade på tisdagen och den tydligaste nedgången syntes i Madrid, där Katalonienfrågan fortsatt stod i fokus. Spansk polis uppgav sig vara redo att arrestera den katalanska presidenten Carles Puigdemont, om han deklarerar självständighet för regionen i det regionala parlamentet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Madrid, Katalonienfrågan, Carles Puigdemont

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EuropabörserNedåt på , bred, front
DI - 09 jul 15 kl. 17:58

Europabörser: Bred återhämtning

Europabörserna återhämtade sig på bred front på torsdagen, trots att marknaden spänt väntade på att Grekland skulle lämna in ett nytt reformförslag innan midnatt. Att börserna i Kina avbröt sin långa förlustsvit kan ha höjt sentimentet..

DI - 10 mar 14 kl. 17:21

Europabörser: Bred nedgång för råvaror

Europabörserna föll överlag på måndagen. En bred nedgång kunde noteras inom råvarusektorn efter att Kina på lördagen redovisat handelsstatistik under förväntningarna..

DI - 15 okt 14 kl. 18:29

Europabörser: Bred nedgång

Europabörserna sjönk längs hela linjen på onsdagen, där svaga amerikanska makrosiffror skapade ytterligare nedförsbacke på eftermiddagen. Läkemedelsbolaget Shire rasade på uppgifter om att storaffären med Abbvie kan komma att utebli..

DI - 13 jul 15 kl. 17:44

Europabörser: Bred uppgång efter Greklands överenskommelse

Europabörserna byggde på förra veckans uppgångar på måndagen, efter att Greklands regering gått med på tuffa reformkrav i utbyte mot ett nytt räddningspaket. Bland de starkaste börserna återfanns Spanien och Frankrike..

DI - 13 feb 18 kl. 17:55

Europabörser: Bred tillbakagång under tisdagens handel

Europabörserna föll tillbaka något på tisdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 0,4 procent. .

DI - 31 maj 13 kl. 17:58

Europabörser: Nedåt på bred front

Europabörserna backade på bred front på fredagen. I fokus var statistik, där euroområdets arbetslöshet steg till rekordnivåer och amerikansk statistik under eftermiddagen landade med blandad utgång..

DI - 02 feb 18 kl. 17:26

Europabörser: Nedgångar på bred front

Europabörserna retirerade på bred front under fredagen. Samlingsindexet Stoxx 600 tappade 1,1 procent..

DI - 01 okt 13 kl. 17:37

Europabörser: Återhämtning på bred front

De europeiska börserna återhämtade sig på bred front på tisdagen, efter måndagens budgetbetingade nedgångar. Bolagsspecifikt steg Telecom Italia efter en upprepad köprekommendation, medan Unilever backade efter sänkta tillväxtprognoser..

DI - 10 okt 13 kl. 17:44

Europabörser: Stiger på bred front

De europeiska börserna steg på bred front under torsdagens handel, efter rapporter om att republikanerna i det amerikanska representanthuset öppnat för en höjning av USA:s skuldtak i sex veckor..

DI - 24 mar 15 kl. 17:21

Europabörser: Uppgångar på bred front

De europeiska börsernas ledande aktieindex steg på bred front under tisdagen. En flygolycka i södra Frankrike satte dock press på Airbus och Lufthansa..

UNT - 15 jan 16 kl. 12:43

Börsen faller på bred front

Stockholmsbörsen faller på bred front i linje med ledande Europabörser..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.