VA > Ekonomi

Saturday, 20 January, 22:57

VA - 2017-10-10 09:13:20

”Det här är den största bostadsbubblan någonsin”"Att ha så pass låga räntor samtidigt som Sverige har bra ekonomisk tillväxt och snabbt stigande bostadspriser – det verkar galet". .
Läs mer på VA Bilden delad av VA via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

175 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här är den största bostadsbubblan, någonsin
Cornucopia - 08 mar 17 kl. 14:34

Danmark tio år efter bostadsbubblan - fortfarande inte återhämtade priser

År 2006 ska den danska bostadsbubblan toppat. Tio år efter har nu priserna återhämtat sig för ägarlägenheter, men ligger fortfarande efter för villor, radhus och speciellt fritidshus, trots nollräntor. Det kan vara en bra indikation på hur det kan komma att se ut i Sverige.

Cornucopia - 31 dec 17 kl. 11:33

Tänk på de små barnen!

Eventuellt kan den svenska bostadsbubblan ha spruckit. Det finns ingen som helst glädje i det, då situationen kunde undvikits om beslutsfattare lyssnat på varningarna. Vi kommer alla drabbas, en del mer, andra mindre.

Cornucopia - 11 sep 13 kl. 13:33

Finansinspektionens GD är en perfekt BLT

Via Bonnier/DI avslöjas det att den person som nu ålagts det yttersta ansvaret för bostadsbubblan och hushållens skuldbubbla själv är en äkta bolånetorsk, med 4.2 MSEK i skulder på en villa värd 7 MSEK och med en amorteringstakt på 175 år. Det handlar alltså om Finansinspektionens generaldirektör Martin Andersson, och förklarar hans uttalanden om att han vare sig är oroad över bostads- eller skuldbubbla.

YLE - 22 feb 15 kl. 08:00

Bostadsdjungelns lagar skrivs nu om

Bostadsmarknaden är en snårig djungel, och det första steget kan bli helt avgörande. Köper du din första bostad i "fel" område eller i "fel" hus, kan det här påverka dina boendemöjligheter för resten av livet. Det gäller därför att känna till djungelns lagar och undvika fallgropar.

Cornucopia - 12 okt 13 kl. 11:34

Regeringen medger bostadsbubbla och kommande krasch - bolån blir att hyra från banken

Som en notis medger regeringen Borg/Reinfeldt att vi har en bostadsbubbla och en förestående krasch på bostadsmarknaden via talespersonerna justitieminister Beatrice Ask (m) och finansmarknadsminister Peter Norman (m). Man förvandlar nämligen bolån till att hyra från banken och gör det förbjudet för banken att kräva amorteringar eller kräva in panten när bostadspriserna faller. (Bonnier/DN)

Större delen av debattinlägget hos DN handlar om att bolånetorskarna ska kunna bryta avtal utan några större merkostnader, genom att sänka den ränteskillnadsersättning man tidigare varit skyldig att betala till banken vid avtalsbrott och byte av bank.

Cornucopia - 11 jul 14 kl. 11:54

Bankföreningen: "Folk har inte råd att amortera"

Bankföreningens chefsekonom Johan Hansing vill inte se att de utlovade amorteringskraven genomförs. Han menar att folk helt enkelt inte har råd att betala av på sina skulder längre.

Från Bonnier/DN eller Public Service/SVT:"Att införa omfattande och retroaktiva krav på amortering skulle kunna få till effekt att låntagare kraftigt måste minska sin konsumtion eller i värsta fall inte har råd att bo kvar"Ja, det var ju en sund situation.

Cornucopia - 09 okt 14 kl. 13:30

Inlåsningseffekter på grund av stigande bostadspriser

De stigande bostadspriserna leder till inlåsningseffekter, då de som bott tillräckligt länge på en plats slår i taket för det maximala uppskovsbeloppet vid flytt. Därmed ska staten ha en procentandel av din köpkraft på bostadsmarknaden, trots att allt du gjort har varit att bo.

Taket för det maximala uppskovsbeloppet är 1 450 000:- SEK, och om man flyttar till en lika dyr eller dyrare bostad slipper man betala 22% skatt på maximalt detta belopp, och kan flytta över bostadsbubblans prisuppgångar i ett nytt boende.

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 08:43

Subprime: 65 000 svenska hushåll klarar inte 0.64 procentenheter högre ränta

Public Service/SR och Ekot konstaterar att svenska subprimelån lever och frodas. 65 000 svenska hushåll sägs inte klara att räntan stiger 0.64 procentenheter från dagens ca 1.

Cornucopia - 06 nov 15 kl. 17:05

Fredagsmys: Fallout 4 and chill

"War. War never changes."Dags för lite härligt fredagsmüs.

Cornucopia - 13 dec 15 kl. 13:13

Finansministern till Ekot: Framtiden stavas ofinansierade reformer

I gårdagens lördagsintervju hos Ekot avslöjade finansminister Magdalena Andersson (s) att man återgår till den oansvariga skuldfinansierade politik som gällde fram till 90-talskrisen. Regeringen ska nu inte höja skatterna utan istället finansiera ett smörgåsbord av åtgärder genom att låna pengar. Den sk krona-för-krona-principen överges och framtida reformer ska ske utan finansiering.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:58

H&M nere i brygga – då satsar Uniqlo på världsherravälde

Fajten mellan två av världens största klädkedjor trappas upp i och med Uniqlos intåg i Sverige.  .

VA - Igår: 15:16

Nu är svenskarna rikare än de varit på över 200 år

Det går bra nu.  .

VA - Igår: 13:27

Oväntade utspelet: Hon vill ta över MP

Kulturministern överraskar.  .

VA - Igår: 14:14

Wall Street-svenskans tuffa resa mot toppen: Du hittar ingen mer tävlingsinriktad än mig

Uppstigning vid femtiden varenda morgon för att jobba maratonpass och blott en veckas semester om året. 24-åriga Adela Dashian från Uppsala ger allt hon har på eftertraktade Wall Street-jobbet. .

VA - Igår: 10:36

HCH hjälper dig att utveckla framtidens hälsoteknik

Här är hälsoteknikcentret som kopplar samman entreprenörer med viktiga aktörer i utvecklingsfasen av nya produkter, tjänster och arbetssätt inom hälso- och sjukvård. .

VA - Igår: 12:06

Spotify får ett prillans nytt format – med nyheter, poddar och ljudböcker

Streamingjätten lanserar ett helt nytt format. .

VA - Igår: 09:38

Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu

Veckans topp 10  består av fyra svenska, en norsk, tre danska och två finska aktier. .

VA - Igår: 10:27

Postnord chockhöjer avgiften på dina paket från Kina

För dem som gillar att klicka hem billiga grejer från Kina blir beslutet en besvikelse.  .

VA - I förrgår: 15:55

Svenskens Uber-utmanare tog just ett kliv närmare börsen

Magnus Olssons miljardbolag Careem för samtal med banker om börsnotering. .

VA - I förrgår: 13:39

Avanza rusar på börsen - tack vare bitcoin

I Avanzas bokslut i dag framkom att intresset för kryptohandel växte sig starkt under det fjärde kvartalet. Handel i certifikat baserade på kryptovalutor stod under fjärde kvartalet för 7 procent av kurtageintäkterna, mot en marginell inverkan under årets nio första månader. Följ Avanzas aktie i....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.