DI > Ekonomi

Saturday, 20 January, 23:29

DI - 10 okt 17 kl. 08:29

Nokia ger upp VR-satsning: 300 jobb kan försvinnaTelekombolaget Nokia kommer att dra ned med upp emot 310 anställda av de totalt 1 090 som finns inom Nokia Technologies. Det är främst i Finland, USA och Storbritannien som neddragningarna sker, skriver bolaget i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
VR, Nokia, Nokia Technologies, Finland, USA, Storbritannien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokiager upp , VR-satsning, 300, jobbkan , försvinna
YLE - 07 mar 16 kl. 06:03

"300 jobb skulle vara en lottovinst för Salo"

- 300 jobb skulle vara en lottovinst för Salo, säger Kimmo Puolitaival, direktör vid NTM-centralen i Egentliga Finland. Det skulle vara en mycket positiv nyhet för Saloområdet. Det amerikanska företaget Turing Robotic Industries (TRI), som tillverkar smarta telefoner, har meddelat att man kommer att starta upp verksamhet i Salo, och att man i år kommer att anställa ungefär 300 personer för att tillverka telefonerna.

YLE - 06 apr 16 kl. 12:21

Nokia skär ner - upp till 1 300 jobb i Finland i fara

Nokia minskar sin personal som en del av sitt globala synergi- och reformprogram. Nedskärningarna är en följd av Nokias köp av franska Alcatel-Lucent. Nedskärningarna gäller alla verksamhetsställen i Finland och upp till 1 300 personer kan tvingas gå.

DI - 17 nov 11 kl. 13:52

Nokia säger upp 300 anställda

Nokia säger upp ytterligare 300 anställda i Finland, utöver de uppsägningar på 1.400 som aviserades i april..

YLE - 13 maj 15 kl. 16:05

Nokia inleder samarbetsförhandlingar - jobb hotade i Finland

Teknologijätten Nokia har inlett samarbetsförhandlingar som berör enheten Nokia Technologies. I Finland kan som mest 70 arbetsplatser försvinna. Nedskärningsbehovet i resten av världen har inte berättats ännu.

YLE - 10 okt 17 kl. 08:38

Nokia samarbetsförhandlar - 190 jobb hotade i Finland

Teknologiföretaget Nokia inleder samarbetsförhandlingar som berör anställda i Finland, USA och Britannien..

YLE - 06 apr 16 kl. 15:00

Nokia säger upp - och anställer - i Frankrike

Fusionen mellan Nokia och Alcatel-Lucent skulle inte påverka jobben i Frankrike på två år. Det löftet gav Nokia våren 2015. Samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka vid Nokia innebär att 400 jobb försvinner i Frankrike.

Affärsvärlden - 17 jan 13 kl. 09:53

Nokia skär bort 300 it-jobb

Nokia skär ned 300 jobb inom sin IT-organisation, varav de flesta i Finland..

YLE - 17 jan 13 kl. 13:35

Nokia har lång lista på uppsägningar

De senaste uppsägningarna vid Nokia gäller 300 anställda som får gå från bolagets IT-förvaltning. Det här beskedet är ett i raden av många under de senaste åren. 2012 augusti: Samarbetsförhandlingarna som inleddes i juni slutar med beskedet att 780 anställda får gå i huvudstadsregionen, 580 i Uleåborg, 350 i Tammerfors och 990 i Salo.

HBL - 21 mar 14 kl. 04:44

Undersökning: Nokia-uppsagda nöjda

De flesta av dem som blivit uppsagda från Nokia har hittat nytt jobb eller börjat studera, visar en undersökning.De flesta, över 70 procent, av personerna som deltog i undersökningen är nöjda med sin situation. Nästan hälften hade bytt bransch.

VBL - 14 jun 12 kl. 09:57

Esbo stad skapar nya jobb för Nokia-uppsagda

Esbo stad lovar att öka insatserna för att de anställda som tvingas lämna Nokia ska hitta nya jobb..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Tusentals kvinnor i nya protester mot Trump

Tusentals människor har samlats runt om i USA för den andra kvinnomarschen i protest mot president Donald Trump. Demonstrationer i Washington, New York, Los Angeles och omkring 250 andra städer har som syfte att få in fler feminister i mellanårsvalet. "Vi kommer att göra våra röster hörda vid omröstningarna i höst", säger en av arrangörerna, Emily Patton, i Washington..

DI - 2 timmar sedan

Hennes sittjeans utmanar modevärlden

Louise Linderoths examenskollektion från Textilhögskolan i Borås gav eko över hela världen och blev hyllad av Vogue. Nu backas hon av jeansmärket Dr Denims nystartade fond, för att göra jeans till dem som sitter ned..

DI - 2 timmar sedan

Republikansk tungviktare: "Få slut på galenskapen"

Republikanernas ledare i senaten Mitch McConnell, vill återuppta partiöverskridande diskussioner för att öppna USA:s statsapparat igen. Men president Donald Trump tänker inte förhandla innan Demokraterna "slutar spela spel", meddelar Vita huset..

DI - 3 timmar sedan

Assistent stal toppchefens lyxviner

En assistent till en av de högsta cheferna på investmentbanken Goldman Sachs har enligt amerikanska myndigheter stulit och sålt vidare franska årgångsviner med ett uppskattat värde på 1,2 miljon dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. Det skriver New York Times..

DI - 3 timmar sedan

Rusning till Aktietorget

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. Men utvecklingen kan vända tvärt, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

Rivstart på Aktietorget kan bli kortlivad

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. En börsens sista suck, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Norra Europas största lerfyndighet finns i Östersund

Efter en brand i anläggningen 1985 levererar Tegelbolaget lönsamma glaseringar av andra producenters tegel i stället. Men företaget sitter fortfarande på Norra Europas största lerfyndighet och kittlande möjligheter. Om de vill..

DI - 4 timmar sedan

Personliga bilskyltar som fick avslag

Förra året skaffade 3.373 svenskar personliga registreringsskyltar. Men det är inte alla budskap som Transportstyrelsen godkänner..

DI - 5 timmar sedan

Impulsköpen en allt girigare ficktjuv

Svenskarna lägger alltmer pengar på godis och läsk, enligt en rapport från Nordea – ett snaskande som kan kosta upp till 20.000 kronor om året..

DI - 5 timmar sedan

Pensionärer reser för miljarder

Svenska pensionärer reser mer än många tror. Varje år spenderar Sveriges seniorer drygt 70 miljarder kronor på resande, enligt en undersökning från Seniorbarometern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.