DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:29

DI - 10 okt 17 kl. 08:29

Nokia ger upp VR-satsning: 300 jobb kan försvinnaTelekombolaget Nokia kommer att dra ned med upp emot 310 anställda av de totalt 1 090 som finns inom Nokia Technologies. Det är främst i Finland, USA och Storbritannien som neddragningarna sker, skriver bolaget i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
VR, Nokia, Nokia Technologies, Finland, USA, Storbritannien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokiager upp , VR-satsning, 300, jobbkan , försvinna
YLE - 07 mar 16 kl. 06:03

"300 jobb skulle vara en lottovinst för Salo"

- 300 jobb skulle vara en lottovinst för Salo, säger Kimmo Puolitaival, direktör vid NTM-centralen i Egentliga Finland. Det skulle vara en mycket positiv nyhet för Saloområdet. Det amerikanska företaget Turing Robotic Industries (TRI), som tillverkar smarta telefoner, har meddelat att man kommer att starta upp verksamhet i Salo, och att man i år kommer att anställa ungefär 300 personer för att tillverka telefonerna.

YLE - 06 apr 16 kl. 12:21

Nokia skär ner - upp till 1 300 jobb i Finland i fara

Nokia minskar sin personal som en del av sitt globala synergi- och reformprogram. Nedskärningarna är en följd av Nokias köp av franska Alcatel-Lucent. Nedskärningarna gäller alla verksamhetsställen i Finland och upp till 1 300 personer kan tvingas gå.

DI - 17 nov 11 kl. 13:52

Nokia säger upp 300 anställda

Nokia säger upp ytterligare 300 anställda i Finland, utöver de uppsägningar på 1.400 som aviserades i april..

YLE - 13 maj 15 kl. 16:05

Nokia inleder samarbetsförhandlingar - jobb hotade i Finland

Teknologijätten Nokia har inlett samarbetsförhandlingar som berör enheten Nokia Technologies. I Finland kan som mest 70 arbetsplatser försvinna. Nedskärningsbehovet i resten av världen har inte berättats ännu.

YLE - 10 okt 17 kl. 08:38

Nokia samarbetsförhandlar - 190 jobb hotade i Finland

Teknologiföretaget Nokia inleder samarbetsförhandlingar som berör anställda i Finland, USA och Britannien..

YLE - 06 apr 16 kl. 15:00

Nokia säger upp - och anställer - i Frankrike

Fusionen mellan Nokia och Alcatel-Lucent skulle inte påverka jobben i Frankrike på två år. Det löftet gav Nokia våren 2015. Samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka vid Nokia innebär att 400 jobb försvinner i Frankrike.

Affärsvärlden - 17 jan 13 kl. 09:53

Nokia skär bort 300 it-jobb

Nokia skär ned 300 jobb inom sin IT-organisation, varav de flesta i Finland..

YLE - 17 jan 13 kl. 13:35

Nokia har lång lista på uppsägningar

De senaste uppsägningarna vid Nokia gäller 300 anställda som får gå från bolagets IT-förvaltning. Det här beskedet är ett i raden av många under de senaste åren. 2012 augusti: Samarbetsförhandlingarna som inleddes i juni slutar med beskedet att 780 anställda får gå i huvudstadsregionen, 580 i Uleåborg, 350 i Tammerfors och 990 i Salo.

HBL - 21 mar 14 kl. 04:44

Undersökning: Nokia-uppsagda nöjda

De flesta av dem som blivit uppsagda från Nokia har hittat nytt jobb eller börjat studera, visar en undersökning.De flesta, över 70 procent, av personerna som deltog i undersökningen är nöjda med sin situation. Nästan hälften hade bytt bransch.

VBL - 14 jun 12 kl. 09:57

Esbo stad skapar nya jobb för Nokia-uppsagda

Esbo stad lovar att öka insatserna för att de anställda som tvingas lämna Nokia ska hitta nya jobb..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 8 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.