DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 10:57

DI - 10 okt 17 kl. 08:29

Nokia ger upp VR-satsning: 300 jobb kan försvinnaTelekombolaget Nokia kommer att dra ned med upp emot 310 anställda av de totalt 1 090 som finns inom Nokia Technologies. Det är främst i Finland, USA och Storbritannien som neddragningarna sker, skriver bolaget i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
VR, Nokia, Nokia Technologies, Finland, USA, Storbritannien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokiager upp , VR-satsning, 300, jobbkan , försvinna
YLE - 07 mar 16 kl. 06:03

"300 jobb skulle vara en lottovinst för Salo"

- 300 jobb skulle vara en lottovinst för Salo, säger Kimmo Puolitaival, direktör vid NTM-centralen i Egentliga Finland. Det skulle vara en mycket positiv nyhet för Saloområdet. Det amerikanska företaget Turing Robotic Industries (TRI), som tillverkar smarta telefoner, har meddelat att man kommer att starta upp verksamhet i Salo, och att man i år kommer att anställa ungefär 300 personer för att tillverka telefonerna.

YLE - 06 apr 16 kl. 12:21

Nokia skär ner - upp till 1 300 jobb i Finland i fara

Nokia minskar sin personal som en del av sitt globala synergi- och reformprogram. Nedskärningarna är en följd av Nokias köp av franska Alcatel-Lucent. Nedskärningarna gäller alla verksamhetsställen i Finland och upp till 1 300 personer kan tvingas gå.

DI - 17 nov 11 kl. 13:52

Nokia säger upp 300 anställda

Nokia säger upp ytterligare 300 anställda i Finland, utöver de uppsägningar på 1.400 som aviserades i april..

YLE - 13 maj 15 kl. 16:05

Nokia inleder samarbetsförhandlingar - jobb hotade i Finland

Teknologijätten Nokia har inlett samarbetsförhandlingar som berör enheten Nokia Technologies. I Finland kan som mest 70 arbetsplatser försvinna. Nedskärningsbehovet i resten av världen har inte berättats ännu.

YLE - 10 okt 17 kl. 08:38

Nokia samarbetsförhandlar - 190 jobb hotade i Finland

Teknologiföretaget Nokia inleder samarbetsförhandlingar som berör anställda i Finland, USA och Britannien..

YLE - 06 apr 16 kl. 15:00

Nokia säger upp - och anställer - i Frankrike

Fusionen mellan Nokia och Alcatel-Lucent skulle inte påverka jobben i Frankrike på två år. Det löftet gav Nokia våren 2015. Samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka vid Nokia innebär att 400 jobb försvinner i Frankrike.

Affärsvärlden - 17 jan 13 kl. 09:53

Nokia skär bort 300 it-jobb

Nokia skär ned 300 jobb inom sin IT-organisation, varav de flesta i Finland..

YLE - 17 jan 13 kl. 13:35

Nokia har lång lista på uppsägningar

De senaste uppsägningarna vid Nokia gäller 300 anställda som får gå från bolagets IT-förvaltning. Det här beskedet är ett i raden av många under de senaste åren. 2012 augusti: Samarbetsförhandlingarna som inleddes i juni slutar med beskedet att 780 anställda får gå i huvudstadsregionen, 580 i Uleåborg, 350 i Tammerfors och 990 i Salo.

HBL - 21 mar 14 kl. 04:44

Undersökning: Nokia-uppsagda nöjda

De flesta av dem som blivit uppsagda från Nokia har hittat nytt jobb eller börjat studera, visar en undersökning.De flesta, över 70 procent, av personerna som deltog i undersökningen är nöjda med sin situation. Nästan hälften hade bytt bransch.

VBL - 14 jun 12 kl. 09:57

Esbo stad skapar nya jobb för Nokia-uppsagda

Esbo stad lovar att öka insatserna för att de anställda som tvingas lämna Nokia ska hitta nya jobb..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

FI: Nya bolåneaktörer ökar systemrisken

Nya aktörer som erbjuder bolån kan vara positiva i termer av riskspridning, men frågan är hur dessa företag agerar i händelse av en kris. Det sade Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen i ett tal på tisdagen, enligt Bloomberg News. .

DI - 15 minuter sedan

Få vet hur mycket som sätts av till tjänstepensionen

I framtiden kommer tjänstepensionen utgöra en allt större del av den totala pensionen. Samtidigt vet 5 av 10 inte hur mycket som sätts av till deras tjänstepension varje månad eller år. Ungefär lika många tänker sällan eller aldrig på sin pension.

DI - 15 minuter sedan

Ryanair beställer fler flygplan från Boeing

Ryanair har lagt en order på ytterligare 25 flygplan från Boeing, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Påskeffekt gav sockersött rally för Cloetta

Tisdagsmorgonen bjöd på en diger rapportskörd. Bland morgonens vinnare hittar vi bland annat Cloetta som rusar med 6,8 procent efter en stark rapport. Åt andra hållet gick Collector som rasar med 7,9 procent.

DI - 30 minuter sedan

Tyska näringslivsklimatet svagare än väntat

IFO-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland steg till 102,1 i april, jämfört med reviderade 103,3 föregående månad (103,2)..

DI - 30 minuter sedan

Bister vinter för SJ - vinsten rasade

En sträng vinter har tärt på SJ:s kvartalsvinst och många tåg blev försenade. Rörelseresultatet för den statliga tågoperatören föll till 52 miljoner kronor, från 144 miljoner kronor samma period i fjol..

DI - 30 minuter sedan

Nils Åkesson: Iskall sågning av Riksbankens räntebana

Med sin totalsågning av Riksbankens räntebana sticker Nordea ut hakan rejält. Banken spår att en första räntehöjning skjuts ytterligare ett drygt år på framtiden..

DI - 45 minuter sedan

Ework tappar i orderingång

Konsultmäklaren Ework redovisar en nettoomsättning på 2.623 miljoner kronor (2.389) för det första kvartalet 2018.

DI - 1 timme sedan

Vattenkraftsbolag satsar tio miljarder i miljöfond

Åtta företag inom vattenkraft ska satsa 10 miljarder kronor under en 20-årsperiod för att förbättra vattenmiljön i de svenska vattenkraftverken. Det sker genom Vattenkraftens Miljöfond AB som nu gemensamt bildas, framgår av ett pressmeddelande från Vattenfall..

DI - 1 timme sedan

EQT börjar investera i medelstora börsbolag

Riskkapitaljätten EQT börjar köpa betydande minoritetsposter i medelstora börsbolag, kan Di avslöja. Enligt vad Di erfar ska EQT snart resa en ny fond som ska göra investeringarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.