Nyteknik > Teknik

Saturday, 22 September, 20:31

Nyteknik - 10 okt 17 kl. 08:06

Byggboom bromsas av brist på ingenjörerByggboomen sätter sina spår hos statliga Lantmäteriet och den som till exempel väntar på avstyckning kan få vänta länge..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lantmäteriet

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggboom, bromsasav , brist, ingenjörer
HBL - 17 jun 14 kl. 04:43

Stor efterfrågan på sociala ingenjörer

Finland har Nordens högsta arbetslöshet. Ändå finns det många arbetsgivare som söker med ljus och lykta efter folk. Vid LM Ericsson i Kyrkslätt är det kollegerna som har sista ordet eftersom nya ingenjörer ska passa in i teamet.

YLE - 02 okt 15 kl. 05:07

Ingenjörer rekryteras till Umeå

I Sverige är det brist på ingenjörer och Umeå energi har visat intresse för att rekrytera ingenjörer från bland annat Novia i Vasa. Umeå energis styrelse och kontrolledning har besökt Vasa bland annat för att bekanta sig med de tekniska utbildningar som finns här. Helena Botold, HR-strateg på Umeå energi, berättar att man är intresserade av ingenjörer med inriktning på energi och elkraft.

DN - 22 aug 13 kl. 10:01

Högutbildade nobbas trots brist på ingenjörer

Teknikföretagen ropar efter ingenjörer, och bristen kommer att öka framöver. Samtidigt är arbetslösheten bland ingenjörer med utlandsfödda föräldrar fyra gånger högre än för etniska svenskar. ?

Nyteknik - 02 mar 18 kl. 13:00

Brist på ingenjörer och civilingenjörer

På listor över yrken där det råder störst brist på arbetskraft ligger bland andra civilingenjörer, ingenjörer, systemanalytiker, IT-arkitekter samt mjukvaru- och systemutvecklare. Men hur hittar man dem?.

DI - 20 mar 18 kl. 14:06

Sveriges ingenjörer: Låga lokala löneavtal trots god konjunktur

Det kärvar på flera håll i de lokala avtalsförhandlingarna för Sveriges Ingenjörer. Trots att industriföretagen går bra och det råder stor brist på ingenjörer är det svårt att få upp löneökningarna lokalt. Fortsätter de lokala löneavtalen att fungera så här dåligt kan det komma krav på att byta till en avtalsmodell med mer centralt bestämda löneökningar..

SR - 10 jul 14 kl. 08:00

Brist på ingenjörer kan försena byggen

Flaskhalsproblem hotar när Sverige ska bygga ut infrastrukturen i framtiden. Satsningar på bland annat höghastighetsjärnvägar och ny tunnelbana kan komma att leda till brist på ingenjörer och att Sverige måste låna in kompetens utifrån..

HBL - 21 jun 12 kl. 07:29

Ingenjörer: Arcada skjuter utbildningarna i sank

Äldre ingenjörer anser att yrkeshögskolan Arcada har misskött sina ingenjörsutbildningar. Statens beslut att skära i Arcadas teknikstudieplatser gör att bara 18 procent av de nya studenterna vid yrkeshögskolan kommer att bli ingenjörer.? Arcada har väldigt få ingenjörs­utbildningar kvar.

NSD - 12 jun 12 kl. 13:46

Bristen på vårdpersonal och ingenjörer blir allt värre

Brist på utbildad arbetskraft, både i den privata och offentliga sektorn. Så ser framtiden i Norrbotten ut. Det visar Arbetsförmedlingens nya sammanställning- Personal till vård och omsorg, ingenjörer och tekniker behövs, säger Timo Mulk-Pesonen, utredare..

NSD - 04 aug 14 kl. 11:00

Sommarjobb ska locka fler ingenjörer till industrin

Här är traineeutbildningen som ska locka fler att utbilda sig till ingenjörer inför en framtida brist på kompetens 2030..

SR - 13 jul 16 kl. 05:00

Skriande brist på arkitekter och ingenjörer

Bristen på kunnigt folk är en bromskloss för byggandet. Behovet av ingenjörer och arkitekter har aldrig varit större. Det säger Magnus Höij, vd på bransch- och arbetsgivarorganisationen Svenska Teknik- och Designföretagen..

NSD - 09 maj 18 kl. 14:37

Storföretagens projekt ska fixa fler LTU-ingenjörer

Det riskerar att bli brist på ingenjörer inom flera branscher..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - Igår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - Igår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - Igår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - Igår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - Igår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - Igår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - Igår: 10:27

Amazon Echo nu som mikrovågsugn, vägguttag och i bilen

Nu ska Alexa hänga med in i köket, bilen och brandvarnaren. Amazon har breddat utbudet i sin Echo-serie med en lång rad nya produkter för det smarta hemmet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.