DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 19:33

DI - 10 okt 17 kl. 07:59

Ikeas tillväxt nästan borta i SverigeIkea slår nytt rekord i Sverige, men tillväxten har nästan helt stannat av. Just nu pågår ett kraftigt skifte där försäljningen i varuhusen bromsar, medan e-handeln ökar snabbt. Och Sverigechefen Håkan Svedman lovar att Ikea snabbt anpassar sig till kundernas nya beteende..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Sverigechefen Håkan Svedman, Ikea

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeas, tillväxtnästan , bortai , Sverige
Dagens PS - 05 jan 18 kl. 08:11

Danske Bank: Tillväxten i Sverige bromsar in

Bakgrunden till scenariot i prognosen är prisfallet på bostäder. I år kommer den svenska tillväxten att bromsa in med lägre bostadsbyggande och en svagare privatkonsumtion till följd av boprisfallet. Det skriver Danske Bank i sin Nordic Outlook, som presenteras i dag, fredag, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

SmålandsPosten - 24 sep 17 kl. 21:57

Prisas: Älmhult är årets tillväxtkommun i Sverige

Älmhult har utsetts till årets tillväxtkommun i Sverige. Bakom utmärkelsen står plattformen Arena för tillväxt..

SVT - 04 mar 18 kl. 12:07

Tyska regeringsbeskedet positivt för den ekonomiska tillväxten i Sverige.

– Att det nu löser sig politiskt i Tyskland är positivt för den ekonomiska tillväxten i Sverige. Analysen görs Robert Bergqvist, chefekonom på SEB, sedan Angela Merkel nu fått grönt ljus för nytt regeringsbildande..

DI - 30 maj 18 kl. 10:12

OECD: Tillväxten i Sverige förblir stark

Tillväxten i Sverige väntas förbli stark då global efterfrågan och en svag krona fortsätter att lyfta exporten. Exportsektorn kommer att investera ytterligare för att möta den ökade efterfrågan, men bostadsinvesteringarna kommer att krympa mot bakgrund av sjunkande bostadspriser..

BT - 19 dec 13 kl. 14:37

Svag tillväxt i Sverige

Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. - Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg.Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år.

Opinionen.se - 19 dec 13 kl. 15:08

Svag tillväxt i Sverige


Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. – Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg. Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år.

HBL - 27 nov 12 kl. 10:39

Tillväxten i Sverige svagare än normalt

Tillväxten i svensk ekonomi för närvarande är betydligt svagare än normalt. Det skriver Konjunkturinstitutet (KI) i Sverige i sin senaste månadsbarometer.Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i november till 86, från 92,7 i oktober.

Affärsvärlden - 04 feb 16 kl. 11:11

EU-kommissionen: Robust ekonomisk tillväxt i Sverige

EU-kommissionen höjer sina BNP-tillväxtprognos för Sverige avseende åren 2015 och 2016..

Nyhetskanalen - 04 jul 12 kl. 18:09

Borg spår ökad tillväxt i Sverige

Finansminister Anders Borg (M) skriver upp antagandet om BNP-tillväxten i år från 0,4 till 1,1 procent, jämfört med vårens prognos. Arbetslösheten beräknas till 7,5 procent i år, 7,4 procent nästa år och 6,5 procent 2014. - Jag är nöjd när vi har full sysselsättning.

GöteborgsPosten - 19 dec 13 kl. 10:54

Svag tillväxt i Sverige

Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. -Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Arvid Åhlund: Özil-affären är uppförstorad

LEDARE. Att fotboll och politik inte hör ihop är en floskel som inte lirar. Fotboll kan både ena befolkningar, som i Frankrike häromveckan, och leda till krig, som mellan El Salvador och Honduras 1969..

DI - 15 minuter sedan

Urstarkt halvår för schweizisk klockexport

Den schweiziska klockindustrin fick en bra start på 2018. Totalt exporterade alplandet klockor för 10,5 miljarder schweizerfranc, motsvarande 93,8 miljarder kronor, under årets första sex månader vilket var en ökning på 10,5 procent jämfört med samma period 2017. .

DI - 30 minuter sedan

Länsstyrelsen tar över ansvaret för Ljusdalsbranden

Länsstyrelsen tar över ansvaret för den kommunala räddningstjänsten från Ljusdals kommun. Det är andra gången det sker i svensk historia. Första gången var i Västmanland 2014.

DI - 1 timme sedan

Precomp solutions genomför riktad nyemission om cirka 3,6 miljoner

First North-bolaget Precomp Solutions har under måndagen beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 3,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Avvaktande på Wall Street – Halliburton sjunker

De ledande amerikanska börserna inledde veckan utan någon tydlig riktning. USA:s president Donald Trump har hällt bränsle på den geopolitiska elden genom en tweet där han uppmanade Irans president Hassan Rouhani att "aldrig någonsin hota USA igen".     .

DI - 1 timme sedan

Delseger för ÖoB i toffelbråk – slipper uppge hur många "foppatofflor" de sålt

ÖoB har sålt "foppatofflor" i strid mot upphovsrätten, menar den amerikanska skotillverkaren Crocs. Men nu slipper ÖoB att uppge företagshemligheter innan fallet prövats i sin helhet efter en dom i Patent- och marknadsdomstolen..

DI - 1 timme sedan

Trevande på Norden-börserna – Danske Bank steg trots böter

De nordiska börserna inledde veckan trevande. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,2 procent till nivån 937. Helsingforsbörsens OMXH25-index var ned 0,1 procent till nivån 4.

DI - 1 timme sedan

Europabörserna svagt nedåt

Handelsoron ökade under måndagen och de ledande europeiska börserna inledde veckan något lägre. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 sjönk 0,2 procent..

DI - 1 timme sedan

Italien öppnar hamnar medan EU-samtal pågår

Räddningsfartyg med migranter kommer att få lägga till i italienska hamnar. Det meddelar Italiens utrikesminister Enzo Moavero Milanesi efter att ha träffat Tysklands dito Heiko Maas i Berlin..

DI - 1 timme sedan

Telia i topp på Stockholmsbörsen

Handeln var avvaktande på Stockholmsbörsen under måndagen då nästa del i handelsstridigheterna senare i veckan inväntades. Goldman Sachs och insynshandel tryckte upp Telia i topp. Sänkta rekommendationer drog ner Kinnevik till botten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.