DI > Ekonomi

Saturday, 21 October, 15:59

DI - 10 okt 17 kl. 07:59

Ikeas tillväxt nästan borta i SverigeIkea slår nytt rekord i Sverige, men tillväxten har nästan helt stannat av. Just nu pågår ett kraftigt skifte där försäljningen i varuhusen bromsar, medan e-handeln ökar snabbt. Och Sverigechefen Håkan Svedman lovar att Ikea snabbt anpassar sig till kundernas nya beteende..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Sverigechefen Håkan Svedman, Ikea

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeas, tillväxtnästan , bortai , Sverige
SmålandsPosten - 24 sep 17 kl. 21:57

Prisas: Älmhult är årets tillväxtkommun i Sverige

Älmhult har utsetts till årets tillväxtkommun i Sverige. Bakom utmärkelsen står plattformen Arena för tillväxt..

BT - 19 dec 13 kl. 14:37

Svag tillväxt i Sverige

Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. - Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg.Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år.

Opinionen.se - 19 dec 13 kl. 15:08

Svag tillväxt i Sverige


Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. – Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg. Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år.

HBL - 27 nov 12 kl. 10:39

Tillväxten i Sverige svagare än normalt

Tillväxten i svensk ekonomi för närvarande är betydligt svagare än normalt. Det skriver Konjunkturinstitutet (KI) i Sverige i sin senaste månadsbarometer.Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i november till 86, från 92,7 i oktober.

Affärsvärlden - 04 feb 16 kl. 11:11

EU-kommissionen: Robust ekonomisk tillväxt i Sverige

EU-kommissionen höjer sina BNP-tillväxtprognos för Sverige avseende åren 2015 och 2016..

Nyhetskanalen - 04 jul 12 kl. 18:09

Borg spår ökad tillväxt i Sverige

Finansminister Anders Borg (M) skriver upp antagandet om BNP-tillväxten i år från 0,4 till 1,1 procent, jämfört med vårens prognos. Arbetslösheten beräknas till 7,5 procent i år, 7,4 procent nästa år och 6,5 procent 2014. - Jag är nöjd när vi har full sysselsättning.

GöteborgsPosten - 19 dec 13 kl. 10:54

Svag tillväxt i Sverige

Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. -Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg..

SvD - 16 jun 14 kl. 05:39

Stockholm tillväxtmotorn i Sverige

Stockholm fortsätter att puttra på som landets tillväxtmotor. Länet hamnar återigen i topp när ekonomiföretaget Visma sätter samman sin så kallade framväxtliga för 2014..

Kristianstadsbladet - 16 jun 14 kl. 05:39

Stockholm tillväxtmotorn i Sverige


Stockholm fortsätter att puttra på som landets tillväxtmotor. Länet hamnar återigen i topp när ekonomiföretaget Visma sätter samman sin så kallade framväxtliga för 2014.De 21 länen listas efter siffror som finns att hämta i officiell statistik från Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Statistiska centralbyrån och Boverket.

BT - 16 jun 14 kl. 05:39

Stockholm tillväxtmotorn i Sverige

Stockholm fortsätter att puttra på som landets tillväxtmotor. Länet hamnar återigen i topp när ekonomiföretaget Visma sätter samman sin så kallade framväxtliga för 2014. De 21 länen listas efter siffror som finns att hämta i officiell statistik från Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Statistiska centralbyrån och Boverket.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Renée Voltaire: ”Jag skulle gärna hitta en annan vd, men jag tror inte att det går”

Hur hon byggt upp sitt företag och hur man undviker att bränna ut sig. Det pratar entreprenören Renée Voltaire, som driver matföretag i eget namn, om i lördagens avsnitt av podden Förnuft & Känsla. .

DI - 15 minuter sedan

Securitas bestulna på finansiell information – tidigarelägger rapport

Securitas meddelar under lördagen att bolaget skjuter fram delårsrapporten till söndag 22 oktober 20.00 svensk tid. Det efter att en medarbetare blivit besluten på bland annat finansiell information, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Våga prata sparande vid köksbordet

Visst är det bra att under lång tid bygga upp ett sparkapital som ungdomarna kan utnyttja när de väl lämnar boet. Men viktigare än att ekonomiskt curla barnen maximalt är att skapa förutsättningar så att de kan stå på egna ben..

DI - 1 timme sedan

Experterna: Så sparar du bäst till barnen

Nästa års barnbidragshöjning innebär fetare spargrisar för många barn. Sex av tio barnfamiljer månadssparar åt de minsta och många har en framtida bostad i sikte..

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Kontorsbrist lyfter fastighetsbolag

När börsens bostadsutvecklare kollapsat på börsen visar fastighetsaktierna styrka. När det skett en överetablering bland utvecklarna har det i stället byggts för lite kontor vilket nu gör att hyrorna rusar..

DI - 2 timmar sedan

Katalanska regeringen sparkas

Spaniens premiärminister föreslår att Kataloniens regionregering avsätts, med hänvisning till grundlagens artikel 155..

DI - 2 timmar sedan

Delat boende vinner mark

Delningsekonomin slår nu igenom även i boendet. Den nya trenden är att ytan per person minskar och de gemensamma ytorna ökar. Kollektivboendet är tillbaka..

DI - 3 timmar sedan

Bannon: "George W Bush var inkompetent"

Steve Bannon, före detta rådgivare åt Donald Trump, anklagar expresident George W Bush för att ha varit inkompetent som USA:s president. Uttalandet skedde på ett republikanskt partimöte i Kalifornien, och är ett svar på kritik från Bush..

DI - 3 timmar sedan

Scania vill lyfta åkeriernas lönsamhet

Trots låga räntor och hyfsat billiga drivmedel är lönsamheten hos många åkeriföretag dålig. Ett dotterbolag hos lastbilstillverkaren Scania säljer tjänster som hjälper svenska åkerier att tjäna mer pengar genom bättre logistik och nu är siktet inställt på övriga världen..

DI - 3 timmar sedan

Japaner föredrar spargris framför börsen

Tokyobörsen har inte gått så här bra på över 50 år. Men det imponerar inte på den vanlige japanen, som fortsätter att spara i kontanter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.