DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 19:15

DI - 10 okt 17 kl. 07:59

Ikeas tillväxt nästan borta i SverigeIkea slår nytt rekord i Sverige, men tillväxten har nästan helt stannat av. Just nu pågår ett kraftigt skifte där försäljningen i varuhusen bromsar, medan e-handeln ökar snabbt. Och Sverigechefen Håkan Svedman lovar att Ikea snabbt anpassar sig till kundernas nya beteende..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Sverigechefen Håkan Svedman, Ikea

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeas, tillväxtnästan , bortai , Sverige
Dagens PS - 05 jan 18 kl. 08:11

Danske Bank: Tillväxten i Sverige bromsar in

Bakgrunden till scenariot i prognosen är prisfallet på bostäder. I år kommer den svenska tillväxten att bromsa in med lägre bostadsbyggande och en svagare privatkonsumtion till följd av boprisfallet. Det skriver Danske Bank i sin Nordic Outlook, som presenteras i dag, fredag, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

SmålandsPosten - 24 sep 17 kl. 21:57

Prisas: Älmhult är årets tillväxtkommun i Sverige

Älmhult har utsetts till årets tillväxtkommun i Sverige. Bakom utmärkelsen står plattformen Arena för tillväxt..

SVT - 04 mar 18 kl. 12:07

Tyska regeringsbeskedet positivt för den ekonomiska tillväxten i Sverige.

– Att det nu löser sig politiskt i Tyskland är positivt för den ekonomiska tillväxten i Sverige. Analysen görs Robert Bergqvist, chefekonom på SEB, sedan Angela Merkel nu fått grönt ljus för nytt regeringsbildande..

BT - 19 dec 13 kl. 14:37

Svag tillväxt i Sverige

Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. - Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg.Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år.

Opinionen.se - 19 dec 13 kl. 15:08

Svag tillväxt i Sverige


Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. – Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg. Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år.

HBL - 27 nov 12 kl. 10:39

Tillväxten i Sverige svagare än normalt

Tillväxten i svensk ekonomi för närvarande är betydligt svagare än normalt. Det skriver Konjunkturinstitutet (KI) i Sverige i sin senaste månadsbarometer.Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i november till 86, från 92,7 i oktober.

Affärsvärlden - 04 feb 16 kl. 11:11

EU-kommissionen: Robust ekonomisk tillväxt i Sverige

EU-kommissionen höjer sina BNP-tillväxtprognos för Sverige avseende åren 2015 och 2016..

Nyhetskanalen - 04 jul 12 kl. 18:09

Borg spår ökad tillväxt i Sverige

Finansminister Anders Borg (M) skriver upp antagandet om BNP-tillväxten i år från 0,4 till 1,1 procent, jämfört med vårens prognos. Arbetslösheten beräknas till 7,5 procent i år, 7,4 procent nästa år och 6,5 procent 2014. - Jag är nöjd när vi har full sysselsättning.

GöteborgsPosten - 19 dec 13 kl. 10:54

Svag tillväxt i Sverige

Finansdepartementet spår att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014. -Den nya prognosen visar att svensk BNP-tillväxt utvecklas svagt under 2013, säger finansminister Anders Borg..

SvD - 16 jun 14 kl. 05:39

Stockholm tillväxtmotorn i Sverige

Stockholm fortsätter att puttra på som landets tillväxtmotor. Länet hamnar återigen i topp när ekonomiföretaget Visma sätter samman sin så kallade framväxtliga för 2014..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Magnus Dagel: Valet är solklart – teckna inte e-handlaren

E-handlarens snabba tillväxt lär locka många när bolaget tar klivet in på börsen nästa vecka.  Men den skyhöga värderingen, massor med goodwill och lån och osäkra marginalutsikter ger ett svajigt intryck. Vi tecknar inte.

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Facebook faller ytterligare

New York-börserna handlas klart lägre när handeln nådde halvtid på måndagen. Inför Federal Reserves räntesignaler på onsdagskvällen fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar och handelskrig att göra..

DI - 1 timme sedan

Uber avbryter test med självkörande bilar efter dödsolycka

Taxi- och samåkningsföretaget Uber avbryter sina tester med självkörande bilar i flera amerikanska städer efter en dödsolycka i delstaten Arizona där en kvinna blev påkörd och avled..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Tung dag för teknik och industri

Europabörserna inledde veckans handel med att tydligt sjunka på måndagen, efter en överlag negativ stämning på omvärldsbörserna..

DI - 1 timme sedan

Förvaltare om Putin: "Intressant situation för aktiemarknaden"

Vladimir Putins seger i det ryska presidentvalet har fått ett svalt mottagande på börsen. Nu vänds blickarna till vilka reformer han kan driva igenom under de kommande sex åren..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Bred nedgång på dyster handelsdag

Stockholmsbörsen backade i tidig måndagshandel för att därefter avsluta svagt. Utvecklingen var likartad på de ledande börserna i Europa. Börserna i New York inledde svagt vilket satte press på OMXS30 under eftermiddagen och fick index att stänga kring dagslägsta.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Rejäla minus i hela regionen

Norden-börserna föll tillbaka rejält på måndagen efter att omvärldsbörserna också pekat nedåt. Vinx 30-indexet, där de mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 1,2 procent till 936..

DI - 1 timme sedan

Astra Zeneca presenterar framgångsrik fas 3-studie

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca presenterade på måndagen resultaten från fas 3-studien Derive som utvärderade effektiviteten och säkerheten kring Farxiga (dapagliflozin 10 mg) hos patienter med typ 2-diabetes med måttliga njurproblem. Studien nådde sina primära och sekundära effektivitetsmål..

DI - 2 timmar sedan

Iskalla klädaktier fortsätter falla

Stockholmsbörsen fortsätter att ge klädbolagen kalla handen och måndagen blev ytterligare en röd dag för sektorn. Tyngst var det för MQ som rasar med 9,4 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Mats Gabrielsson utlöser budplikt i Trention

Trentions storägare Mats Gabrielsson har på måndagen genom sitt helägda bolag B.O. Intressenter köpt ytterligare 2.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.