Nyteknik > Teknik

Wednesday, 24 January, 10:48

Nyteknik - 10 okt 17 kl. 07:33

”Kraftverk i Atlanten kan ge hela världen el”Framtida djupvattenvindkraftverk i världshaven skulle kunna ha kapacitet att producera långt mer förnybar energi än landbaserade vindkraftparker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Atlanten

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftverki , Atlantenkan ge hela världen el
YLE - 18 jun 17 kl. 12:48

Hasse Eriksson från Vasa seglar över Atlanten

Hasse Eriksson från Vasa har tagit an utmaningen att segla över Atlanten. För tillfället befinner han sig på Bermuda och man kan förstå att brådskan att komma vidare inte är värst påträngande. Idén kom från Erikssons vän Kendall Rutledge.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 09:46

Förening kräver fisktrappa vid kraftverk

Föreningen Knislinge fiskevårdsområde kräver en fiskväg vid Knislinge kraftverk. Men länsstyrelsen fortsätter att ge kalla handen.
I mark- och miljödomstolens tillståndsbeslut när det gäller kraftverket i Knislinge påpekas att det ska finnas möjligheter att skapa en fisktrappa förbi.

YLE - 29 apr 15 kl. 10:03

Wärtsiläs kraftverk med i Guinness rekordbok

I dag invigs världens största motordrivna kraftverk från Wärtsilä i Jordanien. Kraftverket IPP3 drivs av 38 flerbränselmotorer och är världens största som drivs med förbränningsmotorer. Kapaciteten är 573 MW.

Nyheter 24 - 17 jan 11 kl. 20:03

84-åring seglar över Atlanten - på flotte


Med en sammanlagd ålder på 259 år kommer fyra engelsmän inte sakna erfarenhet på sitt äventyr över atlanten. Expeditionen leds av Anthony Smith - 84 år ung. Resan tvärs över Atlanten är inte en vanlig söndagsutflykt.

Kristianstadsbladet - 18 feb 13 kl. 14:40

Över Atlanten - i en roddbåt

Foto: Tommy Svensson
Efter att ha varit arbetskamrater i många år ville Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson hitta på något tillsammans utanför jobbet. Gärna någon form av äventyr. Sagt och gjort: I december ska killarna ta sig över Atlanten.

Trelleborgs Allehanda - 27 mar 13 kl. 20:58

Ensam i segelbåt över Atlanten

Foto: Claes Nyberg
Att segla ensam över Atlanten har för många säkert ett romantiskt skimmer över sig. Så även för ensamseglaren Sebastian Näslund. Men inte nu längre.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 06:29

Nu ska Peder ro över Atlanten

Han har tränat, förberett sig och laddat in massor av ljudböcker.Nu är Peder Åström redo. - Jag ska ro från Teneriffa till Barbados, säger han.

BT - 30 jan 14 kl. 06:30

Nu ska Peder ro över Atlanten

Han har tränat, förberett sig och laddat in massor av ljudböcker. Nu är Peder Åström redo.- Jag ska ro från Teneriffa till Barbados, säger han.

SmålandsPosten - 19 nov 14 kl. 07:19

Sakarias: Atlanten

Stundom är det perfekt men alltför ofta försätter musiken lyssnaren i ett slött drömtillstånd. Atlanten är inte tråkig, men att den stormade så lite trodde jag inte. Hinner tröttna på och få tillbaka intresset för Sakarias lika många gånger som Atlanten byter låt.

Kristianstadsbladet - 26 sep 12 kl. 15:34

Ett kraftverk med berättariver Americana

Foto: Johanna Wallin
Han är ingen jätte, Otis Gibbs. Men en ganska rejäl karl som brottats med björnar och planterat några tusen träd i en jordmån allt annat än fruktbar. Truckerkepsen sitter säkert, det yviga skägget tonar lätt i grått.

YLE - 06 nov 12 kl. 13:52

Bolagiseringen av Nykarleby Kraftverk kan skjutas fram

Bolagiseringen av affärsverket Nykarleby Kraftverk kan dröja ännu ett år. Det var tänkt att bolagiseringen skulle träda i kraft från och med 2013, nu är det möjligt att det blir först 2014. Det på grund av att lagändringen som satte i gång hela processen ännu inte trätt i kraft.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Tesla kraschade med brandbil – kan ha kört på autopilot

En Tesla dundrade under måndagen in i en brandbil och föraren påstår att autopiloten var aktiverad..

Nyteknik - 1 timme sedan

Då släpps Homepod – Apples Echo-utmanare

Med Homepod ska Apple ta sig an Amazon och Google..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nytt svenskt fundament ger billigare laddstolpar

Det är dyrt att gräva. Med ett nytt svenskt betongfundament blir det billigare med laddstolpar – om man planerar för många från början..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Kraftringen bygger världens största lågtemperaturnät

Det svenska energibolaget Kraftringen – som samägs av fyra kommuner – bygger just nu världens största lågtemperaturnät för uppvärmning av den nya stadsdelen Brunnshög, Lund. Det här är ett stort steg på vägen mot ett mer hållbart samhälle..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Gripenaffären med Brasilien kan vara hotad

Saabs stora affär med Brasilien om försäljningen av 36 stridsflygplan av typen Gripen E kan vara i fara..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Låt ratad elektronik få ett andra liv”

DEBATT. Varannan svensk har kastat fullt användbar elektronik, trots att den kan återbrukas. Produkter som fungerar borde få en andra chans innan de skrotas, skriver företrädare för IVL, Chalmers, elektronikbranschen och Blocket..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Krockkuddar riskerar lösas ut – Aston Martin återkallar lyxbilar

Flaggskeppsmodellen DB11 från Aston Martin kostar uppåt två miljoner kronor. Men inte heller den klassiska biltillverkaren är immun för problem – för nu återkallas alla 3 873 DB11-bilar som producerats sedan 2015..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nya superlätta solceller lovande för flygindustrin

Superlätta och böjliga solceller kan fungera lika bra som vanliga tunnfilmssolceller på glas. Det har forskare från Sverige och Kina forskare nyligen visat..

Nyteknik - 17 timmar sedan

KTH-forskare: Domstolen har varit modig

Korrosionsforskaren Christofer Leygraf vid KTH är överraskad över miljödomstolens nej till slutförvaret. ”Domstolen har varit modig och tagit våra argument till sig”, säger han..

Nyteknik - 17 timmar sedan

60-talstekniken kan ge billigare batterier

En femtio år gammal teknik - med ljus framtid. På MIT har forskare upptäckt en ny process som kan leda till billigare batterier. "Jag ser det som ett genombrott", säger professor Donald Sadoway..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.