Nyteknik > Teknik

Saturday, 22 September, 20:47

Nyteknik - 10 okt 17 kl. 07:33

”Kraftverk i Atlanten kan ge hela världen el”Framtida djupvattenvindkraftverk i världshaven skulle kunna ha kapacitet att producera långt mer förnybar energi än landbaserade vindkraftparker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Atlanten

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftverki , Atlantenkan ge hela världen el
YLE - 18 jun 17 kl. 12:48

Hasse Eriksson från Vasa seglar över Atlanten

Hasse Eriksson från Vasa har tagit an utmaningen att segla över Atlanten. För tillfället befinner han sig på Bermuda och man kan förstå att brådskan att komma vidare inte är värst påträngande. Idén kom från Erikssons vän Kendall Rutledge.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 09:46

Förening kräver fisktrappa vid kraftverk

Föreningen Knislinge fiskevårdsområde kräver en fiskväg vid Knislinge kraftverk. Men länsstyrelsen fortsätter att ge kalla handen.
I mark- och miljödomstolens tillståndsbeslut när det gäller kraftverket i Knislinge påpekas att det ska finnas möjligheter att skapa en fisktrappa förbi.

YLE - 29 apr 15 kl. 10:03

Wärtsiläs kraftverk med i Guinness rekordbok

I dag invigs världens största motordrivna kraftverk från Wärtsilä i Jordanien. Kraftverket IPP3 drivs av 38 flerbränselmotorer och är världens största som drivs med förbränningsmotorer. Kapaciteten är 573 MW.

Nyheter 24 - 17 jan 11 kl. 20:03

84-åring seglar över Atlanten - på flotte


Med en sammanlagd ålder på 259 år kommer fyra engelsmän inte sakna erfarenhet på sitt äventyr över atlanten. Expeditionen leds av Anthony Smith - 84 år ung. Resan tvärs över Atlanten är inte en vanlig söndagsutflykt.

Kristianstadsbladet - 18 feb 13 kl. 14:40

Över Atlanten - i en roddbåt

Foto: Tommy Svensson
Efter att ha varit arbetskamrater i många år ville Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson hitta på något tillsammans utanför jobbet. Gärna någon form av äventyr. Sagt och gjort: I december ska killarna ta sig över Atlanten.

Trelleborgs Allehanda - 27 mar 13 kl. 20:58

Ensam i segelbåt över Atlanten

Foto: Claes Nyberg
Att segla ensam över Atlanten har för många säkert ett romantiskt skimmer över sig. Så även för ensamseglaren Sebastian Näslund. Men inte nu längre.

Kristianstadsbladet - 26 sep 12 kl. 15:34

Ett kraftverk med berättariver Americana

Foto: Johanna Wallin
Han är ingen jätte, Otis Gibbs. Men en ganska rejäl karl som brottats med björnar och planterat några tusen träd i en jordmån allt annat än fruktbar. Truckerkepsen sitter säkert, det yviga skägget tonar lätt i grått.

YLE - 06 nov 12 kl. 13:52

Bolagiseringen av Nykarleby Kraftverk kan skjutas fram

Bolagiseringen av affärsverket Nykarleby Kraftverk kan dröja ännu ett år. Det var tänkt att bolagiseringen skulle träda i kraft från och med 2013, nu är det möjligt att det blir först 2014. Det på grund av att lagändringen som satte i gång hela processen ännu inte trätt i kraft.

HBL - 14 sep 13 kl. 05:00

Nytt kraftverk bränner upp allt? utom ölburkar

En allt större del av soporna går upp i rök i stället för att samlas på hög. När elden börjar brinna i pannan i Vanda i vår ställs inga nya krav på hushållen. Men sorteringslättjan kostar.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 06:29

Nu ska Peder ro över Atlanten

Han har tränat, förberett sig och laddat in massor av ljudböcker.Nu är Peder Åström redo. - Jag ska ro från Teneriffa till Barbados, säger han.

BT - 30 jan 14 kl. 06:30

Nu ska Peder ro över Atlanten

Han har tränat, förberett sig och laddat in massor av ljudböcker. Nu är Peder Åström redo.- Jag ska ro från Teneriffa till Barbados, säger han.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - Igår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - Igår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - Igår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - Igår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - Igår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - Igår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - Igår: 10:27

Amazon Echo nu som mikrovågsugn, vägguttag och i bilen

Nu ska Alexa hänga med in i köket, bilen och brandvarnaren. Amazon har breddat utbudet i sin Echo-serie med en lång rad nya produkter för det smarta hemmet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.