Nyteknik > Teknik

Tuesday, 24 October, 07:56

Nyteknik - 10 okt 17 kl. 07:33

”Kraftverk i Atlanten kan ge hela världen el”



Framtida djupvattenvindkraftverk i världshaven skulle kunna ha kapacitet att producera långt mer förnybar energi än landbaserade vindkraftparker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Atlanten

Dela artikeln

129 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftverki , Atlantenkan ge hela världen el
YLE - 18 jun 17 kl. 12:48

Hasse Eriksson från Vasa seglar över Atlanten

Hasse Eriksson från Vasa har tagit an utmaningen att segla över Atlanten. För tillfället befinner han sig på Bermuda och man kan förstå att brådskan att komma vidare inte är värst påträngande. Idén kom från Erikssons vän Kendall Rutledge.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 09:46

Förening kräver fisktrappa vid kraftverk

Föreningen Knislinge fiskevårdsområde kräver en fiskväg vid Knislinge kraftverk. Men länsstyrelsen fortsätter att ge kalla handen.
I mark- och miljödomstolens tillståndsbeslut när det gäller kraftverket i Knislinge påpekas att det ska finnas möjligheter att skapa en fisktrappa förbi.

YLE - 29 apr 15 kl. 10:03

Wärtsiläs kraftverk med i Guinness rekordbok

I dag invigs världens största motordrivna kraftverk från Wärtsilä i Jordanien. Kraftverket IPP3 drivs av 38 flerbränselmotorer och är världens största som drivs med förbränningsmotorer. Kapaciteten är 573 MW.

Nyheter 24 - 17 jan 11 kl. 20:03

84-åring seglar över Atlanten - på flotte


Med en sammanlagd ålder på 259 år kommer fyra engelsmän inte sakna erfarenhet på sitt äventyr över atlanten. Expeditionen leds av Anthony Smith - 84 år ung. Resan tvärs över Atlanten är inte en vanlig söndagsutflykt.

Kristianstadsbladet - 18 feb 13 kl. 14:40

Över Atlanten - i en roddbåt

Foto: Tommy Svensson
Efter att ha varit arbetskamrater i många år ville Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson hitta på något tillsammans utanför jobbet. Gärna någon form av äventyr. Sagt och gjort: I december ska killarna ta sig över Atlanten.

Trelleborgs Allehanda - 27 mar 13 kl. 20:58

Ensam i segelbåt över Atlanten

Foto: Claes Nyberg
Att segla ensam över Atlanten har för många säkert ett romantiskt skimmer över sig. Så även för ensamseglaren Sebastian Näslund. Men inte nu längre.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 06:29

Nu ska Peder ro över Atlanten

Han har tränat, förberett sig och laddat in massor av ljudböcker.Nu är Peder Åström redo. - Jag ska ro från Teneriffa till Barbados, säger han.

BT - 30 jan 14 kl. 06:30

Nu ska Peder ro över Atlanten

Han har tränat, förberett sig och laddat in massor av ljudböcker. Nu är Peder Åström redo.- Jag ska ro från Teneriffa till Barbados, säger han.

SmålandsPosten - 19 nov 14 kl. 07:19

Sakarias: Atlanten

Stundom är det perfekt men alltför ofta försätter musiken lyssnaren i ett slött drömtillstånd. Atlanten är inte tråkig, men att den stormade så lite trodde jag inte. Hinner tröttna på och få tillbaka intresset för Sakarias lika många gånger som Atlanten byter låt.

Kristianstadsbladet - 26 sep 12 kl. 15:34

Ett kraftverk med berättariver Americana

Foto: Johanna Wallin
Han är ingen jätte, Otis Gibbs. Men en ganska rejäl karl som brottats med björnar och planterat några tusen träd i en jordmån allt annat än fruktbar. Truckerkepsen sitter säkert, det yviga skägget tonar lätt i grått.

YLE - 06 nov 12 kl. 13:52

Bolagiseringen av Nykarleby Kraftverk kan skjutas fram

Bolagiseringen av affärsverket Nykarleby Kraftverk kan dröja ännu ett år. Det var tänkt att bolagiseringen skulle träda i kraft från och med 2013, nu är det möjligt att det blir först 2014. Det på grund av att lagändringen som satte i gång hela processen ännu inte trätt i kraft.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Säpo segt med info om it-skandalen

Säkerhetspolisen fick veta att Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren hade fattat beslut om att bryta mot lagen i juni 2015.

Nyteknik - 45 minuter sedan

Nicaragua skriver under – bara två länder utanför Parisavtalet

Nicaragua har undertecknat klimatavtalet från Paris 2015, vilket gör att enbart USA och Syrien står kvar på listan över länder som inte vill följa avtalet..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Problem med Googles senaste telefon

Lanseringen av den nya versionen av Googles telefon Pixel har kantats av problem..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Räder mot tyska biljättar efter misstankar om kartell

EU:s utredning av en misstänkt tysk bilkartell växer..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nio av tio är positiva till övervakningskameror

Lagstiftning ämnad att värna den personliga integriteten står i vägen för ökad kameraövervakning på allmänna platser. Men en färsk undersökning visar att nio av tio är positiva till kameror..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Professor till misstänkta fildelare: Betala inte!

Tusentals kravbrev har skickats till misstänkta fildelare i Sverige. Men den som har fått ett brev kan kasta det, säger Sanna Wolk, professor i upphovsrätt..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Konspirationsteoretiker ser verkligen världen på ett annat sätt

Konspirationsteoretiker är inte galna, de ser bara världen på ett annat sätt, har en grupp psykologer kommit fram till..

Nyteknik - 16 timmar sedan

De inför högre trängselskatt för miljöfarliga bilar

London inför en ny avgift för de allra äldsta och mest miljöfarliga bilarna, säger den brittiska huvudstadens borgmästare Sadiq Khan..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Googles internetballonger aktiverade över Puerto Rico

För några år sedan lanserade Google Project Loon. Nu har företaget använt dessa internetballonger för andra gången någonsin..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Här är branschen som lyfter svensk teknikindustri

Goda tider för motorfordonsindustrin var främsta anledningen till att antalet anställda inom teknikkoncerner i Sverige ökade i fjol, för andra året i rad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.