Nyteknik > Teknik

Saturday, 22 September, 21:43

Nyteknik - 10 okt 17 kl. 07:03

”Kräv brandövningar även i bostadshus”DEBATT. Höghus är i praktiken omöjliga att utrymma annat än inifrån. Det ställer helt andra krav vad gäller brandskyddet, skriver Pär Nilsson, Confidence International..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Pär Nilsson, International

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kräv, brandövningar, äveni , bostadshus
Cornucopia - 13 sep 17 kl. 19:39

Gästinlägg: Brandövningar är farliga - lägg ner brandkåren

Nedanstående är ett gästinlägg av Victor Strömgren,  fil kand. i statsvetenskap med inriktning mot krisberedskap och säkerhet, samt högskoleexamen i militärhistoria. Victor är även aktiv inom svenskt militärt försvar och letar just nu heltidsjobb efter nyligen avlagd examen.

GöteborgsPosten - 25 mar 17 kl. 14:21

Brand nära bostadshus - misstänkt anlagda bränder

Det brinner i terrängen i närheten av ett bostadshus i Karlslund i Lidköping. - Det sprider sig ganska snabbt, så en person försöker släcka med vattenslang. Det är inte så bra om ett hus är i närheten, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Expressen - 11 aug 18 kl. 17:10

JUST NU: Brand rasar vid bostadshus

En brand rasar i ett garage alldeles intill ett bostadshus i Kalmar.Räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen..

Expressen - 06 feb 17 kl. 15:37

Larm om brand i ett bostadshus i Kiruna

Polisen har fått in ett larm om att det brinner i ett bostadshus i Kiruna. Enligt uppgifter ska det inte finnas någon person i byggnaden..

GöteborgsPosten - 25 mar 17 kl. 13:47

Brand nära bostadshus

Det brinner i en terräng i närheten av ett bostadshus i Karlslund i Lidköping. - Det sprider sig ganska snabbt, så en person försöker släcka med vattenslang. Det är inte så bra om ett hus är i närheten, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

DalaDemokraten - 28 mar 14 kl. 06:02

Brandövningar ger gift i vatten

BORLÄNGE/FALUN Giftiga kemikalier läcker ut i vatten vid brandövningsplatser. Kemikalierna finns i brandsläckningsskum. Borlänge Energi har nu tagit prover i Bysjön,.

Nyan - 05 jul 16 kl. 21:19

Bostadshus började brinna på Havsgatan

Delar av ett bostadshus förstördes i går när en brand bröt ut i en av husets ytterväggar. Inga personer kom till skada.
Strax efter klockan åtta i går kväll fick Alarmcentralen ett larm om en brand i ett bostadshus som ligger i korsningen Havsgatan / Skillnadsgatan.

UNT - 30 aug 13 kl. 22:26

Villkorlig dom och böter för brand

Uppsalabo döms av tingsrätten bland annat för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha orsakat brand i sitt bostadshus då han somnat med en tänd cigarett. Han stal även kött..

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 11 kl. 21:32

Brand i bostadshus i Stenestad

Brandkårerna från Svalöv och Bjuv larmades på söndagskvällen till en brand i ett bostadshus i Stenestad, vid Kågeröd.Det började brinna i golvet intill en kamin och de som bor i huset kunde inte släcka på egen hand. Ingen människa har kommit till skada och alla har lämnat huset..

Nya Wermlands Tidningen - 27 apr 13 kl. 07:30

Brand i bostadshus

Under tisdag kväll åkte räddningstjänsten ut på en mindre brand i ett bostadshus i Grimsåker..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - Igår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - Igår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - Igår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - Igår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - Igår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - Igår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - Igår: 10:27

Amazon Echo nu som mikrovågsugn, vägguttag och i bilen

Nu ska Alexa hänga med in i köket, bilen och brandvarnaren. Amazon har breddat utbudet i sin Echo-serie med en lång rad nya produkter för det smarta hemmet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.