SVT > Utrikes

Tuesday, 23 October, 01:46

SVT - 09 okt 17 kl. 04:00

Republikansk politiker: ”Vita huset har blivit ett vuxendagis”Stöttade Trumps valkampanj – bråkar nu med presidenten på Twitter.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trumps, Twitter

Dela artikeln

419 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Republikansk, politiker, Vita, husethar blivit ett , vuxendagis
BT - 03 maj 11 kl. 07:31

Vita huset tvekar släppa bilderpå den döde bin Ladin

Vita huset har ännu inte beslutat om bilderna av den döde Usama bin Ladin ska offentliggöras, efter krav från ledande politiker att göra det. President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan säger att man ska göra allt för att ingen ska kunna förneka att al-Qaidaledaren verkligen är död. ?

Nyhetskanalen - 14 maj 11 kl. 12:08

Donald Trump vill till Vita huset

Tv-personligheten och fastighetsmogulen Donald Trump siktar mot Vita huset inför nästa års presidentval i USA.
Men om det var val i dag skulle demokratiske Barack Obama vinna över en republikansk kandidat med 5,8 procentenheter..

BT - 03 jan 12 kl. 00:30

Med sikte på Vita huset

I kväll är det dags. Premiärvalssäsongen inleds i Iowa och jakten på en republikansk presidentkandidat går in i sitt slutskede. Resultaten från Iowa samt New Hampshire och South Carolina som följer härnäst kommer effektivt att begränsa antalet valbara kandidater.

BT - 05 apr 12 kl. 00:30

Ännu långt från Vita huset

Mitt Romneys trippelseger i tisdagens primärval i delstaterna Washington, Maryland och Wisconsin borde innebära att allt är över. Nomineringen kommer att gå till Romney. Räknar man in de superdelegater som har tagit ställning har Romney 655 delegater mot Santorums 278.

City - 22 nov 13 kl. 09:21

Momodou pratar i Vita huset

På hemmaplan har Jallow Momodou blivit ett välkänt ansikte i kampen mot afrofobi. Nu är Malmöbon på plats i USA – för att prata i kongressen och Vita huset.  I tisdags ställde sig Jallow Momodou i talarstolen i den amerikanska kongressen i Washington.

SR - 01 feb 18 kl. 17:26

Konflikt mellan Vita huset och FBI

I USA har en konflikt blossat upp mellan Vita huset och landets federala polismyndighet FBI. Orsaken är ett pm som skrivits av en republikansk kongressledamot och huruvida det bör offentliggöras..

Expressen - 01 feb 18 kl. 23:45

Vita huset i bråk med FBI – om omstritt dokument

Ett omstritt pm från en republikansk kongressledamot leder till spända relationer mellan Vita huset och USA:s federala polismyndighet FBI. I konflikten står trovärdigheten för den pågående Rysslandsutredningen på spel, rapporterar bland andra CNN..

BT - 03 maj 11 kl. 07:31

Vita huset tvekar släppa bilder på den döde Bin Ladin

Vita huset har ännu inte beslutat om bilderna av den döde Usama bin Ladin ska offentliggöras, efter krav från ledande politiker att göra det. President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan säger att man ska göra allt för att ingen ska kunna förneka att al-Qaidaledaren verkligen är död. ?

Trelleborgs Allehanda - 16 sep 13 kl. 11:25

Förstör Vita huset - ännu en gång

Vad har Roland Emmerich emot Vita huset?Nu har han förstört det på film inte mindre än tre gånger. - Det är en sådan typisk symbol för USA - det är lättare att få publiken att reagera om man förstör Vita huset än om man förstör ett hyreshus i Brooklyn, säger den tyske regissören till TT.

Kristianstadsbladet - 16 sep 13 kl. 11:25

Förstör Vita huset - ännu en gång

Vad har Roland Emmerich emot Vita huset?Nu har han förstört det på film inte mindre än tre gånger. - Det är en sådan typisk symbol för USA - det är lättare att få publiken att reagera om man förstör Vita huset än om man förstör ett hyreshus i Brooklyn, säger den tyske regissören till TT.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Trump planerar fler kärnvapen: ”Ett hot mot Ryssland”

Donald Trump vill rusta med fler kärnvapen – tills världen lugnar ner sig. Det beskedet gav han under måndagen efter att det kommit nya uppgifter om att han är beredd att dra sig ur Startavtalet om atomnedrustning. – Vem som ska hotas?

SVT - 2 timmar sedan

Museets urgamla bibelskrifter visade sig vara oäkta

Delar av de berömda Dödahavsrullarna som finns på bibelmuseet i Washington D.C har visat sig vara oäkta, rapporterar CNN. Det efter ett forskarteam upptäckt att de inte stämde överens med övriga delar från originalet.

SVT - 3 timmar sedan

Experten om Saudiarabiens agerande: ”Korkat”

Fel på fel på fel. Så beskriver Mellanösternexperten Saudiarabiens agerande efter det misstänkta mordet på journalisten Jamal Khashoggi. – De är desperata, säger Rouzbeh Parsi på Utrikespolitiska institutet..

SVT - 4 timmar sedan

SVT:s Elin Jönsson: Ryssland vill inte skrota INF-avtalet

USA:s president Donald Trump meddelade i helgen att han vill att USA drar sig ur nedrustningsavtalet med Ryssland. I SVT:s Aktuellt berättar utrikeskorrespondenten Elin Jönsson att Ryssland hellre ser att man diskuterar anklagelserna om att båda sidor brutit mot avtalet..

SVT - 4 timmar sedan

97 procent av Iran drabbat av torka – här är en av effekterna

Iran plågas hårt av klimatförändringarna. 97 procent av landet är drabbat av torka, och stora delar av den odlingsbara marken riskerar att gå förlorad..

SVT - 4 timmar sedan

Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”

Vardagsrasismen som apotekspersonal får utstå är en förlängning av språket som används på nätet, menar Tomas Åberg som är med och driver organisationen Näthatsgranskaren. Han vittnar om personer som skryter på Facebook om hur de behandlar personal. – Vi ser hur de skryter om hur de vägrar ta hjälp av rasifierade och använder ”N-ordet”..

SVT - 5 timmar sedan

Fler ansluter sig till migrantkaravanen – USA:s militär i beredskap

Den så kallade ”migrantkaravanen” på omkring 5 000 människor har nu nått fram till Mexiko. Ytterligare en grupp på omkring 1 000 personer har påbörjat samma marschrutt från Honduras genom Guatemala. Vid Mexikos gräns mot USA har president Trump försatt militären i beredskap..

SVT - 5 timmar sedan

Ex-ambassadör: Nöden driver människor från Honduras till USA

Uppemot 5 000 människor från Honduras har bildat en migrantkaravan med sikte på en bättre framtid i USA. – Detta är ingen ny företeelse, säger Georg Andrén som nyligen var ambassadör för bland annat Honduras och Guatemala. Här svarar han på fyra frågor om karavanen..

SVT - 6 timmar sedan

Det här är INF-avtalet som Trump vill lämna

USA:s president Donald Trump vill skrota nedrustningsavtalet INF med Ryssland. Avtalet, som undertecknades 1987, anses ha banat väg för slutet på kalla kriget..

SVT - 8 timmar sedan

Här är Saudiarabiens förklaringar till vad som hänt Khashoggi

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi tros ha mördats och styckats på Saudiarabiens konsulat i Istanbul. Saudiarabien har gett en rad olika förklaringar till vad som egentligen hände – SVT Nyheter reder ut vad som sagts och inte sagts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.