SVT > Utrikes

Friday, 20 July, 02:52

SVT - 09 okt 17 kl. 04:00

Republikansk politiker: ”Vita huset har blivit ett vuxendagis”Stöttade Trumps valkampanj – bråkar nu med presidenten på Twitter.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trumps, Twitter

Dela artikeln

419 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Republikansk, politiker, Vita, husethar blivit ett , vuxendagis
BT - 03 maj 11 kl. 07:31

Vita huset tvekar släppa bilderpå den döde bin Ladin

Vita huset har ännu inte beslutat om bilderna av den döde Usama bin Ladin ska offentliggöras, efter krav från ledande politiker att göra det. President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan säger att man ska göra allt för att ingen ska kunna förneka att al-Qaidaledaren verkligen är död. ?

Nyhetskanalen - 14 maj 11 kl. 12:08

Donald Trump vill till Vita huset

Tv-personligheten och fastighetsmogulen Donald Trump siktar mot Vita huset inför nästa års presidentval i USA.
Men om det var val i dag skulle demokratiske Barack Obama vinna över en republikansk kandidat med 5,8 procentenheter..

BT - 03 jan 12 kl. 00:30

Med sikte på Vita huset

I kväll är det dags. Premiärvalssäsongen inleds i Iowa och jakten på en republikansk presidentkandidat går in i sitt slutskede. Resultaten från Iowa samt New Hampshire och South Carolina som följer härnäst kommer effektivt att begränsa antalet valbara kandidater.

BT - 05 apr 12 kl. 00:30

Ännu långt från Vita huset

Mitt Romneys trippelseger i tisdagens primärval i delstaterna Washington, Maryland och Wisconsin borde innebära att allt är över. Nomineringen kommer att gå till Romney. Räknar man in de superdelegater som har tagit ställning har Romney 655 delegater mot Santorums 278.

SR - 01 feb 18 kl. 17:26

Konflikt mellan Vita huset och FBI

I USA har en konflikt blossat upp mellan Vita huset och landets federala polismyndighet FBI. Orsaken är ett pm som skrivits av en republikansk kongressledamot och huruvida det bör offentliggöras..

Expressen - 01 feb 18 kl. 23:45

Vita huset i bråk med FBI – om omstritt dokument

Ett omstritt pm från en republikansk kongressledamot leder till spända relationer mellan Vita huset och USA:s federala polismyndighet FBI. I konflikten står trovärdigheten för den pågående Rysslandsutredningen på spel, rapporterar bland andra CNN..

City - 22 nov 13 kl. 09:21

Momodou pratar i Vita huset

På hemmaplan har Jallow Momodou blivit ett välkänt ansikte i kampen mot afrofobi. Nu är Malmöbon på plats i USA – för att prata i kongressen och Vita huset.  I tisdags ställde sig Jallow Momodou i talarstolen i den amerikanska kongressen i Washington.

BT - 03 maj 11 kl. 07:31

Vita huset tvekar släppa bilder på den döde Bin Ladin

Vita huset har ännu inte beslutat om bilderna av den döde Usama bin Ladin ska offentliggöras, efter krav från ledande politiker att göra det. President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan säger att man ska göra allt för att ingen ska kunna förneka att al-Qaidaledaren verkligen är död. ?

BT - 11 jul 11 kl. 06:37

Budgetsamtal fortsätter i Vita huset

President Barack Obama höll krissamtal om budgeten med ledare från båda kongresspartierna i Vita huset på söndagskvällen. Samtalen bröts efter mindre än en och en halv timme för att återupptas under måndagen.
Obama hoppas kunna förhandla fram enighet om hur USA:s enorma budgetunderskott ska tämjas.

Trelleborgs Allehanda - 16 sep 13 kl. 11:25

Förstör Vita huset - ännu en gång

Vad har Roland Emmerich emot Vita huset?Nu har han förstört det på film inte mindre än tre gånger. - Det är en sådan typisk symbol för USA - det är lättare att få publiken att reagera om man förstör Vita huset än om man förstör ett hyreshus i Brooklyn, säger den tyske regissören till TT.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Trump bjuder in Putin till möte i Washington

USA:s president Donald Trump har bjudit in Rysslands president Vladimir Putin till ett möte i Washington i höst. Beskedet kommer i samband med att den amerikanske presidenten fått utstå hård kritik efter måndagens möte med Putin..

SVT - 4 timmar sedan

Boko Haram-attackerna i Nigeria: 20 000 döda på tio år

Över 20 000 människor har dödats av terrorgruppen Boko Haram i nordöstra Nigeria under de senaste tio åren. Bara i år har fler än 150 personer dödats trots den nigerianska regeringens löften om att besegra gruppen. – Det finns ingen militär lösning av konflikten, säger Kashim Shettima, guvernör i den värst drabbade delstaten och som nyligen besökte Sverige..

SVT - 5 timmar sedan

Rebeller ger upp område i södra Syrien

Evakueringen av människor från två regimtrogna samhällen norr om Idlib i Syrien är avslutad, uppger statliga syriska medier. Samtidigt ger syriska rebeller upp det känsliga område som gränsar till Golanhöjderna i sydväst..

SVT - 9 timmar sedan

Arresteringsordern mot Puigdemont slopas

Den europeiska arresteringsordern mot Carles Puigdemont dras tillbaka. Kataloniens ex-ledare kommenterar triumferande att det visar på ”svagheten” i rättsprocessen mot honom..

SVT - 10 timmar sedan

Uppgift om giftmisstänkta tillbakavisas

Storbritanniens säkerhetsminister ifrågasätter uppgifterna om att polisen identifierat flera misstänkta gärningsmän bakom giftattacken mot ex-spionen Sergej Skripal..

SVT - 11 timmar sedan

Omstridd nationalstatslag antagen i Israel

Israels parlament har antagit en lag som definierar landet som ”det judiska folkets nationalstat” och där det judiska folket har ”exklusiv rätt till självbestämmande” i landet..

SVT - 13 timmar sedan

Räddade pojkarna deltog i böneceremoni

Flera av de pojkar som räddades från en grotta i Thailand har deltagit i en offentlig böneceremoni, dagen efter att de återförenats med sina familjer..

SVT - 13 timmar sedan

President Macrons medarbetare attackerade demonstrant

Den franska regeringen har hamnat i blåsväder sedan en av president Emmanuel Macrons rådgivare fastnat på film där han ses gå till attack mot en demonstrant under årets första maj-demonstrationer i Paris..

SVT - 15 timmar sedan

Jordens hemlis – ruvar på enorm diamantgömma

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva. Nu visar det sig att mineralen inte alls är särskilt sällsynt. Enligt nya forskarrön gömmer jordens inre ofattbara mängder bling..

SVT - 19 timmar sedan

Brittisk polis tror sig ha identifierat misstänkta novitjok-förgiftare

Brittisk polis tros sig ha identifierat de som förgiftade den före detta ryske dubbelagenten Sergej Spripal och hans dotter Julia i mars i år, uppger Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.