SVT > Utrikes

Saturday, 17 March, 19:18

Liknande nyheter

Taggar: Republikansk, politiker, Vita, husethar blivit ett , vuxendagis
BT - 03 maj 11 kl. 07:31

Vita huset tvekar släppa bilderpå den döde bin Ladin

Vita huset har ännu inte beslutat om bilderna av den döde Usama bin Ladin ska offentliggöras, efter krav från ledande politiker att göra det. President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan säger att man ska göra allt för att ingen ska kunna förneka att al-Qaidaledaren verkligen är död. ?

Nyhetskanalen - 14 maj 11 kl. 12:08

Donald Trump vill till Vita huset

Tv-personligheten och fastighetsmogulen Donald Trump siktar mot Vita huset inför nästa års presidentval i USA.
Men om det var val i dag skulle demokratiske Barack Obama vinna över en republikansk kandidat med 5,8 procentenheter..

BT - 03 jan 12 kl. 00:30

Med sikte på Vita huset

I kväll är det dags. Premiärvalssäsongen inleds i Iowa och jakten på en republikansk presidentkandidat går in i sitt slutskede. Resultaten från Iowa samt New Hampshire och South Carolina som följer härnäst kommer effektivt att begränsa antalet valbara kandidater.

BT - 05 apr 12 kl. 00:30

Ännu långt från Vita huset

Mitt Romneys trippelseger i tisdagens primärval i delstaterna Washington, Maryland och Wisconsin borde innebära att allt är över. Nomineringen kommer att gå till Romney. Räknar man in de superdelegater som har tagit ställning har Romney 655 delegater mot Santorums 278.

SR - 01 feb 18 kl. 17:26

Konflikt mellan Vita huset och FBI

I USA har en konflikt blossat upp mellan Vita huset och landets federala polismyndighet FBI. Orsaken är ett pm som skrivits av en republikansk kongressledamot och huruvida det bör offentliggöras..

Expressen - 01 feb 18 kl. 23:45

Vita huset i bråk med FBI – om omstritt dokument

Ett omstritt pm från en republikansk kongressledamot leder till spända relationer mellan Vita huset och USA:s federala polismyndighet FBI. I konflikten står trovärdigheten för den pågående Rysslandsutredningen på spel, rapporterar bland andra CNN..

City - 22 nov 13 kl. 09:21

Momodou pratar i Vita huset

På hemmaplan har Jallow Momodou blivit ett välkänt ansikte i kampen mot afrofobi. Nu är Malmöbon på plats i USA – för att prata i kongressen och Vita huset.  I tisdags ställde sig Jallow Momodou i talarstolen i den amerikanska kongressen i Washington.

DI - 6 timmar sedan

Fler avskedanden på gång i Vita huset?

Washington DC kokar av rykten: Tänker presidenten verkligen sparka såväl stabschef som justitieminister och sin nationelle säkerhetsrådgivare? Personalomsättningen under Donald Trumps premiärår i Vita huset slår med råge den under hans fem senaste företrädares första år, visar en studie..

BT - 6 timmar sedan

Fler avskedanden på gång i Vita huset?

Washington DC kokar av rykten: Tänker presidenten verkligen sparka såväl stabschef som justitieminister och sin nationelle säkerhetsrådgivare? Personalomsättningen under Donald Trumps premiärår i Vita huset slår med råge den under hans fem senaste företrädares första år, visar en studie.(TT).

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Fler avskedanden på gång i Vita huset?

Washington DC kokar av rykten: Tänker presidenten verkligen sparka såväl stabschef som justitieminister och sin nationelle säkerhetsrådgivare? Personalomsättningen under Donald Trumps premiärår i Vita huset slår med råge den under hans fem senaste företrädares första år, visar en studie..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ryssland: Giftet som användes mot Skripal kan ha kommit från Sverige

Ryssland pekar ut flera länder som de hävdar kan ha spridit nervgiftet som användes i en attack ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter. Sverige är ett av dem..

SVT - 3 timmar sedan

Våren på plats i Japan – Tokyos körsbärsträd blommar

Rosa explosion på gång i Japan.

SVT - 5 timmar sedan

Fyra befaras döda i ny lavin i Schweiz

Fyra personer tros ha omkommit i ännu en lavin i de schweiziska alperna. Lavinen gick nedför ett skidområde i Vallon d'Arbi och räddningsarbetarna hittade natten mot lördagen en av de fyra skidåkarna död. Två av de saknade är fransmän och en är schweizare..

SVT - 7 timmar sedan

Fick nog av fördomar och rasism – lämnade USA för Afrika

De kommer från de stora städerna, från New York och Chicago. Tusentals unga svarta amerikaner som fått nog av fördomar och rasism lämnar USA för en bättre framtid på den afrikanska kontinenten. Det nya moderna Afrika växer och erbjuder på många håll ett liv snarlikt det man lever i västvärlden.

SVT - 7 timmar sedan

Spänt tonläge som under kalla kriget

Det spända tonläget mellan Storbritannien och Ryssland påminner alltmer om situationen under det kalla kriget. Det anser Elena Namli, professor i etik vid Uppsala universitet och tidigare knuten till Centrum för Rysslandsstudier..

SVT - 8 timmar sedan

Ny blodig attack i östra Ghouta

30 civila har dödats i flyganfall i östra Ghouta i Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). SOHR uppger att man inte vet dem som ligger bakom attacken, som riktades mot staden Zamalka..

SVT - 10 timmar sedan

Rysslands utrikesdepartement kallar in Storbritanniens ambassadör till möte

Laurie Bristow, Storbritanniens ambassadör, har kallats in till ett möte i Ryssland som väntas hållas under lördagen. Kallelsen utfärdades av det utrikesdepartementet, uppger en källa inom departementet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer..

SVT - 11 timmar sedan

Minst två döda i explosion i Kabul

Minst två människor har dödats när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning, placerad i ett fordon, i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger en talesperson för inrikesdepartementet..

SVT - 12 timmar sedan

Tre snabba om valet i Ryssland

SVT:s korrespondent Bert Sundström ger dig fakta som kan vara intressant att känna till om valet i Ryssland – serverat i tre snabba punkter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.